Esileht Beebi ja mitmikud Kui vana lapse jätsite esimest korda lapse isaga mitmeks päevaks üksi?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Teema: Kui vana lapse jätsite esimest korda lapse isaga mitmeks päevaks üksi?

Postitas:
Kägu

Saan juba aru, et pealkiri väga provotseeriv, aga muudmoodi ei osanud sõnastada.

Minu esimene laps oli sünnitraumaga ja mul on temag siiani väga ebatervislik kiindumussuhe. Alles 7 aastat peale sündi sain depressiooni diagnoosi, sinnani olin täiesti ebanormaalselt ülehoolitsev ema. Põhjuseks sünnitrauma ja sellega kaasnev diagnoos lapsel.

Nüüd olen teise lapse ootel ja tahaksin enda jaoks juba nö piirid paika panna, millal on normaalne, et lapse isa võtab lapse ja läheb oma vanematele külla, et mina saaks suurema lapsega koju jääda.

Kindlasti öeldakse ja mõeldakse, et sisetunde järgi, aga arvestades minu esimese lapse kogemust, siis sisetunne ei lasegi lapsest lahti.

Seega kuulaks päris elu näited, millal läks teie mees beebiga esimest korda üksi ööseks mujale? Tegelikult ei tohiks teoorias enal j isal vahet olla ja paljud ilmselt ei mõista mins, aga siiski olen tänulik igasuguse tagasiside eest.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kohe, kui laps oskab lutipudelist toituda.  Või sööb juba tavatoitu.

Aga alustada võiks paaritunniste eemalolekutega.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd olen teise lapse ootel ja tahaksin enda jaoks juba nö piirid paika panna, millal on normaalne, et lapse isa võtab lapse ja läheb oma vanematele külla, et mina saaks suurema lapsega koju jääda.

Kõik muidu on loogiline, aga lase suurema lapse nabanöör lahti – tavaliselt ikka isa võtab suurema ja jätab ema imikuga.

Aga sellest millal oleneb – kas laps on rinnapiimal või RPA peal, kas võtab lutipudelit ja kaua ära oldakse.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Terve lapsega on ikka lihtsam 🙂

Üleöiseid äraolekuid enne 1,5a ei olnud, sest laps sai rinda, isa küljes neid kahjuks ei kasva ja see oli minu isiklik ning teadlik valik, et pudelitoidul laps ei ole. Samas, mõne tunni kaupa ujumas, vanaema juures või mängutoas vms käis küll isaga kahekesi esimest korda vast kuskil 6-8k vanuses. Enne seda oli laps ikka küll suhteliselt minu külge naelutatud (just söömise tõttu). Aga peale 1,5a läks iseseisvumine juba kiiresti. Mina tööle tagasi ja esimene välislähetus (ikka mitmepäevane) tuli juba kuskil peale 2a.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuni ma rinnaga toidan, siis laps ilma minuta ei lähegi kusagile.

Vanavanemaid külastasime 2+ kuuselt – arvesta ka selliste asjadega, et kui on nt viirusepuhangud jms jama, siis ei ole mõistlik eriti ringi rännata.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rob

Meie laps on algusest peale rinna- ja pudelitoidul olnud ning paari tunniseid üksi olemise hetki oli juba ca 2 kuu vanusena. Laps saab kohe 5 kuu vanuseks ning selliseid 3-4 tunniseid kahekesi olemisi on meil tihti, ööseks ei julgeks veel võtta kuna hetkel nõuab laps öösiti veel rinda.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli rinnapiimalaps ja jäi isaga kahekesi ka juba 3-kuuselt mõnedeks tundideks või vanaema/vanaisaga (juuksuris käik, väljas söömine mehega ja oma aeg). Ööseks esimest korda vast 1a natukene peale, kui tulid suvisel ajal mõned peod, siis vanaema hoidis. Laps saigi rinda kuni 1-aastaseks saamiseni, pärast seda ikka on jäänud mitmed korrad ööseks vanaema-vanaisaga ning kui olin koolis ühiselamus teises linnas, siis oligi isaga kodus laps 3-5 päeva omavahel, ämm-äi abis.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas suurem laps on sellise erivajadusega, et kodust väljas ei käi? Sel juhul planeeriks ma hoopis teistpidi – jätaks lapsed nende isaga koju ja läheks ise välja. Alustuseks kasvõi korraks toidupoodi, edasi juba mõnetunnised šopingud või sõbrannaga kohvikus käimised, trenn või mis iganes sulle meeldib ja mis nö sinu “tassi täidab”.

