Esileht Kodunurk Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Näitan 26 postitust - vahemik 1 kuni 26 (kokku 26 )

Teema: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Postitas:
Kägu

Olen jah rumal…ei tea,mis maitsed omavahel kokku sobivad ja millega ja kui palju tordipõhja immutada 🙁
Tahan teha lapsele sünnipäevaks suuremat plaaditorti, olemas on ploomimoosi, kuid kas see jääb äkki liiga hapu tordi sees….
Kas immutada piimaga,kohviga või mahlaga? Kas vahele panna hapukoort või kohupiima-vahukooresegu? Peale panen kindlasti vahukoort. Kuid mis marjad peale? Kui maasikad sügavkülmast sulama panna,siis jäävad sellised lötsud ja vesised, ilmselt ei kannata tordile kaunistuseks praegusel hooajal. Ka mandariine ei taha peale panna, sest kui tort seisab, siis mandariinikiled ei ole enam pehmed, kuivavad ära ja pealegi ei tea kunagi,kas poes on normaalsed mandariinid või mitte (vahel liiga hapud,vahel liiga kuivad jne).Paneksin näiteks viinamarju? Kuid ploomimoos ja viinamarjad, need jälle ei sobi. Oeh,ma ei oska tõesti… äkki keegi oskab soovitada, millest täpsemalt teha, et inimestele ka süüa kõlbaks.

Please wait...
Postitas:
qwerty

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

tee sis selline tüüp- nõukaaegne tort, kui kindasti ploomimoosi panna tahad. Biskviit immuta ploomijogurtiga, vahele kohupiim+ ploomimoos ja kõige peale kompotiploomid. poes leidub päris maitsvaid.

Please wait...
Postitas:
katariina333

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

minu nostalgiline on biskviit immutatud kompotivedelikuga, vahel kohupiima-vahukoorekreem ja kompotipuuviljad. kaunistatud apelsiniratastega 🙂 kaunistuseks void ju osta värskeid maasikaid (ostsin eelm nädal just, hind oli paar eurot midagi, kusjuures, nägid suht toored välja aga olid hoopis magusad ja maasika maitsega 😉 seega pos.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

mina just tegin sõbrale sünnipäevaks. immutasin kirsi kompoti vedelikuga, iga kihi vahele panin banaanikohupiima-vahukoore segu ja baanirattad iga kihi vahele. peale panin vahukoore, apelsini viile(koorisin ära,siis ei kuiva) ja strössleid, ostsin poest martsipanist roosid ka 🙂 ja tort nägi super välja,maitse oli veel parem 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Kõigile küsimustele saad vastuse katsetades. Maitsed on erinevad, ühele meeldib nii, teisele naa. Immutanud olen nii piimaga või veega. Seda jah, et külmutatud marjad tordi peale ei kõlba. Vahukoore peale sobib hästi riivitud või peeneks hakitud ¨okolaad, kiiviviilud, nonparellid. Ploomimoos peaks olema hea, eriti kui peale paned vahukoore. Ma pole kunagi kohupiima pannud, teed eheda vahukoorega. Vahele olen pannud kihi hapukat moosi ja selle peale ka vahukoort. Samuti võib banaaniviilud vahele panna, ka koos moosiga. Oi, mul hakkas suu juba vett jooksma:p

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Mina panen esimese kihi peale hapukoor+suhkur+purustatud banaan. Teen segu maitse järgi, umbes väike pakk hapukoort, 2spl suhkrut ja 1,5 banaani. Selle kihi peale panen väikesteks tükikesteks lõigatud apelsine ja kiivisid läbisegi.

Teise kihi peale panen banaanitoru+natuke vahukoort, selle peale banaaniviile.

Kolmanda kihi peale vahukoort, kaunistan näiteks kiivi viilude, banaaniviilude, pooleks lõigatud viinamarjadega, riivitud ¨okolaadiga.

Banaaniviilud olen pannud alles mõned tunnid enne tordi sööma hakkamist, need lähevad tumedaks muidu seistes, võid ju mandariinid ka hiljem panna, üldse kanistada võib ju alles enne pidu. Mina teen alati eelmine õhtu tordi valmis, aga kaunistan järgmine päev.

Niipalju kui seda torti teinud olen, on kõik alati kiitnud ja küsinud, mis ma sinna vahele pannud olen, et jube hea on. Olen ka teistmoodi proovinud, näiteks maasikatega puuviljade asemel, aga vot see ei jäänud üldse nii hea ja mahlane.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Keedukreemiga biskviittort jääb ka päris hea.

