Esileht Koolilaps Kuidas löömist ennetada

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Teema: Kuidas löömist ennetada

Postitas:
Kägu

Esimese klassi laps. Kipub vahel teisi lööma. Ise ta esimese hooga väidab, et aga hoopis teda löödi, eks see ole nagunii mingi kahepoolne asi aga ma ei saa täpselt öelda, et mis ja kuidas, sest mind ju juures polnud. Mingite omavaheliste arusaamatuste pärast või kui keegi ees teeb (lasteaias sellist probleemi polnud). On keskmisest veidi elavam ja tahab kogu aeg ringi tegutseda.

Olen nüüdseks  temaga iga päev kooli minnes rääkinud, et tuleb korralikult käituda ja kellelegi liiga teha ei tohi. Teooriat teab hästi aga ikka on vahel mingi probleem.

Kuidas teha lapsele lõplikult selgeks, et ei ole ok teist last lüüa?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli ühe lapsega sarnane probleem. Ta allus kergesti manipulatsioonidele ja lasi end kähmlustesse kiskuda.

Me ei arutanud kunagi, et kelle süü või kes mida tegi. Lähtusime sellest, et igaüks näeb situatsiooni enda silmade läbi ja kuna mina pole juures olnud, siis võin kergesti teha halbu järeldusi. Kui teine on kõneosavam kui minu laps, siis räägib ta musta valgeks ja tegelikult ei lahenda see probleemi.

Keskendusin sellele, et lapsel on 1 konkreetne reegel – vägivald ei lahenda konflikti. Vägivald kasvatab vägivalda. Erimeelsused on erimeelsused, nendega kas lepitakse või leitakse kõiki osapooli rahuldav kesktee.

Õpetasin teda, et kui sõnadest ei piisa, siis on ka kõik teised relvad nürid. Kui teda rünnatakse, tuleb situatsioonist eemalduda. Tema kellegi vastu kätt tõsta ei tohi. Ei tohi ka ähvardada vägivallaga.

Klassijuhatajaga leppisime kokku, et laps võib tema juurde minna kui on väga puntras ja ei saa enda emotsioonidega hakkama.

Hakkasime iga koolipäeva järel rääkima tema emotsioonidest, mõtetest ja tunnetest. Kuidas ta end mingis olukorras tundis, kuidas ta seda lahendas, kas oleks saanud paremini. Kui ta oli ise olukorda kontrollinud ja leidnud vägivallavaba lahenduse, siis tunnustasin teda selle eest.

Ühe lapsega pidevad konfliktid jätkusid ka pärast seda korraldust. Palusin, et klassijuhataja võimaldaks meil koolis kohtuda (lapsed + vanemad) ja arutasime olukorda. Lastest said selle järel mitmeks aastaks parimad sõbrad.

Minu laps on ikka tormakas järeldusi tegema, vihastub kergesti, on tundlik, aga kättpidi kellelegi enam kallale ei lähe.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

paned käed tasku ja loed kümneni. muidugi, kui ühelt tugevamalt korraliku tutaka saab, siis äkki saab aru, mis tunne on peksa saada või keegi suurem laps teeb verbaalse hoiatuse. Minu lapse klassis oli ka selline, vanem vend sekkus sõnaliselt (siis küll joosti kitule), aga enam lööma ei tikkunud, vähemalt minu last.

+2
-2
Please wait...

Näitan 3 postitust - vahemik 1 kuni 3 (kokku 3 )

Esileht Koolilaps Kuidas löömist ennetada