Esileht Kodunurk kuidas süüa soolaseeni?

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )

Teema: kuidas süüa soolaseeni?

Postitas:
Kägu

Mees tõi turult soolaseeni, mis on ootuspäraselt tulisoolased. Mul on ähmaselt meeles, et neid peaks enne loetama. Kas keegi oskab täpsemalt õpetada, kuidas ja kui kaua?

+2
-3
Please wait...

Postitas:
talent

Leota või loputa, oleneb kui soolast lõpptulemust tahad. Mina hoian mõni tund külmas puhtas vees. Kui ikka räme soolane, võid vahepeal vett vahetada.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lase keeduvett peale, las liguneb 10 min. Proovi, kui on endiselt soolane, lase uus keeduvesi peale

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, peabki leotamise käigus maitsma, kui on võõra inimese soolatud seened. Enda omadest tean juba täpselt, kui kaua leotada ja kui mitu liitrit kulub kilo peale. Esimestel kordadel läks ka veidi nihu – pidin hiljem toidule soola lisamagi 🙂

+4
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Teen nagu vanavanaema tegi, kes oli mõisas virtin 🙂 ja kellelt see on edasi alapoole tulnud – leotan keedetud ja väga külmaks jahutatud vees, kus on kahe liitri kohta lahustatud pool nappi teelusikat suhkrut. Seened peavad olema maksimaalselt 5 cm paksuselt ja vett peal ca 3 cm. Leotan võimalikult jahedas kohas. Vahepeal loksutan, aga ei sega. Leotan tundi 4-5, aga mitte lausa üle öö. Hakin kindlasti pärast leotamist.
Minu pereliige, kel on aga aastakümneid õppinud pagar olnud ja muude asjade seas ka muidugi soolaseid pirukaid valmistanud, leotab just toasoojas vees sörtsu sidrunimahla või äädikaga. Maksimaalselt 2 tundi ja vahetab korra vett.
Aga meie soolame ka ise, seega väga suurt ohooood pole soolaseentega olnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oma soolatud seeni leotan 2-3 tundi, siis on parajad. Teen seenesalatiks (muna, sibul, hapukoor) ja siis kuumade kartulite juurde – peabki jääma nats soolasem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgatajal on sellest vähe abi, aga mina teen viimasel 10 aastal leotamisvajaduse vabasid soolaseeni – kupatatud/ leotatud seened lasen uue puhta soolveega (1 l vett + 2 spl soola) keema ja tõstan purkidesse. Neid saab kohe avades ja natuke nõrutades hakata salatiks (või kuhu iganes) hakkima, soolasus on paras.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgatajal on sellest vähe abi, aga mina teen viimasel 10 aastal leotamisvajaduse vabasid soolaseeni – kupatatud/ leotatud seened lasen uue puhta soolveega (1 l vett + 2 spl soola) keema ja tõstan purkidesse.

Mina teen ka niimoodi juba aastaid. Tõmmuriisikad ja võiseened ikka soolvette.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgatajal on sellest vähe abi, aga mina teen viimasel 10 aastal leotamisvajaduse vabasid soolaseeni – kupatatud/ leotatud seened lasen uue puhta soolveega (1 l vett + 2 spl soola) keema ja tõstan purkidesse.

Mina teen ka niimoodi juba aastaid. Tõmmuriisikad ja võiseened ikka soolvette.

Pilvikud on ka head selle retseptiga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, ka mina panen oma seened  purki kerge soolveega või maitsestan omas mahlas läbikeetmisel parajaks, pärast hea otse purgist salatisse segada või koos mahlaga pannile panna.

0
0
Please wait...

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )


Esileht Kodunurk kuidas süüa soolaseeni?