Esileht Kodunurk Külmutatud köögiviljast ja riisist söödavat toitu?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Külmutatud köögiviljast ja riisist söödavat toitu?

Postitas:
Kägu

Tegin eile esimest traditsioonilist karantiinirooga külmutatud köögiviljast (mingi itaalia segu, maitseaine ka kaasas) riisiga vokirooga. Keegi ei söönud ja endale ka ei maitsenud – mingi vettinud löga sai kokku. 😁 Soovitage, kuidas selline toit maitsvaks saada. Lisate veel enda maitseaineid?

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Vokiroogasid ma teen vist tavaliselt nii, et praen natuke liha, siis panen selle vokisegu otsa, vahel kartuleid ka (ühtse stiili mõttes sügavkülmast). Riisi ilmselt keedaksin enne ära. Kuidas sul see vettinud löga õnnestus saavutada, mul on pigem alati hirm, et äkki tuleb liiga kuiv – riisi ikka nõrutasid ära? Hautasid ilmselt kaane all?

+1
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Ei kasuta neid maitseaineid, mis pakiga kaasas on.
Nt praen hakkliha sibula ja küüslauguga läbi, lõpupoole segan sisse paki aedvilju, maitsestan.
Riisi keedan eraldi ja lisan segule.
Aga võib ka teha nagu risotot, hakates riisile vaikselt puljongit lisama ja segama, aedviljad viimaseks lisandiks.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Mitu varianti, kuid kõigil juhtudel keedan riisi eraldi. Kui said vettinud tulemuse tegid ehk pudruiisist?

Praen liha ja/või külmutatud juurviljad ja hiljem segan keedetud (nõrutatud) riisi praetud juurviljade/riisi hulka ja pigem just kuumutan riisist veel korra vedeliku välja (meeldib enim just selline praetud-krõbe riis). Segan hulka tomatipasta, magushapu kastme vmt ja maitsestan.

Teise variandina keedan/praen/hautan/küpsetan ahjus juurviljad, aga riisi panen peale keetmist ahjuvormiga ahju. Enne maitsestan siisi näiteks riisimaitseaine, karri vmt maitsega. Riisi hulka panen konservhernest ja maisi, vastavalt tujule ka ananassi. Seda serveerin siis riis+juurviljad eraldi, riisi kõrvale võtan majoneesi/hapukoort/dipikastet/magushaput kastet vmt.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Pead jõulisemalt maitsestama, praetud peekon, sibul, küüslauk, vürtsid, tomatipasta, puljong.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Esiteks, kas sul selleks vokipann oli? Tavalise panniga väga head tulemust ei saa. Külmutatud köögivili peab minema väga kuumale pannile ja siis tuleb teda seal vokkida aktiivselt, seisma ei tohi jätta. Riis peab muidugi olema eelnevalt keedetud juba ja selle lisad vokile alles siis kui köögiviljad tunduvad juba peaaegu valmis. Muide, nende köögiviljadega läheb kähku, kui õige aja maha magad, siis ei jää krõmpsud vaid saadki mingi löga. Maitseaineid kasuta ikka selliseid, mis sulle endale meeldivad, mitte mingit teadusele tundmatut segu.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Tegin eile esimest traditsioonilist karantiinirooga külmutatud köögiviljast (mingi itaalia segu, maitseaine ka kaasas) riisiga vokirooga. Keegi ei söönud ja endale ka ei maitsenud – mingi vettinud löga sai kokku. 😁 Soovitage, kuidas selline toit maitsvaks saada. Lisate veel enda maitseaineid?

Vettinud? Ega sa ometi neid korraga keema ei pannud? Riisikeedad korralikult pehmeks ja kurnad ära ja siis teed vokirooga. Aga kui ei söödud, siis on väga hästi, kõhud ei olnud tühjad. Tühi kõht on kõige parem kokk.

0
-1
Please wait...


Postitas:
Kägu

Kas juhendit lugesid?

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Ma ei ole küll kindel, et see on karantiiniroog, teen seda u kord kuus nagunii. Praen kanafileest tükid maitseainetega läbi, panen riisi keema, siis praen juurde need köögiviljad, lisan riisi ja maitseained või mingeid kastmeid juurde ja valmis. Väga maitsev. Mis te, inimesed, sööte iga jumala päev veisefileest steike ja värsketest köögiviljadest lisandeid, eriti ei usu.

+3
-2
Please wait...


Postitas:
Kägu

Kas juhendit lugesid?

Selles see probleem oligi, et tegin pakil oleva juhendi järgi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Riis oli kotiriis, mille keetsin eraldi, nõrutasin ja lisasin lõpus valminud köögiviljale. Tulemuseks sai kirjeldatud löga. 😁
Liha lisamine on aga hea mõte, proovin järgi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

ma olen neid külmutatud juurikasegusid kasutanud:
– supi sees (sibulad õlis ära praadinud, vesi peale, keeva vette siis puljongipulbrit, peotäis riisi või minimakarone, külmutatud juurikad ja lihapalle või eelmisest päevast järgi jäänud küpsetatud kana sisse hakkinud
– salatite sees (mikros üles sulatanud aga sobib ka külmkapis aeglaselt sulatatuna), nt kartuli-, riisi vmt salatis. enne salati muude asjadega segamist kindlasti enne sõelal nõrutada!
– sügavkülmutatud lillkapsaid, vahel ka segudena, kasutan ahjuomleti sees: šampinjonid ja juurikad nõusse, mikserdan piima, munad, jahu, matseained ja valan peale ning ahju
– soolaste lahtiste pirukate sees (mingi soolane muretaigen põhjaks, peale hakitud eelsulatatud ja nõrutatud juurikad + seda mis parasjagu käepärast (singikuubikud, pudru või kohupiima lõpp vmt) + muna+piim+riivitud juust ja ahju

+2
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Riis oli kotiriis, mille keetsin eraldi, nõrutasin ja lisasin lõpus valminud köögiviljale. Tulemuseks sai kirjeldatud löga. 😁

Liha lisamine on aga hea mõte, proovin järgi.

