Esileht Kodunurk Kuidas teha tapioki pärleid?

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: Kuidas teha tapioki pärleid?

Postitas:
Kägu

Ostsime tapioki pärleid bubble tee valmistamiseks. Ostetuna on nad sellised pehmed pallikesed nagu jänesepabulad, aga kui vähegi puudutad, pudenevad pulbriks. Et nad kõvaks läheks, peab neid keetma, mida proovisimegi täna teha. Aga vette valades kleepusid kokku ja tuli välja ühtlane klomp. Kas on mingeid nippe, kuidas neid paremini kohelda? Kuidas teha nii, et ei kleebiks kokku?

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsime tapioki pärleid bubble tee valmistamiseks. Ostetuna on nad sellised pehmed pallikesed nagu jänesepabulad, aga kui vähegi puudutad, pudenevad pulbriks. Et nad kõvaks läheks, peab neid keetma, mida proovisimegi täna teha. Aga vette valades kleepusid kokku ja tuli välja ühtlane klomp. Kas on mingeid nippe, kuidas neid paremini kohelda? Kuidas teha nii, et ei kleebiks kokku?

Teine küsimus on veel, et miks inimene, kes ei osanud midagi vastata, seda küsimust miinustas? Kas see küsimus on kellegi vastu kuidagi solvav või mis on probleem? Nii puhtast huvist lihtsalt küsin.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pakun, et miinustas selle pärast, et sa kasutad oma tekstis pooli sõnu inglise keeles ja teed teema tundmatust asjast, aga ometigi ise googeldada ei oska. Miks sa ei oska?

või miks sa lihtsalt tahad kõvatada?

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pakun, et miinustas selle pärast, et sa kasutad oma tekstis pooli sõnu inglise keeles ja teed teema tundmatust asjast, aga ometigi ise googeldada ei oska. Miks sa ei oska? või miks sa lihtsalt tahad kõvatada?

Eks küsimus ongi nendele, kelle jaoks ei ole tundmatu asi. Mis kõvatada? Ei mõista. Muidugi olen google’st vaadanud kasutamisõpetust, aga küsin konkreetselt, kas kellelgi on reaalset kogemust ja nippe, kuidas neid kokkukleepimisest päästa. Kui ei ole, siis ei ole, mida siin siis miinustada on. Bubble tee on ainuke termin, mis on inglise keeles, sest minu arust mullitee või ma ei tea, mida siis eesti keeles kasutada, on veel arusaamatum.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga – tipi googlesse lihtsalt “tapioca pearls sticking together” või “how do you unstick tapioca pearls?” ja sealt tuleb tuhandeid vasteid ja õpetusi ja selgitusi ja isegi videosid, kuidas neid asju keeta sedasi, et nad ei kleepuks kokku ja mida teha nendega pärast, et nad jahtudes ei kleepuks jne jne jne.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi olen google’st vaadanud kasutamisõpetust, aga küsin konkreetselt, kas kellelgi on reaalset kogemust ja nippe, kuidas neid kokkukleepimisest päästa.

Ma olen ka vaadanud neid lademes ja ühtlasi ära proovinud mitu sorti tapioci, aga umbes viie katsetamiskorra järel sain aru, et see isetegemine pole minu jaoks. Nii et ma ei oska anda head nõu, kuigi ise sain lõpuks enam-vähem söödavaks selle kraami.

Bubble tee on ainuke termin, mis on inglise keeles, sest minu arust mullitee või ma ei tea, mida siis eesti keeles kasutada, on veel arusaamatum.

Meie kodus on see pärlitee. Võibolla sellest, et Aasias, kus me sellega kunagi paarkümmend aastat tagasi esmakordselt kokku puutusime, on ingliskeelsena kasutusel pigem pearl tea kui bubble tea.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsime tapioki pärleid bubble tee valmistamiseks. Ostetuna on nad sellised pehmed pallikesed nagu jänesepabulad, aga kui vähegi puudutad, pudenevad pulbriks. Et nad kõvaks läheks, peab neid keetma, mida proovisimegi täna teha. Aga vette valades kleepusid kokku ja tuli välja ühtlane klomp. Kas on mingeid nippe, kuidas neid paremini kohelda? Kuidas teha nii, et ei kleebiks kokku?

Teine küsimus on veel, et miks inimene, kes ei osanud midagi vastata, seda küsimust miinustas? Kas see küsimus on kellegi vastu kuidagi solvav või mis on probleem? Nii puhtast huvist lihtsalt küsin.

