Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 166 )

Teema: Külakost

Postitas:
talent

Mõistetav, kui sul on udupeened praed ja küpsetised ning korraga on seal mingi Selveri tort vm.

Kuidas teie suhtute kosti, mida te pole palunud tuua, aga tuuakse ja nõutakse ka lauale (teie peente ja omavahel harmoneeruvatele toitudele lisaks)?

Inimestel on ka sisekujundus läbi mõledud (sinul ainult söögilaud), sinna iga jorjen ei sobi.

Minu jaoks on ka arusaamatu, et kutsud külalised, teed toidud ja siis tullakse Selveri kartulisalat ja kook näpus. Miks küll? Puudu pole kunagi jäänud ja tegu pole eritoiduga, mida peaks enda tarbeks kaasa võtma. Ma ei oskaks selle Selveri saltiga midagi peale hakata- minu pakutav toit maitseb, seda süüakse. Kas panen lauale või mitte? Mille kõrvale või juurde see sobiks?

Häda, kui mõned on juba nii peeneks muutunud, et ei kõlba enam Selveri salat ega ka iga lilleõis ta veelgi peenemasse kodudisaini.

“Me pole kunagi nii hästi elanud!” ütles välismaa udupeenesse undrukusse mässitud tädi Maali, kui ta Selveri salati põlastavalt prügikasti viskas..

No vabandust, aga mulle ka ei kõlba. Tädi Maali ei puutu kuidagi asjasse. Ja ajaga on inimeste teadlikkus elust ning ilust kasvanud – selge see, et oma peene või mittepeene kodu eest seistakse. Ausalt – külaline ei ole jumal.

Sul on mingi kompleks selle “peensusega” või miks sa selle eraldi välja tood?

Austet “talent”, kompleksid on ikka teil, kui te igast asjast omale suure probleemi teete. Teie elu jääbki seisma sellesama creme brulee ümber. Millegipärast siinsed meie udupeene “kõrgseltskonna daamikesed” ei saa isegi sellest aru, kui neid nöögitakse. Hea sisemise kasvatusega daam lahendab ta ette sattunud ootamatud “ülesanded” mängleva kergusega, nii et rahule jääb ta ise, külakosti tooja kui ka kogu seltskond. See ongi talent olla daam igas asjas. Meie isehakanud “daamikestel” aga sellist talenti ei ole, vaid nad jooksevad otsemaid Perekooli, kus nad veelgi suurema isuga “oma klatsikombeid” laiali laotavad.

talent ju vana toiduspetsialist, kes selles vallas enda arust alati kõige paremini teab, kuidas elu käib.

On siin läbi aegade naeruvääristanud inimesi kõiges, mis söögivalmistamisesse puutub ja mis ei käi nii nagu temal kombeks. Mäletan, et kunagi aegade hämaruses ja noore perenaisena sain siit foorumist idee koostada nädalamenüüd ja tolles teemas inimene näiteks pidas vajalikuks sellegi üle ilkuda, et teised nädala peale ette toidud valmis mõtlevad. Tolle teemaga söövitus see kasutajanimi kuidagi eriti hästi mällu ja võib julgelt öelda, et hiljem on enamik tema siinseid kommentaare olnud samas stiilis.

Selline “aga ma mäletan mida sa ükskord ütlesid!” ongi põhjuseks, miks ma nõrgema närvikavaga inimestel suisa soovitaks kasutajanime MITTE kasutada. Rumalamapoolne kaader, kel argumente pole, leiavad siis vähemalt ses nimeski midagi, millega saaks “ära panna”. No mida iganes, ma tõesti naeran sellise saamatu püüdluse peale. Pane tähele, ma teen anonüümsena teema, ja sa kiidad mulle igas lauses takka!
Oma kuldaväärt mälu ära siis maha joo, eks!

Please wait...
Postitas:
talent

Sõpru saab valida, sugulasi mitte.

