Esileht Pereelu ja suhted Kummaliselt lõppenud sõprussuhted

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 187 )

Teema: Kummaliselt lõppenud sõprussuhted

Postitas:
Kägu

Mul oli pikaaegne sõbranna. Saime tuttavaks gümnaasiumis ja olime lahutamatud kuni 27 eluaastani. Teadsime teineteisest kõike, suhtlesime igapäevaselt, tegime koos paljusid asju. Kõik muutus pärast sõbranna lahkuminekut pikaaegsest suhtest ja veidi aega peale seda uue mehe leidmisest alates. Ma ei mõistnud selle mehega esimesest tutvusmishetkest, et mida mu sõbranna ometi temas leiab – ropendav mats ja ebameeldiv kuju, sellise  põhihariduse mentaliteediga. Neelasin esialgu oma emotsiooni alla, sest sõbranna oli õnnelik temaga. Kuniks siis tuli üks ühine istumine, kus see mees purjus peaga seltskonna ees mu sõbrannast rääkis, et talle tegelt meeldivad saledamad naised, et aga kuna mu sõbranna on muidu tore, siis ootab ta lihtsalt kuniks sõbranna end vormi ajab. Olgu öeldud, et ta pole tegelikult paks, lihtsalt normkaalu ülemisel piiril. Peale seda sai mu mõõt täis ja päev pärast seda istumist tegin sõbrannaga juttu, et see mees on ju täielik mats. Sõbranna hakkas õigustama, et tal on ju tegelikult õigus, tal ongi paar ülekilo. Ta on kõrvuni armunud temasse ja vaielda oli mõttetu. Ütlesin vaid, et minuarust pole õige seltskonna ees niimodi rääkida. Teema jäi sinnapaika. Peale seda märkasin, et temapoolne suhtlemine on jäänud olematuks, varem oli tema pigem rohkem see, kes kontakti võttis. Kui ise temaga ühendust võtsin, vastas ta alati napisõnaliselt, kui küsisin talt, et mis värk on, vastas, et kiired ajad. Kuniks kui siis ühel hetkel talt uuesti küsisin, et kuidas tal läheb, sain sõnagi ütlemata messengeris bloki. Olin šokis ja saatsin talle telefonile sõnumi, et mis toimub. Vastu sain, et ta ei soovi enam suhelda ja jätku ma teda rahule ja null selgitust, et miks.

Peale seda rohkem kontakti pole olnud. Ma olen täiesti wtf ja hing on haige. Ta oli ikka mu elus oma 10a igapäevaselt ja nii raske on sellega leppida. Mõtlen talle iga päev ja tunnen tast kohutavalt puudust. Hetkel tunnen, et see on isegi valusam kaotus kui mehest lahkuminek.

Kas teil on ka olnud selliseid lampi ärakadumisi sõbrannade seas või olete old ehk ise selline ilma selgitusteta ärakaduja ja seletaksite ehk veidi seda nö. teise osapoole vaatenurka?

+25
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma kahtlustaks vaimset ja vbl ka füüsilist vägivalda uue mehe poolt. Kùll ja kùll on naisi, kes oma isiklikust elust alguses suure armastuse pimestuses loobuvad ning siis lõpetavad naiste varjupaigas. Ma püüaks uuesti kontakti otsida või kùlla minna.

+27
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea teema. Ka mul on olnud analoogne olukord teemaalgatajaga kus lähedane sõbranna leidis uue mehe, kes mulle ei meeldinud (sarnastel põhjustel) ja suhtlus katkes tema algatusel ootamatult. Elasin ka raskelt üle, aga sellest paugust olen nüüd üle saanud, möödas on ca 5 aastat.

Küll aga nüüd väheke värskem lugu. Kasutasin ühte teenust, kus kohtutakse kindla inimesega kindlate ajavahemike järgi regulaarselt. Tõmbaks ehk paralleeli siinkohal nt küünetehniku juures käimisega. Ühel hetkel läks antud teenusepakkuja dekreeti ja pidin valima uue teenuspakkuja. Vana teenusepakkujaga jäime pärast koostöö lõppu edaspidi kuidagi sujuvalt suhtlema – oli minuvanune naine, kes minuga samas eluetapis ja ellusuhtumise ja põhimõtete kohaselt oli nö. “minu inimene” Hakkasime hästi läbi saama, suhtlesime igapäevaselt. Iga päevaga tundsin aina enam, et me klapime ülihästi omavahel. Olin nii õnnelik, et olin leidnud enda ellu üle hulga aja inimese, kellega veidi intelligentsemat vestlust arendada kui pikendused, mood, riided jms tibijutt. Jagasime omavahel muresid ja rõõme. Elasime teineteisele kaasa – tal tekkisid raseduse lõpus komplikatsioonid ja elasin talle kogu hingest kaasa, et kõik hästi läheks. Tema omakorda mulle seoses selle nö. teenusega (tegemist on teenusega, kus soovitud eesmärgi saavutamiseks peab ka ise pingutama), motiveeris mind, kui mul olid allaandmishetked jne.

