Esileht Tööelu, raha ja seadused. Kuidas määrata töörõõmu?

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Teema: Kuidas määrata töörõõmu?

Postitas:
Kägu

Palju räägitakse vaimsest tervisest. Meil ka nüüd tööl räägitakse. Töötaja hindab oma tuju tööpäeva lõpus. Mõni üksik on rõõmus. Ma tahan ka töökohta vahetada. Olen käinud tuttavate juures töövarjuks. Ei ole olnud kohta, kus oleks parem.  ka meie töökohas pole mul hea. Aga teistes kohtades tundub sisekliima veel halvem. Olen ma siis oma töökohas ikka õnnelik? Kui rõõmus ja rahulolev peaks olema tööl? Või on töö lihtsalt palga pärast ja mu oma  õnnelikkus peab tulema töövälisest ajast? Et kui töö ja töökeskkond, kolleegid pole otseselt väljakannatamatud, ongi hea?

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et kui töö ja töökeskkond, kolleegid pole otseselt väljakannatamatud, ongi hea?

Jah, ongi. Igal pool on probleeme ja töökoht ei pea sulle asendama sõpru, meelelahutust ja mida iganes veel. Üleüldse, kui inimene on õnnetu, ei suuda mitte keegi teine teda õnnelikuks teha.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen küll iga tööpäeva lõpus rõõmus- saab koju lõpuks. Tegelikult on meil tööl väga hea sisekliima. Pole probleeme ei ülemuse ega kaastöötajatega. Oleme kõik koos töötanud ca 10 aastat ning oleme kui ideaalne perekond.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õnnelikkuse elus annab inimesele vast muu, kui ainult tööülesannete täitmine. Tööpäeva lõpus võib langenud meeleolu olla nii tööülesannetest, väsimusest, töökaaslastega suhtlemisest või on eraelus olnud päeva jooksul mingi mure või arusaamatus. Üldiselt eluga/tööga/ suhtega rahulolu ei tähendagi, et kogu aeg peaks tuju 10 olema. Õnnetunde tagaajamisega minnakse ka liiale vahepeal.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õnnelikkuse elus annab inimesele vast muu, kui ainult tööülesannete täitmine. Tööpäeva lõpus võib langenud meeleolu olla nii tööülesannetest, väsimusest, töökaaslastega suhtlemisest või on eraelus olnud päeva jooksul mingi mure või arusaamatus. Üldiselt eluga/tööga/ suhtega rahulolu ei tähendagi, et kogu aeg peaks tuju 10 olema. Õnnetunde tagaajamisega minnakse ka liiale vahepeal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et kui töö ja töökeskkond, kolleegid pole otseselt väljakannatamatud, ongi hea?

Jah, ongi. Igal pool on probleeme ja töökoht ei pea sulle asendama sõpru, meelelahutust ja mida iganes veel. Üleüldse, kui inimene on õnnetu, ei suuda mitte keegi teine teda õnnelikuks teha.

Vale töö võib muidugi õnneliku inimese õnnetuks teha. Kui inimene on mingil põhjusel sunnitud tegema asju, mis talle ei meeldi ja ei sobi, siis on tal raske ka õnnelik olla. Ega õnnelikkuse kriteerium ei ole ometi ju sõpradega koos töötamine ja see, et töö meelt lahutaks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on küll tööl kõik hästi. Lähen hommikul enamasti hea tujuga, õhtuks võin küll tüdinud ja väsinud olla, aga tean ikkagi, et töö meeldib. Kolleegid ja ülemused on igati OK, igal omad väikesed vead, nagu minulgi, aga kõik hoolivad, kuidas teisel läheb. Ma ei mõista töökohti, kui käiakse ainult tööd tegemas. Meil on suhtlemine üsna oluline.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vale töö võib muidugi õnneliku inimese õnnetuks teha. Kui inimene on mingil põhjusel sunnitud tegema asju, mis talle ei meeldi ja ei sobi, siis on tal raske ka õnnelik olla.

Ega õnnelikkuse kriteerium ei ole ometi ju sõpradega koos töötamine ja see, et töö meelt lahutaks.

Sinu need kaks lõiku räägivad teineteisele vastu. Otsusta siis juba ära – kas töö peab õnnelikuks tegema või mitte? Kas töö võib õnnetuks teha või mitte?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vale töö võib muidugi õnneliku inimese õnnetuks teha. Kui inimene on mingil põhjusel sunnitud tegema asju, mis talle ei meeldi ja ei sobi, siis on tal raske ka õnnelik olla.

Ega õnnelikkuse kriteerium ei ole ometi ju sõpradega koos töötamine ja see, et töö meelt lahutaks.

Sinu need kaks lõiku räägivad teineteisele vastu. Otsusta siis juba ära – kas töö peab õnnelikuks tegema või mitte? Kas töö võib õnnetuks teha või mitte?