Tead, see miinuste pärast pea murdmine siin perekoolis on sama mõttetu tegevus nagu juurdlemine selle üle, et kuskohast tuleb tolm ja kuhu kaob raha…..miinuseid pannakse siin sellepärast, et saab ja seda isiklikult võtta ei maksa.
Tapioki koha pealt aidata ei oska.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead, see miinuste pärast pea murdmine siin perekoolis on sama mõttetu tegevus

.

Miks nii?

Ma olen täiesti veendunud, et perekoolikas teeb siiski teema selleks, et teda mingi pärlitee huvitaks, vaid sellepärast, et ta tahab plusse saada. Ja siis käibki iga poole tunni tagant neid kokku lugemas.

Kui on miinuseid, siis on muidugi üritus tema jaoks vee all ning ta kipub kaeblema.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks nii? Ma olen täiesti veendunud, et perekoolikas teeb siiski teema selleks, et teda mingi pärlitee huvitaks, vaid sellepärast, et ta tahab plusse saada. Ja siis käibki iga poole tunni tagant neid kokku lugemas. Kui on miinuseid, siis on muidugi üritus tema jaoks vee all ning ta kipub kaeblema.

Härra mölapidamatus on jälle aktiveerunud ja sõidab igale poole jälle sisse. Kella üheksaks jälle purjus, siis hakkab veel hullemat sokki tulema.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Tige_Kapsas

Ma panen keevasse vette ja keedan paar minutit, seejärel nõrutan ja segan siirupiga. Lähevad kohe joogi sisse.

Mustad on kõige paremad – need keevad kiiresti ega lagune. Olen valgeid ka teinud (valged ei pruugi sobida pärlitee tegemiseks, pigem saab neid nagu tärklist kasutada – paksendamiseks) – need keevad kaua (ca 30min) ja kipuvad ära lahustuma. Valged muutuvad keetes pooleldi läbipaistvaks. Mul on rohelised ka, aga pole jõudnud neid veel proovida.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma panen keevasse vette ja keedan paar minutit, seejärel nõrutan ja segan siirupiga. Lähevad kohe joogi sisse.

Mul on sellised, et tuleb pool tundi keeta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole ka õnnestunud veel selliseid leida, mida nii vähe keeta tuleks. Ikka pool tundi ja reaalselt tegelikult selle ajaga pehmeks ei saanud, keskelt jäid kõvad, nii et keetsin kauemgi. Aga lagunevad tõesti.
Mis bränd see on, mida paar minutit keeta tuleb?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole ka õnnestunud veel selliseid leida, mida nii vähe keeta tuleks. Ikka pool tundi ja reaalselt tegelikult selle ajaga pehmeks ei saanud, keskelt jäid kõvad, nii et keetsin kauemgi. Aga lagunevad tõesti.

Mis bränd see on, mida paar minutit keeta tuleb?

Umami ja nori.ee müüvad erinevaid variante kiirpärleid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole ka õnnestunud veel selliseid leida, mida nii vähe keeta tuleks. Ikka pool tundi ja reaalselt tegelikult selle ajaga pehmeks ei saanud, keskelt jäid kõvad, nii et keetsin kauemgi. Aga lagunevad tõesti.

Mis bränd see on, mida paar minutit keeta tuleb?

Umami ja nori.ee müüvad erinevaid variante kiirpärleid.

Jah, ma tean, küsimus oli, et milline bränd konkreetselt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mustad on kõige paremad – need keevad kiiresti ega lagune. Olen valgeid ka teinud (valged ei pruugi sobida pärlitee tegemiseks, pigem saab neid nagu tärklist kasutada – paksendamiseks) – need keevad kaua (ca 30min) ja kipuvad ära lahustuma. Valged muutuvad keetes pooleldi läbipaistvaks. Mul on rohelised ka, aga pole jõudnud neid veel proovida.

Need valged väikesed tavalised tapiokipärlid ei sobigi hästi tee jaoks, sest kleepuvad kokku ja kipuvad vedelikus pudiks minema. Nendega saab teha tapiokimagustoitusid- keedad veidi nt apelsinimahlas või vees ja hiljem kookospiimas. Suuremad on paremad. Keeta neid tuleb rohkes vees ja kurnata ja pesta külma veega, siis panna siirupisse seisma.

 

0
0
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )


Esileht Kodunurk Kuidas teha tapioki pärleid?