Kas 1 või 2 korda päevas? Mis aegadel seda täpsemalt teete, kas peate täpselt graafikust kinni või mitte? Kuidas portsud jaganud olete, st. kas kui koer saab 2 korda päevas süüa, siis mõlemal korral 1/2 päevanormist või mingi teise loogikaga? Kas vahetult enne ööd on õige koerale üldse süüa anda?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kuidas on õige koera toita?
Teema: Kuidas on õige koera toita?

Olenevalt vanusest. Ja aktiivsusest.
Täiskasvanud koer kas 1 või 2 korda päevas, mõlemad on n ö õiged.Tervet täiskasvanud koera soovitatakse toita enamasti (ka meie loomaarst soovitas)kaks korda päevas, 8-12 tunnise vahega, päevane toidukogus tuleks jagada kaheks.
Kas mõni tund enne öörahu või vaid tund, see pole nii oluline küll aga
treeningule või aktiivsele jalutuskäigule soovitatakse minna koeraga kellel on kõht tühi.

Meil on krõbinad kogu aeg kausis, ise sööb, millal tahab. Kui kauss tühi, kallan uuesti täis. Üldiselt kulub ikka mitu päeva kausi tühjendamiseks. 10 aastat juba niimoodi toitnud. Muid asju saab muidugi lisaks, aga krõbinad on kogu aeg vabalt võtta.
Hiljuti just käisime arsti juures ja koera kaal on täiesti normis.

Meil on krõbinad kogu aeg kausis, ise sööb, millal tahab. Kui kauss tühi, kallan uuesti täis. Üldiselt kulub ikka mitu päeva kausi tühjendamiseks. 10 aastat juba niimoodi toitnud. Muid asju saab muidugi lisaks, aga krõbinad on kogu aeg vabalt võtta.
Selline asi sobib vaid koerale, kes on närb sööja. Minu koerad, üldse enamus koeri, sööks ennast niiviisi kiiresti paksuks, tõenäoliselt ka haigeks ja ehk isegi surnuks. Aga küllap sa ka ei toidaks nii, kui su koer oleks parema isuga.

Minu koeraga küll nii ei saaks. Ta sööb koheselt kõik ära, mis ette antakse. Kui juurde antakse, sööb selle ka ära. Enne söögikellaaegu muutub ta pilk eriti härdaks ning kui me kellaaja maha magame, siis hakkab ta puhtas eesti keeles rääkima, teeb hulgaliselt etteheitva intonatsiooniga häälitsusi, ise mulle sügavale silma vaadates.

Mina söödan üks kord päevas õhtul. Koguse sain katsetades. Kui hakkasid järgi jätma siis vähendasin veidi. Koer ennast nälga ei jäta, teda tasub selles mõttes usaldada. Liigse toidu oksendavad lihtsalt välja, sisseahmivad ahnusest. Väikese koeraga olid krõbinad koguaeg võtta, aga tema oligi tagasihoidlik sööma. Võttis mõned ja aitas selleks korraks. Pärast tegi uue ringi.

Meie koer on see närb sööja. Krõbinad on kogu aeg ees ja võib-olla kord kolme päeva jooksul tuleb juurde panna. Lisaks saab kord või kaks päevas, vastavalt huvile, keedetud kana või muud liha koos soolata kaerahelbe- või riisipudruga, kus on rohkelt võid. Liha siis umbes 2/3 ja putru 1/3 või vähem. See aitab kaasa, et koer ikka püsib õiges kaalus, muidu oleks täielik niru. Ka lisatoit on ees, kuni kauss tühjaks saab, nii et põhimõtteliselt ikka terve päeva. Kui kauss tühjeneb varem, siis saab teise korra veel, muidu pole mõtet, sest ta lihtsalt ei söö ära seda.

Üks kord päevas süüa saada?- tundub piinamisena. Meil on taks, selline rahulik sülekoer. Saab kohe kindlasti 2 korda päevas süüa, vahel ka 3. Portsud ei ole suured. Króbinad on kogu aeg kausis, kuid sööb neid vähe. Üldjuhul mõned peale viimast (õhtust) jalutuskäiku.

1 kord päevas ja terve päevaports korraga – milleks magu venitada. Parem 2 korda ja vähem korraga.

Minu koeraga küll nii ei saaks. Ta sööb koheselt kõik ära, mis ette antakse. Kui juurde antakse, sööb selle ka ära. Enne söögikellaaegu muutub ta pilk eriti härdaks ning kui me kellaaja maha magame, siis hakkab ta puhtas eesti keeles rääkima, teeb hulgaliselt etteheitva intonatsiooniga häälitsusi, ise mulle sügavale silma vaadates.
Aga kui su koer koguaeg kannatab tühja kõhu käes, muidugi ta sööb ära kõik, mis paned ja selle ka mis juurde paned. Mida sina teeks kui sul on kõht tühi, aga sööki annaks partner oma järelenägemise järgi nii et kõht koguaeg tühi on.

