Tere!
Küsimus rohelise tee joojatele.
Kuidas teie seda valmistate? Mul kipub ta alati kibedaks minema. Ma tean, et vesi ei tohi olla keev, vaid 80-kraadine. Kuna mul ei ole sellist termomeetrit, millega vee temperatuuri mõõta, siis kui kaua peale vee keemist peaks ootama, et see oleks 80 kraadi? No ütleme, et keedan umbes liitri vett, siis valan teekannu ja kaant peale ei pane.
Ja kas te joote kohe esimest tõmmist või valate kõigepealt kuuma vee peale, siis valate selle ära ja kui uue vee peale valate, siis joote? Lugesin ( http://evakook.blogspot.com/2008/02/roheline-tee.html ), et esimest vett ei jooda, vaid see n-ö äratab lehed üles ja juuakse alles teist. Ja kui kaua peaks tal tõmmata laskma?
Tee, mis mul on, peaks küllalt kvaliteetne olema, toodi Hiinast lausa, jasmiinitee on. Lõhn on imehea ja jooks hea meelega, kui ta ainult nii kibedaks ei läheks. 🙂