Esileht Väikelaps Kuidas teile oma lasteaia fotodel laste tuju ja näoilmed tunduvad?

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Teema: Kuidas teile oma lasteaia fotodel laste tuju ja näoilmed tunduvad?

Postitas:
Kägu

Tere!

Vaatasin (jälle) lasteaiafotosid enne kui see aasta oma 4a last sinna harjutama hakkan, Kõigidel rühma fotodel ega ülemäära rõõmsad tavaliselt lapsed ei tundu kahjuks. Osadel nii tõsine nägu ees, mitmel suunurgad allpool, aga rahulik nägu, ühel selline näoilme nagu hoiaks nuttu tagasi. Kõik korralikult istuvad reas ühte moodi, tõsised näod ees. Ei taha mõeldagi milliste karmide sõnadega õpetajad on saanud kõik lapsed nagu nööri mööda ühte moodi käituma, et rutiin lihtsam oleks ja pildi peal ühte moodi välja paistaks.

Kuidas teie lasteaias fotodel laste tuju, näoilmed ja olustik tundub?

Kahjuks mul on varasem kogemus õpetajaga, kellel oli alati “kõik hästi”, kuigi laps nii ei arvanud ja käitus teistmoodi. Ka olen ise korraks sõimes töötanud ja näinud seestpoolt, kuigi selles rühmas oligi üldpilt veel päris ilus võrreldes mõne teisega. Tean, et lasteaias osad lapsed nutavadki ja räägivad, et nad ei taha minna. Üritan fotode ja lapse käitumise järgi aru saada, kuidas õhkkond päriselt rühmas on, sest ma ei pruugi alati usaldada osasid töötajaid, kes ilustavad juttu nii nagu neil vajalik on, samas teistel töötajatel pole probleemi ka kehvematest asjadest rääkida.

Pikk jutt, aga kuidas fotosid vaadetes tundub laste rõõmu, kurbuse või tõsiduse tase? Veidi kurb on, kui lapsi peab vastu nende tahtmist nagu piinapinki vedama, kohta, kus nad vastu tahtmist peavad suurema osa oma ärkvel oleku aja veetma 🙁 .

+2
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan, et mulle tundub, nagu osad õpetajad suhtuvad nii, et lapsed on selle jaoks, et neil (õpetajatel) oleks töökoht, kus käia. Mitte selle jaoks, et nemad (õpetajad) saaksid aidata igal lapsel paremini kasvada ja õppida.

+1
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kord aastas on nn ametlik pildistamise päev, siis neil fotodel ongi lapsed tõsised. Kodus on juba räägitud, et siis ei lollitata, pidulikumad riided ka seljas. Rühm viiakse saali, loomulikult loetakse sõnad peale, et mingit jooksmist ei toimu ja fotograafi ei sega. Igaüht pildistatakse eraldi, siis parimate sõpradega, lõpuks alles rühmafoto. Eks neil suht igav ole kogu see protsess ja ootamine, aga sellest küll mingeid järeldusi teha ei saa, et kõik on halvasti. Lapsed püüavadki tõsised olla.

Meie aia õpetajad saadavad rühma FB gruppi iga päev ka paar pilti erinevatest tegevustest ja mängudest, lapsed on  nagu lapsed ikka, vahel lõbusad, vahel tõsised. Üks laps kevadel lõpetas, siiani igatseb aeda, käis ka suvel mõnel õhtupoolikul mängimas. Neljane käib heal meelel, kahene harjutab praegu. Õpetajad on toredad.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kallis teemaalgataja, hetkel sa küll ise sisendad oma lapsele negatiivseid emotsioone seoses lasteaiaga. Ja mikspärast 4a vaja harjutada on? Nii vana laps peaks juba ammu “harjutatud” olema. Mina ise, selle asemel, et mingite fotode põhjal hiromantiaga tegeleda, päriselt kuulan oma last ja uurin temalt otse, kuidas tal läheb. 4a on juba nii suur jutupaunik, et räägib kõik ära. Lihtsalt, tänapäevane lasteaed on ikka imeline võrreldes minu enda ajaga. Keegi sööma ei sunni, õpetaja kallistab või hoiab süles, kui meel kurb jne. Kuuene ei jõudnud kodus suve lõppu ära oodata, et saaks tagasi aeda. Ja nii on see olnud ka 2 eelnevat aastat.