Mine räägi seda neile “issand, kust te küll selliseid inimesi tunnete – minu tutvusringkonnas küll selliseid pole!”. Kusjuures nad ongi veendunud,et 7 miljardi inim3ese seas nende väike 20-pealine seltskond ongi ainus. Normaalne ju?! 😀

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tahtsin öelda vaid seda, kes toovad külakosti, ei tohiks nõuda, et see kohe lauale antaks. Isegi, kui nad on ise valmis seda serveerima. Kui sa lähed võõrasse kööki, siis on sinust seal enamasti rohkem tüli kui kasu. Sul võivad olla parimad kavatsused, aga kui sa hakkad pererahvalt küsima “kus on noad?” , “kus on lõikelaud?”, “kust ma kausi võtan?”, siis on lõppkokkuvõttes pererahval lihtsam su asjad ise serveerida.
Kui ma nüüd mõtlen oma kodupidudele, kus pakume mitmekäigulist õhtusööki, siis viimane pool tundi on nagu sõjaväemanöövrid ja nõue mingi sült kohe lauale anda rikuks meie minutilise täpsusega paika pandud plaani. Sooja toitu ei saa palju ette valmis panna, see peab otse ahjust lauale minema. Niisiis, kui meil tulevad kell 17 külalised, siis oleme ajastanud nii, et kell 16 tuleb liha ahjust ja läheb suure saunaräti alla puhkama. Ahju lähevad samal ajal juurviljad, mis küpsevad tund aega ehk valmivad umbes-täpselt külaliste saabumise ajaks. Seega külaliste saabumise, tervistuspokaali serveerimise järel tegelen ma ahjujuurviljadega. Mees lõikab samal ajal liha lahti. Kui keegi samal ajal siseneks minu kööki mingi planeerimatu toiduainega ja tahaks sellega kohest tegelemist, siis ma läheks närvi. Kui pakume sellist eelrooga, mida peab vahetult valmistama, siis ma läheks ikka korralikult närvi.
Kui keegi tahab väga midagi kaasa tuua, siis sobiks midagi, mis on toojal oma kausis ja ta paneb selle kausi või vaagna otse lauale ning mina ei pea näppugi liigutama.
Ei ole nii, et “kaua see ühe salati kaussi panemine siis ikka aega võtab”. Üks toob salati, teine meloni, kolmas viinamarju. Pererahval on vaja samal ajal tegeleda veel viimaste ettevalmistustega, mida ei saa varem teha (kuum toit!)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mõistetav, kui sul on udupeened praed ja küpsetised ning korraga on seal mingi Selveri tort vm.

Kuidas teie suhtute kosti, mida te pole palunud tuua, aga tuuakse ja nõutakse ka lauale (teie peente ja omavahel harmoneeruvatele toitudele lisaks)?

Inimestel on ka sisekujundus läbi mõledud (sinul ainult söögilaud), sinna iga jorjen ei sobi.

Minu jaoks on ka arusaamatu, et kutsud külalised, teed toidud ja siis tullakse Selveri kartulisalat ja kook näpus. Miks küll? Puudu pole kunagi jäänud ja tegu pole eritoiduga, mida peaks enda tarbeks kaasa võtma. Ma ei oskaks selle Selveri saltiga midagi peale hakata- minu pakutav toit maitseb, seda süüakse. Kas panen lauale või mitte? Mille kõrvale või juurde see sobiks?

Häda, kui mõned on juba nii peeneks muutunud, et ei kõlba enam Selveri salat ega ka iga lilleõis ta veelgi peenemasse kodudisaini.

“Me pole kunagi nii hästi elanud!” ütles välismaa udupeenesse undrukusse mässitud tädi Maali, kui ta Selveri salati põlastavalt prügikasti viskas..

No vabandust, aga mulle ka ei kõlba. Tädi Maali ei puutu kuidagi asjasse. Ja ajaga on inimeste teadlikkus elust ning ilust kasvanud – selge see, et oma peene või mittepeene kodu eest seistakse. Ausalt – külaline ei ole jumal.

Sul on mingi kompleks selle “peensusega” või miks sa selle eraldi välja tood?

Austet “talent”, kompleksid on ikka teil, kui te igast asjast omale suure probleemi teete. Teie elu jääbki seisma sellesama creme brulee ümber. Millegipärast siinsed meie udupeene “kõrgseltskonna daamikesed” ei saa isegi sellest aru, kui neid nöögitakse. Hea sisemise kasvatusega daam lahendab ta ette sattunud ootamatud “ülesanded” mängleva kergusega, nii et rahule jääb ta ise, külakosti tooja kui ka kogu seltskond. See ongi talent olla daam igas asjas. Meie isehakanud “daamikestel” aga sellist talenti ei ole, vaid nad jooksevad otsemaid Perekooli, kus nad veelgi suurema isuga “oma klatsikombeid” laiali laotavad.

talent ju vana toiduspetsialist, kes selles vallas enda arust alati kõige paremini teab, kuidas elu käib.

