Mina sinu üle nalja ei heida, aga sellest soetamise küsimusest aru ka ei saa. Kas elad Eestis? Linnas või maal? Üldiselt on ju praeguseks näha, et poest söök otsa ei saanud, ei esimese ega teise laine ajal. Eestis, ma ei tea, kas vetsupaber sai täiesti otsa. Siin, kus mina elan, oli otsas vahepeal, aga mitte nii kauaks, et meil taguots pühkimata oleks jäänud. Praeguseks on poed valmistunud ja vetsupaberikuhjasid leiab igast poenurgast ka nende riiulite vahel, kus seda oodatagi ei oska. Desinfitseerija oli otsas, aga eelkõige sellepärast, et poodides ja apteekides oli tavaline varu. Nüüdseks on tootjad asjale pihta andnud, jälle, poed on pudeleid täis. Maske oli ka raske saada, aga nüüd meisterdavad inimesed ise või kes vähegi õmmelda oskab, müüb. Ei ole defitsiiti. Söök ja esmatarbekaubad ei saanud otsa. Ainus, mida märgata oli, et odavamad variandid said otsa. Nt 50 senti maksvad seebitükid olid lännu, riiulis olid ainult 2-3 eurot maksvad ökoseebid alles. Teiste kaubagruppidega oli sama.
Kui sul on probleem, et ei taha poes käia, siis Eestis on ju netist tellimine hästi korraldatud linnades. Maal ilmselt mitte, aga siis võid ju varuda neid asju, mida tavaliselt, korra nädala või kahe tagant käivad ju ka tavaolukorras inimesed poes.
Minuga juhtus küll see, et lapse riided said otsa. Kui kevadel poed lahti tehti, kimasin mina esimese asjana ostma kõiki riideesemeid aluspükstest kummikuteni, sest kõik olid väikseks jäänud. Kui poode poleks lahti tehtud, oleksin netist tellinud, see teenus ju ei lõppenud.
Ma ei oska pakkuda küll, mida kangesti soetada. Vbl kiirem nett ja suurem monitor, et paremini kodukontoris tööd teha ja lähedastega virtuaalis suhelda. Vbl suurem ratastega kohver, kui autot pole, et poest korraga rohkem nodi tuua? Suurem külmkapp?