Teema: Kuidas karistada last, kes ei saanud eliitkooli sisse?
Ja häbistas seega kogu perekonda. Ütlen kohe ära, et ajukest on, seda öeldi ka lasteaias, aga loomult on piripill ja nutab iga väiksemagi asja peale ja kardab võõraid.
Selgitasin talle korduvalt enne katseid, et ma ei taha kuuldagi midagi sellest, et ta seal kartma ja/või nutma hakkab ja seetõttu sisse ei saa, vaid tuleb end kokku võtta. Ütlesin ka, et kui seetõttu katsed ebaõnnestuvad ei armasta emme teda enam ja annab lastekodusse ära. Päriselt muidugi seda ei tee, lootsin vaid, et ehk ehmatab ära ja võtab end kokku.
Nüüd siis selguski, et sisse soovitud kooli ikkagi ei saanud. Andsin lapsele mõista, et olen temas pettunud ja seetõttu tema planeeritud sünnipäevapidu jääb ära, kuna mul on tema pärast teiste ees häbi. Kuidas veel karistada?
Kommentaarist on juba teavitatud
Tere!
Ma loodan, et see oli nalja- või mõnituskiri vanematele kes oma lapsi katsetele viisid.
Kõik selles kirjas on valesti. Igaksjuhuks ütlen kui see kiri päriselt tõele vastab. Palun armasta oma last lihtsalt, kasvatad sellise suhtumise ja karistamisega väga ebakindla inimese.
Me viisime ka ainult ühte kooli katsetele. Punkte sai palju aga jäi ikka välja. Ma olen uhke tema üle, väga! Muidu ka pelglik teine aga seal sai kenasti hakkama. See, et välja jäi polnud maailmalōpp. Õpetajad lasteaias Samuti andsid hea tagasiside lapsekohta, et on palju eakaaslastest ees ja tõesti ongi. Lihtsalt piisas, et paar ülesanne ei õnnestunud ja oligi väljas. Läheb piirkonna kooli siis, loodan väga, et tema nutikusega arvestatakse ja tal seal igav ei hakka.
Ma keeldun uskumast, et see võiks olla tõsiselt kirjutatud postitus.
Sinu kohaliku omavalitsuse lastekaitsespetsialist oskab sellele küsimusele ilmselt vastata.
Ja häbistas seega kogu perekonda. Ütlen kohe ära, et ajukest on, seda öeldi ka lasteaias, aga loomult on piripill ja nutab iga väiksemagi asja peale ja kardab võõraid.
Selgitasin talle korduvalt enne katseid, et ma ei taha kuuldagi midagi sellest, et ta seal kartma ja/või nutma hakkab ja seetõttu sisse ei saa, vaid tuleb end kokku võtta. Ütlesin ka, et kui seetõttu katsed ebaõnnestuvad ei armasta emme teda enam ja annab lastekodusse ära. Päriselt muidugi seda ei tee, lootsin vaid, et ehk ehmatab ära ja võtab end kokku.
Nüüd siis selguski, et sisse soovitud kooli ikkagi ei saanud. Andsin lapsele mõista, et olen temas pettunud ja seetõttu tema planeeritud sünnipäevapidu jääb ära, kuna mul on tema pärast teiste ees häbi. Kuidas veel karistada?
De.biilik oled, olgu liba või tõsi, de.biilik ikka!
Tere!
Ma loodan, et see oli nalja- või mõnituskiri vanematele kes oma lapsi katsetele viisid.
Kõik selles kirjas on valesti. Igaksjuhuks ütlen kui see kiri päriselt tõele vastab. Palun armasta oma last lihtsalt, kasvatad sellise suhtumise ja karistamisega väga ebakindla inimese.
Me viisime ka ainult ühte kooli katsetele. Punkte sai palju aga jäi ikka välja. Ma olen uhke tema üle, väga! Muidu ka pelglik teine aga seal sai kenasti hakkama. See, et välja jäi polnud maailmalōpp. Õpetajad lasteaias Samuti andsid hea tagasiside lapsekohta, et on palju eakaaslastest ees ja tõesti ongi. Lihtsalt piisas, et paar ülesanne ei õnnestunud ja oligi väljas. Läheb piirkonna kooli siis, loodan väga, et tema nutikusega arvestatakse ja tal seal igav ei hakka.
TA olen. Loomulikult ma armastan oma last ja see, et ma teda karistan, on vaid tema enda tuleviku huvides.
😀 😀
See ei ole armastus. Usalduslikku suhet siit tulevikus oodata pole. Ela hetkes siis… karista palju jaksad, karista igaksjuhuks veel kuhjaga peale ka, et ikka kindel oleks, et sai ikka piisavalt. Praegu on ta väike inimene ja arvab, et sa oled kõik, hiljem otsib armastust ja soojust mujalt kui kodust.
Tulevikus ära oota, et ta sinuga oma südameasju jagab.
Ilmselge iroonia ja inimesed tõsimeeli vastavad…
Ilmselge iroonia ja inimesed tõsimeeli vastavad…
Üsna hambutu iroonia, lihtlabane ülipaksult ülevõõbatud liba lihtsalt, harjutagu veel.
Milleks see lollakas provokatsiooniteema?