On siin läbi aegade naeruvääristanud inimesi kõiges, mis söögivalmistamisesse puutub ja mis ei käi nii nagu temal kombeks. Mäletan, et kunagi aegade hämaruses ja noore perenaisena sain siit foorumist idee koostada nädalamenüüd ja tolles teemas inimene näiteks pidas vajalikuks sellegi üle ilkuda, et teised nädala peale ette toidud valmis mõtlevad. Tolle teemaga söövitus see kasutajanimi kuidagi eriti hästi mällu ja võib julgelt öelda, et hiljem on enamik tema siinseid kommentaare olnud samas stiilis.

Selline “aga ma mäletan mida sa ükskord ütlesid!” ongi põhjuseks, miks ma nõrgema närvikavaga inimestel suisa soovitaks kasutajanime MITTE kasutada. Rumalamapoolne kaader, kel argumente pole, leiavad siis vähemalt ses nimeski midagi, millega saaks “ära panna”. No mida iganes, ma tõesti naeran sellise saamatu püüdluse peale. Pane tähele, ma teen anonüümsena teema, ja sa kiidad mulle igas lauses takka!

Oma kuldaväärt mälu ära siis maha joo, eks!

Läks vist kuidagi hinge mu jutt või? Tule siis alla vahelduseks oma kõrge hobuse seljast ja ära suhtu kõigisse nii üleolevalt kogu aeg, kui sa seda ei talu, et inimestele su öeldu negatiivsena meelde võib jääda.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

30 aastat tagasi seisid kõik ühises Balti ketis. Nüüd aga ei kõlba enam ühise laua taha või ühises pingireas istuda ja selleks tuleb igal ajal ja igal pool mõista anda, et osa meist on matsirahvas ja osa on “väljavalitud”.
Kuidagi haledad olete oma peenutsemistega.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
talent

Läks vist kuidagi hinge mu jutt või? Tule siis alla vahelduseks oma kõrge hobuse seljast ja ära suhtu kõigisse nii üleolevalt kogu aeg, kui sa seda ei talu, et inimestele su öeldu negatiivsena meelde võib jääda.

Ma ei vastuta selle eest, mis kellelegi meelde jäi. Sinule jäin mina – no mis siis sellest? Minule jääb meelde anonüümne kägu, kes teemat ei valda, aga säutsub hoolega. Viik!

Please wait...
Postitas:
Kägu

30 aastat tagasi seisid kõik ühises Balti ketis. Nüüd aga ei kõlba enam ühise laua taha või ühises pingireas istuda ja selleks tuleb igal ajal ja igal pool mõista anda, et osa meist on matsirahvas ja osa on “väljavalitud”.

Kuidagi haledad olete oma peenutsemistega.

Ma käisin eelmisel nädalavahetusel onu juubelipeol. Sõin hapukapsast, keedukartulit ja seapraadi. Pisut naljakas oli suvisel ajal, aga mis siis ikka. Sõin täidetud mune, singirulle ja marineeritud kala. Võtsin mõne pitsi viina, kuna magusat veini, mis lisaks viinale ka laual oli, ma ei tarbi. Ma ei hädaldanud, et uih ja aih, hapukapsas seapraega on ju nii ajast ja arust, ja miks ei pakuta kuiva veini?!
Kui nüüd mina teen järgmisel aastal oma 50. sünnipäeva puhul peo, kas ma võin loota, et onu ja onunaine söövad sama rahulikult ka minu pakutavat veise tartar´i, pardikoiva confit´d ja veel mõningaid toite, mida mina armastan, aga mille jaoks eesti keeles veel päris täpset nimegi ei ole? Ja onunaine ei kilju üle laua, issand kui hapu, veini peale, vaid rüüpab tasakesi viina nagu mina nende peol?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Niisiis, kui meil tulevad kell 17 külalised, siis oleme ajastanud nii, et kell 16 tuleb liha ahjust ja läheb suure saunaräti alla puhkama. Ahju lähevad samal ajal juurviljad, mis küpsevad tund aega ehk valmivad umbes-täpselt külaliste saabumise ajaks. Seega külaliste saabumise, tervistuspokaali serveerimise järel tegelen ma ahjujuurviljadega. Mees lõikab samal ajal liha lahti. Kui keegi samal ajal siseneks minu kööki mingi planeerimatu toiduainega ja tahaks sellega kohest tegelemist, siis ma läheks närvi. Kui pakume sellist eelrooga, mida peab vahetult valmistama, siis ma läheks ikka korralikult närvi.