Ühel hetkel tekkis meil omavaheline arusaamatus tänu ühele kolmandale inimesele, mis minujaoks oli pigem tol hetkel väike asi. Olin varem ka tähele pannud, et ta reageerib mingites olukordades natuke üle, aga mäletades enda rasedusaegset aega, siis noh, juhtub ikka. Selle konflikti tagajärjel ta ühelhetkel teatas, et ta rohkem minuga suhelda ei soovi ja blokeeris mind sotsiaalmeedias. Jah, kui ma nüüd tagantjärele mõtlen, siis oleksin pidanud tolles olukorras käituma veidi teisiti.

Kuid see mis edasi sai.. tund hiljem sain teada, et too kolmas osapool, kelle tõttu see arusaamatus tekkis, on pikemat aega olnud mu abikaasa armuke ja see tuli välja just tänu sellele konfliktile, mis tolle sõbrannaga tekkis. Võtsin temaga kontakti sõnumite teel, kus siis püüdsin talle olukorda selgitada ja palusin võimalust, et ta laseks mul vähemalt selgitada ja võtaks minuga ühendust. Saatsin mitmeid sõnumeid järjest, kogu see olukord, teadmine, et mu pere on lõhki jne, ei olnud ma tolles olukorras ehk kõige adekvaatsem ja tõesti saatsin mitu sõnumit järjest. Ta ei vastanud ja mina ka rohkem ei torkinud ja püüdsin kuidagi selle olukorraga toime tulla, lahutus ja sõbranna kaotus samaaegselt.

Möödus paar nädalat viimasest kontaktist, mina üle elamas oma lahutust ja sõbranna kaotust, iga päev möödus nuttes nagu udus. Kuniks sain kõne politseist. Olin südari äärel, kuna mitte just väga ammu sain kõne algusega “tere helistan politseist” seetõttu, et mu laps sattus ohtlikku olukorda. Siis sain teada, et sama sõbranna oli mu kohta esitanud politseile avalduse, et ma ahistan teda oma sõnumitega ja see häirib teda. Tolleks hetkeks oli viimasest kontaktivõtmise katsest möödas 1,5ndl, kordagi ise ta mu sõnumitele ei vastanud, kasvõi, et lõpeta v ära kirjuta enam vms. Lihtsalt lampi esitas avalduse, politsei sai muidugi aru, et tegu on endiste sõbrannade omavahelise arusaamatusega, aga jah wtf moment oli korralik. Tolle kõne saamise ajal olin ma just parklas autos ja minek oli kellaaja peale järgmisesse kohta. Sinna jäin hiljaks, kuna ma istusin autos ikka tükk aega, elades läbi neid emotsioone, mis see kõne tekitas (tuletas meelde lahutust, eelnevat intsidenti lapsega jne)

Mul on tegelikult hea meel, et tänu temale mu abikaasa afäär välja tuli. Vastasel juhul ma ei tea, kui kaua see oleks veel kestnud, et mu abikaasa elab topeltelu. Teisest küljest on ikka valus laks küll kaotada samaaegselt mees ja sõbranna.

Oeh. Nii hea oli hetkel end siin tühjaks kirjutada, kuna oma tutvusringkonnas seda lahutuselugu algusest lõpuni päris rääkida ma ei saa mitte kellegile austusest selle sõbranna vastu. Tegemist on teenusepakkujaga, kes on oma valdkonnas väga tuntud ja hea tegija ja pool mu tutvusringkonda teab, et ma antud teenusepakkuja juures antud teenust kasutasin. Ei soovi talle halba varju selle omavahelise teemaga tekitada kui ta ükshetk LHP-lt töömaastikule naaseb. Mitmed mu tuttavad ilmselt vajavad edaspidi antud teenust isegi ja nemad saadaksin tema juurde pikema jututa, arvestades kui palju sellel turul on soss-seppasid, kellega on mul endalgi olnud halvad kogemused enne tema juurde jõudmist ja ta on tõesti oma töös ülihea.

