Proffidel on see purustatud küpsistest ja võist valmistatud koogipõhi alati hästi sirge, kui kook lahti lõigata, aga mina ei saa seda kuidagi perfektseks. Kasutan küll surumiseks nii klaasipõhja kui lusikat ning üritan hästi kompaktseks selle põhja suruda, ent siiski ei ole see valmis kooki lahti lõigates nii sirge kui tahaksin. Mis nippe oskate soovitada?
Teema: Kuidas saada juustukoogi küpsisepõhi hästi sirge?
Sirge all mõtled sa tasast? Ma tambin selle nuiaga, millega muidu marju purustatakse ja ei ole veel olnud sellist probleemi, et kõver tuleks.
Üldse ei saa aru, kuidas see koogi lahtilõikamisel silma paistab? Põhjakiht on alati sile ja tasane. Purustan küpsised kombainis pulbriks, segan sulavõiga ja valgub ise siledaks.
Üldse ei saa aru, kuidas see koogi lahtilõikamisel silma paistab? Põhjakiht on alati sile ja tasane. Purustan küpsised kombainis pulbriks, segan sulavõiga ja valgub ise siledaks.
Ilmselt jutt neist kookidest, mil serv kõrgemaks “voolitakse”.
Purustan küpsised kombainis pulbriks, segan sulavõiga ja valgub ise siledaks.
Valgub? Võid on retseptis nii vähe, et kindlasti ei valgu midagi, ikka surutakse.
Kombainis purustad küpsised, niristad sulavõi sisse, kombaini töötamise ajal ja siis lusikaga surud-määrid vormi. Mingit klaasi pole vaja, lusikaga silud siledaks ja jääb perfektne.
Purustan küpsised kombainis pulbriks, segan sulavõiga ja valgub ise siledaks.
Kui juba valgub, siis on sulavõid ikka liiga palju (a no maitseasi).
Minu küpsisepõhja peab ikka suruma. Kui teha näppudega, siis jääbki ebatasane, kasuta viimistlemiseks siin soovitatuid- lusikat, klaasipõhja vms sirgemat kui sõrmed.
ju mõeldakse, et oleks täpselt ühepaksune, et kui 5mm, siis ei jääks mõni koht paksem, saan nii aru.
pole tulnud selle pealegi, et see põhi 100% nagu joonlauaga peaks olema…
Minu arust kodune kook ongi sellepärast vahva, et esineb väikeseid ebatäpsusi. Näed, et ikka perenaine ise on teinud, mitte pole kuskilt tellitud või tööstuslikult tehtud.
ju mõeldakse, et oleks täpselt ühepaksune, et kui 5mm, siis ei jääks mõni koht paksem, saan nii aru.
Jah, just seda mõtlesingi.
ju mõeldakse, et oleks täpselt ühepaksune, et kui 5mm, siis ei jääks mõni koht paksem, saan nii aru.
Jah, just seda mõtlesingi.
Kui on lahtikäiv vorm siis on abiks teine samasugune põhi – sellega saab ühtaselt peale suruda nii. Võib ka natukeseks raskuse alla jätta – nt kauss veega peale.
ju mõeldakse, et oleks täpselt ühepaksune, et kui 5mm, siis ei jääks mõni koht paksem, saan nii aru.
Jah, just seda mõtlesingi.
Kui on lahtikäiv vorm siis on abiks teine samasugune põhi – sellega saab ühtaselt peale suruda nii. Võib ka natukeseks raskuse alla jätta – nt kauss veega peale.
Lahtikäiva vormi puhul pane lihtsalt toidukile peale ja käi tainarulliga üle.
Alati kui ma mõtlen, et ega minu perfektsionism juba haiglaslik ei ole, tasub käia perekoolis, alati on keegi sinust mingi kiiksu poolest pika puuga ees.
Mismoodi see mitte sile olemine lahti lõigates välja paistab? Ma panen sinna ju toorjuustu katte peale ja kui põhjal ongi mõni konarus sees, siis see ei paista.
Mismoodi see mitte sile olemine lahti lõigates välja paistab? Ma panen sinna ju toorjuustu katte peale ja kui põhjal ongi mõni konarus sees, siis see ei paista.
No ilmselt nii, et kui serveerid lahtilõigatud tükke, siis nt pruuni põhja konarus on valge tüki alusena nähtav. Need paar millimeetrit.
Et külalised võrdlevad oma koogitükke ja raputavad etteheitvalt pead?
Minu külalised hindavad küll koogi maitset, põhja paksust pole keegi kunagi kommenteerinud.