Mõtlen toidupoes müüdavat vaakumpakendis nt Peipsi hapukurki vms, no mis on tõeliselt hapukurk ikka. Seal on ca 400-500 g kurki ja lusikatäis vedelikku, aga ma ei jõua korraga tervet pakki ära süüa. Kuidas neid kurke saaks säilitada, et mitu päeva süüa saaks?
Need tuleb ikkagi paari-kolme päeva jooksul ära süüa. Mina olen jätnud samasse pakendisse ja kilekoti otsad kinni murdnud ja pesulõksuga kokku pannud. Ja siis külmkappi, püsti pudelite küljesahtlisse. Või siis paned samamoodi klambriga kinni ja siis mingisse suuremasse säilituskarpi, aga mitte ei vala neid ümber, vaid jätad originaalpakendisse.
Mul mees toob tihtilugu poest plastpotsikus hapukurke, vedelikus. Kui üks selline otsa saama hakkab, siis järgmise võin rahus osta vaakumis – kui lahti võtan, tõstan kurgid sinna eelmisse vedelikku ümber, säilivad hästi.
Muidu sööme jah kiiremini ära. Panen koti püsti kappi ja pealt kinni. Mu kapis on +3*C, nädalaga ei juhtu veel midagi, peaasi, et vedelik ära ei auru.
Oleneb, milleks kasutada tahad. Kui tahad salatisse panna, siis lõika sobiv kogus kuubikuteks ja pane sügavkülma. Võtad siis kui vaja on. Ise olen lahtiselt ostetud kurgile teinud õrna marinaadi, kuhu kurgid sisse panen.