Mul 11 k beebi praegu, kolmas. Mina enam ei usu, et selline asi on võimalik, et paned voodisse ja jääb magama. Valetavad lihtsalt, kes nii väidavad. 🙂 Magama saab ikka lamades imetades või BabyBjörni toolis kiigutades, nii päeval kui öösel. Ja imetatavad beebid magavad kaisus ja mehed teises toas, rõõmsalt ja sügavalt. Lutt on fantastiline, kui selle beebile saad, mul õnnestus ühele beebile see maha müüa ja elu oli oi kui palju kergem just üle 6k vanuses, kui hambad, kõrvapõletikud ööd veel eriti raskeks muudavad. Mis nendesse raamatutesse puutub, siis need on kirjutatud enamasti lutipudelist söövate ja lutti tunnistavate beebide kohta, mis ongi täiesti eri asi. Imetaval emal sobivad kamina tule alustuseks.
Ei ole üldse nõus nende väidetega.
Esiteks, lapsed ei oskagi kohe ise magama jääda ja ise ühest unetsüklist teise minna, nad peavad seda õppima. Kui kasutada lapse magama panemisel abivahendeid, mis nõuavad vanema aktiivset osalust, siis nendele laps ka toetub ja vajab neid samu abivahendeid nii uinumisel kui unetsüklite vahetumisel. Teie näitel siis imetamine ja bb toolis kiigutamine. Samasugused abivahendid on ka kussutamine, pallil hüppamine, aga ka näiteks lutt ja lutipudel. Selliseid meetodeid nagu kussutamine, kiigutamine, pallil hüppamine ei soovitaks üldse kasutada, sest laps jääb sellest kiigutamise/hüplemise liigutusest sõltuvusse ja vajab seda iga kord uinumisel ja unetsüklite vahetumisel (nagu teie puhul ilmselt ongi). Lisaks ei õpeta see teda ise magama jääma ja ta vajab suure tõenäosusega järjest rohkem ja rohkem kiigutamist, et magama jääda.
Teiseks, ma ei tea, millistele raamatutele te viitate, aga need raamatud, mida mina olen une kohta lugenud, lutti just nimelt ei soovita ja ise uinumise osas suurt vahet ei tee rinna ja lutipudeli lastel, sest last ei peaks õpetama magama jääma ei rinna ega lutipudeli otsas.
Mul on esimene laps varsti kahene, oli ka rinnalaps, magas sünnist saadik oma voodis (meie voodi kõrval, külg maas). Tal on olnud üksikuid perioode, kus oleme pidanud magama panemisel tal ise juures viibima pikemalt, aga enamuse ajast võtab magama panek umbes 10 minutit – voodisse, unelaul ja toast välja. Muidugi ta ei jää alati kohe paugust magama, aga 9 juhul 10st on ta kas täiesti vaikselt või jutustab midagi omaette. Viimased 4 kuud magab oma toas.
Nüüd teine laps magas esimesed 3 nädalat ainult minu kõrval ja mulle hakkas juba tunduma, et sain ka nüüd sellise lapse, kes oma voodis magamisest keeldub, aga siis hakkasin teda öösiti kinni mähkima ja nüüd magab ilusti oma voodis. Rinnalaps.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 14.01 21:52; 14.01 22:22; 16.01 01:14;