Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kuidas selle aasta kuused vastu pidasid?

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Kuidas selle aasta kuused vastu pidasid?

Postitas:
Kägu

Meil pole ammu olnud kuuske, millel okkad ei pudene. tavaliselt oleme kuuse juba 1-2 jaanuaril välja viinud. ilma okasteta. selle aasta kuusk on aga ikka veel ilus. kahju kohe ära visatagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mul täpselt sama. selle aasta kuusk on nagu nõukaajal. mäletan sellist kuuske, mis 5.jaanuaril veel täies ilus on, ainult lapsepõlvest.
alati kaasajal on mingid hädised meil olnud, isegi nii on olnud, et vahetan 26.dets kuuse välja, kuna eelmine juba paljas.
selle aasta kuusega on mingi müstika tõesti.

0
0
Please wait...

Postitas:
kitah

loogikaviga.
selle aasta kuuski pole te veel endile tuppa toonud. ikka eelmise, st 2017. a. kuuskedest on ju jutt, kuna teema on tehtud täna, st 5. jaanuaril 2018.
oleks küsimus püstitatud nii, et kuidas teil jõulukuused vastu on pidanud, või kuidas kuused SEL aastal on vastu pidanud, oleks kõik korras.
vastus teemasse – pole enam ammu kuuske tuppa toonud, kuid hea kuusk peaks vastu pidama vähemalt Jõululaupäevast Kolmekuningani, st 6. jaanuarini. väga palju varem pole mõtet teda tuua (no paar-kolm päeva ehk) ja peale seda ei viitsi nagu enam jamada okaste kokkupühkimisega ja üldse.
aga olen kuulnud, et mõned toovad lausa kaks korda kuuse tuppa, et natuke peale Jõulut viskavad esimese välja ja toovad uue. no ega terve jaanuari ju ei peagi olema. Kuigi võib muidugi teha ka nagu üks Valtoneni tegelane, kes istutas pisikesed kuusekesed lillepottidesse ja eksponeeris neid kui toalilli, sest et ta sai endale postamendid kingitud, lillekauplust seal väikeses külas aga ei leidunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hästi peab vastu, ühtki okast veel maas ei ole. Meil on vähe ruumi ja lootsin kuuse homme välja viia, aga kahju on – jääb veel (vähemalt) nädalaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toome kuuse ise metsast ning need peavad väga hästi vastu. Tuppa tõime juba kolm nädalat tagasi aga maha on pudenenud ainult mõni okas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõin kuuse tuppa nädal enne jõule ja välja viin vast homme, kuigi see on endiselt ilus ja maha visanud vaid üksikud okkad. Kuusk on pärit oma, metsast ja sealt tõin ka eelmisel aastal. Ma pole seda suurt okkaloopimist ise kogenudki 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

meil ka ilus ja välja veel viskama ei hakka. tavaliselt meil kuusk jaanuari teise pooleni toas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on kuusk viimastel aastatel olnud venelaste kolmekuningani. Tänavune kuusk ikka natukene puistab, aga mitte midagi hullu. Ostame ühe nurgataguse müüja juurest, kus on müügil mingi kohaliku väikese tegija kuused. Ju ta võtab kuuski vastavalt vajadusele maha, seega jõuab koju värske kuusk. Meie ostame tavaliselt päev-paar enne jõululaupäeva ja tuppa toome jõululaupäeval.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me tõime juba 15.dets ja viskasin välja 2.jaanuar, sest hakkas juba paljaks jääma. Üle hulga aja oli ostetud kuusk, kasvanduses selleks kasvatatud. Kas on nii, et hästi tihe kuusk ei pea nii hästi vastu, nagu metsakuused? Metsast mis ise oleme toonud, need on küll välja viies täiesti värsked veel olnud. Üksikuid okkaid vaid on pudenenud. Mõned aastad tagasi oli ka poekuusk, ka hästi tihe, ja see hakkas ka kiiresti pudenema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tõime jõulureedel ja homme läheb ahju. vajadusel peaks see taim veel paar nädalat vastu, ma arvan.
see varakult pudisemine pole üllatav, kui müügiplatsid juba novembri lõpus üles seatakse ja saetööd veel nädal-paar enne seda tehtud on.

0
0
Please wait...

Postitas:
yxikmees

Me tõime juba 15.dets ja viskasin välja 2.jaanuar, sest hakkas juba paljaks jääma. Üle hulga aja oli ostetud kuusk, kasvanduses selleks kasvatatud. Kas on nii, et hästi tihe kuusk ei pea nii hästi vastu, nagu metsakuused? Metsast mis ise oleme toonud, need on küll välja viies täiesti värsked veel olnud. Üksikuid okkaid vaid on pudenenud. Mõned aastad tagasi oli ka poekuusk, ka hästi tihe, ja see hakkas ka kiiresti pudenema.