Hetkel loodan lihtsalt, et tal läheb rasedusega kõik hästi ja peale sünnitust kui ühel hetkel hormonaalne tasakaal paika läheb tal, meie teed ka ehk uuesti ristuksid. Sõbrannade kaotus on tõesti valusam kui mehest lahkuminek. Mul pole kunagi olnud väga palju sõpru, sest ma ei kannata inimesi, kellega saab vaid moetrendidest, pikendustest jms tibindusest rääkida, teiste lapsevanematega ma eriti pole kunagi klappinud, kuna jututeemad kipuvad vaid lastest koosnema, mina aga sõprussuhtelt ootaks just, et saaks ka muust rääkida. Seega nende väheste, kellega on klapp hea olnud, kaotus on väga väga raske.. Praegugi pisarad silmis kui selle kirja lõppu jõudnud olen.

+26
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu väga kauaaegne sõbranna lõpetas ka mehe nõudel minuga suhtlemise. Hiljem kuulsin, et ka teiste sõbrannadega oli sama. Mees oli samasugune nagu TA sõbranna mees – madala hariduse ja napi silmaringiga, sõbrannaga on kõrgharidusega, natuke eluvõõras inimene. Kurb oli, aga see oli tema valik. Tänaseks on ammu lahutatud, aga olnut see ei muuda.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küsisin sõbrannalt ükskord peo käigus: Kas sa oled õnnelik?

Selle peale ta vihastas, hakkas kriiskama, viskas mu peolt välja (tema sünnipäev). Järgmisel päeval saatsin talle veel meili, et mis juhtus? Selle peale sain mingi meetripikkuse vastuse, kuidas ma mõnitan teda ja olen ilgelt nõme inimene üleüldse.

Tal oli ka muide, uus mees. Aga ma ei saa seostada, et tema kuidagi mängus võis olla, et mina lihtsalt näiteks sellele mehele ei meeldinud.

Pärast seda ei ole suhelnud mingi 20 aastat. Harva kui kuskil kohtunud oleme, siis oleme teretanud. Enne seda intsidenti suhtlesime ikka peaaegu igapäevaselt.

Mind kummitab see juhtum siiani, sest see on täiesti absurdne ja arusaamatu.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas teil on ka olnud selliseid lampi ärakadumisi sõbrannade seas või olete old ehk ise selline ilma selgitusteta ärakaduja ja seletaksite ehk veidi seda nö. teise osapoole vaatenurka?

No see ei ole ju lampi, päris selgelt sellepärast, et sa tema mehe kohta halvasti ütlesid. Kas sa päriselus ka volksutad silmi ja mängid süütukest?

+1
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küsisin sõbrannalt ükskord peo käigus: Kas sa oled õnnelik?

Selle peale ta vihastas, hakkas kriiskama, viskas mu peolt välja (tema sünnipäev). Järgmisel päeval saatsin talle veel meili, et mis juhtus? Selle peale sain mingi meetripikkuse vastuse, kuidas ma mõnitan teda ja olen ilgelt nõme inimene üleüldse.

Tal oli ka muide, uus mees. Aga ma ei saa seostada, et tema kuidagi mängus võis olla, et mina lihtsalt näiteks sellele mehele ei meeldinud.

Pärast seda ei ole suhelnud mingi 20 aastat. Harva kui kuskil kohtunud oleme, siis oleme teretanud. Enne seda intsidenti suhtlesime ikka peaaegu igapäevaselt.

Mind kummitab see juhtum siiani, sest see on täiesti absurdne ja arusaamatu.

Saan su sobrannast isegi aru, sest ka minule sellised hinges  urgitsejad ei istu. Tavaliselt selliseid kysimusi ei esitata just heast sydamest – endal on nartsissistist naissugulane, kes armastab teistelt selliseid kysimusi kysida, et kas oled rahul, jne. Eriti, kui ta teab, et neil on raskemad ajad parasjagu. Ykskord vastasin talle samal toonil, et olen vaga rahul, kas sul on nyyd valus? Peale seda ei taha minuga enam eriti suhelda, krt.

Ja veel syynipaeval! Muidugi, kriiskama ei hakkaks mitte mingil juhul, lihtsalt eemalduks hiljem vaikselt. Aga inimesed ongi erinevad.

+14
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siiani saab teha kokkuvõtte, et inimesed on olnud absull empaatiavõimetud jobud. Ei ole keegi lampi ära kadunud, ikka on olnud põhjused.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

sest ka minule sellised hinges  urgitsejad ei istu.

Meil oligi vestlusring sellest, mis on õnn, kas kogu aeg peaks olema õnnelik vms. Ma ei küsinud seda kuidagi lambist ja kindlasti mitte ründaval toonil.

Ja siis räägitakse, et miks inimesed ei küsi teiste käest, kas sa oled õnnelik. No krt, võid sõbrast ilma jääda kui küsid, haige maailm.

