mis nüüd sellesse pea kuklas ja kange olemisse puutub, siis tegelikult teatud mõttes saan ma teemaalgatajast aru. natuke offtopic, aga ma olen juba väga ammu vaadanud vanades ameerika filmides (ja mõnedes teistes ka) armastajapaaride suurt pikkusevahet ja see on mind kohutavalt häirinud. st niisama mitte, vaid just embuse puhul. klassikaline näide, mida ilmselt enamik on näinud, on Rhett Butler ja Scarlett O’Hara, ehk siis
Clark Gable ja Vivien Leigh klassikaline sedasorti armastajate poos.
Vahel on see vahe veelgi suurem, et naine sügab mehel kusagil kõhu kandis, ja naisel on pea alati kohutavalt ebamugavalt kuklas, mees aga vahib otse tema ninaaukudest sisse. ma saan aru, et tollastes filmides selline rõhutatult liibuv poos näitas naise jäägitut andumist mehele ja temast sõltuvust, mis mehe “machotismusele” hädavajalik oli. aga kui nad selles poosis püsisid kauem kui kümme sekundit, siis hakkas mul paljast pealtvaatamisest endal kukal talumatult valutama.
samas mind ka häirivad pikad inimesed, kes räägivad, kui mina istun ja nemad seisavad, eriti kui nad on ligidal, et tõesti tuleb silmsidemeks pea kuklasse ajada. kaugemal, st suurema kui meetrise vahemaa puhul on see natuke lihtsam, vaatenurk ei ole nii terav. loomulikult on mugavam vestelda, kui teine ei siiberda, vaid püsib paigal ja soovitavalt samal kõrgusel kui sina.
teisalt olen harjunud erinevate inimeste erinevate veidrustega ning kasvatus ei luba neid niimoodi põlustada (kui just mingi väga vastik komme ei ole, nagu eespool kirjeldatud onuke, kes kõiki jõhkralt vait kamandab, kuna vestlusteema talle ei meeldi – aga temagagi saaks hakkama, kas teda ümber kasvatades või ignoreerides). seda enam, kui teisel – pealegi nagu sõbral, kui ma õigesti aru sain, on terviseviga, mis ei lasegi tal pikalt istuda või ühes asendis püsida. kes siis veel kui mitte sõber peaks seda respekteerima. süüdistada teist aga üleolevuses või krt teab milles on küll inetu. ma muidugi ei eita, et mõni inimene võib isegi nii mõelda, aga no oma sõpra peaks ju tundma, et tal sellist kavatsust ei ole, vaid on justnimelt tervisehäda.
maitia, mina oma sõbrale, kellega peaks ju saama avameelselt rääkida ilma, et teine solvuks, mainiks küll, et äkki ta tahaks pikali heita, teisele istmele istuda, või mingi aja möödudes uuesti istuda, sest tema seismine ja siiberdamine häirivad jälle omakorda mind. ühesõnaga, et oleks nö kirik keset küla – hundid söönd ja lambad terved.
vastasel juhul, kui ikka selline seismine on niiiivõrd häiriv, et seal juba mingeid vastikuid tagamõtteid kahtlustatakse, ja et suhtlemine selle inimesega on muutunud piinarikkaks (ja ilmselt ega seisjal endalgi mugav ole), siis äkki võiks suhtlemise lõpetada või mõneks ajaks katkestada, vähemasti algataja kodusel pinnal, kuni mõlema närvid ja adekvaatsus on taastunud.