Esileht Kodunurk Kuidas teie teete? (Küpsisetort)

Näitan 26 postitust - vahemik 31 kuni 56 (kokku 56 )

Teema: Kuidas teie teete? (Küpsisetort)

Postitas:
Kägu

Ei ole kunagi hapukoorega teinudja ei maitse hapukoorega.

Mina teen hoopis vahukoore-kohupiima segu. Nii tuleb minu arust parim ja seni on ka kõik kiitnud. kohupiim annab kreemile tugevuse, nii et soovikorral saab tõsiselt paksu kihi panna. Vahukoort ja kohupiima panen suhtes 1 väike pakk vahukoort + 1 pakk kohupiima. loomulikult tuleb kasutada tavalist tugevat kohupiima (ricotta), mitte kohupiimakreemi.

Kes kirjutas, et muud lisandid teevad liiga magusaks – mil moel? Magususe määrab ju lisatava suhkru kogus. Kohupiima tuleb kasutada maitsestamata kujul ja lisada suhkrut maitse järgi või soovi korral jätta lisamata

+6
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

mis see täiskasvanute pidu siis nii erilist on, et ei tohi küpsisetporti pakkuda? Et kuidagi vanus määrab, mis maitseb ja mis mitte? Ainult alkoholi tohib tarbida ja süüa seapraadi?

(tegelikutl täiskasvanute pidudel ma ei pakugi torti, sest nagunii enamus ei soovi magusat, aga kui keegi pakuks küpsisetorti, poleks see üldse imelik)

+10
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

(tegelikutl täiskasvanute pidudel ma ei pakugi torti, sest nagunii enamus ei soovi magusat, aga kui keegi pakuks küpsisetorti, poleks see üldse imelik)

Natuke ikka oleks küll.

+2
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kohupiim ei pea muide üldse magus olema, võib täiesti ilma suhkruta teha. Hapukoor ON rasvane, rasva maitsega.

0
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küpsisetordi teen alati vormi sisse (nii kandilisse kui ümmargusse), jäävad kenad sirged servad.
Kalevi küpsiseid kastan piima, kohvi või tee sisse, Selga omad niisutust ei vaja.
Vahele panen hapukoore ja halvaa segu ning mustikaid.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole kunagi hapukoorega teinud. Kas hapukoor on maitsestamata kujul või segate suhkruga?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Õige! See oli tõesti laste pidu. Seega, ühe vanainimese (minu) torin ei lähe arvesse. Lihtsalt siiralt imestasin seda kombinatsiooni, sest tegelikult võiks ka ju lastele pakkuda väheke tervislikumat (marjad, puuviljad), kuid maitsvat varianti.

+2
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pole kunagi hapukoorega teinud. Kas hapukoor on maitsestamata kujul või segate suhkruga?

Soovitan suhkrut mitte panna. Küsised on piisavalt magusad ja teevad tordi üldmaitse ka parasjagu magusaks.

+4
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Õige! See oli tõesti laste pidu. Seega, ühe vanainimese (minu) torin ei lähe arvesse. Lihtsalt siiralt imestasin seda kombinatsiooni, sest tegelikult võiks ka ju lastele pakkuda väheke tervislikumat (marjad, puuviljad), kuid maitsvat varianti.

Siis pole vaja tõesti imestada, kas mõni täiskasvanu nii eelistab – see oli ju eelkõige laste rõõmuks.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Jah, pakub! Kolmapäeval toodi meie tööle ülisuur küpsisetort. Mõistagi, meil osakonnas töötavad
kõik täiskasvanud inimesed. Tort oli üsna hea, kuid siinkohal siiski laidan ideed toppida küpsisekihtide vahele magusat moosi ja vahukoort-kohupiima. Ikkagi, puhas küpsis ja hapukoor on parem. Kes ei usu, proovige järele.

+11
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu laste sõnul teen ma maailma parimat küpsisetorti ja ka kõik kõige suuremad toiduga pirtsutajad lapsed (sugulased ja sõbrad) on sama öelnud, ja söövad nii, et suu matsub. Lastele ju tegelikult need martsipanikattega või mis iganes kattega värvilised ulmepeened tellitud tordid ei maitse.

