Ma ei oska kanafileed teha, et see maitsev oleks! Olen iseseisva elu peal juba 15 aastat, süüa teen iga päev, paljud asjad õnnestuvad väga hästi, aga kanafilee tuleb endiselt kuiv ja tuim. Eile tegin Caesari salatit, salat ise tuli hea, aga kana jälle mitte väga. Kas jääb toores (kana ei sobi ju medium, ikka well done) või siis tuim. Läbiküpsenud, kuid mahlast ei oska saavutada. Mõnes söögikohas on imehea, seega on see võimalik!
Palun seletage nagu lapsele, kuidas te teete maitsvat kanafileed!
Teema: Kuidas teha mahlast kanafileed?
Marineeritakse. Millega, on su oma maitseeelistus.
Paljudes söögikohtades ei kasutatagi fileed, vaid kana kintsuliha, just sellepärast, et liha oleks mahlane.
Fileed tuleb marineerida, siis jääb mahlane. Lihtsalt toore filee pannile löömisel tuleb liha kuiv ja ka maitsetu. Marineerimine võib olla kasvõi vaid tund või paar, juba on palju parem.
Just nii, marineerida tuleb. Huvitav, kas see fakt googeldades ei tule välja ?
Teen ahjus kas mingis kastmes (nt purustatud tomatid+maitseained) või niisama nt kartulite peale laotuna. Võtmeküsimuseks on minu meelest ikkagi küpsemisaeg, mis ei tohiks olla üle 20 minuti. Kui on rohkem tuleb tulemus kuiv.
Just nii, marineerida tuleb. Huvitav, kas see fakt googeldades ei tule välja ?
Ei tule.
On, et soolvees 2h külmikus ja siis kuivatada paberiga + kiirelt õlis mõlemalt poolt pruuniks.
On, et kasutada mitte fileed, vaid kintsu või koiba (J. Oliver jt kokad)
Aga marinaadi ei ole.
Millega te seda fileed siis marineerite? (neli eelnevat marineerijat kägu)
Marinaad võib olla nii äädik- kui mingis muus hapus (sidrun ntx). Või üldse sojakaste, suhkur, ingver + veini/šerri. Või ka lihtsalt sojakaste.
Teen ahjus kas mingis kastmes (nt purustatud tomatid+maitseained) või niisama nt kartulite peale laotuna. Võtmeküsimuseks on minu meelest ikkagi küpsemisaeg, mis ei tohiks olla üle 20 minuti. Kui on rohkem tuleb tulemus kuiv.
Kas sina arvad, et kartulite peale laotuna ja 20 minutit küpsetatuna tuleb mahlane kanafilee?
Kas sina arvad, et kartulite peale laotuna ja 20 minutit küpsetatuna tuleb mahlane kanafilee?
Kartuli peal tulevad kanamaitselised kartulid. Fileed ennast ei mõjuta kuidagi.
Fooliumis tuleb mahlane kanafilee.
Nii äge pealkiri “kuidas teha mahlast kanafileed” 😀
Mahlast ei oska teha, aga väidetavalt hiinlased suudavad tofust teha midaiganes ja sööd nii, et arvadki, et sööd kanafileed.
Viimati praadisin, seejärel valasin samuti pannile natuke vett ja hautasin selles siis mõnda aega edasi. Kuiv ei jäänud, aga maitseomadused oleks paremad võinud olla – eks ligunes vees maitse ka välja.
Ma vahel marineerin austrikastme ja mee seguga paar tundi, kui tahan väikesteks tükkideks lõigatud fileed salatis kasutada. Lõikan nii 1x1x1 cm tükid ja pärast praen kiirelt hästi kuumal! pannil. Ei hauta, kiire kuumus kerges õlis max 4-5 minutit, segan vahepeal. Kui kauem, siis juba kuivavad ära.
Tavaliselt teeme fileeseibe lihtsalt näksimiseks. Või ka vrappidesse keeramiseks.
Lõikan ca 1 cm paksused viilud, löön ühe korra vasaraga laiemaks, panen jällegi tulikuumale pannile õli ja või segusse, jahvatan peale soola ja pipart, praen ca 2 minutit kummaltki poolt, mitte rohkem. Isegi vähem võiks. Jäävad väga mahlased.
Ka neid võib hiljem väiksemaks lõigata ja salatitele lisada.
Marinaadile tuleb lisada veidi maisitärklist, siis ei kuiva praadides ära.
paneerin ja mahlane jääb.
Küpsetuskotis tuleb mahlane. Salatisse praeks kuubikuid nagu eelmine Kägu õpetas.
Ma vahel marineerin austrikastme ja mee seguga paar tundi,
Üks on austrikaste ja teine on mesi?
