Esileht Kodunurk Kuidas teha autoklaavis konserve?

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Teema: Kuidas teha autoklaavis konserve?

Postitas:
Kägu

Vanemad tegid kunagi autoklaavis liha- ja kalakonserve, mõtlesime ise ka proovida. Autoklaav on selline suur, manomeetriga, kuhu saab rõhu sisse pumbata.

Kui ma õigesti mäletan, pannakse liha vms purkidesse, purgid kinni ja autoklaavi, põhja mingi kogus vett, autoklaav kinni, rõhk sisse ja pliidile. Aga kui suur see rõhk olema peab, kui palju vett tuleb panna ja kui kaua kuumutada?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kuumutama peab ikka mingi 3 tundi, muus osas ei oska aidata, vaata kas oma aparaadi mudeli järgi leiad veebist mõne kasutusjuhendi.

Jahimeeste foorumist tasub küsida, nemad kasutavad autoklaavi sagedamini.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu vanemate poolt pärandatud variandi järgi vett niipalju, et purgid/karbid enam-vähem kaetud oleks (u 4/5), kaan peale, rõhk 1,5, pane termomeeter autoklaavile ja tulele. Temperatuur sõltub, mida teed – kompott 80, liha 112 jne (mul isegi kuskil nimekiri alles, mida mis temperatuuril kuumutati, vist isegi köögiviljasalatid, seened jms seal kirjas).Nagu temp käes, siis tõstad jahtuma/keerad tule alt ära. Rõhu võid tasakesi välja lasta järgmisel päeval, kui pütt on maha jahtunud (leige). Ise olen põhiliselt kasutama jäänud kompoti tegemisel.

Aeg sõltub lihtsalt sellest, kui kiiresti vastava temp saavutad ehk kui kui kõva tulega kuumutad

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu vanemate poolt pärandatud variandi järgi vett niipalju, et purgid/karbid enam-vähem kaetud oleks (u 4/5), kaan peale, rõhk 1,5, pane termomeeter autoklaavile ja tulele. Temperatuur sõltub, mida teed – kompott 80, liha 112 jne (mul isegi kuskil nimekiri alles, mida mis temperatuuril kuumutati, vist isegi köögiviljasalatid, seened jms seal kirjas).Nagu temp käes, siis tõstad jahtuma/keerad tule alt ära. Rõhu võid tasakesi välja lasta järgmisel päeval, kui pütt on maha jahtunud (leige). Ise olen põhiliselt kasutama jäänud kompoti tegemisel.

Aeg sõltub lihtsalt sellest, kui kiiresti vastava temp saavutad ehk kui kui kõva tulega kuumutad

Milline roll on kaanil?

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu vanemate poolt pärandatud …

Aeg sõltub lihtsalt sellest, kui kiiresti vastava temp saavutad ehk kui kui kõva tulega kuumutad

Milline roll on kaanil?

Eks ikka näiteks EKI kaanil endal. Võid patja nutta.

+1
-1
Please wait...

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )


Esileht Kodunurk Kuidas teha autoklaavis konserve?