Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 166 )

Teema: Külakost

Postitas:
Kägu

Alati võib tuua lilli.

Sulle võibolla. Paljudele inimestele lõikelilli mitte. Inimestel on ka sisekujundus läbi mõledud (sinul ainult söögilaud), sinna iga jorjen ei sobi.

Enamik lilli oleks minu elamises nagu sea seljas sadul.

Lõpuks on lõikelill ideeliselt paljudele vastuvõetamatu – kui tahetakse lilli kinkida, kingitakse elus taim potis, aga mitte surnud lill. Kuhu sa aga need potid siis kõik paned?

Mul on kõik läbi mõeldud, aga on ka nii suur maja, et lilled saavad ikka sobiva koha, kuigi loomulikult ei pea tooma. Ma korraldan pidu harva, aga siis on menüü tõesti läbi mõeldud ja mingeid vaagnaid laual ei ole. Kõik käigud serveerin taldrikutel. Iga käigu juures oma jook. Oleks ikka imelik küll mingi Selveri salati kauss laua keskele panna.
Kordan veelkord, et suvalisi kontvõõraid mul ei käi ja sõbrad teavad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Häda, kui mõned on juba nii peeneks muutunud, et ei kõlba enam Selveri salat

See pole tegelikult peen olemise küsimus, vaid tervisest lugupidamine, et endale näost saasta sisse ei aeta. Odav pole too Selveri salat ju kuskiltotsast.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Käisin peol, kus oli kaunilt ja stiilselt kaetud laud maitsvate roogadega. Kõik oli väga kenasti planeeritud. Siis aga tulid mõned inimesed, kes tõid kaasa poekooke, mingeid vorste-sinke jm. Perenaisega vesteldes selgus, et seda tehakse alati ja palumata, see aga väga segavat teda, kuna siis oodatakse, et see kraam ka lauale pannakse: otsi taldrikud-liuad, söögiriistad, lõika ja paki pool toojale tagasi või endale kappi. Ja nii iga kord, kuigi on palutud mitte tuua või vähemalt mitte tahta seda oma peolauale. Mõistetav, kui sul on udupeened praed ja küpsetised ning korraga on seal mingi Selveri tort vm.

Hakkasin mõtlema, et tegelikult on ka minu üks sugulane selline: elades maal, satub ta “suurde linna” harva ning siis toob ka meile toite, mida tema näinud ei ole, aga mida meie oleme söönud.

Minu peolauad nii peened ei ole, kuigi jah – kui nüüd mõelda, siis tegelikult parajat sebimist see põhjustab küll: sooviksin külalistega tuppa minna, aga siis lõigu mingeid tooteid lahti, vala salatit kaussi, koori puuvilju vm. Teised toas ootavad, soojad toidud jahtuvad, tahetakse sööma hakata, sest kõlab küll lihtsalt, aga koogilõikamisega ju asi ei piirdu – tooja tahab jutustada, vbl maitsta jne.

Mind isiklikult pole see veel nii segama hakanud, et kellelegi kurtma peaks või inimesele ütlema läheks, aga jah – niisugused isetegevuslikud külakostid ei pruugi kõigile meeldida.

Kuidas teie suhtute kosti, mida te pole palunud tuua, aga tuuakse ja nõutakse ka lauale (teie peente ja omavahel harmoneeruvatele toitudele lisaks)?

Minu kodus on ikka minu reeglid. KUi keegi võtab kaasa midagi külakostiks, siis loomulikult panen lauale, kui mul endal pole laud planeeritud. Aga kui laud on planeeritud, siis loomulikult ma ei pane midagi toodust lauale enne kui see mis mina olen planeerinud on otsas. Ja nii ütlengi, kui keegi nõudma tuleb. Kui solvuvad, siis järgmine kord enam ei too ja ongi probleem lahendatud. Sellist asja, et ma tassin omad asjad kööki ja panen külaliste asjad lauale, ei saagi olla ,sest laual pole ruumi, kui ma olen ise planeerinud laua. Kui laual on veel ruumi panna ka külakost lauale, siis äkki on see vihje, et külarahvas planeerib laua nii, et külalistel jääb kõht tühjaks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui kogu külalistekambast paar inimest midagi kaasa toob, siis selle laualepanekuks valmis sättimine küll nii palju aega ei võta, et selle pärast virisema hakata. See vinguja on lihtsalt tähtsust täis, tema tegi, tema sättis, tema… Ei arvesta teiste siira sooviga omalt poolt midagi tuua. Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Ja ei pea ju kohe külakostiks toodut tormama kaussidesse ja vaagnatele panema, viid rahulikult kööki, kui õhtu jooksul on sobiv hetk, siis sätid.