Mina Sinu asemel ajastaks kõik lihtsalt 15-30 minutit hilisemaks. Mitte külakosti pärast, aga üleüldiselt on närviline pererahvas ebamugav külalistele. Paraku külaiste saabudes võib ikka tulla ette lisasebimist. Näitad kätte, kuhu üleriided panna, soovijatele näitad, kus on vannituba. Keegi toob ehk lilled, mis vaja vaasi panna. Tädi Laine ehk tahab alustuseks kauem su kätt peos hoida ja rääkida, kui suureks ja kenaks sa ikka sirgunud oled jne. Kui kõik sellised sebimised (ka kaasatoodud külakosti vastuvõtmine ja kas lauale või kuskile paigutamine) tehtud, ongi sobiv aeg need juurviljad välja võtta ja lauale tuua koos lihaga. Kui oled arvestanud, et punkt 17:05 hakkad oma juurviljade ja lihaga tegelema, siis oled närviline ja üldse mitte tore võõrustaja.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kui nüüd mina teen järgmisel aastal oma 50. sünnipäeva puhul peo, kas ma võin loota, et onu ja onunaine söövad sama rahulikult ka minu pakutavat veise tartar´i, pardikoiva confit´d ja veel mõningaid toite, mida mina armastan, aga mille jaoks eesti keeles veel päris täpset nimegi ei ole? Ja onunaine ei kilju üle laua, issand kui hapu, veini peale, vaid rüüpab tasakesi viina nagu mina nende peol?

Mina su suguvõsa ei tunne, aga jah minu suguvõsas tõesti keegi ei kiljuks üle laua mu menüü valikute pelae. Ja mina ei kiljuks, kui tädi külla tulles oma aia vaarikad või oma küpsetatud koogi lauale asetaks. Tahtis külakosti tuua, armas temast ju.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

30 aastat tagasi seisid kõik ühises Balti ketis. Nüüd aga ei kõlba enam ühise laua taha või ühises pingireas istuda ja selleks tuleb igal ajal ja igal pool mõista anda, et osa meist on matsirahvas ja osa on “väljavalitud”.

Kuidagi haledad olete oma peenutsemistega.

Ma käisin eelmisel nädalavahetusel onu juubelipeol. Sõin hapukapsast, keedukartulit ja seapraadi. Pisut naljakas oli suvisel ajal, aga mis siis ikka. Sõin täidetud mune, singirulle ja marineeritud kala. Võtsin mõne pitsi viina, kuna magusat veini, mis lisaks viinale ka laual oli, ma ei tarbi. Ma ei hädaldanud, et uih ja aih, hapukapsas seapraega on ju nii ajast ja arust, ja miks ei pakuta kuiva veini?!

Kui nüüd mina teen järgmisel aastal oma 50. sünnipäeva puhul peo, kas ma võin loota, et onu ja onunaine söövad sama rahulikult ka minu pakutavat veise tartar´i, pardikoiva confit´d ja veel mõningaid toite, mida mina armastan, aga mille jaoks eesti keeles veel päris täpset nimegi ei ole? Ja onunaine ei kilju üle laua, issand kui hapu, veini peale, vaid rüüpab tasakesi viina nagu mina nende peol?

Oh jummel küll, millised kohutavad “mured” sind vaevavad. Kui sa tunned mingit valehäbi oma sugulaste pärast, kes on sinu arvates matsirahvas ja ei kõlba sinu peenesse seltskonda, siis katsu see 1 päev üle elada. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saad. Ära siis järgmine aasta tee teemat, et matsid ei osanud isegi kinki valida või teha seda ümbrikus. Tulid ja kiljusid ja nõudsid majoneesitaldrikut.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Niisiis, kui meil tulevad kell 17 külalised, siis oleme ajastanud nii, et kell 16 tuleb liha ahjust ja läheb suure saunaräti alla puhkama. Ahju lähevad samal ajal juurviljad, mis küpsevad tund aega ehk valmivad umbes-täpselt külaliste saabumise ajaks. Seega külaliste saabumise, tervistuspokaali serveerimise järel tegelen ma ahjujuurviljadega. Mees lõikab samal ajal liha lahti. Kui keegi samal ajal siseneks minu kööki mingi planeerimatu toiduainega ja tahaks sellega kohest tegelemist, siis ma läheks närvi. Kui pakume sellist eelrooga, mida peab vahetult valmistama, siis ma läheks ikka korralikult närvi.

