Esileht Väikelaps Kuidas käia porilombis hüppamas?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )

Teema: Kuidas käia porilombis hüppamas?

Postitas:
Kägu

Kas ma teen midagi valesti või ongi täiesti võimatu, et jalad kuivaks jäävad? On kummikud, on kummipüksid, alt kroogitud ja isegi tallaaluse kummipaelaga.

Kui panna püksisäär kummiku peale, imbub vesi tasapisi üles, kummikusokk, lapse retuusi säär ja vahel ka sokid saavad märjaks.

Kui panna püksisäär kummiku sisse, pritsib vesi üle ääre, voolab alla ja kõik ujub, pärast tuleb kummik tühjaks kallata.

Päris tüütu on plaanida, et hüppad ära ja siis ruttu-ruttu lippame tuppa märgi riideid ära võtma. Kohe läheb ilm külmaks, märjad jalad ja külm ilm, teadagi, mis juhtub. Ometigi ma näen, et teiste lapsed plätsutavad ja hüppavad ja on pärast rahulikult õues edasi. Kuidas te teete seda?

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis siis kui märjaks saab? Ei ole vaja kohe tuppa tormata. Ära kasvata munakoort enda lapsest.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pisut selgusetuks jäi,kumb siis hüppab, laps või ema. Tore, kui mõlemad 🙂

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallaalustest kummipaeltest imbub ju niiskus edasi. Krookekummist piisab täiesti.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis siis kui märjaks saab? Ei ole vaja kohe tuppa tormata. Ära kasvata munakoort enda lapsest.

Tänan pakkumast,  ma ei kannata Münchhauseni sündroomi all, et tahaks lapse meelega haigeks teha ja eelistan veeta oma aega muudmoodi kui põetades. Märgade jalgadega õues ei olda.

Tallaalustest kummipaeltest imbub ju niiskus edasi.

Ei imbu sealtkaudu, sest valin alati püksid, millel tallaalune kumm ongi kummist, mitte kummipaelast. Nt nagu siin lingil viimasel pildil. https://www.booztlet.com/de/de/reima/toddlers-rainsuit-with-lining-roiske_31551581

Neid riidest kummipaelu loomulikult ei paneks välisjalanõu talla alla, muutuvad ju kohe räpaseks ja ei viitsi neid iga päev pesta.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kummipükse lapsel ei kasutagi, mõttetult umbsed.  Softshell on piisavalt vetthülgav et seest jääb kuivaks, ka siis kui lompi plärtsatab, aga samas hingab. Meeldivad need millel all soonik, selle tõmban kummiku peale. Soonik saab märjaks aga niiskus edasi mööda fliisvoodrit eriti ei roni ja kõik kuiv ja hea.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kummipüksid tuleb valida sellised, et seespool on alumine 10-15 cm ka kumm, mitte kohe fliis või siis tekstiili moodi kummi tagakülg. Siis jõuab vähem vett üles välja. Kummk vali Lemigo või Demari EVA materjalist kummik,  jalga pane lapsele meriinosokk ja isegi kui jõuab pisut vett kummikusse, hoiavad meriino ja EVA jala soojas.

Mu lapsed hüppasid lompides ja vahel ka mängisid lompides ja tuppa tulles olid vahel aluspüksteni märjad (põlvili lompi kukkudes ei päästa ka kummik ega kummipüksid), ja märja soki pärast me kohe tuppa ei läinud, aga ei täheldanud küll, et nad selle tõttu kohe haigeks oleks jäänud. Pigem valmistab eluks ette – ka väikesed jalgpallipoisid (ja -tüdrukud) teevad vahel trenni ja võistlevad paduvihmas. Kilejopes on platsil ainult päris pisikesed, suuremad saavadki täitsa märjaks. Karastunud lapsed ei jää sellest haigeks.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karastunud lapsed ei jää sellest haigeks.