Ja meil samuti nagu eelneval kommenteerijal, tehakse fotosid siiski igapäevaselt ja seal on küll alati lapsed lõbusad ja tegusad ning asjalikud. Poseerimisega minu poisil muidugi ka probleemi pole, pildil alati suu kõrvuni ja muide vahel ka siis, kui ta on ropult väsinud või kurb või kuri. Lihtsalt on sellise iseloomuga, et oskab end kokku võtta. Ma ise samasugune, ei meeldi halada ja kindlasti ei meeldi teistele seda halamist näidata, kui vahel ette tulebki. Seega, eeskujul ja ema arvamusel on ikka väga suur mõju!

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa uurid tihti võõraste laste fotosid ja paned selle järgi neile iseloomustusi?

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan, et mulle tundub, nagu osad õpetajad suhtuvad nii, et lapsed on selle jaoks, et neil (õpetajatel) oleks töökoht, kus käia. Mitte selle jaoks, et nemad (õpetajad) saaksid aidata igal lapsel paremini kasvada ja õppida.

Lasteaed on lapse arengus/õppes toetavas rollis. Oma lapse arengu eest hoolitseb kodu siiski.

Ja see ongi ju töökoht inimesele. Kõik inimesed ei ole missioonitundega maailmaparandajad.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iseloomustus ja emotsioonid on 2 täiesti erinevat asja. Juba lasteaiaealistele õpetatakse emtotsioonide ja tujude ära tundmist: rõõm, kurbus, viha, ehmumine jne. Kas sa siis nägu vaadates ei saagi aru, kui mõnikord inimesel eriti arusaadavalt hetkeemotsioon näoilmest näha on? Iseloomustusega pole *hetke*emotsioonidel, näoilmetel, hetke tujudel, õhkkonnal pistmist.
Tavaliselt ei vaata, aga kui ma oma last esimest korda mõnda kohta saadan pikemaks ajaks, siis tõesti midagigi tunnen selle koha vastu huvi.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen iga pildistamise puhul nagu Chandler Bing.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iseloomustus ja emotsioonid on 2 täiesti erinevat asja. Juba lasteaiaealistele õpetatakse emtotsioonide ja tujude ära tundmist: rõõm, kurbus, viha, ehmumine jne. Kas sa siis nägu vaadates ei saagi aru, kui mõnikord inimesel eriti arusaadavalt hetkeemotsioon näoilmest näha on? Iseloomustusega pole *hetke*emotsioonidel, näoilmetel, hetke tujudel, õhkkonnal pistmist.

Tavaliselt ei vaata, aga kui ma oma last esimest korda mõnda kohta saadan pikemaks ajaks, siis tõesti midagigi tunnen selle koha vastu huvi.

Otsi endale terapeut.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja millise missiooniga sina oma tööl käid?

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kuidas fotosid vaadetes tundub laste rõõmu, kurbuse või tõsiduse tase? Veidi kurb on, kui lapsi peab vastu nende tahtmist nagu piinapinki vedama, kohta, kus nad vastu tahtmist peavad suurema osa oma ärkvel oleku aja veetma 🙁 .

Rõõmsad on. Kui veel näevad, et pilti tehakse, siis on veel eriti uhked oma tegemiste üle 🙂

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ja minu laps ei ole üldse fotogeeniline.

Sellised lasteaia(nüüdseks klassipildid) on siiski enamuses laste nägude osas tõsised.

Sellest mingit järeldust teha on lausa jabur!