Mina Sinu asemel ajastaks kõik lihtsalt 15-30 minutit hilisemaks. Mitte külakosti pärast, aga üleüldiselt on närviline pererahvas ebamugav külalistele. Paraku külaiste saabudes võib ikka tulla ette lisasebimist. Näitad kätte, kuhu üleriided panna, soovijatele näitad, kus on vannituba. Keegi toob ehk lilled, mis vaja vaasi panna. Tädi Laine ehk tahab alustuseks kauem su kätt peos hoida ja rääkida, kui suureks ja kenaks sa ikka sirgunud oled jne. Kui kõik sellised sebimised (ka kaasatoodud külakosti vastuvõtmine ja kas lauale või kuskile paigutamine) tehtud, ongi sobiv aeg need juurviljad välja võtta ja lauale tuua koos lihaga. Kui oled arvestanud, et punkt 17:05 hakkad oma juurviljade ja lihaga tegelema, siis oled närviline ja üldse mitte tore võõrustaja.

Eks me olemegi tegelikult arvestanud 15-20 minutit hilisemaks. Juurikad võivad ju ahjus ka 5 min kauem olla. Aga nagu sa isegi ütled, siis külaliste saabudes võib ikka ette tulla lisasebimist. Külalised ju ei saabu ka kõik punktipealt, vaid pluss-miinus 15 minutit (enamasti ikka pluss). Aga mida ma tahtsin öelda, et seda lisasebimist on külaliste saabumise ajal ilma selletagi, et peaks hakkama kellegi toodud külakosti vaagnatele sättima. Siinkohal ma isegi ei puuduta esteetilist ja kulinaarset momenti, et mul on asjad läbi mõeldud ja külaliste toodu ei sobi minu plaaniga. Nt iga toidu juurde sobiv vein; ka selline pisiasi, et lisavaagnad ei mahugi lauale või siis jääb lauast inetu ülekuhjatud mulje.
Tegelikult see ei ole minu probleem. Meie külalised ei too peale veini ja vahel lillede midagi kaasa. Aga ma mõistan teemaalgatust.
Minu meelest on see ebaõiglane, et vanaaegsete toitude austajad eeldavad, et nende toite peavad teised ka sööma, aga ise uuemate toitude peale pirtsutavad ja nimetavad peenutsemiseks. Sada aastat tagasi oli Olivier´ salat ka tohutu peenutsemine ju 😛 Tubli eesti talumees sõi keedukardulast ja silku, rüüpas soolvett peale. Ainult kadakasaksad ärplesid oma Olivier´ salatiga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Meil on ikka ajast aega olnud kombeks, et kui grillipidu, siis igaüks toob midagi kaasa, kui spontaanne küllaminek – päeval lepime kokku, et õhtul tuleme – siis ikka koogid või karbike snäkke ja väike vein kaasa, aga kui kutsutakse sünnipäevale, siis pole küll pähegi tulnud, et toitu kaasa viia. Head veini või rummi või viskit ehk veel – sõpruskond suur, peod rahvarohked, kui ei ole seekord vaja, jääb järgmiseks korraks, pole kellelgi probleemi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja. Palun LOE, mida ma kirjutan. Jutt käib maainimesest, kes satub “linnakraamist” vaimustusse. Siin pole midagi tegu minu küpsetamisoskusega. Saan aru, et tahad torgata, aga tee seda siis õige nurga alt. Ja jah – KÜPSETAJA ma tõesti ei ole, pole üldse suurem asi klassikaline koduperenaine

Kumb sa nüüd oled – talent või teemaalgataja?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kui meid külla kutsutakse, siis ma alati küsin, et mis vaja kaasa võtta on. Tavaliselt siis öeldakse, et hoolitse palun magusa eest, joogi eest, puuviljade eest vms. Kui kõik on justkui olemas, siis öeldakse, et võta seda, mis isutab ja siis me valime. Sageli, kui ma võtan mingeid snäkke, siis teen lõigun selle valmis ja võtan külla kaasa. Täpselt selle pärast, et perenaine ei peaks (varem või hiljem) hakkima hakkama ja saaksime kõik koos lauda astuda.

