Maitsed on erinevad, aga minul on aja jooksul välja kujunenud kindel eelistus praemuna tegemisel. Praen muna madalal temperatuuril kaane all, nii et munavalge saab küpseks ja ei lödise enam, aga munakollane jääb vedelaks, kuid mitte täiesti tooreks. Kui munakollane juhtub katki minema või on pannil liiga suur kuumus ja muna alla tekib pruun praetud kilejas kiht, olen pettunud. Kindlasti söön muna just värskelt pannilt tulnuna.
Omletti meeldib mulle samuti madalal tulel kaane all küpsetada, et muna hüübiks aeglaselt, sest siis jääb omlett mahlasem ja õhulisem kui suure kuumusega praadides. Omletti tehes segan tavaliselt muna sisse natuke majoneesi ka.
See küsimus tekkis, kuna on tulnud ette olukordi, kus teiste eelistused on täiesti teised. Näiteks oli mul sõbranna öösel külas, hommikusöögiks tegin omletti. Minu arust tuli väga hea välja, mina ja mu mees sõime isuga, aga mu sõbranna näoilmest oli näha, et talle eriti ei meeldinud, kuigi ta midagi ei öelnud. Või siis olen olnud ise külas ja pererahvas on hommikuks praadinud laari mune, mis on kõik kahelt poolt praetud, kollane täiesti tahke ja lisaks on munal pruunid praadimise jäljed, minu jaoks selgelt üle küpsetatud ja liiga kaua laual oodanud. Lisan siis, et pole olnud selline olukord, kus on antud teada, et hommikusöök on kindlal ajal ja see on minu enda viga, et hiljem lauda läksin.
Muidugi ei hakka siis kommenteerima, et mina söön muna teistmoodi, sest see on pererahvast kena, et nad üldse sellist asja tegid, aga ise samas ise sellist asja võõrustajana ei teeks, sest mulle isiklikult üldse ei meeldi jahtunud muna süüa. Või üleüldse jahtunud hommikusööki. Mul on mehe vanaema selline, kellele meeldib ka hommikusööki varem valmis teha, aga tema ärkab kell 7 või isegi varem ja kui meie hommikust sööma jõuame, siis need mitu tundi varem tehtud pannkoogid või puder ei isuta üldse enam. Ma ei tee enda perele ka hommikusööki niimoodi valmis, kui kõik alles magavad.
Läks nüüd natuke algsest teemast kõrvale juba, aga kuidas teie praemuna sööte siis ????