Mõttetu üleplaneerimine, kui pidu selliselt peetakse, et võõrustaja ise üldse ei naudi, vaid põeb, kui tema udupeen planeeritud pidu veidigi kõrvale kaldub. Päris õudne. Miks selliseid pidusid üldse pidada? Et saaks pärast klatšida, kes külalistest mida valesti tegi?

Kas pidu tehakse millegi näitamiseks või pidu tehakse kõigile nautimiseks? Iga kell eelistaks pidu, kus nii võõrustaja kui ka külalised saavad oma olemist nautida, ilma et kellegi salatikarp solvumist ei põhjustaks, ja pererahva puhul ei peaks kartma, et pingest, et midagi võib viltu minna, lõhki lähevad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui kogu külalistekambast paar inimest midagi kaasa toob, siis selle laualepanekuks valmis sättimine küll nii palju aega ei võta, et selle pärast virisema hakata. See vinguja on lihtsalt tähtsust täis, tema tegi, tema sättis, tema… Ei arvesta teiste siira sooviga omalt poolt midagi tuua. Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Ma mõtleks, et külaline on võõrustaja suhtes lugupidamatu.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Eks selliste udupeenutsejate närvid on ka sama udupeened. Külalisepoolt mittesobiv külakost võib tekitada talle sellise psühhotrauma, et pärast jookseb kohe psühholoogi jutule. Või võtab oma udupeenes kööginurgas palderjanitilku sisse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kas pidu tehakse millegi näitamiseks või pidu tehakse kõigile nautimiseks?

Ikka nautimiseks ja seetõttu ei tahagi näha enda poolt ettevalmistatud toidulaual mittenauditavaid toite.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Eks selliste udupeenutsejate närvid on ka sama udupeened. Külalisepoolt mittesobiv külakost võib tekitada talle sellise psühhotrauma, et pärast jookseb kohe psühholoogi jutule. Või võtab oma udupeenes kööginurgas palderjanitilku sisse.

Mõni ei saa ilmselt aru, et on inimesi, kes korraldavad õhtusöögi piduliku ja korraliku fine dining menüüga ning sinna juurde sobivate jookidega. Sel juhul ei saa kuidagi eeldada, et lisaks lauale muuseas ka viinerid ja Selveri salati. No lihtsalt ei saa.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Eks selliste udupeenutsejate närvid on ka sama udupeened. Külalisepoolt mittesobiv külakost võib tekitada talle sellise psühhotrauma, et pärast jookseb kohe psühholoogi jutule. Või võtab oma udupeenes kööginurgas palderjanitilku sisse.

Mõni ei saa ilmselt aru, et on inimesi, kes korraldavad õhtusöögi piduliku ja korraliku fine dining menüüga ning sinna juurde sobivate jookidega. Sel juhul ei saa kuidagi eeldada, et lisaks lauale muuseas ka viinerid ja Selveri salati. No lihtsalt ei saa.

Jube draama, eksole, kui sul mõni külaline su “fine dining” menüüst aru ei saa ja koperdab uksest sisse oma Humana sitsiseeliku ja Selveri viinerikarbiga, aimamata, et ta satub udupeenesse seltskonda, kus igast nurgast õhkub vastu veelgi peenem disain, nii laest kui ka seinatapeetidest, nii söögilauast kui ka perenaise udupeenest riietusest, mis ostetud ekstra selleks puhuks maailma parimast moekaubamajast ning harmoneerub pakutava toiduvalikuga.
Elu täitsa p*ses..