Samamoodi on ka siis, kui ma ise võõrustan. Ja kui ma kõik asjad olen ise läbi mõelnud (nagu tavaliselt), siis palun võtta midagi oma maitse järgi või puuvilju. Mina olen see pedant, kellel peavad kõik asjad olema värvi järgi jne. Kui keegi toob pakendis mingi asja, siis panen selle esialgu külmkappi ja kui minu asjad otsa hakkavad saama siis lõigun kiirelt juurde ja kui ei saa otsa, jääb järgmiseks korraks või sööme kodus niisama ära. Keegi ei ole kunagi nurisenud.

Arbuusi ma ei vihka. Lõigun terve arbuusi väikesteks kuubikuteks ja eemaldan seemned nii palju kui võimalik. (suurest arbuusist lõikan kõigepealt rattad või “poolkuud” ja siis eemaldan seemned ja siis alles väikesed kuubikud). Koore lõikan kindlasti kohe ära, sest vihkan neid näritud koori taldriku äärel vms. Need lõigatud kuubikud tõesti ajavad palju mahla välja. Sellepärast lõigungi arbuusi juba paar tundi enne ära, et mahl saaks välja tulla. Serveerin arbuusi sõelkausil ja kui vaja, siis panen taldriku alla, kui nii palju mahla enam pole siis panen salvräti alla (nii, et seda äärtest näha pole) ja mahl koguneb sinna. Sõelkauss siis näiteks selline (on ka odavamaid ja kallimaid variante, see lihtsalt hüppas esimesena ette) : https://www.kaubamaja.ee/villeroy-boch-old-luxembourg-kitchen-soel-2-5l

Please wait...
Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja. Palun LOE, mida ma kirjutan. Jutt käib maainimesest, kes satub “linnakraamist” vaimustusse. Siin pole midagi tegu minu küpsetamisoskusega. Saan aru, et tahad torgata, aga tee seda siis õige nurga alt. Ja jah – KÜPSETAJA ma tõesti ei ole, pole üldse suurem asi klassikaline koduperenaine

Kumb sa nüüd oled – talent või teemaalgataja?

Sinu arust kahte või mitut sama mõtlemisega inimest ei või olla?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja. Palun LOE, mida ma kirjutan. Jutt käib maainimesest, kes satub “linnakraamist” vaimustusse. Siin pole midagi tegu minu küpsetamisoskusega. Saan aru, et tahad torgata, aga tee seda siis õige nurga alt. Ja jah – KÜPSETAJA ma tõesti ei ole, pole üldse suurem asi klassikaline koduperenaine

Kumb sa nüüd oled – talent või teemaalgataja?

Sinu arust kahte või mitut sama mõtlemisega inimest ei või olla?

Ikka võib. Isegi ühel inimesel võib olla mitu eri mõtlemisega isikut. 🙂

Küsisin sellepärast, et vastasid väga teravalt talenti kritiseerivale postitusele ja lisasid lõppu:

“Kas teid ärritab minu isiksus (kasutajanine kaudu) või süüvite teemasse?”

Et sul nagu ju kasutajanime ei ole ju – või kuidas?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis kodus tehtud tordid? Kui ma laua katan, ei tähenda, et teen ise tordi. Enamik toite on ostetud, aga mitte mingil juhul Selverist. Mida ise valmistan, on valitud tooainest ja tean, mida sisaldavad, Selveri köögist võib jumal teab mida saada.

Rumal inimene oled.
Räägi siis, mida täpsemalt sealt Selveri köögist siis saada ka võib? Ilmselt on see puhtam ja kontrollitum, kui sinu köök.
PS: Mina ostan Selverist Imre Kose Gourmet Clubi kooke. Mademoisellest olen ammu välja kasvanud, sealt kõlbas osta mingi 10 aastat tagasi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja. Palun LOE, mida ma kirjutan. Jutt käib maainimesest, kes satub “linnakraamist” vaimustusse. Siin pole midagi tegu minu küpsetamisoskusega. Saan aru, et tahad torgata, aga tee seda siis õige nurga alt. Ja jah – KÜPSETAJA ma tõesti ei ole, pole üldse suurem asi klassikaline koduperenaine

Kumb sa nüüd oled – talent või teemaalgataja?

Sinu arust kahte või mitut sama mõtlemisega inimest ei või olla?

Ikka võib. Isegi ühel inimesel võib olla mitu eri mõtlemisega isikut. 🙂

Küsisin sellepärast, et vastasid väga teravalt talenti kritiseerivale postitusele ja lisasid lõppu:

“Kas teid ärritab minu isiksus (kasutajanine kaudu) või süüvite teemasse?”

