RE: kuidas teha maitsvaid ja kohevaid vastlakukleid?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minul kerkis pärmitainas väga kenasti jälle, ahjus ka ilusad ümmargused kuklid. Kui välja võtsin, siis vajusid jälle lössi. Mis ma teen valesti ahjust välja võtmisel?
Võtan alati kiirelt välja ja jätan sellesama ahjuplaadi peale jahtuma, katan käterätiga ka.[/tsitaat]pehmed kuklid vajuvadki lössi. 🙂 lössi ei vaju vaid need pealt kõvema koorikuga tavalise saia taignast kuklid – see on siis taigen, kus on vähe või üldsegi mitte rasvainet, pole muna ega piima, vaid vedelikuks vesi. ja kus on ka jahu rohkem. sellisest taignast tehakse odavuse mõttes sageli poekuklid.
kui aga on vähe parem taigen, sisaldab kohevust ja pehmust lisavaid mune, võid ja piima ja vähem jahu, siis tuleb leppida kuklite kokku kukkumisega ahjust võttes. kuid pole hullu – kui vahukoor vahel, siis näeb kõrge ja uhke ikka välja. 🙂
see vähem jahu nipp on ka oluline pehmete kuklite saamiseks aga selleks peab olema osavate kätega – sõtkuda tuleb kauem ja vormida tuleb kiiresti.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.02 19:47; 21.02 19:53;