Millest sa aru ei saanud? Loomulikult võib töö õnnetuks teha. Aga mitte sellepärast, et tööl ei pakuta meelelahutust ja seal pole sõpru. Head suhted on olulised, aga see ei tähenda veel sõpradeks olemist. Kui inimene teeb tööd, mis talle ei meeldi ja ei sobi, siis hoolimata sõpradest ja meelelahutusest tööl ei ole ta õnnelik. Ja samamoodi muidugi võib mõni mürgine töökaaslane õnnetuks teha. Isegi kui töö muidu meeldib. Siin ei ole ainult ühte varianti.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötaja hindab oma tuju tööpäeva lõpus. Mõni üksik on rõõmus.

No kui inimene läheb kurvaks või närviliseks tööpäeva lõpul, kui peab hakkama koju minema, siis asi pole vast niivõrd töörahulolus. Enamus inimesi, kellele töö ei meeldi, on pahas tujus pühapäeva õhtul ja tööpäeva hommikuti. 30 minutit enne tööpäeva lõppu, eriti reedeti, on tuju laes.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millest sa aru ei saanud? Loomulikult võib töö õnnetuks teha. Aga mitte sellepärast, et tööl ei pakuta meelelahutust ja seal pole sõpru. Head suhted on olulised, aga see ei tähenda veel sõpradeks olemist. Kui inimene teeb tööd, mis talle ei meeldi ja ei sobi, siis hoolimata sõpradest ja meelelahutusest tööl ei ole ta õnnelik. Ja samamoodi muidugi võib mõni mürgine töökaaslane õnnetuks teha. Isegi kui töö muidu meeldib. Siin ei ole ainult ühte varianti.

Sa ei saa ise ka aru, mida kirjutad.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjuks teeb suur osa inimesi suhteliselt mõttetut tööd, mis ei saagi kedagi õnnelikuks teha.

Päevade-aastate kaupa kontoris konutada ja arvutis mingit lõigukest-jupikest hallata ei ole ilmselt kõrgesti haritud kägude lapsepõlveunistus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjuks teeb suur osa inimesi suhteliselt mõttetut tööd, mis ei saagi kedagi õnnelikuks teha.

Päevade-aastate kaupa kontoris konutada ja arvutis mingit lõigukest-jupikest hallata ei ole ilmselt kõrgesti haritud kägude lapsepõlveunistus.

Minu arust on kõik tööd mõttetud. Juba see, et sa PEAD päevast päeva mingil kindlal ajavahemikul mingit kindlat tegevust tegema, on kohutav. Aastast aastasse. Terve elu. Elu mõte on oodata vabasid päevi või puhkust. Kas me sündisime selleks, et töötada?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui inimene läheb kurvaks või närviliseks tööpäeva lõpul, kui peab hakkama koju minema, siis asi pole vast niivõrd töörahulolus. Enamus inimesi, kellele töö ei meeldi, on pahas tujus pühapäeva õhtul ja tööpäeva hommikuti. 30 minutit enne tööpäeva lõppu, eriti reedeti, on tuju laes.

Nii seda ei saa ikka võtta. Palju räägitakse ka laste koolirõõmust. Minu arust on seda lihtsam mõista, või mõistetakse nii, et kas koolis oldud aeg on meeldiv olnud. Mitte nii et iga päeva lõpus on õpilasel kes end koolis tunneb halvasti,  päeva lõpus tuju laes, et koju saab. Eriti reedeti. Ei, ta tuju ei tõuse ka reedel. Või ei oska ta reedel end õnnelikuks mõelda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii seda ei saa ikka võtta. Palju räägitakse ka laste koolirõõmust. Minu arust on seda lihtsam mõista, või mõistetakse nii, et kas koolis oldud aeg on meeldiv olnud. Mitte nii et iga päeva lõpus on õpilasel kes end koolis tunneb halvasti, päeva lõpus tuju laes, et koju saab. Eriti reedeti. Ei, ta tuju ei tõuse ka reedel. Või ei oska ta reedel end õnnelikuks mõelda.

Mitte midagi ei saa aru.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi ütles juba alguses välja võtmesõna – tööÜLESANDED. Keda teeb õnnelikuks ülesannete täitmine, eriti kui töötaja juhtub mõistma ülesande mõttetust või ülesande andja nürimeelsust?

Mina saan õnneks oma tööd planeerida ilma konkreetsete, kellegi poolt antud juhtnöörideta ja juhinduda üksnes sedustest. Töörõõm täitsa olemas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meid on ettevõttes 8 ja oleme väga rahul. Lausa nii rahul, et probleem on aeguvate puhkusepäevadega. Kuus inimest töötavad 6h päevas ning need 2, kelle töö seda ei võimalda, saavad kumbki ühe tasustatud vaba päeva kuus. Nalja saab palju, tööd teeme muidugi ka,pea kõik pikaaegsed töötajad. Palgad head. Kui midagi peaks töökohaga juhtuma, siis mujale enam kindlasti tööle ei lähe.

0
0
Please wait...

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Kuidas määrata töörõõmu?