Oleme koos olnud abikaasaga ca 20 aastat. Tuleme majanduslikult hästi toime ja voodis on põnev ning hea.
Me saame muidu normaalselt läbi, võiks öelda isegi, et väga ebatavaliselt hästi.
Aga. Kui ta mu peale vihastab, siis tuleb kallale. Ja siis ma teda kardan. Ta küll pole seni otseselt löönud. Tõukab, tirib juustest, ähvardab rusikaga ja suurema viha puhul viskab mu majast välja ning loobib asju. Hingevärinal vaatan, mis talle viha korral näppu jääb. Sahtlid tõmbab välja, peksab puruks. Tänase kallaletungimise põhjuseks oli, et ma karjun kodus. Tõsi, käskisin lastel arvuti tagant ära tulla ja tõstsin küll häält. Ta hakkas mind keelama, ma palusin korduvalt, et ta laste ees mind ei halvustaks ja siis keeraski ta ära…
Mul on olemas nendeks puhkudeks rahustid, enesetunne on praegu enam-vähem, aga kas mul on üldse midagi teha? Keegi, mitte keegi, ei usuks mind kui ma sellest räägiks, muidu mees tohutult sõbralik rahvamees. Sinikaid pole, et politseisse avaldus teha.
Esileht › Veebikonstaabel › Kuidas edasi?
Teema: Kuidas edasi?

Sellise mehe jaoks peaks olema rahustipüss. Asi selles, et mees teab, et sa midagi ei tee sp. märatsebki su kallal. Lapsed näevad-kuulevad ka pealt, seega mitte ainult sinu elu ei ole p-ses, vaid ka laste oma, kes elavad isa märatsushoogude kartuses.

See mees on vägivaldne! Sa ei pea tema tegusid õigustama ega endale süüd otsima. Fakt on see, et ta teeb sulle haiget ja see ei ole normaalne. Usu mind, voodis võib põnev ja elu “tore” olla ka normaalse mehe kõrval. Inimese isikuomadused ei muutu. Selle peale võid mürki võtta. Ja mõtle end nüüd 5 ja 10 aasta pärast samasse suhtesse. Arvan, et selle aja peale saad juba korralikult kolki ka.
Kui kõrvaltvaataja pilguga asja analüüsid, saad ise ka ju aru, et mees on manipulaator, vägivallatseja. Iseasi, kui sulle see sobib. Siis jätka. Kui ei sobi, tead küll, mida teha.

Enda eluga võid sa teha mis tahad, aga mõtle laste peale. Laste psüühika keerad tuksi sellega. See avaldub neil alles hilisemas elus, kui hakkavad sattuma samamoodi destruktiivsetesse suhetesse ja jäävad sinna kinni. Ei oska vahet teha hea ja halval.

lapsed näeva dkõike pealt? kui vanad lapsed on? kooliealised? kui lapsed on juba sellised piisavalt vanad, 7-8a, siis tead, istu korrakslastega maha ja küsi neitl, kuidas nad ennaast tunnevad nendes olukordades, mida arvavad. Mida lapsed tahaksid, et SINA teeksid. Päriselt. Sa võid üllatuda, mida lapsed asjast arvavad.
Mul küll vanemad ei olndu füüsiliselt vägivaldsed, aga neid tülisid ja karjumisi oli ikka liiga palju, alati sõimati üksteist sõnadega ja karjuti ja tüli võis puhkeda ka keset ööd. Üks öö kl 2 lõpuks käratasin neile, olles ise 12aastane, et olgu ometi vait, mul homme kontrolltöö hommikul ja tahan magada, kui nad ei saa koos elatud, siis lahutagu ära!

Need käitumismustrid kanduvad üle su laste suhetesse. See kõik ja see mees ei ole seda väärt.

See ei ole ok. See on koduvägivald. Vägivald ei pea olema vigaseks peksmine, ka vaimne vägivald on olemas, aga siin juba ju selgelt ka füüsiline mängus. Tõukamine ja tirimine EI OLE okei.
Minu jaoks ulme, et kirjutad, et teie läbisaamine on ebatavaliselt hea. Mul poleks mingit läbisaamist ka nö rahulikul ajal inimesega, kes mulle käe külge paneb või vaimselt ahistab.
Lõpeta see lugu ära, sest kui nii jääb nagu on, siis aastaid hiljem sa kahetsed oma raisatud elu.