Sealtmaalt saad juba oma mugavusastme järgi vaadata, et millal terveks päevaks või mitmeks päevaks lastest eraldi suudad/tahad olla. Mina olen enda puhul tähele pannud, et lühemad (mõnetunnised) käigud, mis toimuvad pigem tihti, annavad rohkem kui mitmepäevased käigud, mis toimuvad pigem harva.

Emotsionaalses plaanis on parem see kui sa mitte ainult lastest, vaid ka rutiinsest keskkonnast (kodust) välja saad.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa just suurema lapsega tahad kahekesi jääda koju? Miks mitte beebiga? Suurem laps isaga ei tohigi paar päeva kahekesi veeta? Kui kahekesi suurema lapsega tahad olla, siis äkki ei oleks pidanud ikka teist last saama. Ja kui teine laps vanemaks saab, siis kas ta ikka saab emaga kahekesi olla või aetakse isaga kodust välja jälle?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa just suurema lapsega tahad kahekesi jääda koju? Miks mitte beebiga? Suurem laps isaga ei tohigi paar päeva kahekesi veeta? Kui kahekesi suurema lapsega tahad olla, siis äkki ei oleks pidanud ikka teist last saama. Ja kui teine laps vanemaks saab, siis kas ta ikka saab emaga kahekesi olla või aetakse isaga kodust välja jälle?

Olen TA. Ilmselt hakkab olema mõlemat pidi. Minu küsimus oli pigem ajendatud sellest, et ma kardan, et kui ma õigel ajal ei lase beebist lahti, siis mida rohkem aeg edasi, seda raskemaks läheb.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA. Ilmselt hakkab olema mõlemat pidi. Minu küsimus oli pigem ajendatud sellest, et ma kardan, et kui ma õigel ajal ei lase beebist lahti, siis mida rohkem aeg edasi, seda raskemaks läheb.

Ei ole nii, suuremat last on ikka julgem isaga kodunt eemale saata kui väiksemat. Väiksemaga ikka mõtled, et kas annab õigel ajal süüa jne, suurem juba saab aru, tatsab ise, mängib, avaldab soovi jne.

Soovitan ka alustada lihtsalt kahe lapse kõrvalt kodunt eemal käimist – aga selle jaoks võiks laps olla nii vana, et isa saab siis ise ka pudelist anda (kas siis RP või RPA), siis ei vasarda peas mõte, et pead iga kell olema valmis koju tagasi minema kui lapsel nälg tuleb.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alates esimesest nädalast – alguses 30 min kaupa, siis juba pikemalt kuni jätsin pumbatud rinnapiima pudelisse ja läksin mõneks tunniks oma asju ajama. 8h sain esimest korda jätta poolteist kuusena, sest pidin tööalaselt teises linnas käima. Väga kenasti said hakkama, pisibeebi magab palju ja otseselt ei tundnud puudust.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitmeks päevaks lapsest eemale minek on ikka hoopis teine asi kui mõni tund…

Mina olen nõus last ööseks kuskile ära andma siis kui olen ta öisest tissitamisest võõrutanud ja ideaalis magab kogu öö. Või vähemalt on nõus ilma rinnata uuesti uinuma. Arvasin ise, et 1 aastaselt võõrutan, aga hetkel 2 kuud juba möödas ja saab öösiti ikka rinda. RPA lapse puhul see muidugi lihtsam, sest pudelit võib ka keegi teine kui ema anda.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna beebi sai rinnapiima vajadusel ka pudelist (ja rpa kui vaja) siis mõneks tunniks oli kas isaga või vanaemaga minust eemal juba 2-3-kuusena. Ööseks jäi eemale kui enam rinda ei saanud, vast aastasena.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Moks sa arvad, et teine täiskasvanud inimene ei saa imikuga hakkama?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õpetasin mõlemat last algusest peale võrdselt nii pudelit kui rinda võtma, et ma lapsega sunnismaiseks ei peaks jääma ja ka lapse isa saaks temaga kenasti hakkama. Laps oli vist ca 3-4 kuud vana kui jäi esimest korda ööseks vanaemaga, sest meil oli mingi suurem üritus. Olime selleks algusest peale vaikselt harjutanud ja laps oli juba isaga ka mitu korda olnud ja pudelimajandust harjutanud, seda muidugi harjutasin algusest peale ise ka (pumpasin välja vahetevahel). Esimest korda isaga oli pikemalt ehk kuu-pooleteise vanuselt kui sõbrannaga kusagil käisin.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on kõige olulisem eeltingimus, et laps oleks isaga harjunud. Minu mees on lapsega nii palju tegelenud, et kui ma tean, et laps on temaga sama rahulik ja eluga rahul, kui ta minuga oleks.