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See sinu huvi on kohvipaku pealt ennustamine ja mingite imelike seoste pluss omaenda lapsepõlvetraumade kokkusegamine- milleks? Mingid piinapingid ja väljaimetud õudusjutukesed. Negatiivne eelmeelestatus paistab su jutust kaugele ju, ja ära arva, et laps sellest aru ei saa ja sinu suhtumist ei kopeeri- emme on närvis ja mures, küllap see mingi kole koht on! Parem kuula oma last, toeta tema harjumist ja sa ju näed, kas ta on lasteaias õnnelik või on muresid jne.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellise pildi järgi on küll meelevaldne järeldusi teha. Küll olen ma nõus sellega, et mõnele lapsele aias ei meeldi. Aga mis sa teed, kui ootad kohta ja lõpuks saadki lapsele koha, aga talle ei meeldi seal. Kas ei meeldi õpetaja või mõni laps, kes on kiuslik.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen koguaeg oma rõõmsaid lapsi pildistanud ja umbes 1,5-aastaselt nad hakkasid aru saama, et ma teen pilti. Enne olid pildid loomulikumad ja oli rohkem naermist peal. Kui aga hakkasid pildistamist teadvustama, siis jälgisid pingsamalt kaamerat või telefoni ning nüüd ongi pildid sageli tõsised. Arvestades, et lasteaiaõpetajad nagunii ei tee koguaeg pilte, vaid ilmselt pigem spetsiaalselt “pildiringi” lapsevanemate jaoks, siis võibki olla, et lapsed “poseerivad”.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen koguaeg oma rõõmsaid lapsi pildistanud ja umbes 1,5-aastaselt nad hakkasid aru saama, et ma teen pilti. Enne olid pildid loomulikumad ja oli rohkem naermist peal. Kui aga hakkasid pildistamist teadvustama, siis jälgisid pingsamalt kaamerat või telefoni ning nüüd ongi pildid sageli tõsised. Arvestades, et lasteaiaõpetajad nagunii ei tee koguaeg pilte, vaid ilmselt pigem spetsiaalselt “pildiringi” lapsevanemate jaoks, siis võibki olla, et lapsed “poseerivad”.

Ma jätan selle pildi lihtsalt tegemata, kui poseerima hakkavad, ütlen, et mängi edasi, mängi edasi, siin pole midagi huvitavat. 😉

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma jätan selle pildi lihtsalt tegemata, kui poseerima hakkavad, ütlen, et mängi edasi, mängi edasi, siin pole midagi huvitavat.

Vanasti, sel ajal kui teemaalgataja lasteaiapildid tehti, ei olnud võimalust igast hetkest klõpsu teha, lasteaias oli pildistamise päev suur asi ja ei olnud mingit lollitamist ja irvitamist seal, pidigi ostuma, ootama, vaikselt olema. Seega ei saanudki selliseid pilte nagu tänapäeval salaja  klõpsides.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja millise missiooniga sina oma tööl käid?

Enamasti on, jah, inimestele töö siiski töö. Või peaks missioonitindega kassas kaupa piiksutama või missioonitindega rooli keerama või missioonitundega Teams koosolekutel osalema või missioonitundega Excelis möllama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pikk jutt, aga kuidas fotosid vaadetes tundub laste rõõmu, kurbuse või tõsiduse tase? Veidi kurb on, kui lapsi peab vastu nende tahtmist nagu piinapinki vedama, kohta, kus nad vastu tahtmist peavad suurema osa oma ärkvel oleku aja veetma 🙁 .

Aga miks sa vead siis? Lasteaed ei ole kohustuslik.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte selle jaoks, et nemad (õpetajad) saaksid aidata igal lapsel paremini kasvada ja õppida.

Lasteaed on kodu toetav institutsioon. Seega sina õpetad ja kasvatad, lasteaed aitab ja kinnistab.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lasteaed on lapse arengus/õppes toetavas rollis. Oma lapse arengu eest hoolitseb kodu siiski.

