Mina olen see linnainimene, kes sõltumata ilmast nädalavahetuseks maakoju sõidab ja siis hommikust õhtuni seal nii kaua rabab, kuni õnneliku ja rahulolevana voodisse kukub.
Seekord polnud midagi teisiti. Kuigi kraadiklaas näitas 28 plusskraadi, niitsime, rohisime, vedasime käruga mulda ja kive, lammutasime vana kuuriloksu maatasa ja koristasime tekkinud platsi puhtaks. Lisaks harvendasin porgandeid ja peete, murdsin kasvuhoones tomatitel võsusid ära, toestasin herneid, lõikasin kevadlillede jäänused peenardest maha jne. jne. jne.
Ühel hetkel lõi mul vist kuumus liiga tugevalt pähe, aga ma arvasin, et on hea hetk panna kütte puuküttega pliit ja hakata rabarberimahla aurutama. Vot see oli väljakutse! Selge vesi voolas mööda selga ja sääri, aga ma ei andnud alla. 10 liitrit mõnusat haput rabarberimahla sai pudelitesse jooksutatud.
🙂
Sauna tegime muidugi ka ja suplesime külmas tiigivees.
Muidugi kirusime leitsakut ja sääski, aga ega siis maal saa selliste asjade pärast tööd tegemata jääda. Täpselt samamoodi oleksime rabanud ka siis, kui taevast oleks vihma kallanud.
Meile mehega kummalegi selline kuumus ei meeldi. Parajalt soe, 20 kraadi ringis ja pilvealune ilm kerge tuulekesega oleks meile mõlemale parim. Aga no saame hakkama, ega see kuumus igavesti kesta.