Esileht Tööelu, raha ja seadused. Kulud toidule

Näitan 18 postitust - vahemik 151 kuni 168 (kokku 168 )

Teema: Kulud toidule

Postitas:
Kägu

ilmus tädi välja

Lasteaias käid või miks sa täditad?

Kiidan ja tunnustan ennast kui vaja on. Teevad seda teised ka, aga hetkel räägin iseenda eest.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh aeg, kus ilmus tädi välja – ainult mina elan õigesti ja hästi, kõik teised käituvad valesti, mõtlevad valesti ja süüa teha nad kah ei oska.

Sellele tädile ei anna ikka rahu, et tema suurepärast otsust seitsmeks aastaks fixleping siin maha laideti. Nüüd ei suuda kohe üldse enam olla, kogu aeg on vaja see teemaks tuua.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sel suvel kordagi ei grillinud – seega vorstikesi ja marinaadis liha enam ei ostagi, samuti jäävad ära küpsetuskarpides ja -kottides lihatooted.

Grillimine jääb ära, sest valmistoite ei saa osta. Helde taevas, kes neid üldse osta ja süüa tahab? Ikks ise marineerid liha, vorstid on nii ebatervislikud, et neid ei pea küll sööma. Ja grillida saab ka aedvilju, juustu, seeni, leiba vm.

Fantaasiavaene inimene surebki nö külmkapi kõrvale nälga, kogen praegu “oma silmaga”.

Ma ka mõtlesin sama. Grillimiseks ei pea küll tingimata marinaadis liha ostma. Korralik maitsestamata liha on palju odavam ja enda tehtud marinaadis liha grillimine on palju maitsvam poest ostetud marineeritud lihast.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka mõtlesin sama. Grillimiseks ei pea küll tingimata marinaadis liha ostma. Korralik maitsestamata liha on palju odavam ja enda tehtud marinaadis liha grillimine on palju maitsvam poest ostetud marineeritud lihast.

Mind näiteks mingi maitsestamata liha ostmine, siis selle lõikumine ja ise maitsestamine üldse ei huvita. Maitsestamiseks peavad kodus olema maitseained – nii pakendatud (kuivad) kui toored (küüslauk, paprika, tšilli, till, petersell, sibul)  + vedelikud (keefir, äädikas, alkohol, sojakastmed) + mesi + sinep jne – mul neid pole ega soovigi neid kõiki endale koju hankida, ma ei taha, et mul oleks köögis nii palju mingit kraami, ma enamus ajast ei tee nendega midagi.  Vabalt ostan maitsestatud šašlõkki ja söön seda. Sõna ‘odavam’ ei ole ka oluline. Mida me nüüd teeme, oskad öelda?

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellele tädile ei anna ikka rahu, et tema suurepärast otsust seitsmeks aastaks fixleping siin maha laideti. Nüüd ei suuda kohe üldse enam olla, kogu aeg on vaja see teemaks tuua.

Jap, no mõnusalt tuleb inimese isiksus ikka välja, kui oma lolle otsuseid kaitsma hakkab-meenutab seda tapjakoera.

Selle asemel, et enda lollust tunnistada, mässib end aina hullemasse soppa.

0
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mind näiteks mingi maitsestamata liha ostmine, siis selle lõikumine ja ise maitsestamine üldse ei huvita. Maitsestamiseks peavad kodus olema maitseained – nii pakendatud (kuivad) kui toored (küüslauk, paprika, tšilli, till, petersell, sibul)  + vedelikud (keefir, äädikas, alkohol, sojakastmed) + mesi + sinep jne – mul neid pole ega soovigi neid kõiki endale koju hankida, ma ei taha, et mul oleks köögis nii palju mingit kraami, ma enamus ajast ei tee nendega midagi.  Vabalt ostan maitsestatud šašlõkki ja söön seda. Sõna ‘odavam’ ei ole ka oluline. Mida me nüüd teeme, oskad öelda?

Mis me ikka teeme? Sina ostad maitsestatud liha edasi, sest sulle sobib ja raha ei ole probleem. Minu imestus oli selle inimes pihta, kes väitis, et grillida ei saa, sest kõik maitsestatud lihad on nii kalliks läinud. Et kui maitsestatud liha on kallis ja soov grillida on, saab vabalt ka ise maitsestada. Ja ei pea selleks sadat eri maitseainet kodus hoidma. Loomulikult võib, aga saab ka üsna lihtsate vahenditega ja odavalt normaalse liha grillimiseks. Seesama klassikaline äädikašašlõkk näiteks on poes ämbriga ostes hirmkallis. Kilohind nii kaks korda liha hinnast pluss ämbris suure osa kaalsut annab ju see marinaad. Ja samal ajal selle ise tegemine ei ole ükldse keeruline ja ei vaja ka hüpersuperkalleid maitseaineid. Aga muidugi ei pea ise tegema, kui poe oma sobib nii maitselt kui rahakotile. Lihtsalt kui rahakotile ei sobi, ei pea looobuma, kui grillimise soov ikka on.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me grillime tihti ka tavalist sealiha ja veist, ainult sool ja pipar vahetult enne grillile minekut peale. Vahel ei maitsesta veist enne üldse, pärast paneme soola ja küüslauguviilud peale. Väga hea saab, üldse ei pea tingimata enne mingites maitsestatud vedelikes leotama.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

pluss ämbris suure osa kaalsut annab ju see marinaad.