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Peavad inimesel ikka närvid läbi olema, kui kellegi kaasa toodud koogist või salatist sellise draama teeb. Ma ei tea, mis udupeen planeering tal seal toitudega on, aga normaalne selline kiun kindlasti ei ole. Ma mõtleks, et võõrustajal kruvid logisevad.

Eks selliste udupeenutsejate närvid on ka sama udupeened. Külalisepoolt mittesobiv külakost võib tekitada talle sellise psühhotrauma, et pärast jookseb kohe psühholoogi jutule. Või võtab oma udupeenes kööginurgas palderjanitilku sisse.

Mõni ei saa ilmselt aru, et on inimesi, kes korraldavad õhtusöögi piduliku ja korraliku fine dining menüüga ning sinna juurde sobivate jookidega. Sel juhul ei saa kuidagi eeldada, et lisaks lauale muuseas ka viinerid ja Selveri salati. No lihtsalt ei saa.

Jube draama, eksole, kui sul mõni külaline su “fine dining” menüüst aru ei saa ja koperdab uksest sisse oma Humana sitsiseeliku ja Selveri viinerikarbiga, aimamata, et ta satub udupeenesse seltskonda, kus igast nurgast õhkub vastu veelgi peenem disain, nii laest kui ka seinatapeetidest, nii söögilauast kui ka perenaise udupeenest riietusest, mis ostetud ekstra selleks puhuks maailma parimast moekaubamajast ning harmoneerub pakutava toiduvalikuga.

Elu täitsa p*ses..

Viinamarjad on ikka väga hapud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Jube draama, eksole, kui sul mõni külaline su “fine dining” menüüst aru ei saa ja koperdab uksest sisse oma Humana sitsiseeliku ja Selveri viinerikarbiga, aimamata, et ta satub udupeenesse seltskonda, kus igast nurgast õhkub vastu veelgi peenem disain, nii laest kui ka seinatapeetidest, nii söögilauast kui ka perenaise udupeenest riietusest, mis ostetud ekstra selleks puhuks maailma parimast moekaubamajast ning harmoneerub pakutava toiduvalikuga.
Elu täitsa p*ses..

Miks nii kibestunud ja õel? Mina panengi näiteks kogu rõhu toidule ja midagi muud peent ei eksisteeri, ise kannan T-särki ja teksapükse. Lihtsalt meeldib läbimõeldud ja hea ettevalmistusega menüü.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Viinamarjad on ikka väga hapud.

Viinamarjad on täitsa head. Täna ostsin ja mugin teid lugedes.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Viinamarjad on ikka väga hapud.

Viinamarjad on täitsa head. Täna ostsin ja mugin teid lugedes.

Hulga keemiat ka lisaks. Ma võtan oma kasvuhoonest.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks nii kibestunud ja õel? Mina panengi näiteks kogu rõhu toidule ja midagi muud peent ei eksisteeri, ise kannan T-särki ja teksapükse. Lihtsalt meeldib läbimõeldud ja hea ettevalmistusega menüü.

Õelusega pole mingit pistmist. Neid udupeenutsejaid lugedes tuli meelde ühe lugupeetud (kuid meie hulgast juba lahkunud) inimese jutt prantslastest, kes sellistel udupeenetel “fine dining” söömaaegadel muust ei osanudki rääkida, kui vaid toidust. Ka meie udupeenutsejad on jõudnud juba sinna “klassi”, sest inimteadvus uinutamiseks pole midagi paremat kui viska päevast päeva nende nina ette udupeeneid retsepte. Nad sukelduvad sellesse udusse ja muu maailm neid enam ei huvita, kõik on udus.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hulga keemiat ka lisaks. Ma võtan oma kasvuhoonest.

No tore ju.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks nii kibestunud ja õel? Mina panengi näiteks kogu rõhu toidule ja midagi muud peent ei eksisteeri, ise kannan T-särki ja teksapükse. Lihtsalt meeldib läbimõeldud ja hea ettevalmistusega menüü.

