Esileht Kodunurk Kuidas teie teete? (Küpsisetort)

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 56 )

Teema: Kuidas teie teete? (Küpsisetort)

Postitas:
Kägu

Parimad küpsisetordid, mis saanud olen, on olnud hapukoorega. Kes te teete, millist hapukoort kasutate? Olen kasutanud seda paksemat (Saaremaa oma), kuid ometi on ka see liiga vedel ja kook hakkab juba valmistades laiali valguma. Samas ei tahaks vähem ka seda kasutada, siis jääb ju kuiv.

Mida teha?

+3
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kastan küpsised piima sisse. Kihtideks panen 20% hapukoort, moosi, tavalist kohupiima ja vanillikohupiima.

+4
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kastan küpsised piima sisse. Kihtideks panen 20% hapukoort, moosi, tavalist kohupiima ja vanillikohupiima.

Kas sa segad need hapukoored-kohupiimad kõik kokku? Või eraldi kihtidena?

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See, mida viimati sõin, oli tehtud kohupiimaga paksemaks, see hapukoor. Küpsised olid natuke enne ka immutatud, mahlast korra läbi lipsitud. Minu lemmikud on kirsimahl ja ploomikompoti vedelik.
Ja üks oluline asi on küpsisesort ka. Et oleks sellised naturaalsed, meie eesti enda tavalised pakiküpsised on minu jaoks kõige naturaalsema maitsega.
Selga ja poesia ei sobi, eriti viimane. Mingid essentside kunstlikud maitsed.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eesti küpsised kangest kohvi-konjaki segust läbi, 20% hapukoor vahele, tume šokolaad katteks.
Pole see hapukoor kunagi kuhugi voolanud.
Ei mingeid moose, marju, banaani, halvaad, komme, marmelaadi ja mida sinna kõik pannakse.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostsin aliexpressist metallist lahtikäiva raami, nüüd saan panna just nii paksu kihi küpsiste vahele kui vaja, ilma et laiali vajuks. Moosi ei pane, ainult hapukoort (vahel segamini kohupiimaga), kuhu kihiti segan hulka kakaod. Peale kakaost ja võist tehtud kate.
Pole kunagi aru saanud küpsiste leotamise mõttest, seistes läheb tort piisavalt mahlaseks.

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu klassika on kohupiima ja hapukoore segu vaheldumisi moosiga, aga huviga vaatan seda teemat, et võiks midagi muud ka proovida. Küpsiseid olen leotanud mahlas või kompotivedelikus.

+6
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pistan küpsised piima sisse, leotan. Laon kihi, peale määrin kohupiima. Järgmine kiht küpsiseid, kohupiima. Järgijäänud piima valan peale viimasele kihile küpsistele ja äärtesse taldriku põhja. Jääb mahlane sedasi ja imbub sisse. Pealt kaunistan, puuviljade, vahukoore, vahukommide, iiriste, shokolaadipuruga vms meeldib. Pole hapukoorega teinud, aga kõlab hästi ja peaks proovima. Siis külmkappi seisma ja valmis.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen nii, et vahustan paki vahukoort, siis lisan sinna ühe toru kohupiima. Hapukoort ei kasuta üldse.
Küpsised leotan kas kohvis või morsis, olenevalt tujust ja sööjatest.
Moosi kindlasti ei pane, vahel panen ühe kihi kiivisid.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tavaliselt kasutan kohupiima hapukoore segu. Kasutan tavalisi küpsiseid, aga ühe kihi vahele panen kakaoküpsiseid. Selga küpsised imavad paremini. Vahele panen veel ühe kihi banaani või virsikukompoti lõike. Kui viitsimist mässata katan ühe kihi vahepealseid küpsiseid nutellaga, aga siis peab nad panema nutella allapoole, muidu ei ima hästi. Küpsised kastan enne mingi mahla/moosiveega. Peale raputan riivsokolaadi.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Parimad küpsisetordid, mis saanud olen, on olnud hapukoorega. Kes te teete, millist hapukoort kasutate? Olen kasutanud seda paksemat (Saaremaa oma), kuid ometi on ka see liiga vedel ja kook hakkab juba valmistades laiali valguma. Samas ei tahaks vähem ka seda kasutada, siis jääb ju kuiv.

Mida teha?

Tõsta teema Kodunurk või Hobinurka palun.