Arvestama peab
a) riis küpseb pärast veest välja võtmist edasi, kui külma veega maha ei jahutata
b) kui lisad pannile siis küpsetad riisi veel edasi, pigem võtta minut-kaks enne õiget aega välja
c) ka kotiriisid on erinevad – mõni läheb rohkem pudruks, mõni sobib praadimiseks, woki roogadesse jne paremini kui teised

Aga liha võib igas variandis lisada, nii hakkliha, kanaliha kui ma olen teinud ka õrnalt marineeritud lihakuubikutega.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Risoto jaoks ei keeda riisi eraldi, vaid pannis koos ainetega. Ma arvan, et sinu toit läks aia taha nende kaasas olnud maitseainete pärast. Need on jubedad. Olen ka paar korda kasutanud, rohkem mitte.
Ma teen risotolaadset asja nii. Praen ära lihaolluse, kas siis salaamivorsti või kanatükid. Kui sul liha pole, siis pane natuke võid pannile. Võid panna ka tükeldatud sibulat, kui on ja soovid seda kasutada. Valad kruusitäie riisi otse pannile. Segad seda pidevalt paar minutit. Mitte kõige suuremal kuumusel. Siis paned selle sama kruusiga, millega riisi panid, 3,5 seda kruusi täit vett panni. Oluline on, et vee ja riisi suhe oleks u 3,5. Hea saab, kui lisada puljongikuubik. Aga kui sa oled põhimõtteline puljongikuubikute vastane, lisa maitse järgi soola ja kui kodus on, siis natuke riisimaitseainet. Lisa ka külmutatud juurviljade segu. Sega. Hauta, kuni riis on pehme ja kogu vedelik riisi sisse imbunud.

+1
-3
Please wait...


Postitas:
Kägu

Risoto jaoks ei keeda riisi eraldi, vaid pannis koos ainetega. Ma arvan, et sinu toit läks aia taha nende kaasas olnud maitseainete pärast. Need on jubedad. Olen ka paar korda kasutanud, rohkem mitte.

Ma teen risotolaadset asja nii. Praen ära lihaolluse, kas siis salaamivorsti või kanatükid. Kui sul liha pole, siis pane natuke võid pannile. Võid panna ka tükeldatud sibulat, kui on ja soovid seda kasutada. Valad kruusitäie riisi otse pannile. Segad seda pidevalt paar minutit. Mitte kõige suuremal kuumusel. Siis paned selle sama kruusiga, millega riisi panid, 3,5 seda kruusi täit vett panni. Oluline on, et vee ja riisi suhe oleks u 3,5. Hea saab, kui lisada puljongikuubik. Aga kui sa oled põhimõtteline puljongikuubikute vastane, lisa maitse järgi soola ja kui kodus on, siis natuke riisimaitseainet. Lisa ka külmutatud juurviljade segu. Sega. Hauta, kuni riis on pehme ja kogu vedelik riisi sisse imbunud.

Teemaalgataja tahtis ju teha vokirooga köögiviljade ja riisiga, mitte risottot. Ja ma ei julgeks sinu menetlusel tehtud riisirooga isegi mitte risottolaadseks nimetada. Ühiseid nimetajaid on selleks liiga vähe.

+7
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Osa neist segudest ongi vastikud, eriti paljud “Itaaliapärased”. Porgandilaadsed, brokkolilaadsed lähevadki rõvedaks vettinud kummiks.

Sügavkülmast võttes säilitavad tekstuuri paremini need Mehhiko segud (hernes-mais-paprika) – tomatikastmega üsna maitsev chilli-laadne roog, aasiapärased, väiksemate tükkidega.

+2
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Minu kogemus: võimalikult kuumale pannile ja kaant ei tohi peale panna ja pidevalt peab segama. Üle küpsetad, siis saadki löga.

+1
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

Siin on nii palju erinevaid mooduseid kirja pandud, lihtsamaid ja keerulisemaid. Ma pole kunagi lugenud, mis pakkide peal kirjas on, aga kasutan külmutatud aedvilju pidevalt ja mitte kunagi pole ükski toit söödamatuks lögaks muutunud.
Kasutan suppides, kastmetes, salatites, riisi-ja makaroniroogades.
Kas keedan või aurutan või vokin kotitäie parajalt krõmpsuks, siis maitsestan ja segan ülejäänud kraamiga kokku. Või praen/hautan enne lihakraami ja seejärel lisan viimasteks minutiteks aedviljad. Need vajavad ju ainult mõned minutid küpsemist.

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Tänan kõiki nõuannete eest, mis s****ti, see uuesti ehk lähen varsti uuele katsele. 🙂 Tegelikult olidki mul idamaised köögiviljad varutud, see üks itaalia segu oli sinna vahele ära eksinud. Loodan, et järgmised toidud saavad paremad.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

Ma olen köögivilja riisi teinud hoopis aurufunktsiooniga ahjus. Hästi sobib pikateraline riis. Vett niipalju, et riis oleks kaetud, külmunud köögiviljasegu sisse ja ahju.

0
0
Please wait...


Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )


Esileht Kodunurk Külmutatud köögiviljast ja riisist söödavat toitu?