Enam lihtsamat asja tegelikult ei olegi:)
Kõige parem tuleb muidugi värskest kartulist, aga talvel või praegu ajab ka muu hea kartul asja ära.
Keedad koorega kartulid ja koorid kuumalt ära. (Puhtaid väikeseid värskeid kartuleid ei ole tarvis kooridagi. Need lõikad koorimata näiteks pooleks). Lõigud kuumad kartulid suuremateks tükkideks või viiludeks.
Kartuli keemise ajal teed valmis vinegrettkastme, mis laias laastus koosneb kahest osast (oliivi)õlist ja ühest osast veiniäädikast.
Sibul käib ka asja juurde. Parim on ¨alottsibul, aga punane sibul käib kah. Sibula hakid kas hästi peeneks või imeõhukesteks viiludeks.
Maitsestad soola, pipra ja natukese teralise sinepiga.
Suvisel ajal on murulauku ka kena sisse hakkida.
Kogused tunde ja maitse järgi.