Külmutatult, oksad panen sügavkülma ja korjan siis (lõikan maniküürikääridega marjad lahti). Paar karpi elab üle.
Aga võid mõnel mehel lasta teha sellised riistapuud: https://www.youtube.com/watch?v=cXy3w27_Zz8
tean ka, et on olemas riistapuu, millega marjadest oksa küljes mahl välja pressitakse, niiet kestad jäävad oksa külge.
Lõikad oksad marjadega ära ja paned sügavkülma, päeva-paari pärast nopid majad ära. Kasvatajad ise teevad ka nii kuna niimoodi tulevad marjad märksa paremini lahti.
Mulle tuleb kohe meelde kuidas noorukina krooni ajal ühes suures aiandis astelpaju marju käisin korjamas. Kuna kilo korjamise eest maksti 10 krooni, siis päevas sai teenitud üle 100 krooni. Seega niikaua kui marju jätkus sai päris ilusti teenitud. Korjatud marjad pidid olema terved (ja kuivad), seega kiirelt (samas ettevaatlikult) sai nopitud.
Üks vanem korjaja rääkis, et tal oli kord see astel/okas nii hullusti näppu jäänud, et lõpuks pidi arst selle välja opereerima. Õnneks endal midagi hullu ei juhtunud. Torgata sain küll, aga sellest hoolimata meeldis mulle kõige rohkem astelpajusid korjata. (Kuigi samas aiandis sai ka maasikaid ja vaarikaid korjatud, aga nende korjamise eest maksti palju vähem. Maasikate korjamise eest 2 krooni kilo eest ja vaarikate korjamise eest 5 krooni kilo eest.)