+5
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

ja meile pole kunagi meeldinud hapukoorega… Lemmik on ikka see: küpsised kohvi seest läbi, vahele vahukoore-kohupiima segu, ühele kihile lisaks banaaniviilud ja teisele mingi moos.

+8
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hapukoorega on parim. Me laome koogi kaussi, siis ei voola midagi, aga imbub mõnusalt pehmeks. Kui külmas on seisnud, siis kukutame kausist serveerimisalusele ja raputame riivitud shokolaadi peale.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle meeldib ka ainult hapukoorega, muud lisandid ajavad liiga magusaks. Lisaks panen vahele kas kirsse või haput marmelaadi. Peale marjad. Küpsistest valin ainult heledad teeküpsised (vanasti nimetati nii vähemalt). Kakaoküpsised koogis ei meeldi.

Ja hapukoor on parim 20%, 10% on tõesti vedel, ja 30% kipub juba paksuks minema. Ei jookse see 20% kuhugi laiali.

+4
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mis peakokad siin miinustamas käivad? On ju arusaadav, et sama asja saab väga paljusid erinevaid viise pidi teha. Ma tänan teemaalgatuse eest muide, just mõtlesin, et kuidas võiksin järgmist torti huvitavamaks teha 🙂

Kirjutan ka mõned oma senised arusaamad. Küpsistest sobivad hästi Kalevi omad, ka Selga on okei. Digestive küpsiste maitse mulle meeldib väga. Poesia on jah, tõesti halb firma, seda ei ole mõtet proovidagi.
Küpsiseid võib (soovi korral) ükskõik mille sees leotada: piim, tee, kohv, mahl, kompotivedelik. Kuidas endal tahtmine on. Kihtide vahele banaaniviilud ja kõige peale triibutada-säbrutada sulatatud šokolaadi/küpsisepuru/Nesquiki kakaopulbrit. Kui kook kipub laiali valguma, siis nagu eelmised on soovitanud, võiks teha vormi sisse.

+10
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küpsiseid (Kalevi klassikalised või kakao) kastan piima sisse (mõnikord mõne kihi ka kohvi sisse), kasutan hapukoort (20%), millele lisan maitse järgi suhkrut ja peale panen, mida iganes soovin; puuvilju, marju, riivitud šokolaadi vms.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saanud hästi aru, 30% hapukoor on ikka liiga vedel? Ise pole hapukoorega teinud, ei kommentaari.
Küll aga lisan, et isegi liiga kuiv kook on kordades parem kui läbiligunenud, vettinud ükskõikmisasi. Mida mõni nimetab muidugi mahlaseks, aga mis laguneb juba pealevaatamisel laiali taldrikupõhja, vormituks plönniks ja suhu jääb vaid purune vedelik.

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saanud hästi aru, 30% hapukoor on ikka liiga vedel?

Ei, tegin selle 20% hapukoorega.

Panin hapukoore sisse halvaatükke ning kihtide vahele veel vedelat pohlamoosi. Küpsised leotan kanges kohvis.

Teen klaasvormi sisse ning see nö ei toeta küpsiseid tihkelt külgedelt, jääb veidi ruumi vahele. Ja alati hakkavad kihid juba valmistamise ajal laiali vajuma ning küpsistele tekivad suured vahed sisse.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu lemmik on: vahukoor, kohupiimapasta, suhkur, pohlamoos (sobib ka mõni muu hapu moos) ja palju kaneeli 😉

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küpsised leotan kanges kohvis.

Äkki polegi hapukoores asi, vaid selles, et sa leotad küpsiseid liiga palju ja kaua. Või teed siiski nii, et tsips sisse-välja?

+9
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kohupiim ja vahukoor pooleks. Ei leota midagi, mulle maitseb, kui on palju kohupiima- vahukoort, see leotab küpsised juba paari tunniga läbi.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule hapukoorega küll ei meeldi, tunnen tugevalt hapukoore maitset siis. Külas saan alati aru, kui hapukoorega tehtud kook, no ei suuda süüa sellist. Hapukoor assotsieerub minu jaoks soolasega, heeringaga, keedukartulitega (lapsepõlves sai söödud). Lapsena sai nõuka-ajal tehtud ka kakao ja suhkruga hapukoorekreemi, aga siis polnud poes midagi saada ja kõik kõlbas, nüüd on parematki võtta.