Aga ei tasu ju pahandada, kui mõni külalistest midagi kaasa toob? Ta ei mõtle midagi halba ja vaevalt, et see külakost ka karbitäis viinereid on 🙂
No tõstad lihtsalt kõrvale ja kõik, milles mure?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina olen kodust kaasa saanud selle,et tühjade kätega ei tohi külla minna.Mina poest midagi ei osta.Ise küpsetan koogi,keeksi vms. ja ei solvu kui see lauale ei jõua.Ka oma aiasaadusi viin külakostiks.Mind küll ei häiri kui keegi külla tuleb ja omalt poolt midagi toob.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Õelusega pole mingit pistmist. Neid udupeenutsejaid lugedes tuli meelde ühe lugupeetud (kuid meie hulgast juba lahkunud) inimese jutt prantslastest, kes sellistel udupeenetel “fine dining” söömaaegadel muust ei osanudki rääkida, kui vaid toidust. Ka meie udupeenutsejad on jõudnud juba sinna “klassi”, sest inimteadvus uinutamiseks pole midagi paremat kui viska päevast päeva nende nina ette udupeeneid retsepte. Nad sukelduvad sellesse udusse ja muu maailm neid enam ei huvita, kõik on udus.

Tundub, et oled ise pigem “udus”, kui sellist teksti produtseerid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga ei tasu ju pahandada, kui mõni külalistest midagi kaasa toob? Ta ei mõtle midagi halba ja vaevalt, et see külakost ka karbitäis viinereid on 🙂
No tõstad lihtsalt kõrvale ja kõik, milles mure?

Ei pahandagi, lihtsalt ignoreerin. Aga paneb imestama, miks sellist asja üldse tehakse, kui on kutsutud õhtusöögile. Restorani ei võta ka ju igaks juhuks karbikest kaasa. Ikka lähed lihtsalt kohale ja naudid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ei pahandagi, lihtsalt ignoreerin. Aga paneb imestama, miks sellist asja üldse tehakse, kui on kutsutud õhtusöögile. Restorani ei võta ka ju igaks juhuks karbikest kaasa. Ikka lähed lihtsalt kohale ja naudid.

No vaat, neile pidudele, mida ma olen võõral pinnal (üüritud peopaigas) korraldanud, pole tõesti kunagi keegi mingit söögikraami kaasa toonud.
Ega tea ilmselt ka keegi siinsetest, et näiteks pulma oleks toitu kaasa võetud 🙂
Aga kui väike pidu toimub kellegi kodus, siis ei taha keegi tühja käega tulla ja võetakse kaasa, mida osatakse. Mis seal ikka imestada või probleemi teha. Su oma tore ja kutsutud külaline ju. Tema tahtis head ja kutsuja oma viga, kui ei suutnud piisavalt hästi selgitada, et söögikraam on täiesti aut.
Las toovad, mis sellest ikka numbrit teha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Õelusega pole mingit pistmist. Neid udupeenutsejaid lugedes tuli meelde ühe lugupeetud (kuid meie hulgast juba lahkunud) inimese jutt prantslastest, kes sellistel udupeenetel “fine dining” söömaaegadel muust ei osanudki rääkida, kui vaid toidust. Ka meie udupeenutsejad on jõudnud juba sinna “klassi”, sest inimteadvus uinutamiseks pole midagi paremat kui viska päevast päeva nende nina ette udupeeneid retsepte. Nad sukelduvad sellesse udusse ja muu maailm neid enam ei huvita, kõik on udus.

Tundub, et oled ise pigem “udus”, kui sellist teksti produtseerid.

Kuule udupeen, kui sul on sellised probleemid, siis äkki ütleks oma külalistele, et ärge tooge oma süldikaussi kaasa, see ei harmoneeru su udupeene kleidivärviga. Aga selle asemel jooksed Perekooli kiunuma, et rikuti su õhtu ära. Mis aga minu eelnevass teksti puutub, siis tõesti, tõesti ütlen ma sulle, sellel vanahärral oli siiski õigus, kui ta ütles, et ega nende prantslastega polegi muust rääkida, kui vaid toidust.
Meie kohalikud udupeened harjutavad ka prantslaste elustiili..

