Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kuidas e-etteütlus läks?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Kuidas e-etteütlus läks?

Postitas:
km70

Kuidagi väga lihtne oli sel aastal? Aga paar viga suutsin ikka teha.

Kes veel pole teinud, siin saab teha (vasakpoolne klipp) ja näeb allpool ka tulemusi https://etteytlus.err.ee/tulemused/

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Maret Vaa

1 viga

+2
-1
Please wait...

Postitas:
livia

olen suht algusest peale e-etteütlust teinud ja täna esmakordselt tundub, et ei teinud ühtegi viga. viimases lauses luulekogu pealkirja kirjutasin ilma jutumärkideta, aga see oli paralleelvõimalusena lubatud.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
ninja

ma tegin 2 viga. kuidagi õnnestus kirjutada facebook’is ja võrtsjärveäärses :’D

+3
0
Please wait...

Postitas:
suurlind

Mina unustasin ära ja õigel ajal ei osalenud, aga praegu tegin ise ja esimest korda elus täiesti õigesti. Nii lihtne pole minu meelest vähemalt viimastel aastatel veel olnud.
Mulle tekitavad need paralleelvõimalused segadust, kõige rohkem mõtlesingi just nendest kahe viimase üle- et kas nii või naa, tegelikult olid mõlemad variandid õiged. Muidu juhtub mul seda ka kirjutades üsna tihti, et jään mõne sõna juures kahtlema ja järele vaadates selgub, et mõlemad on lubatud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Seekord oli väga lihtne tekst.

+2
0
Please wait...

Postitas:
signe9

Toosama Võrtsjärveäärne läks valesti ja siis olin ühe täielikult lohakusvea sisse teinud, kirjutasin ainsuse vormi asemel mitmuse.

0
0
Please wait...

Postitas:
AnniMarin

Koguni kolm viga, üks oli lohakusest. Samas rõõmustasin, et üks mu lastest kirjutas etteütluse veatult, teine tegi ühe vea, aga kirjutas Pii päeva puhul peast 150 arvu peale koma.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

Mina tegin 1 täiesti lollaka lohakusvea, pidin endal silmad peast välja imestama, kui teksti kontrollides seda apsu märkasin.
Aga ülilihtne tekst oli tõesti, üldse on need etteütlused läinud aasta-aastalt aina lihtsamaks. Eks keelereeglid ole muidugi ka lihtsustunud võrreldes 20 aasta taguse ajaga, just ütlesin mehele, et hea nipp on kirjutada kõik, milles kahtled, pigem lahku kui kokku, ja jätta kahtlastel juhtudel, kui tekib kõhklus, jutumärgid panemata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Tihasepreili

Oli tõesti lihtne seekord. Sellest hoolimata suutsin teha lausa 3 viga.

Modernne ühe n-ga, mis oli puhas lohakus ning kaks komaviga lipsas ka sisse.

+1
0
Please wait...

Postitas:
kurari

Lihtne tekst oli tõesti.

Tegin ühe vea, selle ka niimoodi, et alguses kirjutasin õigesti, siis hakkasin kahtlema ja parandasin valeks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
ninja

ma omakorda üllatusin, et oli meeles selline inimene nagu kuhlbars. suht khuul.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

suht khuul.

suht kuhl ikka pigem 😀

+4
0
Please wait...

Postitas:
ninja

suht khuul.

suht kuhl ikka pigem 😀

see oligi sihipäärane kasutus. kuulasin täna vikerraadiost kommentaare. mõtlemapanev ja heas mõttes, sest no nalja sai ka. olen nõus koolivend susiga, et keelekasutus sõltub ikka suuresti kontekstist ja õige-vale vahel vahet teha on kohati ka maitse-või stiiliküsimus.

keel on nii voolav ja ajas muutuv, et selle väljendatavaid nüansse mingite triipude ja punktidega ongi keeruline üles märkida.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
maarjaline

1 viga

0
0
Please wait...

Postitas:
mirjem

mul oli 1 viga. minu viga ka oli just Võrtsjärvega 🙂 – kirjutasin Võrtsjärve äärne.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kati

Üks viga oli, kirjutasin Võrtsjärve-äärne kokku, ilma sidekriipsuta.

0
0
Please wait...

Postitas:
rahvuslik raim

te ikka teate, et e-etteütluse tulemused tühistatakse ja kehtima jäävad ainult need etteütlused, mis paberil tehtud?

+10
-2
Please wait...

Postitas:
maiekukk

2 komaviga

0
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Üks komaviga ja kaks muud viga. Pole hullu.

+1
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kuidas e-etteütlus läks?