Ma pole ka sellest märjakartusest iialgi aru saanud. Praeguste ilmadega pannakse kileriided, meriinosokid ja mida veel iganes, naljakas minu jaoks. Mu sõbranna räägib mulle praegugi tõsimeeli, kuidas tema 10 aastane laps tuleb ujumast ja näe, ei pane mütsi pähe. 20 kraadi soojaga. Minu lapsed pole soovinud salli kanda, jalad ja käed on olnud märjad, midagi ei juhtu sellest. Poisid käivad juba väga väikesest peale ujumas, jalgpalli mängimas, laagris said märjaks iga jumala päev üle kere, mitte midagi ei juhtunud sellest. Seal laagris oli ka täitsa pisikesi lapsi, keegi ei käinud neil pidevalt sokke vahetamas või riideid kuivatamas.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on lapsed titest peale alailma märja ja porisena õues ringi paterdanud. Väga harva on haiged. Karastada tuleb, muud midagi.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on ikka korralik sügav lomp, siis paraku imbub ikka lõpuks üles vesi mööda kummipükste voodrit.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti nii see on, lapsed vajavad karastamist. Sel suvel sai laps laulupeol aluspesuni märjaks, mida ei juhtunud, pidi veel märjana veel bussiga sõitma, et koju saada. Talvel lippavad üle hoovi sauna sussides, t-särgi väel.  Haigeks jäi hoopis siis, kui teine laps nohusena/palavikus koju tuil – kogu pere oli paar päeva mingis viiruses.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

praegu on ju suveilmad väljas, mis pagana kummipüksid?
enda lapsepõlves mäletan tavapärast kombot: vihm+veeloik+ kummikud+lühike kleit+vihmavari
kummikutest tuli küll pärast vett välja valada, aga riideid polnud vaja vahetada, piisas jalgade üle loputamisest ja kuivatamisest

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan pakkumast, ma ei kannata Münchhauseni sündroomi all, et tahaks lapse meelega haigeks teha ja eelistan veeta oma aega muudmoodi kui põetades. Märgade jalgadega õues ei olda.

Tallaalustest kummipaeltest imbub ju niiskus edasi.

Ei imbu sealtkaudu, sest valin alati püksid, millel tallaalune kumm ongi kummist, mitte kummipaelast. Nt nagu siin lingil viimasel pildil. https://www.booztlet.com/de/de/reima/toddlers-rainsuit-with-lining-roiske_31551581

Neid riidest kummipaelu loomulikult ei paneks välisjalanõu talla alla, muutuvad ju kohe räpaseks ja ei viitsi neid iga päev pesta.

Ärevushäire tundub sul küll olevat ning kahjuks võib see su lapse tervisele väga halvasti mõjuda – nii vaimsele kui ka füüsilisele. Tõsiselt, otsi palun abi.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

porilombis saab märjaks, see on paratamatus 🙂
lihtsam on võtta kaasa kilekotiga teised riided ja ära vahetada, kui laps ikka läbimärjaks saab. Kileriietesse läheb märg sisse ja jääb sinna ja vanemad arvavad ekslikult et laps peaks kuiv olema.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kummikud on äkki viletsad? Minu meelest pole mu lastel küll seda probleemi olnud, et jalad pärast märjad oleksid olnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et ehk on kummipükste/kombe sääred liiga suured. Sellisel juhul ei ole kummikrooge tugevalt ümber kummiku.
Minu lapsel ei ole isegi kummipaelast tallakummiga mingi vesi sissepoole imbunud.
Või siis on kehvad kummiriided. Äkki oled valesti hooldanud ja seepärast ei pea enam suuremat vett kinni?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hetkel mängib minu 2a veel tavariietes. Vihmariided täiesti liiast. Vanema lapse pealt tean, et kui vihmapükste sääred alt kroogitud kummiga, siis jäid jalad kuivaks. Vihkan kumme, mis käivad kummikute talla alla. Kui olid, siis ei kasutanud. Vastik on neid märgi ja ligaseid kumme talla alt ära tõmmata.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ärevushäire tundub sul küll olevat ning kahjuks võib see su lapse tervisele väga halvasti mõjuda – nii vaimsele kui ka füüsilisele. Tõsiselt, otsi palun abi.