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mulle on ôpetatud, et külakosti serveerimine peab pererahvale vôimalikult lihtne olema. Viid juba pestud marjad. Mitte nagu mu sugulane, kes saabub piduliku lauaga perepeole arbuus kaenlas ja ütleb mulle, et “pese ära ja lôika lahti. Ma tahan seda süüa. “. Kumagi lôikasingi ja teised istusid lauas. Nüüd jääb see arbuus vôi midagi, mille kiiret keetmist ta ootab lihtsalt kööki.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulle on ôpetatud, et külakosti serveerimine peab pererahvale vôimalikult lihtne olema. Viid juba pestud marjad. Mitte nagu mu sugulane, kes saabub piduliku lauaga perepeole arbuus kaenlas ja ütleb mulle, et “pese ära ja lôika lahti. Ma tahan seda süüa. “. Kumagi lôikasingi ja teised istusid lauas. Nüüd jääb see arbuus vôi midagi, mille kiiret keetmist ta ootab lihtsalt kööki.

No näed, teedki nii, nagu sulle sobib. Kui külaline ise on meeldiv, ega see toodud arbuus teda ometi halvemaks inimeseks tee. Las seisab seal köögis 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma mõistan teemaalgatuses esitatud probleemi ja ennast ajaks ka selline asi närvi. Aga samas ma ei usu, et see probleem saaks eriti levinud olla? Inimesed suhtlevad ju üldiselt enda sarnaste inimestega. Raske ette kujutada, et inimene, kes kutsub külalisi oma koju pidulikule õhtusöögile, omaks selliseid hoopis teisest ooperist sõpru, kes tooksid kaasa viinereid ja kartulisalatit 😀 Mul on küll sõbrad endaga samasugused. Teeme peeneid õhtusööke ja külalised toovad kaasa häid veine. Siin on selle “hea veini” termini üle hambaid teritatud, aga toovad just nimelt häid veine, mitte suvalisi supermarketist ostetud 7-euroseid.
Mõnede kaugemate sugulastega võiks küll see probleem tekkida, et tooksid midagi sobimatut. Aga kaugematele sugulastele ma ei korraldagi oma kodus peent õhtusööki. Kui tekiks olukord, et peaksin võõrustama tädisid-onusid ja nende lapsi, siis ilmselt teeksin buffee stiilis laua, kus oleks ka kartulisalat. Kui siis keegi tooks ka lati suitsuvorsti, võin seda pakkuda hommikul, kui jäävad ööbima, või jätta oma perele, kui laual on juba piisavalt toitu. Kui laual on piisavalt minu poolt pakutavat, siis ma omal algatusel külakosti lauale panema ei hakkaks, ainult juhul, kui tooja seda otsesõnu nõuaks.
Teemaalgatuses kirjeldatud probleem on mul olnud kunagi aastaid tagasi ainult oma emaga, aga temale ma otse ütlesin, et sinu toodud asjad ei sobi minu pakutavaga, palun ära too enam toitu kaasa. Ema siis ei toonud ka. Tagantjärele mõtlen, eks see oli minust natuke julm ka. Ise oleks küll solvunud, kui oma tütar nüüd nii ütleks. Aga eks ma olin siis ka noorem ja põlesin soovist vanematele näidata, kui hästi mina oskan pidu korraldada.
Aga minu soovitus oleks komplekteerida oma sõpruskond inimestest, kes mõistavad hinnata häid toite ja lauakombeid ning matsidega mitte nii lähedaselt läbi käia, et oleks vaja neid oma kodus vastu võtta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Menüüd koostades võiks ju oma külaliste tausta peale veidi mõelda. Kui nad on lihtsad inimesed ja onu Heinod, siis pole see uddubeen gurmeelaud õige otsus. Nad ei oska su tööd ja vaeva nagunii hinnata ja nende parimaks peosöögiks jääb ikka traditsiooniline kartulisalat, seasült ja tort. Paku siis juba kohe neile sobivat toitu ja nad lahkuvad täiesti rahulolevalt ega aruta omavahel, et mis veidrad nikerdsed sea laual olid ja kõht jäi tühjaks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

kui väike pidu toimub kellegi kodus, siis ei taha keegi tühja käega tulla ja võetakse kaasa, mida osatakse.

