keegi küsis eespool, et kas alkoholiga toidud on mõnusad või mõnusamad.
On jah. Osad toidud on alkoholiga tehes raudselt isegi paremad kui ilma. Näiteks eelpoolmainitud ahjupraad, aga viina pannakse ka taigna sisse, et tuleks muredam. Kui panna kastmesse/hautisesse/supi sisse või mujale mingit alkoholi, siis see on ka heaks vahelduseks, kui muidu enamasti sööd nädala sees lihtsamat asja.
Kui me aga räägime hapukapsastest, mida pliidil hautada, siis need tulevad kohe kindlasti paremad konjakiga. Vähemalt minu maitse järgi.
Ega siis need toidud, kus sees alkoholi kasutatakse, purju ei tee. Alkohol on seal erinevatel eesmärkidel. Mõnikord maitse andmiseks, teinekord tekstuuri jaoks jm.
Ja siis lisan veel, et see on hea vaheldus.
Nüüd kui kõike peab rohkem vaatama, et mis maksab, siis muidugi varsti enam ei saa niimoodi mängida, siis on hea kui saab oma keedukartuli ja hapukoore lauale, silgupütt kõrvale ja kah hästi. Aga siis on ikkagi hea meenutada, et näe, kus sai eelmisel aastal konjakikapsaid söödud, vaat järgmisel aastal ikka teeme jälle!