Please wait...
Postitas:
katrin74

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Mina olen ka erinevaid maitseid proovinud, aga pühapäevaks plaan teha lapsele sünnipäevaks halvaa-ananassi tort. Küpsetan 2 biskiviitpõhja, immutan ananassikompotiga, vahele ananassitükid + vahukoor + riivitud halvaa ja tordi peale vahukoor + riivitud halvaa. Kaunistan rosin shokolaadis kommidega (nimi + vanus nendest siis). Retsepti leidsin ühest jõuluraamatust, teoorias tundub väga huvitav kombinatsioon ja lihtne teha ka.

Please wait...
Postitas:
Jaagular

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Klassikaline kodune vahukooretort oli minu lapsepõlves tehtud koduse maasikakompotiga. immutamiseks siis kompotivedelik. Vahele läks ka marju ja vahukoort.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Meil teeb vanaema igaks oma sünnipäevaks just seda Jaagulari klassikat.
Nostalgia ja maitseelamus on garanteeritud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Keedukreemiga biskviittort jääb ka päris hea.[/tsitaat]
Oo jaa:P Hea, et mul peres kohe kaks tähtpäeva tulekul, saab teha ühe vahukooretordi ja teise keedukreemitordi:)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Tundub juba huvitav ja tahaks kohe järgi proovida. Kas põhja küpsetad ise? Biskviidi oma või midagi muud?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina panen esimese kihi peale hapukoor+suhkur+purustatud banaan. Teen segu maitse järgi, umbes väike pakk hapukoort, 2spl suhkrut ja 1,5 banaani. Selle kihi peale panen väikesteks tükikesteks lõigatud apelsine ja kiivisid läbisegi.

Teise kihi peale panen banaanitoru+natuke vahukoort, selle peale banaaniviile.

Kolmanda kihi peale vahukoort, kaunistan näiteks kiivi viilude, banaaniviilude, pooleks lõigatud viinamarjadega, riivitud ¨okolaadiga.

Banaaniviilud olen pannud alles mõned tunnid enne tordi sööma hakkamist, need lähevad tumedaks muidu seistes, võid ju mandariinid ka hiljem panna, üldse kanistada võib ju alles enne pidu. Mina teen alati eelmine õhtu tordi valmis, aga kaunistan järgmine päev.

Niipalju kui seda torti teinud olen, on kõik alati kiitnud ja küsinud, mis ma sinna vahele pannud olen, et jube hea on. Olen ka teistmoodi proovinud, näiteks maasikatega puuviljade asemel, aga vot see ei jäänud üldse nii hea ja mahlane.[/tsitaat]

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Tundub juba huvitav ja tahaks kohe järgi proovida. Kas põhja küpsetad ise? Biskviidi oma või midagi muud?

Ise küpsetan biskviidid, suurele ahjuplaadile siis iga kihi jaoks 4 muna vahustada 4 spl suhkruga suht tugevaks vahuks ja sellele lisada 4 spl jahu ja tasakesi ära segada, aga väga korralikult. Siis küpsetuspaberile ja 190 kraadiga 13 minutit. Vahepeal ahju ust ei tohi avada, muidu vajub kohe lötsi. Kui tahad pruuni kihti, vahepeal teen pruun-valge-pruun näiteks, siis lisad jahule umbes poolteist spl kakaod ka.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Ise küpsetan biskviidid, suurele ahjuplaadile siis iga kihi jaoks 4 muna vahustada 4 spl suhkruga suht tugevaks vahuks ja sellele lisada 4 spl jahu ja tasakesi ära segada, aga väga korralikult. Siis küpsetuspaberile ja 190 kraadiga 13 minutit. Vahepeal ahju ust ei tohi avada, muidu vajub kohe lötsi. Kui tahad pruuni kihti, vahepeal teen pruun-valge-pruun näiteks, siis lisad jahule umbes poolteist spl kakaod ka.[/tsitaat]

Ma hakkasin valmistama seda. Munad küll vahtu ei läinud, ilmselt oleks pidanud need eraldi vahustama. Põhjad on kohe valmis ja varsti lähen poodi ülejäänud koostisainete järgi! 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Mina pole kunagi eraldi neid vahustanud, ikka terved munad korraga, vahustamine võtab aega umbes 10 minutit ühe biskviidi jaoks. Aga kas kauss oli ikka täiesti kuiv ja puhas? Mingit veetilka ega midagi sellist ei tohi olla.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Minu suguvõsas vahustatakse alati biskviitide jaoks munad eraldi. Polegi kuulnud, et keegi koos vahustaks. Küllap eraldi vahustades läheb asi kiiremini.

