Esileht Kodunurk Kuidas teha kodus küüslauguleivakes?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Kuidas teha kodus küüslauguleivakes?

Postitas:
Kägu

Mõtlen neid, mida väikeses plastämbris müüakse!

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).
Purusta küüslauk küüslaugupressiga.
Sega küüslaugu hulka natukene soola.
Määri leivatükid küüslauguga.
Lisa ahjuplaadile natukene õli.
Pane plaat 225 kraadisesse ahju u 20 minutiks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).

Purusta küüslauk küüslaugupressiga.

Sega küüslaugu hulka natukene soola.

Määri leivatükid küüslauguga.

Lisa ahjuplaadile natukene õli.

Pane plaat 225 kraadisesse ahju u 20 minutiks.

Küüslauk pannakse peale tavaliselt hiljem, sest see kärssab ära.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ta ju mõtleski seda poevarianti. Mis on kärsanud.
Või, siis üldsegi pulbriga tehtud, mitte pärisküüslauguga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lisaks ahjule panni peal või/õli segus: kuumutada rasvaine, lisada leivatükid, liigutada sageli panil kuni pruunistuvad. Paar küüslauguküünt võib pannile lisada, peale praadimist värsketega leivad üle määrida, siis jääb eriti küüslaugune. Soola maitse järgi.

Mikroahjus: leivatükid keerutada purustatud küüslaugu ja õli sees kausis, lisada soola ja võitükikesi, panna mikrosse. Segada iga 30 min järel kuni tükid kõvemaks muutunud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Niipalju kui ma olen teinud kodus fritüüris, pannil või ahjus siis kõige parem on maitsestada pärast (soola ja näiteks purustatud küüslauguga). Küüslaugusool jääb võlts. Kõige parem on läbi pressi küüslauk pressida ja panna kaussi, kuumad küüslaugud sinna peale ja siis kausis korralikult läbi raputada.

Kuid ma pole kunagi saanud leivale külge seda õiget ja tugevat küüslaugu maitset nagu tahaks (kui ei viitsi reaalselt leiba küüslaugu tükiga hõõruda). Siis olengi avastanud, et selle küüslaugumaitse saab kõige paremini juurde küüslauguse dipikastmega. Küüslaugu soola maitse ei meeldi. Mõtlesin kunagi, et miks ise ei saa nii tugeva küüslaugu maitsega leibu kui pubised siis avastasingi, et enamusel on küll küüslaugu tükid leiva peale ja juurde pandud, aga tugeva küüslaugu maitse annab hoopis see dipikaste.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen nii:
-riivin küüslauguküüned peene riiviga
-segan riivitud küüslaugu pehme või sisse, lisan soola
-määrin küüslauguvõi leivaviiludele, lõikan viilud ribadeks
-küpsetan 200-kraadises ahjus (on ainult ülemine kuumutustraat sisselülitatud) kuni küüslauk on pruunistunud ja köök küüslaugu kärsakat täis 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina tegin nii, et panni peal praadisin leivad kõvaks ja siis pärast määrisin küüslauguküünega kokku(terve küünega nö nagu riivimise liigutusega purustasin selle küüslaugu sinna külge) ja soola peale pärast.
Tulid üsna küüslaugused aga mingi aja möödudes läks leib nätskeks. Just leiva keskosast lõigatud tükid. Nö koorikuga jäid paremad.
Ahjus vb jäävad paremad. Ja mitte nii õlised.

Sellist tulemust ma ei saanud, nagu need plastikpange sees on(nii kõvad) aga meenutasid Maxima lahtiseid küüslaugu leibasid, mis minu meelest on ka maitsvad.

Please wait...
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Kuidas teha kodus küüslauguleivakes?