Hullemat kombinatsiooni annab ikka välja mõelda. Magushapu ja võimas tšilli+küüslauk võibolla.
Aga see selleks.
…
Kas need 4 marineerivat kägu on unustanud, kuidas nad oma kana rinnaliha marineerivad või postitasid lihtsalt niisama, et postitada ja kõvatada?
Ma vahel marineerin austrikastme ja mee seguga paar tundi,
Üks on austrikaste ja teine on mesi?
Hullemat kombinatsiooni annab ikka välja mõelda. Magushapu ja võimas tšilli+küüslauk võibolla.
Aga see selleks.
…
Kas need 4 marineerivat kägu on unustanud, kuidas nad oma kana rinnaliha marineerivad või postitasid lihtsalt niisama, et postitada ja kõvatada?
Teemaalgataja pole rohkem küsinud, ju siis sai ikka googeldamisega hakkama. Kõvatad siin sa ise, teed teiste nippe maha.
Tegin see suvi grillil – marineerisin terve filee ja grillisin 20 minutit ühel ja 20 minutit teisel poolt – uskumatult mahlane jäi.
Kõvatad siin sa ise, teed teiste nippe maha.
Paraku on selgunud, et ma tõesti ise olen pisut rumal. Austrikaste ja mesi käivad kokku küll, lisaks veel sojakaste, küüslauk, riisivein ja muud maitseained. Seda nimetatakse Teriyakiks.
Vabandan kägu 22:59 ees.
Aga kõik see annab kanale juba pisut teise maitse kui klassikalises Caesaris ja kipub muuks toiduks klassifitseeruma.
Mismoodi te neid fileesid ikkagi maitset muutmata marineerite?
Best chicken brine recipe googlesse – jääbki retsepte tulema.
rinnafilee ongi kuiv ja tuim. kasuta kintsuliha, see jääb mahlane.
Minu jaoks muutis maailma see trikk, et hoida kanafileed enne küpsetamist keefiris. Tavaliselt panen eelmisel õhtul, et järgmisel peale tööd kohe tegelema hakata, aga ilmselt piisaks ka mõnest tunnist. Lihtsalt kanafilee tükeldada kuidas vaja, väikesesse kaussi ja keefir (peaks sobima iga hapendatud piimatoode) peale. Hiljem saab lisada maitseaineid. Liha jääb mahlakas (küpsetan lastele vahel nuggetseid, pole iial kuivad vaid mõnusad ja maitsvad), samas ei anna keefir lisamaitset nagu mõni tugev marinaad. Proovige, usun, et jääte sama rahule!
paneerin ja mahlane jääb.
Mina ka paneerin. Eelnevalt tambin, maitsestan ja veeretan tavalises jahus, muna ei pane ja küpsetan kuldseks. Õhemad tükid saab ruttu, paksemad madalamal temperatuuril ja nõksa kauem. On mahlased.
minu meelest ei ole mingit muud nippi kui see, et kanafilee kardab liiga kõrget kuumust ja liiga pikka küpsetamist. ise lõikan paksemad fileed horisontaalselt pooleks, et läbi küpseks.
teine asi on see, et hoolimata ühesugusest küpsetamisest satub talleggi kanafilee mõnikord olema selline vastikult tuim ja kiuline, sellisele ei aita ükski nipp.
Teaduslik lähenemine on tõesti selline, nagu siin üks Kägu juba eespool soovitab – marineerida kanaliha näiteks keefiris.
Keefiri võib muidugi asendada ka jogurtiga või hapukoorega – nipp on piimatootes. Piimhappebakterid nimelt pehmendavad kanaliha ja tulemus on väga mahlane.
Kanaliha võiks hoida piimatootes umbes 12 tundi. Kui ei ole plaanis paneerida, siis tuleks liha enne pannile panemist majapidamispaberiga kuivaks tupsutada. Kui läheb paneerimiseks, siis pole midagi vaja kuivatada.
Talleggi “Õrnsoola kanafilee” on lollikindel. Sinna on soolvesi sisse süstitud – jääb lihtlabaselt ahjus küpsetades (ilma igasuguse marineerimise, fooliumi või kotita) alati mahlane. Soola pole vaja lisada, ainult maitseaineid.
Viimasele – ei jää mahlane, on liiga soolane ja talleggi ei osta, kui on paremat varianti.
Talleggi “Õrnsoola kanafilee” on lollikindel.
See on hoopis lollikindel kliendi petmine. Vett müüakse ju sulle kana hinnaga.
See 30 minutit neid soolvees oskab igaüks ise ka leotada, selline on soovitus ka näiteks nami-nami caesari retseptis.
Pole viletsamat asja, kui Talleggi filee jogurtimarinaadis. Kuiv ja tuim.