Mina teen 20%-lise hapukoorega. Kui pakutakse, siis söön ka vahukoore ja kohupiimaga tehtut, aga eelistan pigem magusa ja hapu kombinatsiooni. Vahukoor ja kohupiim jääb liiga läilaks.
Hapukoor ei ole mul mitte kunagi kuhugile ära valgunud. 20%-line on ju täiesti normaalse paksusega.
Kasutan tavalisi klassikalisi Kalewi küpsiseid. Hapukoore jagan pooleks – pool on valge, teise poole segan kakaoga (Meie Mark, kindlasti mitte magusa kakaopulbriga). Küpsised immutan kanges kohvis. Teine variant oleks hapus mahlas, aga kuna mul viimast kunagi ei ole, siis läheb käiku tavaliselt kohv. Kellegi eespool pakutud konjak on ka põnev. Aga ilmselt õige väikeses koguses.
Küpsistele laon üle kihi valget ja pruuni hapukoort. Nii jääb tordi lõikepind ilus valge-kollase-pruuni triibuline.
Katteks läheb riivšokolaad ja ehk ka marjad. Jällegi oleks head mingid hapud – näiteks punane sõstar (mida ma muidu tegelikult üldse ei armasta). Kuna kook ise tuleb ilma igasuguse suhkru lisamiseta ikkagi väga magus, siis hapu tasakaalustab seda.
Minu jaoks on kahtlane valik küpsiste piimas leotamine. See ju teeb ainult “märjaks”, aga mingit maitsenüanssi juurde ei anna. Samuti ei mõista, miks peaks niigi tulimagusale koogile veel suhkrut lisama (keegi eespool ütles, et paneb).
Kord olen saanud mingil peol küpsisetorti, mis oli kaunistatud M&M-s kommidega ja vahukommidega. Vot see oli tõsine küsimärk. Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 02.09 22:00; 03.09 18:58; 03.09 18:59; 05.09 23:18;