Hapukoorega mulle ei meeldi, pole kunagi nii teinud.

Mina teen nii: 4 kihti küpsiseid (Kalev või Selga), tihti panen 2 kihti valged küpsist, 2 kihti šokolaadi. Immutan punasesõstra morsiga.

Vahele vahukoore-kohupiima-kohupiimapasta segu. Saab just õige konsistents. Kihtide vahele lisaks sellele segule veel ühele kihile banaan, ühele kiivi, ja ühele hapukas paks moos (mustsõstra).

Ja oi kui hea saab! Eriti kui peale panna maasikaid-vaarikaid-mustikaid.

+3
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Jah, pakub! Kolmapäeval toodi meie tööle ülisuur küpsisetort. Mõistagi, meil osakonnas töötavad

kõik täiskasvanud inimesed. Tort oli üsna hea, kuid siinkohal siiski laidan ideed toppida küpsisekihtide vahele magusat moosi ja vahukoort-kohupiima. Ikkagi, puhas küpsis ja hapukoor on parem. Kes ei usu, proovige järele.

Olen proovinud ja ei maitsenud. Vahukoor-kohupiim ja moosiga on läila siis, kui kõik on liiga magusad. Moos võiks vahel olla toormoos. Ja suhkruga peaks tagasi hoidma. hapukoorega tordid on seni kõik kuivad olnud, mida olen söönud – peamiselt ikka söön küpsist, sest hapukoort saba ju üsna õhukese kihi panna. Aga võibolla ma olengi imelik, kes tordi puhul eelistab rohket täidist, mitte aga saia süüa 🙂

PS kes arvas, et üleüldse tordi asemel võiksid puuviljad ja marjad olla – no ma ei tea, tuua siis sünnipäeva lõpus pidulikult lauale kausitäis viinamarju kui miskit erilist… ma ei tea, ma ei hoia puuvilju nö lõpuks, vaid need panen kohe peale soolast lauda (või ongi kogu aeg laual.

+2
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Tiramisu on ka loomult küpsisetort, seda ka ei sobi pakkuda?

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Tiramisu on ka loomult küpsisetort, seda ka ei sobi pakkuda?

Enamik sai aru, et jutt käib lapsepõlvest tuntud neljakandiliste küpsistega kihiti laotavast koogist. Ja siin täiskasvanute pidude mainimisest, et sel puhul on see olnud pigem nostalgia tekitamiseks, mitte reeglina pakutav peotort.

+1
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina teen nii, et küpsised kergelt piimast läbi. Esimene kiht vahukoore-kohupiima segu, teine kiht maasika toormoos (isegi parem on lihtsalt kahvliga maasikad katki ja natuke suhkrut hulka), kolmas kiht vahukoore-kohupiima segu, neljas kiht jälle maasika toormoos ja kõige peale uuesti vahukoor-kohupiim. Kaunistan värskete marjadega. Võtan suure paki vahukoort ja ühe toru kohupiimapastat, suhkrut ikka ka, aga mitte väga palju. Ei jää liiga vedel ega liiga kuiv, alati saab laste sünnipäevadel suur tort otsa ja kõik küsivad juurde.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küpsised leotan kanges kohvis, vahele panen paksult hapukoort (tavaliselt Farmi). Peale küpsisepuru ja šokolaaditükid. Vahel ka värvilised MM kommid või šokolaadinööbi kommid. Küpsiseid kasutan pooleks pruune ja heledaid küpsiseid.
Palju kiideti kui panin vahele ja peale kompotikirsse.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mõnele täiskasvanule tegelikult ka maitseb niimoodi?

Kas mõni pakub küpsisetorti täiskasvanute pidudel?