Ei, nii see siiski pole. Ikka liha kaal määrab ämbri kaalu grammides. Ja see peab pakendil alati märgitud olema, palju toorainet on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellele tädile ei anna ikka rahu, et tema suurepärast otsust seitsmeks aastaks fixleping siin maha laideti. Nüüd ei suuda kohe üldse enam olla, kogu aeg on vaja see teemaks tuua.

Eksid, ma ei ole “see tädi”. Jah, mul on samuti fixitud pakett (Alexela), mitte KP. Teemat lugesin huviga.
Hoopis mulle tundub, et teie ei suuda olla, kuna ” see tädi” küsis oma teemas oma kümme korda, mis on teie asi, mis pakett tal on, aga keegi teist ei osanud vastata. Lihtsalt saagisite ja õelutsesite. Aga kui teid koolikiusajateks nimetati, oli kiun lahti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui teid koolikiusajateks nimetati, oli kiun lahti.

Sest me pole ju-sina ja see 7-aasta-fixtädi on.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

pluss ämbris suure osa kaalsut annab ju see marinaad.

Netokaal ämbril on ikka liha kaal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liha hõõrud viinaga sisse? Miks ometi?

Pole küll minu postitus, aga vastan: ka mina kasutan ahjuprae tegemisel viina. “Miks ometi?” on sama loll küsimus kui “miks ometi sa soola kasutad?”. Vastus on – maitseks, krõbeduse andmiseks. Proovi ka ja ära imesta teiste inimeste harjumuste üle.

Minu masti inimene, teen sama. Õpetas kunagi Portugalis grillrestoranis, kus abikokana suveks asendajaks olin, meie peakokk.
Muide, viin on ka fondüüde juures suurepärane. Kõige tavalisemgi saiakuubik + juustufondüü. Saiakuubik kiiresti viinast läbi. Alkohol muidugi aurab ära, viina maitse kaob, aga jube hea saab.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Netokaal ämbril on ikka liha kaal.

Häsi, võtan teadmiseks. Umbes kaks korda kallim tuleb see ikka, kui ise marineerides. Nii et kui probleem sellles, et tahaks grillida, aga poes marineeritud lihaliiga kallis, siis tasub ise tegemisele mõelda alati.

iha kuivatan, hõõrun sisse soola-pipra-sinepi ja viinaga ning lasen uuesti mõned tunnid kuni ööpäev külmkapis seista ja maitsestuda

Mina ei ole sellisest meetodist kunagi kuulnud. Aga kindlasti proovin järgi. Ahjuliha teed siis sellest pärast maitsestumist? Kas lihtsalt ahju või pruunistad enne ka? Igal juhul aitäh hea idee eest!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Umbes kaks korda kallim tuleb see ikka, kui ise marineerides. Nii et kui probleem sellles, et tahaks grillida, aga poes marineeritud lihaliiga kallis, siis tasub ise tegemisele mõelda alati.

Muidugi tuleb ise tehes soodsam ning ka maitsvam ja enamasti meie ikka teemegi ise. Teinekord harva, kui pole mahti valmistuda, tuleb ikka osta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tuleb ikka osta.

? Tuleb?

Sellisel juhul teeksin mina juba hakkpihve. Seni kui grill köeb ja söed valmivad, saab liha masinast läbi ajada, massi kokku miksida ja pihvid voolida. Igatahes etem ja tervislikum kui poetooted.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

? Tuleb? Sellisel juhul teeksin mina juba hakkpihve. Seni kui grill köeb ja söed valmivad, saab liha masinast läbi ajada, massi kokku miksida ja pihvid voolida. Igatahes etem ja tervislikum kui poetooted.

Mis sel poetoidul viga? Mulle meeldibki just erinevaid poesolevaid marinaadis tooteid katsetada-Maxima lahtisest letist leiab väga häid värskelt tehtud maitsvaid lihasid/kanasid.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igatahes etem ja tervislikum kui poetooted.

Mina olen küll erinevate perenaiste poolt isetetehtud marinaadides lihasid saanud, mis on maitsetud ja liha vintske. Pole nendel poetoodetel ka alati häda midagi.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igatahes etem ja tervislikum kui poetooted.

Mina olen küll erinevate perenaiste poolt isetetehtud marinaadides lihasid saanud, mis on maitsetud ja liha vintske. Pole nendel poetoodetel ka alati häda midagi.

Ma ei räägi erinevatest perenaistest, vaid sellest, et kui endal tuleb šašlõki isu. Jutt oligi ju, et pere ei saa grillida, kuna valmis lihad on kallid. See, mida teised teevad, mind ei huvita. Külla minnes võtan alati oma liha kaasa.

0
0
Please wait...

Näitan 18 postitust - vahemik 151 kuni 168 (kokku 168 )


Esileht Tööelu, raha ja seadused. Kulud toidule