Et sul nagu ju kasutajanime ei ole ju – või kuidas?

See on minu viga jah, sest algselt kirjutasin enda arvates kasutajanimega, mis algab aga M-tähega. Kritiseerin ka neid, kes minuga ühel nõul olevaid inimesi lihtsalt mõnitavad. Härra/proua Roht on ses suhtes vägagi silma jäänud, et tema samamoodi ei süvene asjasse, vaid hakkab lapsikul kombel kedagi nimelist norima.

Käisin seenel. Minuga oli metsas veel üks naine koeraga. Äkki oli Talent? Ei saa ju olla, et kaks inimest teevad/käituvad/mõtlevad samamoodi?

Minu avapostituses on kirjas, et mind nii väga see toodud kraamiga mässamine ei häiri. Mul on ka vaid üks sugulane selline. Kahjuks suures vihas seda paljud ei pannud tähele ja nüüdseks olen mina see, kes oma külalisi ja nende ande vihkab. Külalised on segased, mina veidrik? Selline lugemisoskamatus teeb küll paha meelt. Kus on nüüd see kägu, kes iga asja peale targutab funktsionaalsest lugemisoskusest?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina olen see pedant, kellel peavad kõik asjad olema värvi järgi jne.

Oh õudust.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis kodus tehtud tordid? Kui ma laua katan, ei tähenda, et teen ise tordi. Enamik toite on ostetud, aga mitte mingil juhul Selverist. Mida ise valmistan, on valitud tooainest ja tean, mida sisaldavad, Selveri köögist võib jumal teab mida saada.

Rumal inimene oled.

Räägi siis, mida täpsemalt sealt Selveri köögist siis saada ka võib? Ilmselt on see puhtam ja kontrollitum, kui sinu köök.

PS: Mina ostan Selverist Imre Kose Gourmet Clubi kooke. Mademoisellest olen ammu välja kasvanud, sealt kõlbas osta mingi 10 aastat tagasi.

Ma ei räägi puhtusest. Ma räägin maitsest. Aga kui Kose koogid on su jaoks tippklass, siis pole mõtet enam edasi rääkida.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mind ajab ka see nii närvi alati, kui inimesed õhtisöögile mingit mõttetut soga kaasa veavad. Nagu kas sa rsk restorani minnes paned oma toidu lauale? Ei pane! Ja sa ei roni ka kööki, mis ei kuulu sulle. Punkt.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei räägi puhtusest. Ma räägin maitsest. Aga kui Kose koogid on su jaoks tippklass, siis pole mõtet enam edasi rääkida.

No mis tippklass. Kui magusaisu on peale tulnud ja olen Selveris parasjagu ostoksil, olen koju ostnud. Külaliste jaoks tellin kusagilt ette.
Tahan öelda, et Selver pole mingi kole koht. Kõva snoob oled omaarust.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma ei räägi puhtusest. Ma räägin maitsest. Aga kui Kose koogid on su jaoks tippklass, siis pole mõtet enam edasi rääkida.

No mis tippklass. Kui magusaisu on peale tulnud ja olen Selveris parasjagu ostoksil, olen koju ostnud. Külaliste jaoks tellin kusagilt ette.

Tahan öelda, et Selver pole mingi kole koht. Kõva snoob oled omaarust.

Mittesnoob käib siis ostoksil *, sest tal ei kõlba eestikeelset vastet – ostlemine/ostureis – kasutada. Need on need 2-3 aastat Soomes koristajana ära töötanud vaevatud hinged, kes korraga enam emakeelt ei mäleta.

* katsu sõna kirjapilt ja käänamine omavahel korrelatsiooni saada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

mul on asjad läbi mõeldud ja külaliste toodu ei sobi minu plaaniga. Nt iga toidu juurde sobiv vein;

igaksjuhuks võiks siiski olla külalistel võimalus ka toidu kõrvale vett (kasvõi kraanivett) saada!
mina olen see “imelik tädi”, kes pheenutsevatel sugulastel külas olles “thoidhuga shobiva veini” asemel oma veiniklaasi vannitoa või köögikraani juures veega täidab sel elementaarsel põhjusel, et mulle arstide poolt väljakirjutatud ravimikuur välistab igasuguse alkoholi.
samuti vajavad vett need külalised, kes isikliku autoga kohale tulnud ja tahavad ilma jääknähtudeta hiljem rooli taha minna.
kahjuks unustab tänapäevane lumehelbekeste (ka 50a hulgas on neid) põlvkond külalisi võõrustades tihti, et on inimesi, kes veini (ega üldse alkoholi) ei tarbi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

mina olen see “imelik tädi”, kes pheenutsevatel sugulastel külas olles “thoidhuga shobiva veini” asemel oma veiniklaasi vannitoa või köögikraani juures veega täidab sel elementaarsel põhjusel, et mulle arstide poolt väljakirjutatud ravimikuur välistab igasuguse alkoholi.