Minu jaoks ulme, et kirjutad, et teie läbisaamine on ebatavaliselt hea
Vägivalda(ka vaimset) kasutavad inimesed oskavadki muul ajal olla nii mesimagusad ja ninnu-nännu toredad, kuniks ühel suvalisel hetkel plahvatavad. Nad on suurepärased manipulaatorid ja persepugejad.
Siinkohal nõustun selle käoga, et lastele see ei ole mitte üks raas normaalne ja terve kasvukeskkond, sest kahjuks võtavad nad sellise käitumise kaasa ka oma tuleviku pereellu.
Nad ju näevad, et mees nii käituda tohib ja naine peabki selle kõik alla neelama.
Räägi lastega ja tegutse nende heaolu nimel!

Teemaalgataja olen.
Ok on mees vägivaldne, laste ees ka (11 ja 15). Rohkem häirib mind, et ta laste ees halvustab mind. Vanem laps juba kasutab isa väljendeid minuga suhtlemisel.
Ma ei ole mingi allaheitlik tüüp. Hakkan vastu.
Lahutamine on keeruline. Palju ühist vara. Ma ei suuda seda jagama hakata.

Teemaalgataja olen.
Ok on mees vägivaldne, laste ees ka (11 ja 15). Rohkem häirib mind, et ta laste ees halvustab mind. Vanem laps juba kasutab isa väljendeid minuga suhtlemisel.
Ma ei ole mingi allaheitlik tüüp. Hakkan vastu.
Lahutamine on keeruline. Palju ühist vara. Ma ei suuda seda jagama hakata.
No siis arvesta, et pojast tuleb samasugune naisepeksjast eneseimetleja nagu papagi.
Rumal naine. Kahju, et oled lapsed saanud. Toodad sigamehi juurde.

Muidugi saad sa lahutada ja vara ära jagada. Ma küll sellist asja ei kannataks. Mingil mehel tulevad suvalisel hetkel, väikesest asjast, ükskõik millest- vihapursked, tuleb kallale, sina sööd rahusteid “nendel puhkudel”? Tihti neid olukordi siis ette tuleb? Tundub, et järjest enam, mis? Politsei kutsuks sellisele pikema jututa.

Kullake, see ei ole ju hästi läbi saamine, kui Sa kardad oma meest ja sööd tema pärast rahusteid…
Mõtle, kas ta on kogu aeg selline olnud või läheb see ajaga hullemaks? Kaua Sa kannatad? Lastele ongi tema käitumismall juba külge hakanud. Poiss saab täiskasvanuks ja hakkab samamoodi suhtlema Sinuga.

Varsti hakkad lastelt ka peksa saama… Võta mõistus pähe ja tänad end pärast.
Olen pärit sellisest perest ja mitte ealeski ei teeks seda oma lastele. Vendadest on paraku sirgunudki naistepeksjad ja ka ema on nende käest teismelisena kolki saanud. Ära tee seda endale ja oma lastele.

Ärge kannatage rohkem!
Teie postituse kohaselt on paraku Kriminaalmenetluse seadustik Teie mehe “poolt”:
§ 7. Süütuse presumptsioon
(3) Kriminaalmenetluses kõrvaldamata kahtlus kahtlustatava või süüdistatava süüdiolekus tõlgendatakse tema kasuks.
Lapsed nägid pealt? Isa lapsevanemana keelab tunnistuste andmise, üle 14a vanusena võib olla keeruline aga mõjutustega (hea ülikool, igakuine raha, jne). Seega kui pole tunnistajaid siis tuleb süüdistava kasuks arvestada. Nii need vägivaldsed lapsevanemad elavadki.
Omas kodus keelab keegi või midagi söögilauas tõusetunud äkkvihahoogu salvestamast ja asjaomastele edastamast?

Esileht › Veebikonstaabel › Kuidas edasi?
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.