Mul on palju külmsuitsulõhet, viilutatud kujul. Mida sellega teha enne kui pahaks läheb? Võileivale oskan ise panna, enamat mitte. Kas seda külmutada kannatab?
Teema: Külmsuitsulõhest mida?
Kannatab külmutada hästi.
Guugeldades “külmsuitsulõhe retseptid” leiad ilmselt palju võimalusi kasutamiseks. Mulle meeldib tartar, meeldib ka kartulivormides ja lahtisel pirukal. Pastakastet olen teinud. Ja ka lihtsat riisisalatit.
Külmutada kannatab kenasti, aga ise teeksin kas quiche laadset lahtist pirukat (nt brokoliga koore-juustukate) või vormirooga (kasvõi kartulivormi).
Olen alati pastasse ära kasutanud. Vahukoore ja merevaiguga kastmeks.
Või ciabattale ja ahju -nt jääsalatit, tomatit, parmesani ja balsamicosiirup (viimasena)
Tükelda, sega sibulatükkide. tilli ja hapukoorega ja täidiseks pannkookidele, võileibadele, korvikestesse. Lisandiks keedumuna. Erinevatesse salatitesse segada, kas siis riisiga või ka heeringa asemel kasuka-tüüpi kihilisse salatisse. Ja lõpuks sobib suurepäraselt ka koorese kalasupi sisse viilutatuna (Lisada viimasena, kui supp juba valmis, jumala pärast mitte keeta).
Ahjaa – eelmise kirjutaja tükeldamise jutu peale tuli meelde, et edukalt saab ahjuomletti teha (pisikesse ahjuvormi või muffinivormi). Sisse nt kala, murulauk, juust põhja, siis muna maitseainetega segi kloppida ja ahju küpsema. Või jahu ja muude lisanditega ka soolaseid muffineid.
Lisan retsepti võileivatordile külsuitsulõhest. Kui seda töökaaslastele pakkusin oma sünnipäeval, siis tagasiside oli tõesti ülevoolav ja retseptiküsijaid jagus.
Koorekastmega pasta sekka, pirukatesse ja vormiroogadesse, omleti sisse.
Lavashi teeks. Kui suur kogus on? Ma söön 100g juba kahe saiaga ära. Mulle ei meeldi suitsulõhe soojas toidus.
Siin on üks hea lõhequiche retsept:
http://siljafoodparis.blogspot.com/2012/04/lohe-brokkoli-quiche.html
Ma kasutan selle täidise retsepti nt ahjupastavormis.
Siljal on palju teisi häid lõheretsepte veel, sirvi seal lõheretsepte.
Ma paneks külmsuitsulõhe koore-tillikastmega minipliinide peale.
See soe salat on väga mõnus:
https://tuuliretseptid.ee/2019/05/noore-kartuli-salat-suitsulohe.html/
Pastat. Riisi sisse. Praekartuli kõrvale. Mingit salatit muna ja majoneesiga. Sööjs niisama ilma lisandita ära, kui nii palju üle
Sööjs niisama ilma lisandita ära, kui nii palju üle
No seda oskab ilmselt igaüks. Raputan sidrunipipart peale ja sööngi niisama. Aga isu saab kiirelt täis. Kui ikka on palju, tasub külmutada. Ma külmutaks väikeste portsude kaupa, eks siis edaspidi vaatad, mida teha tahad. Pärast sulatamist sobib samuti nii võisaiale kui paljalt söömiseks.
Teeksin terriini.
Tükeldatud kala segatakse toorjuustu ja hapukoorega. Lisada musta pipart, sidrunit, tilli.
Kuna minu jaoks on suitsukala maitse liiga intensiivne, siis tükeldan ka värsket kurki sisse, see muudab maitse mahedamaks.