Loodad endale isolatsioonipalatisse seltskonda saada, jah?

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loodad endale isolatsioonipalatisse seltskonda saada, jah?

Vastupidi ju. Loodan, et teemaalgataja otsib abi oma probleemile, et tema laps ei lõpetaks kusagil isolatsioonipalatis. See ei ole mingi nali.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastupidi ju. Loodan, et teemaalgataja otsib abi oma probleemile, et tema laps ei lõpetaks kusagil isolatsioonipalatis. See ei ole mingi nali.

Awww, nad lasid su nädalavahetuse puhul jälle internetti. Või said preemiaks, et ei märatsenud ja lõhkunud? Aga loodetavasti nad jälgivad su tegevust ikka, kuniks käid foorumites sellist teksti tootmas, ehk päriselt välja ei lasta. See ei ole mingi nali.

0
-7
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Eelmisel hilissügisel hakkasime kummist basseini tühjaks laskma ja 1,5-aastane kukkus Kuling voodriga kummiriietega sisse. Arvasin ka, et ilmselt täiesti läbimärg, aga ei olnudki. Nippi ei tea öelda 😀 ja oleme saanud ka muid teise ringi kummiriideid ja saavad ka jahedate ilmadega kenasti loikudes käia, kuidagimoodi kõik kuiv jah.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmisel hilissügisel hakkasime kummist basseini tühjaks laskma ja 1,5-aastane kukkus Kuling voodriga kummiriietega sisse. Arvasin ka, et ilmselt täiesti läbimärg, aga ei olnudki. Nippi ei tea öelda 😀 ja oleme saanud ka muid teise ringi kummiriideid ja saavad ka jahedate ilmadega kenasti loikudes käia, kuidagimoodi kõik kuiv jah.

Mu laps sulistas pikalt Lemigo kummikute ja Rimist ostetud talvekombekaga lumesulavees, mis ulatus kui mitte just põlvini, siis tugevalt üle talvekombeka alumise ääre ja ei olnud ka vettinud pärast (kombekas oli, laps seal sees mitte).

Huvitav, ma hakkasin mõtlema, et äkki on just need tallaalused kummid kurja juur? Hoiavad küll seda, et püksisäär üles ei tõuseks, aga samas võivad nad ehk ka püksisääre kummikust eemale tõmmata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pole ka sellest märjakartusest iialgi aru saanud. Praeguste ilmadega pannakse kileriided, meriinosokid ja mida veel iganes, naljakas minu jaoks. Mu sõbranna räägib mulle praegugi tõsimeeli, kuidas tema 10 aastane laps tuleb ujumast ja näe, ei pane mütsi pähe. 20 kraadi soojaga. Minu lapsed pole soovinud salli kanda, jalad ja käed on olnud märjad, midagi ei juhtu sellest. Poisid käivad juba väga väikesest peale ujumas, jalgpalli mängimas, laagris said märjaks iga jumala päev üle kere, mitte midagi ei juhtunud sellest. Seal laagris oli ka täitsa pisikesi lapsi, keegi ei käinud neil pidevalt sokke vahetamas või riideid kuivatamas.

No see kuri ema kardab sündroome 😀

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru miks peaks üldse seal käima hüppamas. Saab ju käia vannis v basseinis. Miks peaks riideid PORIlombis märjaks tegema. Te ise ei karga ju seal. Miks siis lapsel lasete. Tore on? Aga tore on ka näiteks võibolla autode peale joonistada või prügikastis peitust mängida. Seda te ei tee ju.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru miks peaks üldse seal käima hüppamas. Saab ju käia vannis v basseinis. Miks peaks riideid PORIlombis märjaks tegema. Te ise ei karga ju seal. Miks siis lapsel lasete. Tore on? Aga tore on ka näiteks võibolla autode peale joonistada või prügikastis peitust mängida. Seda te ei tee ju.

