Kuidas valmistada brokolit nii, et oleks maitsev? Teatavasti on see ju väga kasulik aedvili, aga mina ei oska seda kuidagi süüa. Jah, supi sisse saab vahel pandud, aga suppe ei söö me väga sageli. Toorelt brokolit ei söö, keedetult on see minu meelest võrdlemisi maitsetu… Pirukat ka eriti sageli ei küpseta. Andke häid ideid!
Teema: kuidas sööte brokolit?
Aurutatult. Brokoli ja suvikõrvits ei taha üle viie minuti töötlemist, siis hakkab kõik kasulik hävima. Maitsestan või ja soolaga.
Panen nt tuunikalapastasse, singiga pastasse ja supi sisse. Isegi ei keeda. Tõstan kaane peale ja haudub seal kuumas. Maitseks toidu maitse. Minu arvates on väga hea maitsega.
Mina vahel aurutan terve brokoli ja siis käin seda õhtu jooksul näksimas – nii kommi asemel. Mulle hirmsasti maitseb.
proovi seda:
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Broccoli-Gratin-with-Mustard-Cheese-Streusel-107297
Mulle maitseb gratineeritud spargelkapsas.
Ehk siis toorjuustu-piima-küüslaugu-ürdisegu peale ja ahju. Ega see muidugi lahja ei ole, aga see-eest pagana hea.
mina keedan õisikud kergelt ära ja siis valan üle võis pruunistatud riivsaiaga, soola-pipart ka. superhea on niimoodi.
Aurutan kiiresti, jätan kergelt krõmpsuks. Jumalik, eriti värskete keedukartulite ja korraliku küpsetatud lihatükiga.
Kas teil, kes te aurutate, on spetsiaalne aurutaja olemas?
Kas teil, kes te aurutate, on spetsiaalne aurutaja olemas?
Jah, on.
Olen näinud ka ahjuplaadil riivitud parmesaniga tehtuna. Ise pole maitsnud, aga see teema tuletaski meelde, et peaks katsetama:)
Mina aurutan traatsõelaga. Panen potti nii et sõela sangad jäävad kaane vahelt välja. Ei pea alati ostma kallist spetsasja.
Plastmassist aurutajat ei taha aga põhimõtteliselt osta.
Tegelikult tasub aurutaja muretsemine end ära, sest see kestab praktiliselt terve eluaja. Mina kasutan seda brokoli, lillkapsa ja muude õrnemate köögiviljade aurutamiseks. Palju mõnusam, kui vees keedetud.
Mul on selline pott, mille sees on teine pott, pealmisel siis põhjas augud, sellega aurutangi. Vajadusel kurnan selle auguga potis pastat, pesen maasikaid vms. Siit nr 2 variant siis http://cookingwithalison.com/2010/02/24/how-to-steam-foods/
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.