Kuidas aga seda keedukreemi teete?

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina pole kunagi eraldi neid vahustanud, ikka terved munad korraga, vahustamine võtab aega umbes 10 minutit ühe biskviidi jaoks. Aga kas kauss oli ikka täiesti kuiv ja puhas? Mingit veetilka ega midagi sellist ei tohi olla.[/tsitaat]

Ilmselt veetilgas oligi asi! 🙂 Uhtsin enne seda kergelt oma kausi üle, kuna polnud paar nädalat kasutanud ja oli teine kapis seisnud. Kergelt küll kuivatasin, aga mitte väga hoolikalt! 🙂

Samas tort on tõesti superhea! Ma olen väga rõõmus, et oma retsepti siin jagasid! 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Oleneb maitset, minule ei meeldi läbi imbunud lögased tordid, mis lagunevad juba esimeset lusikavajutusest, mõnele teisele ei meeldi kuivemapoolsed.
Lühidalt, kui hindate kuivemat torti, siis ei ole vaja üldse mahla või kompotivedelikuga tordipõhjade läbiimmutamist, selle kohupiima-vahukoore kreemiga imbub piisavalt tort läbi, ei jää kuivaks. Aga katan alati terve tordi, mitte ainult pealt, ikka küljed ka paksult kreemiga kokku. Siis ei saa iial mingit kuiva biskviiti ega samas läbiligunenud käkki. Pealt katan kas marjade, maasikate, pehmete virsikute või banaanidega, ohtra vahukoore ja riivitud või sulatatud ¨okolaadiga. Kõvad puuviljad tordi peal ei meeldi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Minu ämm siis küpsetab ümmarguses vormis tordipõhja. Lõikab keskelt pooleks. Vahustab vahukoore, lisab maasika toorsmoosi, segab ning lisab zelatiini.umbes pool paneb kihi vahele, ja teise poolega vormib tordile kuju(küljed+kate),kaunistab vaarikate,mustikate,maasikatega. Hästi mõnus jääb kui on kaua külmkapis seista saanud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina panen esimese kihi peale hapukoor+suhkur+purustatud banaan. Teen segu maitse järgi, umbes väike pakk hapukoort, 2spl suhkrut ja 1,5 banaani. Selle kihi peale panen väikesteks tükikesteks lõigatud apelsine ja kiivisid läbisegi.

Teise kihi peale panen banaanitoru+natuke vahukoort, selle peale banaaniviile.

Kas immutad biskviidikihid ära ka enne kui täidist paned?
Kolmanda kihi peale vahukoort, kaunistan näiteks kiivi viilude, banaaniviilude, pooleks lõigatud viinamarjadega, riivitud ¨okolaadiga.

Banaaniviilud olen pannud alles mõned tunnid enne tordi sööma hakkamist, need lähevad tumedaks muidu seistes, võid ju mandariinid ka hiljem panna, üldse kanistada võib ju alles enne pidu. Mina teen alati eelmine õhtu tordi valmis, aga kaunistan järgmine päev.

Niipalju kui seda torti teinud olen, on kõik alati kiitnud ja küsinud, mis ma sinna vahele pannud olen, et jube hea on. Olen ka teistmoodi proovinud, näiteks maasikatega puuviljade asemel, aga vot see ei jäänud üldse nii hea ja mahlane.[/tsitaat]

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]

Ise küpsetan biskviidid, suurele ahjuplaadile siis iga kihi jaoks 4 muna vahustada 4 spl suhkruga suht tugevaks vahuks ja sellele lisada 4 spl jahu ja tasakesi ära segada, aga väga korralikult. Siis küpsetuspaberile ja 190 kraadiga 13 minutit. Vahepeal ahju ust ei tohi avada, muidu vajub kohe lötsi. Kui tahad pruuni kihti, vahepeal teen pruun-valge-pruun näiteks, siis lisad jahule umbes poolteist spl kakaod ka.[/tsitaat]

Ma hakkasin valmistama seda. Munad küll vahtu ei läinud, ilmselt oleks pidanud need eraldi vahustama. Põhjad on kohe valmis ja varsti lähen poodi ülejäänud koostisainete järgi! :)[/tsitaat]

Kas immutad biskviidikihid ära ka?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Ma kogu teemat ei jaksanud lugeda. Aga üks variant, mis mulle eriti maitseb.