Seda on näha näiteks sellest, et kui ma olen teda rohkem kui paariks tunniks näiteks ämmaga jätnud, siis on taaskohtumine väga nutune ja laps kleebib ennast mulle mitmeks tunniks külge. Kui mehega on olnud pikemalt, siis sellist reaktsiooni ei ole.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paraku saab seda siiski ainult lapse järgi paika seada. Minu kolmest lapsest üks oli selline, kes siis kui mina kaheks tunniks suusatama läksin, lihtsalt röökis vahet pidamata. Muidu kui mina kodus olin, sobis talle issiga väga hästi. Minu mees on kõigi kolme väikese vahega sündinud lapsega ideaalselt hakkama saanud, kõigiga korraga ka ei olnud tal pribleemi iss toimetada. V.a see periood, kus kolmas laps ei suutnud emast lahkumise traagikast üldse lahti lasta. Ka kolmanda lapsega ma ikkagi käisin harva sörkimas/ suusatamas ja mees ning teised lapsed kannatlikult lihtsalt talusid seda kisa, mis ei katkenud korrakski, ükskõik, mis trikke mees ka ette ei võtnud. Ühel hetkel läks iseenesest üle see faas.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan! Enamus vastustest oli väga palju abi. Minu eesmärk oligi aru saada, milline on “normaalne” aeg selleks, samas nagu elus ikka pole normaalsust olemas ja kõik asjaolud mõjutavad. Aga hea oli lugeda ikka teiste kohta.

Ja sellele, kes soovitas “nabanöörist lahti lasta” suuremast lapsest. Tänan, väga hea soovitus! Kahju et ma selle peale varem ise ei tulnud koos erinevate terapeutidega. Kohe mõjus!

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii pooleldi naljaga öeldes jätsin lapse isaga kuskil 20min peale tema sündi kui mind hakati kokku õmblema. Teise lapse paar minutit peale sündi kuna keiser oli üldnarkoosis. Isasid võiks rohkem usaldada, nad saavad hakkama igas vanuses lapsega kui emad kogu aeg kõrval ei nääguta.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsimus oli mitmepäevaste äraolekute kohta. 1. laps oli isaga 2a1k vanuselt 3 ööpäeva kuna pidin olema nooremaga haiglas (mitte sünnitamas vaid beebi haigestus hiljem). Teine laps samuti 1,5-2a vanuses, sõitsin teises riigis elava sõbra pulma. Kolmas laps on 1a9k, saab issiga olla varsti 6 ööpäeva kui sõidan suurema lapsega reisile. 1-2 päeva kaupa on/olid kõik lapsed enne seda olnud kas isa või vanavanemate hoida. Rusikareegel, et üle aastane laps võiks nii palju päevi ilma vanemateta ilusti hakkama saada kui on tema vanus aastates. Kuna isa on samuti vanem, siis temaga muidugi kauem.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole nii, suuremat last on ikka julgem isaga kodunt eemale saata kui väiksemat. Väiksemaga ikka mõtled, et kas annab õigel ajal süüa jne, suurem juba saab aru, tatsab ise, mängib, avaldab soovi jne.

Soovitan ka alustada lihtsalt kahe lapse kõrvalt kodunt eemal käimist – aga selle jaoks võiks laps olla nii vana, et isa saab siis ise ka pudelist anda (kas siis RP või RPA), siis ei vasarda peas mõte, et pead iga kell olema valmis koju tagasi minema kui lapsel nälg tuleb.

Kui loll su mees on, et ei suuda last toita või tema eest hoolitseda? Miks sellisega üldse lapsi tehakse?

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige varem siis, kui rp ei saa enam.