No see on nostalgikute unelm – poriloigus mängiv laps. Tänapäeval näeb selliseid kaadreid ainult muuseumis.

Aga porilompi ei lubanud mina oma lapsi ka (tänaseks päevaks 30 ja 26 aastased) – see õli ja nafta, mis neis vastu sillerdab, on jõike muud kui tore lapsepõlvemäng.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei käi ka liivakastis mängimas ega lase liumäest alla – aga lastele näe meeldib.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallaalust kummi vist tõesti ei olnud ning tavalised kummipükste (ilma igasuguse voodrita) kroogitud serv kummikute peal ja ei olnud  probleemi. Ilmselt sõltub ka lapsest, kuidas ja kui sügavas porilombis neid plärtse ja mängimisi tehakse ning ka riietuse enda vastupidavusest. ning kui suurest või väiksest võimalikult veepiisast probleem tekitada.

Oma laps on ka tavalise kevad/sügise üleriietusega (tavaline riidest soonikserv tihedalt kummiku peal)  kehval tavleilmal porilompi uudistades sinna  pikali kukkunud. Loomulikult ei jätnud teda sinna minutiteks siruli, aga  tavaline üleriietus pidas ka selle kukkumise niimoodi vastu, et  ei sokid  ega muu alumine riietus ei saanud märjaks. Seega ka meie “tavalise” riietuse ja kummikutega kannatas teatud sügavusega porilombist läbikäimisi või väiksemaid mänge teha.

Pigem on mu väikelapse eas lapsel saanud mingil määral alusriietus märjaks kehval talvel läbivettinud lumel  mängides. Kkevad/sügisene riietus annab lõpuks “järgi”, kui mängud ja ehtiused on sisuliselt lumel istudes ja roomates  või  võimalik abi, üleriietuse peal olev, kummiriietus pigem  liigset umbsust tekitas ja teistpidi nö seestpoolt higistamist soodustas. Või kehval suvel päev läbi vihma ja lausvihamaga  õues olles . Samamoodi annab lõpuks iga riietus minged tagasilööke. Aga isegi  läbimärgade sokkide asemel  uute kuivade sokkide panek(kasvõi niiskete jalanõude sisse) aitab esimese asjana  olukorda leevendada. Iga piisa, pritsme või niiskuse läbituleku pärast me küll koju tagasi ei läinud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No see on nostalgikute unelm – poriloigus mängiv laps. Tänapäeval näeb selliseid kaadreid ainult muuseumis.

Sa ilmselt ei pane tähele. Väikelapsed pole karvavõrdki muutunud ja loigud neile meeldivad. Ei näe ka põhjust seda keelata. No ega 1-2-aastase lapsega see keelamine eriti ei aita ka – siis peaks ta jõuga lombist ära tirima. Milleks keelata nii toredat asja? Las lõbutsevad ja plätserdavad. Teel lasteaeda on mitmeid lompe. Ka lasteaia õuel ja mänguväljakutel. Need hüpatakse kuivaks 😃. Rääkimata me oma kodu ümbrusest. Ei mingit õli.  Mu lastele meeldisid lombid  (samuti praegu üle 30 kõik) ja  ka lastelastele meeldivad. Ei ole mitte midagi muutunud, lapsed on ikka samad lapsed. Veelomp lihtsalt kutsub tittesid  sisse hüppama ja selles toimetama.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt ei ole sa ühegi tänapäevase sotsiaalmeedia lastegrupi liige (eks nt FB omad on üsna kinnised ka), muidu näeksid selliseid “kaadreid” iga päev.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kummikusokk? Kui kummikul on sääreosa mitteniiskuskindel – hea painduvus, aga polegi veekindel. Kummik olgu üleni kummist.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )

Esileht Väikelaps Kuidas käia porilombis hüppamas?