Vanaema oli meile paar-kolm purki omatehtud moosi saatnud, aga mees mul oli nad kappi pannud, mitte külmkappi. Nüüd kuu aega hiljem avastasin ma need purgid siis, ja ei tea kas julgeb süüa? Et kui hallitust peal ei ole siis pole halvaks läinud?
Teema: Kuidas aru saada et kodumoos on hukas?
Kui hallitust pole ja maitseb normaalselt (ei ole käärinud ega miskit), siis peaks kõik korras olema.
poes on ka moosid tavariiulis, mitte külmikus
Kui just toormoosiga tegu pole 😀 , siis kui avad ja ei hallita, on söödav. Mul kõik kuumutatud moosid keldris ja säilivad ikka õige mitu aastat.
Aga mul ei olnud moosid ju keldris, vaid toatemperatuuril. Noh, teen purgi lahti ja uurin.
Silm on sirkel, nina vinkel ….:)
Kui hallitust pole ja käärima pole läinud – pista julgesti. Tädil seisid moosid sahvris aastaid. Ma ei julge küll muidugi oletada, palju ta suhkrut sinna sisse oli pannud.
Vanemad inimesed üldiselt kipuvad ikka palju suhkrut panema. Kui purgid olid korralikult pestud ja kaaned õhukindlalt peal, seisab moos päris kaua toatemperatuuril.
Kui kaane ääre vahelt midagi läbi ei innitse ja purk puhas ning ei kllpu – pole vaja nö kontrollimiseks kõiki purke lahti võtta. kui on suhkruga korralikult keedetud moos – püsib ka keskküttega korteris edukalt mitu aastat(kui rohkelt süüa siis saabruttu otsa ja ei seisa pikalt)
No meil seisavad kõik hoidised toatemperatuuril köögikapis ja aastaid ja täitsa korras – kui on korralikult tehtud, ei pea külmas hoidma ja ei pea ka palju suhkrut panema 🙂
Minul ka suvel tehtud õunamoosid kõik riiulis, väga head on.
[small]Beginner 26 kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kui just toormoosiga tegu pole 😀 , siis kui avad ja ei hallita, on söödav. Mul kõik kuumutatud moosid keldris ja säilivad ikka õige mitu aastat.[/tsitaat]
Täpsustan siis- meil on keldris keskküte, seal peaaegu sama soe kui toas, ainult pime.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.