Esimene laps oli esmakordselt 2a minust öö eemal – siis kui teine sündis. Teine oli umb 1a4k, kohe 3 ööd – läksin sõbrannaga reisile. Nimelt ei olnud ta nüus pudelist sööma ja ma ei saanud üldse kuskil ära käia (kuna elame linnast väljas, siis juba edasi-tagasi sõitmine võttis omajagu aja ära).

Nüüd on kolmas 1a3k ja tervet ööd pole veel ära olnud, aga see eest on mees LHP peale imetamise lõpetamist

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

8kuuselt olin esimest korda öö ära, aga alla 24h. Imestasin veel sel ajal, laps pudelit ei võtnud, mees toitis püreedega ja andis kõrrega pudelist rpad.

Järgmine kord olin ära kui oli üle aasta vana.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ööseks jäi laps isaga siis, kui läksin tööle tagasi ning läksin oma esimesse lähetusse. Laps oli siis 3-aastane. Enne seda ei olnud tahtmist ega vajadust lapsest eemal viibimiseks.

Aastase lapse kõrval sattusin üheks ööseks haiglasse, aga see oli force major olukord, seetõttu pigem ei loe.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan! Enamus vastustest oli väga palju abi. Minu eesmärk oligi aru saada, milline on “normaalne” aeg selleks, samas nagu elus ikka pole normaalsust olemas ja kõik asjaolud mõjutavad. Aga hea oli lugeda ikka teiste kohta.

Ja sellele, kes soovitas “nabanöörist lahti lasta” suuremast lapsest. Tänan, väga hea soovitus! Kahju et ma selle peale varem ise ei tulnud koos erinevate terapeutidega. Kohe mõjus!

Arvan, et igaühel on oma “normaalsus”. Ja pole mõtet võrrelda omavahel erivajadusega lapsega perekond n.ö. “eesti keskmisega”.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige varem siis, kui rp ei saa enam.

Esimene laps oli esmakordselt 2a minust öö eemal – siis kui teine sündis. Teine oli umb 1a4k, kohe 3 ööd – läksin sõbrannaga reisile. Nimelt ei olnud ta nüus pudelist sööma ja ma ei saanud üldse kuskil ära käia (kuna elame linnast väljas, siis juba edasi-tagasi sõitmine võttis omajagu aja ära).

Nüüd on kolmas 1a3k ja tervet ööd pole veel ära olnud, aga see eest on mees LHP peale imetamise lõpetamist

Ja nüüd saan täiendada ka viimase lapse osas – umb 1a4k oli isaga maal (2 ööd). Täitsa imelik oli kohe kodus olla – et suuremad lapsed olid kodus, aga pisikest ei olnud, kes pidevalt tähelepanu nõuaks. Ja tuli välja, et kui mind juures ei ole, siis magab ta ka öösiti palju paremini – sain mina magada, sai laps magada ja sai mees magada normaalselt 😀

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olude sunnil jäi umbes 3-4 nädalaselt issiga koju, sest pidin ise 2 päeva haiglas veetma.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimene laps oli esimest korda öö ilma minuta oma kodus veidi enne 1a6k saamist. Teine laps oli aastaselt. Teine laps ei võtnud pudelit ka ja seetõttu olid varasemad käigud ainult mõne tunni piires. Teine laps oli esimest korda ilma minu ja meheta kaks ööd meie kodus 1a3k vanuselt, vanaema juures ilma minuta aastaselt. Teise lapse pealt näen, et ise põen alati rohkem kui asi väärt on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

1. laps oli sünnist saati palju isaga, aga öösel esimest korda 1a4k, kui sõbranna juurde ööseks jäin. 2. laps oli esimest korda öösel minuta 1a2k vanuses 4 ööd, kui suuremaga reisile läksin. Aga usun, et tegelikult oli teine laps nö öö minuta mitteametlikult juba varem, nt 11k vanuses – meil juhtub tihtipeale nii, et tegeleme lastega eraldi – vabalt võis juhtuda, et mehel oli vaba päev, läks lapsega lõunast kuskile, mina läksin suuremale aeda järgi, siis läksin suuremaga nt ujuma, kui koju tulime, pisem juba magas… ja kohtusime hommikul, teeb sama välja tegelikult. Selliseid olukordi on meil palju.

Kes siin soovitas suurem laps isaga saata ja beebiga koju jääda – minumeelest nii see armukadedus tekibki…

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Esileht Beebi ja mitmikud Kui vana lapse jätsite esimest korda lapse isaga mitmeks päevaks üksi?