Esileht Kodunurk Kuidas maitsestate või valmistate kuskusi?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Kuidas maitsestate või valmistate kuskusi?

Postitas:
Kägu

Oleme nüüd tütrega 3-4 korda proovinud kuskusi teha, iga kord on tulemuseks murumaitsega puru. Mis me valesti teeme? Teeme, nagu pakil kirjas – vesi koos soola ja õliga keema, kui keeb, siis tulelt maha ja kuskus sisse, segada ja oodata 2 min, mitu supilusikat võid sisse ja seejärel väiksel tulel veel 3-4 min. No ei tule hea.
Help?!

Please wait...
Postitas:
Kägu

Seda ei keedeta. Pannakse kuuma vee sisse kaane alla paisuma. Vett peab ka täpselt olema nii, et ei jääks liiga kuiv.

Mina olen maitsestamiseks kasutanud puljongit.
Võid ja õli ma ka ei pane.
Polenta(mais) on see, mida keedetakse võiga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Need kelle toidulauale kuskus igapäevaselt käib aurutavad seda. Ei keeda, ega pista ka kuuma vee sisse.

Please wait...
Postitas:
Kägu

mina panen klaaskaussi, kallan kiirkeedukannust vee peale (vahemikus 1 osa kuskussi, 2 osa vett), panen kaane peale ja lasen 5-10 min seista. pärast raputan veidi soola või maitseaineid või tükikese võid hulka. laps lisab mõnikord ka kiirmakaronidega kaasas olnud maitseaineid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

kas te sööte kuskussi paljalt? minu meelest tuleb seda süüa lisanditega nagu mistahes pastat – keegi ei söö ju paljaid makarone.

valmistusviis on teemaalgatajal ju täpselt selline nagu pakil kirjas ja ma teen ka samamoodi. murumaitset siiski ei tule 🙂 sisse segan peenelt riivitud porgandit ja tükeldatud tomatit, võib panna ka sibulat, aga mina panen sibula pigem jogurtikastmesse. serveerimisel lisan hakitud värske koriandri.

kana serveerin tavaliselt kõrvale, kuid olen teinud ka nii, et segan kanatükid kuskussi sisse, siis on olenevalt serveerimistemperatuurist kas soe toit või salat.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

kas te sööte kuskussi paljalt? minu meelest tuleb seda süüa lisanditega nagu mistahes pastat – keegi ei söö ju paljaid makarone.

valmistusviis on teemaalgatajal ju täpselt selline nagu pakil kirjas ja ma teen ka samamoodi. murumaitset siiski ei tule 🙂 sisse segan peenelt riivitud porgandit ja tükeldatud tomatit, võib panna ka sibulat, aga mina panen sibula pigem jogurtikastmesse. serveerimisel lisan hakitud värske koriandri.

kana serveerin tavaliselt kõrvale, kuid olen teinud ka nii, et segan kanatükid kuskussi sisse, siis on olenevalt serveerimistemperatuurist kas soe toit või salat.

Ma panen tavaliselt mingit külmutatud juurikasegu sisse(brokkoli, oad, paprika, mais jne). Juurikad lasen kergelt pannil soojaks ja siis segan kuskusiga kokku.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

kas te sööte kuskussi paljalt? minu meelest tuleb seda süüa lisanditega nagu mistahes pastat – keegi ei söö ju paljaid makarone.

meie majas on kuskus eelkõige keset päeva kodust korraks läbitormava tudengist lapse lemmik, eriti siis, kui kiirmakarone kapis enam pole või neist villand ja mingit muud potitäit valmistoitu ka ei paista kodus ees ootavat.
kuskusi kõrvale soojendab mikros sügavkülmast väljaotsitud kotlette ja lisaks juurde nt viilutatud kurki-tomatit.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina sain kunagi Prantsusmaal kuskussi kus olid rosinad ja kana ja veel mingid idamaised maitseained aga mitte teravad. Oskaks ainult järgi teha sest oli tohutult hea.

Please wait...
Postitas:
Kägu

mina valan (kahele) 2 dl kuskussi kaussi, peale valan 2,5 dl keeva vett. Näputäis soola ka, ja katan kaanega. Ca 5 min valmib seal. Võid ega õli ei pane. Kahvliga segan kohevaks enne söömist. Sööme harilikult mingi kanahautise vms-ga.
Täisterakuskussile kulub 5 min, tavaline 2-3 min.
Pärlkuskussi keedetakse, aga seda pole Eesti poodides kuskil näinud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pärlkuskussi keedetakse, aga seda pole Eesti poodides kuskil näinud.

pärlkuskussi on tegelikult päris paljudes poodides, tavalistes poodides, mitte kuskil gurmeekaupades. isegi maximas.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pärlkuskussi keedetakse, aga seda pole Eesti poodides kuskil näinud.

Pärlkuskussi on mitmetes poodides müügil. Teen sellest sageli salatit ning mina seda küll ei keeda.

Please wait...
Postitas:
Kägu

ok, leidsin nüüd ise ka poest üles!
aga seda peab ikka keetma, 10-12 min vähemalt – ei kujuta ette, kuidas seda ilma keetmata süüa.

http://www.pipar.ee/tooted/parlkuskuss-2kg/
https://www.thespruceeats.com/how-to-cook-israeli-couscous-3376841

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

ok, leidsin nüüd ise ka poest üles!

aga seda peab ikka keetma, 10-12 min vähemalt – ei kujuta ette, kuidas seda ilma keetmata süüa.

http://www.pipar.ee/tooted/parlkuskuss-2kg/

https://www.thespruceeats.com/how-to-cook-israeli-couscous-3376841

selveris https://www.selver.ee/et/kuskuss-parli-yamna-900-g

maxima https://www.barbora.ee/toode/parlkuskuss-buon-gusto-250-g?uzklausa=kuskus (poes on suurem valik)

pärlkuskussi ilma keetmata tõesti ette ei kujuta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aurutajat mul pole, seega kallan ka lihtsalt kuuma vee peale. Eriti seda ei söö, aga mulle meeldib, kui panna sinna sisse ahjus röstitud paprikaviile, mis on hiljem oliiviõliga (või võiga) ja mõne ürdiga läbi segatud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei keeda, aga kui vee sisse kallan, segan ja lahustab samal ajal sisse köögiviljapuljongi kuubiku.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina olen kuskussi teinud tavaliselt mõne liharoa juurde, mille peale saab kastme teha. Nii on päris maitsev.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Taboule salati retsepte otsi.
Kuskussi sisse annab panna palju köögivilju kas toorelt (paprika, sibul, suvikõrvits) kui ka praetult.
Maroko maitsetega, aprikooside, jms on ka palju retsepte.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Vesi keema, kallan peale et kataks kuskussi ära, lasen seista ja kahvliga ajan nii öelda kohevile.
Mina maitsestan kuskussi aroomisoolaga ja segan pärast kurgiribad sisse (olen trinud ka näiteks oliividega ja köögiviljadega). Üldjuhul söön seda hommikuti koos munapudruga.

Please wait...
Postitas:
Käthryyne

Tavaliselt söön ja teen tuneesiapärast, aga alzheeripärase peale ka pirtsutama ei hakka, kui pakutakse.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Miks te seda maitsetut puru üldse sööma peate?

Please wait...
Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )


Esileht Kodunurk Kuidas maitsestate või valmistate kuskusi?