Tervise seisukohast pole väidetavalt vahet, kas kord või kaks päevas, ütles arst, pigem on see koeral harjumuse asi, ehk et kui oled andnud kaks korda päevas tavaliselt süüa, siis tal on raske harjuda ühe söögikorraga ümber. Aga eks oleneb koerast, mul sööb üks ainult õhtuti, enne paku või mitte, ei taha. Teine jälle küsib juba hommikul süüa, käib ja otsib ja saab süüa lausa kolm korda päevas, sest muidu nutab, aga tal on epilepsia ravim peal, mis tekitab hullu söögiisu.

Aga kui su koer koguaeg kannatab tühja kõhu käes, muidugi ta sööb ära kõik, mis paned ja selle ka mis juurde paned. Mida sina teeks kui sul on kõht tühi, aga sööki annaks partner oma järelenägemise järgi nii et kõht koguaeg tühi on.
Oot, sa soovitaksid siis nii palju süüa anda, kui ta ära süüa jaksab? Ma ei arva, et see koerte, aga ka inimeste puhul eriti arukas teguviis on. Üldiselt saab siiski organismi energiavajaduse välja arvutada ning kui keegi soovib oluliselt rohkem süüa kui selle arvutuse järgi tuleb, siis ei pea mitte sellele soovile järele andma. Sinu arust on koera toidupakkidel nalja pärast need koguste spikrid peal?

Meil on taks, selline rahulik sülekoer. Saab kohe kindlasti 2 korda päevas süüa, vahel ka 3. Portsud ei ole suured. Króbinad on kogu aeg kausis, kuid sööb neid vähe. Üldjuhul mõned peale viimast (õhtust) jalutuskäiku.
Taks on ju teada ja tuntud õgard. Mul äial on taks ta sööks kogu aeg, kui vaid midagi antaks.

Meil on taks, selline rahulik sülekoer. Saab kohe kindlasti 2 korda päevas süüa, vahel ka 3. Portsud ei ole suured. Króbinad on kogu aeg kausis, kuid sööb neid vähe. Üldjuhul mõned peale viimast (õhtust) jalutuskäiku.
Taks on ju teada ja tuntud õgard. Mul äial on taks ta sööks kogu aeg, kui vaid midagi antaks.
Ei ole.Minu taksi sööb oma kausist siis kui kõht tühi on või kui kass tuleb tuppa.Hommikul ja õhtul on söögikorrad.Vabalt võib õhtuse toidu alles järgmise päeva lõunaks ära süüa.Maias on ta küll, kui ise hakkad midagi sööma.See tundub tema jaoks palju maitsvam 😀 kuigi omal toit olemas.Ainult ma ei tea kas ainult minu taksil see probleem, et kui talle midagi anda, siis ta ei näri vaid neelab kohe alla.

Sellised koerad, kellel on suurem oht maokeeru tekkeks, võiks süüa kaks korda päevas ning söögikorra järel ei ole hea kohe aktiivseid tegevusi teha.
Minu koer on sellist tõugu, et tal erilist ohtu maokeeru tekkeks pole. Sööb kord päevas, sest on närb sööja ning kaks korda ei sobinud talle, sest siis ta sõi liiga vähe ja muutus kõhnaks. Annan süüa õhtul enne magamaminekut, siis saab öösel rahulikult toitu seedida. Kui 30 minutiga oma toitu ära ei söö, siis võtan kausi eest ära.

Koer sööb tavaliselt korra päevas toortoitu ja peale seda olen pakkunud krõbinaid, vahest sööb vahest mitte. Hommikuti pole ta kunagi süüa tahnud. Igati terve, normkaalus tegelane.

Minu viletsal sööjal on samuti toit pidevalt ees. Juba 10 aastat niimoodi ja paksuks ta ennast ei söö. Kuid saan aru, et enamus koerte puhul ei tule see variant kõne allagi, kuna nad on pidevalt näljased.

Ei ole.Minu taksi sööb oma kausist siis kui kõht tühi on või kui kass tuleb tuppa.Hommikul ja õhtul on söögikorrad.Vabalt võib õhtuse toidu alles järgmise päeva lõunaks ära süüa.Maias on ta küll, kui ise hakkad midagi sööma.See tundub tema jaoks palju maitsvam 😀 kuigi omal toit olemas.Ainult ma ei tea kas ainult minu taksil see probleem, et kui talle midagi anda, siis ta ei näri vaid neelab kohe alla.
Mitte “taksi”, vaid “taks”.

Väikestel koertel soovitstaksegi pigem krõbinad ees hoida, sest tühi kõht tekitab enrgiapuudust jms. Mul 5kg emane jacky ja kauss krõbinatega ees. Sööb, kui tunneb, et vaja. Muu toiduga nii teha ei saaks, näiteks koera konserviga, sest selle ahmiks küll kõik sisse. Suurematel koertel siis soovitatakse regulaarselt vahedega anda. Mulle endale tundub, et kaks korda väiksemad portsud anda on kuidagi humaansem.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kuidas on õige koera toita?