Just, aga igal kevadel on meil hunnik lapsevanemaid, kes pahandavad, et miks mu laps ei tunne kella või ei oska saapapaela siduda. Akadeemilistest teadmistest ei räägigi. Just täpselt sellised lapsevanemad, kes süüdistavad lasteaeda ja õpetajaid, kuid kes oma panuse ja kohustused unustavad.

TA on hariduseta noor vanem, kes tuleb õppinud pedagooge halvustama. Ülim ebaviisakus ja lugupidamatus. Ütleks, et vii ära oma laps. Päriselt!
Meie töö on raske, sest see päädib järgmise haridusetapi – kooliga. Sina, teemaalgataja, saavutasid elu ainsa eduka lõpetamise – lasteaia lõpetamise. Ära tule kritiseerima neid, kellelt eeldad ja ootad enda tegematajätmisi.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tule taevas appi, mis tibuemmele kõik muret teeb. Mina olen lapsevanemana ääretult tänulik oma lapse õpetajatele, et nad viitsivad Eliisi pilte panna . Jah, kõik lapsed ei sära seal õnnest, aga minu laps näiteks läheb krampi, või teeb mingi jubeda võltsnäo, kui näeb, et teda pildistatakse. Mina lihtsalt tean muude asjade põhjal, et mu laps tunneb ennast lasteaias  hästi ta armastab väga oma õpetajad ja enamasti läheb lasteaeda rõõmuga.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen iga pildistamise puhul nagu Chandler Bing.

oehh, kui ei naerata – näen välja nagu laostunud surnumatja, samas naeratamisel võib jääda imelik irve näkku. Kui keegi minu koolipilte vaataks ja selle põhjal otsuseid teeks – siis ilmaselt oma last kooli ei panekski. Mäletan, et algklassis üritasin teha hästi rõõmsat ja arukat nägu ning selle foto viskasin koolis prügikasti – nii võrd veider nägin välja.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu 2 vanimat last alati rõõmsate või rahulike nägudega. Alati väga ilusad üksikpildid või sõpradega pildid *hea fotograaf ka). Teisi pole nii pinsalt vaadanud, aga ülemäära morn pole keegi.

Noorim laps eelmine aasta tundus küll kergelt nutuse olekuga, aga ta oli siis alla 2a ja vb kartis fotograafi. Lasteaeda harjus küll nututa ja rõõmsalt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingi 10-15 aastat on juba nii olnud küll, et tehakse mitu pilti. Üks selline viisakas. Ja teine naljapilt.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapsele pole lasteaias pildistamine kunagi meeldinud, ka esinemine tekitas alati tohutut stressi. Alati palusin õpetajal, et kui laps ei taha pildistada, siis ärge sundige. Aga ei, ikka saime neid nutuse näoga pilte igal aastal. Kõige hullemad aga olid videod lasteaiapidudest, need ajasid lausa nutma vaadates. Seal toimuv meenutas kõige rohkem vaimset vägivalda. Kui teadsin ette, et pidu on tulemas, siis sel päeval last aeda ei viinud, aga alati ei teadnud kahjuks. Siiani kahetsen lasteaia lõpupeole minekut. Laps ei naudingud seda üldse ja mingeid häid mälestusi tal lasteaiast ka pole. Kuigi lasteaed ise oli ok, selline Tallinna keskmine, aga minu lapsele see ei sobinud kahjuks.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu laste pildid on rõõmsad ja rahulikud, vabad, mängu pealt tehtud ja uhkusega esinetud (uigi hommikunuttu kka oli neilgi). Minu enda lapsepõlve lasteaiafotograafi tehtud (väiksemate rühmade) portreepildid on pooled nutmisest paistes silmadega ja kõvera suuga- ju ei meeldinud pildistamine. Mingit järeldust ma iseenda lasteaiamälestuste kohta sellest teha ei saa, pildistamist ennast ei mäleta ja ülejäänud mälestused on pigem neutraalsed-positiivsed.

+1
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 1 kuni 27 (kokku 27 )

Esileht Väikelaps Kuidas teile oma lasteaia fotodel laste tuju ja näoilmed tunduvad?