Olen erinevaid retsepte proovinud, aga alati jäävad minu kuklid sellised kõvad ja üldsegi mitte nii õhulised kui nt. poe kuklid. Mis ma valesti teen?
Teema: kuidas teha maitsvaid ja kohevaid vastlakukleid?
Ja meie peame huupi pakuma hakkama, mida sa void valesti teha (sest neid asju on kymneid, mis voib valesti minna saiateol).
Pane kõigepealt retsept kirja, mida kasutad. Siis saab edasi vaadata.
Paljud ei lase saiadel kerkida enne ahju panekut. See jätabki kõvaks. Kas sa lased kerkida?
Jahu paned liiga palju.
50gr.pärmi lahustada 0,5 l soojas piimas. Lisa kaks munakollast, 200 gr.sulatatud võid, veidi soola, maiste järgi panen suhkrut, veidikene kardemoni(võid ka ära jätta,mina jätan, mulle ei meeldi)800-900 gr. jahu.Sega kõik kokku ja pane kerkima sooja kohta. Kui on kerkinud, vajuta alla ja lase veelkorra kerkida. Siis tee kuklikesed ja pane ahju, määri peale munaga. Ja küpseta.
Alati tulevad välja!
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=6868
Proovi selle järgi teha, samm sammult õpetusega
mina olen viimasel ajal kõik oma pärmitaina-asjad selle retseptiga teinud.
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7848
see sobib suurepäraselt ka vastlakuklite tegemiseks. kauem peab kergitama, aga samas mul on alati hästi õhulised küpsetised tulnud.
Minul kerkis pärmitainas väga kenasti jälle, ahjus ka ilusad ümmargused kuklid. Kui välja võtsin, siis vajusid jälle lössi. Mis ma teen valesti ahjust välja võtmisel?
Võtan alati kiirelt välja ja jätan sellesama ahjuplaadi peale jahtuma, katan käterätiga ka.
Küsimus suurele ringile, kas valmis pärmitaigent võib külmikuse panna? meil pidid külalised tulema, aga ei tulnud.. kui nüüd kõik need kuklid ära küpsetada, siis asi lõpeb kiirabi väljakutsega 🙂
kas ma tohin üleliigset taigent külmikusse panna ja homme nt kukleid või saiakesi juure teha? kuidas see külm pärmile mõjub?
alati kui teen lastega koos, millegi pärast taigen on mitu korda magusam kui peab.. kust see küll tuleb 🙂
[small]Cobra kirjutas:[/small]
[tsitaat]Küsimus suurele ringile, kas valmis pärmitaigent võib külmikuse panna?[/tsitaat]mitte külmikusse, vaid sügavkülma. vormi kuklid valmis ja pane sügavkülma. sealt pole muud kui teineord otse jäätunult pannile ja ahju.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minul kerkis pärmitainas väga kenasti jälle, ahjus ka ilusad ümmargused kuklid. Kui välja võtsin, siis vajusid jälle lössi. Mis ma teen valesti ahjust välja võtmisel?
Võtan alati kiirelt välja ja jätan sellesama ahjuplaadi peale jahtuma, katan käterätiga ka.[/tsitaat]pehmed kuklid vajuvadki lössi. 🙂 lössi ei vaju vaid need pealt kõvema koorikuga tavalise saia taignast kuklid – see on siis taigen, kus on vähe või üldsegi mitte rasvainet, pole muna ega piima, vaid vedelikuks vesi. ja kus on ka jahu rohkem. sellisest taignast tehakse odavuse mõttes sageli poekuklid.
kui aga on vähe parem taigen, sisaldab kohevust ja pehmust lisavaid mune, võid ja piima ja vähem jahu, siis tuleb leppida kuklite kokku kukkumisega ahjust võttes. kuid pole hullu – kui vahukoor vahel, siis näeb kõrge ja uhke ikka välja. 🙂
see vähem jahu nipp on ka oluline pehmete kuklite saamiseks aga selleks peab olema osavate kätega – sõtkuda tuleb kauem ja vormida tuleb kiiresti.
aitäh kiiretele vastajatele. ma nüüd kukleid vorpima, teen vist plaaditäie saiakesi ka valmis ja sügavkülma. sügavkülmas nagunii tühjus, ongi hea nüüd kukleid laduda, ei kleepu kokku. Veel kord aitäh 🙂
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.