Eeee…miks sa ometi suud lahti ei tee. “Aitäh, ära mulle veini vala. Ehk saaksin klaasi vett?”. Ah et hakkavad liiga küsitlema, et miks? Nii vastadki, kas et lihtsalt ei soovi või et hetkel väike ravikuur pooleli. Ikka küsitlevad? Kuule, suur inimene, sa oskad ju vaadata küsijale otsa pilguga, mis ütleb: “Palun jäta”.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Vesi laual on ju elementaarne! Seda ei pea isegi mainima. On kannuga tavaline vesi ja pudelitega mineraalvesi, kes mida eelistab. Toiduga sobiv vein on veel lisaks sellele.
Ma isegi ei kujuta ette, kes need inimesed sellised üldse on, kelle jaoks veest peab veel eraldi rääkima, muidu arvavad, et seda ei saagi??

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eeee…miks sa ometi suud lahti ei tee. “Aitäh, ära mulle veini vala. Ehk saaksin klaasi vett?”. Ah et hakkavad liiga küsitlema, et miks? Nii vastadki, kas et lihtsalt ei soovi või et hetkel väike ravikuur pooleli. Ikka küsitlevad? Kuule, suur inimene, sa oskad ju vaadata küsijale otsa pilguga, mis ütleb: “Palun jäta”.

Ee.. Kui ma lähen lauda, kus vett laual ei ole, siis ma ka pigem lähen toon endale selle vee ise, mitte ei jooksuta pererahvast. Emal on mul näireks alati pidulaudadel magus morss. Mina ja õde käime kraani juures oma klaasi täitmas, miks peaks ema meie päras jooksma.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eeee…miks sa ometi suud lahti ei tee. “Aitäh, ära mulle veini vala. Ehk saaksin klaasi vett?”. Ah et hakkavad liiga küsitlema, et miks? Nii vastadki, kas et lihtsalt ei soovi või et hetkel väike ravikuur pooleli. Ikka küsitlevad? Kuule, suur inimene, sa oskad ju vaadata küsijale otsa pilguga, mis ütleb: “Palun jäta”.

Ee.. Kui ma lähen lauda, kus vett laual ei ole, siis ma ka pigem lähen toon endale selle vee ise, mitte ei jooksuta pererahvast. Emal on mul näireks alati pidulaudadel magus morss. Mina ja õde käime kraani juures oma klaasi täitmas, miks peaks ema meie päras jooksma.

Ja veinist keelduda ei oska? Mismoodi see on, et sa ei oska.

Veest. Okei, ema muidugi. Lihtsalt külas ei ole vast kena tormata kööki ja kraanist vett hakata kulistama, kui pererahvas hea meelega serveerib selle ise.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Okei, ema muidugi. Lihtsalt külas ei ole vast kena tormata kööki ja kraanist vett hakata kulistama, kui pererahvas hea meelega serveerib selle ise.

Kui pererahvas selle heameelega ise serveeriks, oleks see juba laual olemas. Ei, ma ei tormaks kööki oma klaasiga. ma ütleksin kenasti, et ma jooksin hea meelga vett, lähen võtan kraanist, tohib? Ja eks siis oleneb pererahvast, kas lubatakse minna või tuuakse see kannuga lauale. Kuna meil pole kombeks kodus väga peeni pidusid pidada, siis enamasti on normaalne ka see, et ise lähen seda vett võtma.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kuna meil pole kombeks kodus väga peeni pidusid pidada, siis enamasti on normaalne ka see, et ise lähen seda vett võtma.

Teil pole kodus kombeks väga peeni pidusid pidada ja seega sa käid endale vaikselt kraanist vett laskmas?

Teinekord paku teistele ka. Ja veinist õpi ära ütlema (pea-aegu täiskarsklane siin).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 166 )