Loomulikult.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küpsisetordid, nagu siin kirjeldatud, neljakandiliste küpsistega kihid, moos või puuviljad ja kohupiimapasta-vahukoore segud hakkavad lõpuks külalisi ära tüütama. Nõukaajal oli see üks klassikalisi kooke, mida pakuti, lisaks biskviit-võikreemi tortidele. Tavaliselt tegid lapsed magusaisu peletamiseks sellise koogi viieteist minutiga valmis. Kasutage ikka rohkem oma fantaasiat ja katsetage vahelduseks midagi uut.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pistan küpsised piima sisse, leotan. Laon kihi, peale määrin kohupiima. Järgmine kiht küpsiseid, kohupiima. Järgijäänud piima valan peale viimasele kihile küpsistele ja äärtesse taldriku põhja. Jääb mahlane sedasi ja imbub sisse. Pealt kaunistan, puuviljade, vahukoore, vahukommide, iiriste, shokolaadipuruga vms meeldib. Pole hapukoorega teinud, aga kõlab hästi ja peaks proovima. Siis külmkappi seisma ja valmis.

Kas see lõpuks laiali ei valgu, kui veel piim peale valada?

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pole kunagi hapukoorega teinud. Kas hapukoor on maitsestamata kujul või segate suhkruga?

Ikka maitsestamata 🙂 meie pere lemmik on just nii – küpsised ja hapukoor kihiti. Kaunistuseks riivitud tume shokolaad.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küpsisetordid, nagu siin kirjeldatud, neljakandiliste küpsistega kihid, moos või puuviljad ja kohupiimapasta-vahukoore segud hakkavad lõpuks külalisi ära tüütama. Nõukaajal oli see üks klassikalisi kooke, mida pakuti, lisaks biskviit-võikreemi tortidele. Tavaliselt tegid lapsed magusaisu peletamiseks sellise koogi viieteist minutiga valmis. Kasutage ikka rohkem oma fantaasiat ja katsetage vahelduseks midagi uut.

Jah? Millal sa sellist torti siis täiskasvanute peol said? Pigem on kõik igasugused udupeened martsipanimassid ja jubedad küpsisepõhjal tordid surmani ära tüüdanud. Küpsisetort on kahjuks harva pakutav kuid alati tõeline hitt.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minule teeb nalja see, et on inimesi, kes arvavad, et kui ei teht nii nagu nemad teevad – siis on see vale. Kunagi tegin teema süldi kohta, on 2 varianti, kas see kraam kupatada või leotada ja need kaks koolkonda läksid nii riidu, kumbki pool leidis, et nii nagu tema teeb on õige. Aga tegelikult ei ole ju vahet, samamoodi ka siin – mis vahet on, kas panna sinna hapukoor või kohupiim – kui laduda see küpsistega kihiti, tuleb alati üks ja see sama välja – küpsisetort!

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Jah? Millal sa sellist torti siis täiskasvanute peol said? Pigem on kõik igasugused udupeened martsipanimassid ja jubedad küpsisepõhjal tordid surmani ära tüüdanud.

Paar tuttavat teevad pidevalt, viimati mõni nädal tagasi. Tihti on need koogid ka viimistlemata ja juba peale vaadates on näha kõiki kihte, küpsiseid, ühe lusikaga lisatud törts moosi, teise lusikaga plärtsti kohupiimapastat vahukoorega, mõni mari peoga peale, külmkappi ja lauale. See on nii lihtne ja vähest aega nõudev kook, mida igaüks võib nädalavahetusel kodus teha. Sünnipäevapeol, juubelil ootaks midagi põnevamat.

0
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sünnipäevapeol, juubelil ootaks midagi põnevamat.

Mina isiklikult ei lähe sünnipäevale tordi pärast. Ja pean imelikuks neid, kes lähevad.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Keegi hulluke käib ja miinustab siin teemas 😀 😀 😀

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina ei leota eraldi midagi. Panen lusikaga lihtsalt muraka või metsmaasika moosi iga küpsise peale ja seejärel üsna suvaliselt paksu maitsestamata hapukoort peale. Üleliigse serva vahelt väljuva korjan lusikaga kokku ja söön ära või panen ülemiste kihtide peale. Ei jää kook liiga vedel. Minu jaoks peab küpsisetordil ikka tugev marjamaitse olema, muidu mulle ei meeldi.

0
0
Please wait...

Näitan 26 postitust - vahemik 31 kuni 56 (kokku 56 )


Esileht Kodunurk Kuidas teie teete? (Küpsisetort)