Vot selles asi ongi, et suuremal osal külalistest ei ole probleemi arusaamisega, kui kutsutakse õhtusöögile ja rõhutatakse, et toit on võõrustaja poolt. Pole vaja oma viineripirukat poe küpsetusletist kaasa vedada. Just tæpselt nii, nagu sa ei võta pulma kaasa oma toitu.

Aga ilmselt on asi selles, et minusuguseid on väga vähe, kes sel viisil pühendunult toiduvalmistamisega tegelevad ja vähe teisel tasemel kui singirullid ning täidetud muna. Ei saada lihtsalt aru, et on ka teistsuguseid koduse peo korraldamise viise.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis aga minu eelnevass teksti puutub, siis tõesti, tõesti ütlen ma sulle, sellel vanahärral oli siiski õigus, kui ta ütles, et ega nende prantslastega polegi muust rääkida, kui vaid toidust.

Selliseid prantslasi pole ma kohanud ja meie seltskonnas räägitakse küll kõigest muust ka peale toidu. Ära nüüd rohkem hala sel peenuse teemal.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Menüüd koostades võiks ju oma külaliste tausta peale veidi mõelda. Kui nad on lihtsad inimesed ja onu Heinod, siis pole see uddubeen gurmeelaud õige otsus. Nad ei oska su tööd ja vaeva nagunii hinnata ja nende parimaks peosöögiks jääb ikka traditsiooniline kartulisalat, seasült ja tort. Paku siis juba kohe neile sobivat toitu ja nad lahkuvad täiesti rahulolevalt ega aruta omavahel, et mis veidrad nikerdsed sea laual olid ja kõht jäi tühjaks.

Ühe Heino pärast ei hakka ju kogu menüüd ringi tegema. Ja tegelikult ma siis pigem ei korraldakski midagi, kui peaksin hakkama kartulisalatit vms pakkuma.
Aga mitmendat korda loen siit, et kõht jääb hea toiduga tühjaks. Ei jää! See on nii rumal eelarvamus.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ja mis sel kartulisalatil viga? Kui on õigesti ja värskest materjalist tehtud, siis väga maitsev söök. Kuna see hakkimine on tüütu, siis igapäeva teha ei viitsi ja seepärast ta rohkem peosöök olegi olnud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Menüüd koostades võiks ju oma külaliste tausta peale veidi mõelda. Kui nad on lihtsad inimesed ja onu Heinod, siis pole see uddubeen gurmeelaud õige otsus. Nad ei oska su tööd ja vaeva nagunii hinnata ja nende parimaks peosöögiks jääb ikka traditsiooniline kartulisalat, seasült ja tort. Paku siis juba kohe neile sobivat toitu ja nad lahkuvad täiesti rahulolevalt ega aruta omavahel, et mis veidrad nikerdsed sea laual olid ja kõht jäi tühjaks.

Ühe Heino pärast ei hakka ju kogu menüüd ringi tegema. Ja tegelikult ma siis pigem ei korraldakski midagi, kui peaksin hakkama kartulisalatit vms pakkuma.

Aga mitmendat korda loen siit, et kõht jääb hea toiduga tühjaks. Ei jää! See on nii rumal eelarvamus.

No teemaalgatajast jäi mulje, et paljud külalised ja pidevalt tulevad oma noosiga. Ühe Heino pärast ta ju seda teemat tegema ei hakkaks ega meeleheites ohkima.

Kui laual on söögid, mida külalised pole harjunud sööma, siis nad natuke nakitsevad siit ja sealt, aga liiga võõras maitse ja korralikust söömisest midagi välja ei tule. Hing ihkab ikka sülti.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 166 )