Biskviit on lõigatud tavaliselt 3-4 õhukeseks kihiks. Iga kihi vahele panen esmalt külmutatud vaarika-toormoosi (töötab ka immutamiseks, vedelamat osa kasutan) ja siis sidrunikreemi.

Sidrunikreemi teen nii:
Segan kastrulis 2 sidruni mahla ja riivitud koore (koort riivin lohakalt, kõike 2 sidruni küljest tavaliselt ei pane), 3 muna ja 2dl suhkrut. Kuumatan segu, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Siis võtan tulelt ja lisan ~50g tüki võid (sulab kuumas munasegus). Kui segu on jahtunud, siis lisan 1dl vahukoort, koore vahustan eelnevalt.

Peale panen vahukoore ja kaunistan.

Teen lisaks sellele kreemile torti ka lihtsalt vahukoore-kohupiimapasta seguga või kakaokreemiga (hapukoor+suhkur+kakao).

Kaunistused panen alati vahetult enne peo algust (igasuguse tordi teen tihti eelneval õhtul või samal varahommikul valmis, et imbuda jõuaks). Kui kaunistused panna vahetult enne serveerimist, siis ei kuiva midagi ära.

Please wait...
Postitas:
tomatike

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Kiivisid ei tasu panna piimatootega kokku pikaks ajaks seisma (üle öö). Kiivi läheb siis kibedaks. Küll aga võib kiiviga torti kaunistada enne serveerimist.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ma hakkasin valmistama seda. Munad küll vahtu ei läinud, ilmselt oleks pidanud need eraldi vahustama. Põhjad on kohe valmis ja varsti lähen poodi ülejäänud koostisainete järgi! :)[/tsitaat]

Kas immutad biskviidikihid ära ka?[/tsitaat]
Mina immutan nii, et jagan lusikaga tunde järgi kummalegi kihile natuke piima. Ülearu pole ka hea, kunagi olen sellise tordi saanud, mis hommikuks vedeliku sees ujus- peale sellist vettinud saia olen immutamisega tagasihoidlikum:)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Teema on küll nii vana, et lapsel oli vast nädalavahetusel juba pidu ära, aga ütlen ka sõna sekka. Poes tordikaunistuste juures on olemas selline asi nagu torditarretis. Pisikesed pakikesed. On olemas nii punaka tooniga kui heledat. Sellega on hea teha üle puuviljatordid, siis läigib ilusti ja puuviljad ei kuiva ära. Kuidas väga mahlased viljad nagu nt kiivilõigud seal all käituvad, ei ole proovinud. Mina olen seda ostnud Selverist. ETK süsteemis minu meelest seda üldse ei ole (Maksimarketid, Konsumid, Aja O) ja Rimist üks kord otsisin ja ka ei leidnud.

Mis tordiretsepti puutub, siis netiavarused kubisevad kõiksugu hõrkudest ja vähemhõrkudest tortidest. Soovitan kindlasti proovitort teha. Esmalt arvestad kogused ümber nii, nagu sulle tundub, et sinu küpsetusplaadiga ja tordialuse suurusega sobib. Siis arvestad väiksemaks vastavalt proovitordi suurusele. Näiteks kui kavatsed teha kolme põhakihiga torti, siis prooviks teed ühe küpsetusplaadi täie tordipõhja ja lõikad kolmeks ning iga täidisekihi võtad 1/3 sellest, mida päriselt kavatsed panna. Proovitort on minu meelest oluline, kui kavatsed proovida midagi, mida varem teinud pole. Esiteks on vaja kogused paika panna (nt termin \”suur küpsetusplaat\” on väga ebamäärane ja ahjusuurused küpsetusplaadid on sõltuvalt ahjust ka väga erineva suurusega). Teiseks saad teada, kui kaua pead küpsetama põhja, kui kaua tort tarretub jmt tehnilisi asju. Kolmandaks on vaja kindlaks teha, kuidas see konkreetne tort teie perele maitseb. Kui mul on vaja torti teha, siis vahel olen teinud neli proovitordikest (küll väiksemad kui kolmandik lõpliku tordi suurusest) ja ikka pole parimat leidnud. Olen ka selle reha peale astunud, et proovitort on oivaline, aga siis lisan midagi veel või asendan olude sunnil midagi ja peotort ei ole enam hoopiski see.

Please wait...
Postitas:
noid17

RE: Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

Konsumist sai seda tarretist ja töötab ka kiivi peal.

Please wait...
Näitan 26 postitust - vahemik 1 kuni 26 (kokku 26 )


Esileht Kodunurk Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.