Esileht Kodunurk Kuidas teha kodus küüslauguleivakesi?

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Kuidas teha kodus küüslauguleivakesi?

Postitas:
Kägu

Mõtlen neid, mida väikeses plastämbris müüakse!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).
Purusta küüslauk küüslaugupressiga.
Sega küüslaugu hulka natukene soola.
Määri leivatükid küüslauguga.
Lisa ahjuplaadile natukene õli.
Pane plaat 225 kraadisesse ahju u 20 minutiks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).

Purusta küüslauk küüslaugupressiga.

Sega küüslaugu hulka natukene soola.

Määri leivatükid küüslauguga.

Lisa ahjuplaadile natukene õli.

Pane plaat 225 kraadisesse ahju u 20 minutiks.

Küüslauk pannakse peale tavaliselt hiljem, sest see kärssab ära.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ta ju mõtleski seda poevarianti. Mis on kärsanud.
Või, siis üldsegi pulbriga tehtud, mitte pärisküüslauguga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lisaks ahjule panni peal või/õli segus: kuumutada rasvaine, lisada leivatükid, liigutada sageli panil kuni pruunistuvad. Paar küüslauguküünt võib pannile lisada, peale praadimist värsketega leivad üle määrida, siis jääb eriti küüslaugune. Soola maitse järgi.

Mikroahjus: leivatükid keerutada purustatud küüslaugu ja õli sees kausis, lisada soola ja võitükikesi, panna mikrosse. Segada iga 30 min järel kuni tükid kõvemaks muutunud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Niipalju kui ma olen teinud kodus fritüüris, pannil või ahjus siis kõige parem on maitsestada pärast (soola ja näiteks purustatud küüslauguga). Küüslaugusool jääb võlts. Kõige parem on läbi pressi küüslauk pressida ja panna kaussi, kuumad küüslaugud sinna peale ja siis kausis korralikult läbi raputada.

Kuid ma pole kunagi saanud leivale külge seda õiget ja tugevat küüslaugu maitset nagu tahaks (kui ei viitsi reaalselt leiba küüslaugu tükiga hõõruda). Siis olengi avastanud, et selle küüslaugumaitse saab kõige paremini juurde küüslauguse dipikastmega. Küüslaugu soola maitse ei meeldi. Mõtlesin kunagi, et miks ise ei saa nii tugeva küüslaugu maitsega leibu kui pubised siis avastasingi, et enamusel on küll küüslaugu tükid leiva peale ja juurde pandud, aga tugeva küüslaugu maitse annab hoopis see dipikaste.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen nii:
-riivin küüslauguküüned peene riiviga
-segan riivitud küüslaugu pehme või sisse, lisan soola
-määrin küüslauguvõi leivaviiludele, lõikan viilud ribadeks
-küpsetan 200-kraadises ahjus (on ainult ülemine kuumutustraat sisselülitatud) kuni küüslauk on pruunistunud ja köök küüslaugu kärsakat täis 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina tegin nii, et panni peal praadisin leivad kõvaks ja siis pärast määrisin küüslauguküünega kokku(terve küünega nö nagu riivimise liigutusega purustasin selle küüslaugu sinna külge) ja soola peale pärast.
Tulid üsna küüslaugused aga mingi aja möödudes läks leib nätskeks. Just leiva keskosast lõigatud tükid. Nö koorikuga jäid paremad.
Ahjus vb jäävad paremad. Ja mitte nii õlised.

Sellist tulemust ma ei saanud, nagu need plastikpange sees on(nii kõvad) aga meenutasid Maxima lahtiseid küüslaugu leibasid, mis minu meelest on ka maitsvad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Olen nüüd pisut nende leivakeste tegemisega katsetanud. Kaval on osta poest allahinnatud korvist erinevaid leibu- saab mitmekesisem ja odavam. Õli ei ole mõtet panna- tuleb tervislikum ja krõbedam. Krõbedama eesmärk on see, et siis peab kauem lutsutama ja kestab kauem.Ühtlasi saab ka see, kes kaalu jälgib, pisut näksida ja maiustada. Seega: viilud kaussi, peale väike kogus vett (no pätsile leivale umbes pool klaasi või rohkem), kuhu segasin soola ja purustatud küüsalugu. Segada. Läheb ahju ja vahel ahjuuks lahti teha, et niiskus välja saaks. Mina üle 150 kraadi küpsetanud ei ole, sest eesmärk on kuivatamisel, mitte kärsatamisel.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Õli ei ole mõtet panna- tuleb tervislikum ja krõbedam.

Siis sa esitasid oma algse küsimuse ju hoopis valesti. Plastämbris müüakse just rohkes õlis imbunud nätskemapoolseid leivakesi. Sina aga tahtsid hoopis kuivatatud krõmpsuleiba, nagu selgub.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen nii:

-riivin küüslauguküüned peene riiviga

-segan riivitud küüslaugu pehme või sisse, lisan soola

-määrin küüslauguvõi leivaviiludele, lõikan viilud ribadeks

-küpsetan 200-kraadises ahjus (on ainult ülemine kuumutustraat sisselülitatud) kuni küüslauk on pruunistunud ja köök küüslaugu kärsakat täis 🙂

See on parim, teeme ka nii.
Lihtsalt kuivikud mulle ei maitse, mulle meeldivadki rasvased ja nätsked.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen ikka kooli ürituste jaoks ja siis peavad kogused suured olema. Sellisel juhul ei jõua kuidagi igat viilu määrida.
Mina panen kaussi õli ja lisan soola ja riivin ohtralt küüslauku sinna sisse. Laotan laadungi leivakange ahjuplaadile ja valan üle õli-küüslaugu seguga ja segan läbi. Panen madalal temperatuuril ~180 ahju käima ja ootan kuni leivad krõbedaks lähevad. Väga maitsvad saavad🤤

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen ikka kooli ürituste jaoks ja siis peavad kogused suured olema. Sellisel juhul ei jõua kuidagi igat viilu määrida.

Mina panen kaussi õli ja lisan soola ja riivin ohtralt küüslauku sinna sisse. Laotan laadungi leivakange ahjuplaadile ja valan üle õli-küüslaugu seguga ja segan läbi. Panen madalal temperatuuril ~180 ahju käima ja ootan kuni leivad krõbedaks lähevad. Väga maitsvad saavad🤤

Mis leiba kasutad? Kas vormileiba?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen ikka kooli ürituste jaoks ja siis peavad kogused suured olema. Sellisel juhul ei jõua kuidagi igat viilu määrida.

Mina panen kaussi õli ja lisan soola ja riivin ohtralt küüslauku sinna sisse. Laotan laadungi leivakange ahjuplaadile ja valan üle õli-küüslaugu seguga ja segan läbi. Panen madalal temperatuuril ~180 ahju käima ja ootan kuni leivad krõbedaks lähevad. Väga maitsvad saavad🤤

Mis leiba kasutad? Kas vormileiba?[/quote

Mina teen ikka kooli ürituste jaoks ja siis peavad kogused suured olema. Sellisel juhul ei jõua kuidagi igat viilu määrida.

Mina panen kaussi õli ja lisan soola ja riivin ohtralt küüslauku sinna sisse. Laotan laadungi leivakange ahjuplaadile ja valan üle õli-küüslaugu seguga ja segan läbi. Panen madalal temperatuuril ~180 ahju käima ja ootan kuni leivad krõbedaks lähevad. Väga maitsvad saavad🤤

Mis leiba kasutad? Kas vormileiba?

Jah, Rehe rukkileiba. Seda kandilist 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Kuidas teha kodus küüslauguleivakesi?