Esileht Kodunurk Kuidas teed kruubiputru?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Kuidas teed kruubiputru?

Postitas:

Mõtlesin, et teen. Vanaema moodi. Enne pole teinud.

Keetsin kruubid, praadisin lihakuubikud ja lisasin peoga eelmise päeva ahjuporganditükikesi.
Meespere tuli, maitses ja kadus kiirelt tagurpidi köögist välja….

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

noh, kuni viimase ajani oli minuga sama lugu:)

aga meil tehakse samuti – kruubid pesed, siis ahjupotti, vett peale sõrmejagu yle ja sool ka. ahju hauduma kuniks pehme. rakvere soolaribi praen nõrgal kuumusel pannil kõrneteks ja see läheb siis lisandiks juurde. kõrvale keefir.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tee järgmisel korral mulgiputru, see ehk meestele mahedam või tuttavlikum.
Kruubid kõrge panniga hauduma. Puhastan ja lisan porgandit, siis kartulid väikeste kuubikutena. Viimasena, üsna lõpus lihakuubikud. Segan.
Mõnikord hoopis kõrned pudrusilmaks või praetud soolapekiviilud kõrvaleampsamiseks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

mulgiputru tehakse tangudega…

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ah, tead, ära lase ennast meeste pirtsutamisest häirida, kui enda arvates hea toit tuli.
Minu oma mökitas lõhe-püreesupi peale (ise polnud maitsnudki). No ju siis ema ei olnud teinud. Seni mökitas, kuni esimese lusikatäie suhu pani suure hädaga, siis mõmises ja sõi vaikides kõik ära 😀

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kuubikutest ei tea, tean, et pannakse üks paras pekine terve lihakäntsakas sisse.

Aja vesi koos lihaga keema kõigepealt (vett nii palju, et liha on kaetud), korja vaht, lisa mõned pipraterad ja loorberit, soola, üks terve suur sibul ja pestud kruubid (nii palju, et on 1/3 vee kogusest, silma järgi). Jäta omaette paariks tunniks kaane alla hauduma, võimalusel ahju. Korra tunnis käi kontrollimas, kas pole vajadusel vett vaja lisada ja maitse, kuidas soolaga lood on, kas pole seda vaja lisada.

Kui puder valmis, kougi välja see terve sibul, loorber ja viska ära.

Vaatasin huvi pärast, et kas nami-nami’s pole retsepti – krt, ei ole tõesti, mingid piimaga ja kaalikaga variandid ainult …

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen kartuli-kruubiputru. See on küll väga hea.
Viskan poolikud kartulid keeva vee sisse ja siis kui kõik on uuesti keema tõusnud kallan kuuma veega pestud kruubid peale. Hautan nõrgal kuumusel.
Kui kõik on pehme, siis lisan tükeldatud suitsupeekoni kuubikud, mis on praetud rohke sibulaga (mugulsibul).
Lõpuks tambin nuiaga pudru pisut läbi, et kartulid katki läheks.
Kõrvale keefiri ja mitut erinevat sorti toorsalatit, konservtomatit, keedupeeti.
Hästi sobib sinna kõrvale ka rohelise sibula-hapukoore salat.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ülihea ja lihtne teha on ahjupuder piimaga. Piim annab ilusa pruuni kooriku peale. Pott rasvaseks, kruubid peale, piim kõige otsa, haub ahjus 2,5 tundi.
Koguseid/kraade ei mäleta. Võib liha ka panna.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Kuidas teed kruubiputru?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.