Eks jah suuremates istandites hakatakse kuuski maha võtma juba oktoobris. Mina võtsin nulud maha 7 dets ja kuuski alates 12 detsember, viimased võtsin maha 30 dets. Ka eelnevatel aastatel olen püüdnud võtta ikka mitte enne dets keskpaika ja rahvas pole kurtnud, et liiga vara pudenevad. Pigem vastupidi, on öeldud, et kuusk on pidanud vastu jaanuari lõpuni ja kasvud veel juurde kasvanud. Üsna palju oleneb ka sellest, kas kuusejalga paigaldatakse värske lõikega, kas vesi on pidevalt anumas ja kas ikka vesi ikka pääseb lõike kaudu kuuse sisse. On palju kuusejalgu, mille anumapõhi on sile ja lõigatud tüvi jääb kogupinnaliselt vastu anumapõhja. Kui vähegi võimalik lõigake tüvi kaldu või pange tüve alla mingi kivike vms.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ostsime mingi 21 või 22 dets. päris kena veel. las siis seisab.
meil on vist rekord olnud korra siis, kui kuusk pidas vastu kuni jaanuari lõpuni.
ahjuküttega puumaja, vist sellest tingitud see kauem seismine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuusk väljas rõdu peal – kõik okkad küljes. Toas vaasis oksad – mõni üksik okas ära kukkunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna pean kinni enda lapsepõlve traditsioonist, et kuusk tuuakse tuppa jõululaupäeval, siis ei ole iialgi probleemi, et see piisavalt kaua vastu ei peaks. Pigem vastupidi – hoian üle kolmekuningapäeva, kuna lihtsalt ei raatsi ilusat puud välja visata.
Sel aastal esmakordselt serbia kuusk, millel pudenevad tänaseks pisut vaid alumised oksad, aga see näib olevat selle sordi eripära. Ülevalpool kõik okkad kõvasti kinni alles.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas on nii, et hästi tihe kuusk ei pea nii hästi vastu, nagu metsakuused?

Jah, see reegel on nii, et mida ilusam kuusk, seda vähem vastu peab. Sama nagu teinegi kindel reegel, et ilusad naised on halva iseloomuga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub, mis kuufaasis on maha võetud ja ka sellest, kas on korralikult tuppa aklimatiseeritud ja vajaduse järgi joodetud. Muud nippi pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

loogikaviga.
selle aasta kuuski pole te veel endile tuppa toonud. ikka eelmise, st 2017. a. kuuskedest on ju jutt, kuna teema on tehtud täna, st 5. jaanuaril 2018.
oleks küsimus püstitatud nii, et kuidas teil jõulukuused vastu on pidanud, või kuidas kuused SEL aastal on vastu pidanud, oleks kõik korras.
vastus teemasse – pole enam ammu kuuske tuppa toonud, kuid hea kuusk peaks vastu pidama vähemalt Jõululaupäevast Kolmekuningani, st 6. jaanuarini. väga palju varem pole mõtet teda tuua (no paar-kolm päeva ehk) ja peale seda ei viitsi nagu enam jamada okaste kokkupühkimisega ja üldse.
aga olen kuulnud, et mõned toovad lausa kaks korda kuuse tuppa, et natuke peale Jõulut viskavad esimese välja ja toovad uue. no ega terve jaanuari ju ei peagi olema. Kuigi võib muidugi teha ka nagu üks Valtoneni tegelane, kes istutas pisikesed kuusekesed lillepottidesse ja eksponeeris neid kui toalilli, sest et ta sai endale postamendid kingitud, lillekauplust seal väikeses külas aga ei leidunud.

Jõulut???

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina imestan, miks te neid kuuski nii kaua toas tahate hoida. Olgu kui ilus tahes – mul on hiljemalt jaanuari 1. nädala lõpuks küll jõuludest isu täis ja tahan jõulutemaatika kokku pakkida. Kuuske ei too kunagi varem sisse kui 21. detsembril ja hiljemalt kolmekuningapäevaks viime välja, aga enamasti koristame kodu jõuluasjadest, sh. kuusest, juba 3. jaanuaril. Jõulud ongi meeleolukad ja erilised just siis, kui see aeg meeletult pikaks ei veni. Mitte nagu kauplustes, kus juba oktoobri lõpus algavad.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

toodi metsast, samal päeval panime üles. kohe hakkas pudenema.
poe kõrvalt oleks ilusama saanud, meitel on tiba rääbakas teine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

toodi metsast, samal päeval panime üles. kohe hakkas pudenema.
poe kõrvalt oleks ilusama saanud, meitel on tiba rääbakas teine.

poe juures müüakse istandustes kasvatatud kuuski milledele kaharus/tihedus tekib kuna neid kujundatakse kasvu ajal. metsakuusk kasvab nagu pähe tuleb. ja ju te panite ta liiga ruttu sooja tuppa ja ei lõiganud tüvelt lõiku nagu yxikmees soovitas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina imestan, miks te neid kuuski nii kaua toas tahate hoida. Olgu kui ilus tahes – mul on hiljemalt jaanuari 1. nädala lõpuks küll jõuludest isu täis ja tahan jõulutemaatika kokku pakkida. Kuuske ei too kunagi varem sisse kui 21. detsembril ja hiljemalt kolmekuningapäevaks viime välja, aga enamasti koristame kodu jõuluasjadest, sh. kuusest, juba 3. jaanuaril. Jõulud ongi meeleolukad ja erilised just siis, kui see aeg meeletult pikaks ei veni. Mitte nagu kauplustes, kus juba oktoobri lõpus algavad.

Mina, mina, mina! Mina imestan teiste lolluse üle, sest ise teen kõik õigesti! Noh, infoks sulle, et meie lastele kuusk ja jõuluasjad meeldivad. Tulukesed toovad valgust ja sära muidu nii pimedasse talve. Toome kuuse detsembri algul tuppa ja välja viskame siis, kui meil tekib tunne, et nüüd aitab (mitte siis kui mõni perekooli kana tahab).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toome kuuse detsembri algul tuppa ja välja viskame siis, kui meil tekib tunne, et nüüd aitab (mitte siis kui mõni perekooli kana tahab).

Aga see ju ongi “siis kui mõni perekooli kana tahab”.

0
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kuidas selle aasta kuused vastu pidasid?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.