+4
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei ole iialgi aru saanud sellest hapukoorevaimustusest magusa küpsisetordi puhul. Hapukoor on minu jaoks alati ainult soolase toidu osa, magustoidu sisse käigu ikka kohupiim või vahukoor vmt. Kes kurdab, et nii liiga magus, siis halloo, see on magustoit, see peabki magus olema. Ma ei mõista seda arutut ohkimist magustoidu puhul, et peaasi, et magus poleks, mismõttes? Kui magusat ei taha, ärge siis sööge magustoitu, lihtne. Palun ärge saagi käima tõmmake, see on vaid minu arvamus ja te ei pea oma elus mitte midagi muutma.

+10
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on kaks varianti – üks on selline, et kastan küpsise piima sisse ja kihtide vahel on ainult hapukoor. Ei mingit moosi, puuvilju.

Teine variant on küpsised kasta mahla sisse, kihtide vahele maitsestatud kohupiim ja banaan, vaarikad vms. Moosi ei kasuta kunagi.

Tore on ka teha vaheldumisi heledad ja pruunid küpsised.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin hapukoore sisse halvaatükke ning kihtide vahele veel vedelat pohlamoosi. Küpsised leotan kanges kohvis.

Äkki polegi hapukoores asi, vaid selles, et sa leotad küpsiseid liiga palju ja kaua. Või teed siiski nii, et tsips sisse-välja?

Või selles vedelas pohlamoosis, mida ta hapukoorele lisaks paneb.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kastan küpsised piima sisse. Kihtideks panen 20% hapukoort, moosi, tavalist kohupiima ja vanillikohupiima.

Kas sa segad need hapukoored-kohupiimad kõik kokku? Või eraldi kihtidena?

Kui ma ise teen, siis teen eraldi kihid, kui väiksel lapsel lasen teha (nt kodune tort isadepäevaks vms), siis segan, et vähem mässamist oleks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina teen 20%-lise hapukoorega. Kui pakutakse, siis söön ka vahukoore ja kohupiimaga tehtut, aga eelistan pigem magusa ja hapu kombinatsiooni. Vahukoor ja kohupiim jääb liiga läilaks.

Hapukoor ei ole mul mitte kunagi kuhugile ära valgunud. 20%-line on ju täiesti normaalse paksusega.

Kasutan tavalisi klassikalisi Kalewi küpsiseid. Hapukoore jagan pooleks – pool on valge, teise poole segan kakaoga (Meie Mark, kindlasti mitte magusa kakaopulbriga). Küpsised immutan kanges kohvis. Teine variant oleks hapus mahlas, aga kuna mul viimast kunagi ei ole, siis läheb käiku tavaliselt kohv. Kellegi eespool pakutud konjak on ka põnev. Aga ilmselt õige väikeses koguses.

Küpsistele laon üle kihi valget ja pruuni hapukoort. Nii jääb tordi lõikepind ilus valge-kollase-pruuni triibuline.

Katteks läheb riivšokolaad ja ehk ka marjad. Jällegi oleks head mingid hapud – näiteks punane sõstar (mida ma muidu tegelikult üldse ei armasta). Kuna kook ise tuleb ilma igasuguse suhkru lisamiseta ikkagi väga magus, siis hapu tasakaalustab seda.

Minu jaoks on kahtlane valik küpsiste piimas leotamine. See ju teeb ainult “märjaks”, aga mingit maitsenüanssi juurde ei anna. Samuti ei mõista, miks peaks niigi tulimagusale koogile veel suhkrut lisama (keegi eespool ütles, et paneb).
Kord olen saanud mingil peol küpsisetorti, mis oli kaunistatud M&M-s kommidega ja vahukommidega. Vot see oli tõsine küsimärk. Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

+4
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

+8
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei ole iialgi aru saanud sellest hapukoorevaimustusest magusa küpsisetordi puhul. Hapukoor on minu jaoks alati ainult soolase toidu osa, magustoidu sisse käigu ikka kohupiim või vahukoor vmt. Kes kurdab, et nii liiga magus, siis halloo, see on magustoit, see peabki magus olema. Ma ei mõista seda arutut ohkimist magustoidu puhul, et peaasi, et magus poleks, mismõttes? Kui magusat ei taha, ärge siis sööge magustoitu, lihtne. Palun ärge saagi käima tõmmake, see on vaid minu arvamus ja te ei pea oma elus mitte midagi muutma.

Ainuke, kes siin sae käima tõmbas, oled sa ise.

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Üks siin leotas küpsiseid konjaki-kohvi segus, tema vist siis pakub.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 56 )


Esileht Kodunurk Kuidas teie teete? (Küpsisetort)