Ma arvan, et võiksid külastada mõnda ehituspoodi. Sealt leiad oma küsimusele vastuse!
Kui lubasid lastekodusse anda, siis ka anna. Miks sina võid oma lubadusi murda, aga laps mitte?
Saada järgmistele katsetele
Kuidas karistada last, kes sai eliitkooli sisse?
Võeh, kus nüüd olemegi lollid tõusikud valmis! Laps rikub kogu perekonna hea maine ja ausa tööinimese väärikuse. Läheb sinna eliiti hobusevargaks õppima. Mis pikad koolipäevad, mis lehtede kaupa õppetükke? Tööd on vaja teha, tööd! Kevad ukse ees, mingu sõnnikut põllale viskama!
No olgu, mingu siis, kui ise tahab, aga jumala eest, hoidku naabrite ees suu kinni, kus selle häbi ots, kui meie pere mustast lambast teada saavad!
No loodan, et tegu on väga musta huumoriga.
Oled sa kindel, et kool ei ole süüdi, ja õpetajad? Mina prooviksin igaks juhuks ka neid karistada.
Aga kas sa ise panustasid maksimaalselt? Kas laps käis mitmes erinevas koolis eelkooli tundides? Kas sul koju eraõpetaja oli palgatud? Kas sa ise iga õhtu tegid temaga tunni matemaatikaülesandeid ja tunnijagu õigekirja?
Hea karistus on muidugi korralik keretäis. Ja peale seda võiks nurka kuivatatud herneste peale põlvili panna. Ja kui ikka ei aita, siis proovida veelkord keretäiega.
Huumorist on see väga kaugel, mõttetu/punnitatud liba.
Loodan ka, et liba. Kui mitte, siis peaks lastekaitsesse teatama!
Muidugi on tegemist libateemaga, katsed n.ö. eliitkoolidesse algavad alles järgmisel nädalal.
Ärge minge liinile.
Muidugi on tegemist libateemaga, katsed n.ö. eliitkoolidesse algavad alles järgmisel nädalal. Ärge minge liinile.
See veel puuduks, et gümnaasiumiastmesse astujad katsetel kartma ja/või nutma hakkaks ja kuri emme lasteaiaõpetaja hinnangutest lähtuks…
TA ilmselt tüdinud sellest igakevadisest kooliküpsusuuringute rallist siin foorumis ja/või asub möllust ajalist/füüsiliselt kaugel ning ei mõista miks on vaja teha kogu aeg uusi teemasid. Otsing näitab, et enamik katsete kohta käivaid küsimusi on siin mitme- või mitmekümnekordselt aastate jooksul ära vastatud.
Kuidas sa ennast selles olukorras karistad? Ei ole 6-7 aastaga last suutnud nii palju harida, et saaks eliitkooli sisse? Selline vanem on tõesti häbiks kogu suguvõsale. Mida sa siiani teinud oled, ise pole last viitsinud piisavalt harida ja julgustada, et ta iga asja peale nutma ei hakkaks.
Võeh, kus nüüd olemegi lollid tõusikud valmis!
Ei, proua Võeh. Nüüd oleme sealmaal, kus inimene ei saa aru provokatsioonist, irooniast ja libateemast.
Tere!
TA olen. Loomulikult ma armastan oma last ja see, et ma teda karistan, on vaid tema enda tuleviku huvides.
Njah, kui see on endiselt tõsine suhtumine, siis soovitaksin mõelda, miks osad lapsed siiski psühhiaatrilist abi või veel hullem, enesetapuni jõuavad. Ehk on selleks põhjuseks türannist lapsevanem?
Üliõpilastega (kõrge konkursiga ala) kokkupuutununa võin sulle kinnitada, et ülikooli jõuavad siiski väga erineva tasutaga noored – mõningad ka eliitkoolidest, kuid valdav enamus tavalistest koolidest, mis on suunatud just lapse arengu toetamisele ja õpihimu suurendamisele. 6-7-aastase hirmunud lapsega peaksid sa hoopis olema ülitoetav ja tegelema hirmudest ülesaamisega, mitte olema ise aluseks uute hirmude tekkimisele.
Kui see pole liba, siis … mis on sulle olulisem, kas see, et laps ei “häbistaks perekonda” eliitkooli mitte-sissesaamisega või see, et laps on õnnelik?
Kirjeldusest paistab, et laps on üsna õrnake – eliitkoolis peavad vastu vaid “paksu nahaga” ja hea stressitaluvusega lapsed. Minu laps selline ei olnud ja võtsin ta algklasside poole pealt eliitkoolist ära. Laps hakkas jälle kooliskäimisest ja õppimisest rõõmu tundma ja pärast leebemat sorti põhikooli edukat lõpetamist käib nüüd ühes Eesti parimas gümnaasiumis. Praeguseks on ta eliitgümnaasiumi jaoks juba piisavalt küps, et seal õnnelik olla.
Iroonia ja. Mis eliitkool? Kunagi oli eliitpiim? Ega eliit ei tee kedagi paremnaks ega tõsta kuskile. Saage oma eliiidist kord üle.
Mis on eliitkoolide algklassides teisiti? Algklassid igalpool ikka sõbralikud. Õppida ei tohiks väga palju olla.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.