+25
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keeruline ja samas huvitav teema. Ei oska siin isegi kellelegi plussi ega ka miinust panna, kuna seda saaks teha vaid siis, kui kuulda ka teise poole versiooni juhtunust. Üldjuhul niisama kedagi sõbrasuhtest välja ei lükata, kuid jah, vahel võib n-ö saatuslikuks saada ka lihtne küsimus, mis esitatud õige pisut ründavalt vms. Nt esimese, teemaalgata puhul ei tea ju, kuidas ta seda kommentaari sõbranna mehe kohta ütles, eks ta ise näeb seda nii, et kaitses sõbrannat, aga me ei tea tegelikult. See õnnetu-mitteõnnetu lugu on ilmselt selline, et see sõbranna tegelikult ei olegi tõesti õnnelik, aga vajutasid tema valusale kohale. Aga ma saan vaid oletada. Sõprussuhted ikka purunevad, ma ei tea vist kedagi, kel kasvõi mõneti sarnast asja elus poleks mitte kunagi ette tulnud. Tõsi, vahel võib see jääda ajutuseks ja hilisemas elus toimub ikkagi leppimine.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küsisin sõbrannalt ükskord peo käigus: Kas sa oled õnnelik? Selle peale ta vihastas, hakkas kriiskama, viskas mu peolt välja (tema sünnipäev). Järgmisel päeval saatsin talle veel meili, et mis juhtus? Selle peale sain mingi meetripikkuse vastuse, kuidas ma mõnitan teda ja olen ilgelt nõme inimene üleüldse.

siin on mängus nii värsked tunded kui alkohol…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleks vist rohkem vastuseid, kui teema oleks püstitatud olnud stiilis, et kellel kunagi sõprussuhted katkenud pole. Võtan elu ise raudteejaamana, kus igas peatuses astub keegi rongilt maha, traagilist pole siin midagi, traagiline oleks siis, kui sõbranna oleks minu mehega vahele jäänud.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kahest koolipõlve sõbrannast said uhhuutajad. Lamemaalased ja vandenõuteoreetikud nad ei olnud, õnneks nii kaugele asi ei arenenud. Aga igal koosviibimisel muud enam ei kuulnudki, kui vaimsus, naiselik vägi, inglid, positiivne mõtlemine ja muu jamps.

Hakati teistelt imelikult suunitletud küsimusi küsima. Kui inimene vastust ei teadnud, olid uhhuutajad üliõnnelikud, et leidsid oma uutele teooriatele tõestust. Järgnesid pikad loengud, miks on kuulaja naiselik kanal “blokeeritud” ja kuidas seda “avada”. Kui seadsin nende põhimõtted küsimärgi alla siis sain kuulda, et ju siis on mul endal mingid lapsepõlvetraumad antud teemadega 😀

Blokkimine ja solvumine oleks olnud lapsik. Viisin lihtsalt suhtluse miinimumini, õnneks me ei ela ühes kandis ja trehvame võib-olla kord mitme aasta tagant. Peitsin sotsiaalkanalites uhhuutajate postitused ära ja ise neile ei kirjuta-helista. Hea rahulik ja mõnus nüüd.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kummalist ei ole selles midagi. Üsna tihti juhtub, et sõbrannad lähevad meeste pärast tülli. Ka selline asi on tavaline, et sõbrannad on lahutamatud, aga kui ühele tekib peigmees, siis pole enam aega sõbrannaga suhelda ja sõprussuhe jääb unarusse.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma küsisin sõbrannalt ükskord peo käigus: Kas sa oled õnnelik? Selle peale ta vihastas, hakkas kriiskama, viskas mu peolt välja (tema sünnipäev). Järgmisel päeval saatsin talle veel meili, et mis juhtus? Selle peale sain mingi meetripikkuse vastuse, kuidas ma mõnitan teda ja olen ilgelt nõme inimene üleüldse.

siin on mängus nii värsked tunded kui alkohol…

Kui uus mees, siis seda kohatum on urgitseda niimoodi. Monel inimesel ei ole taktitunnet, voi kui moodsamalt, siis emotsionaalset intelligentsust yldse. Kui naed, et teine on onnelik, siis voib ju oelda, et ma naen, et sa oled onnelik, et sa lausa sarad, vms.

Aarmisel juhul mina kysiks millegi konkreetse kohta, kui inimene ise juttu teeb, et kas sa kahetsed, et ei lainud sinna kooli, et laksite lahku, vms. Aga mitte kunagi selliselt yldistavalt.  Raskem juhus on muidugi pahatahtlikkus voi lausa nartsissism. Need otsivad teise inimese norka kohta ja reaktsiooni, mida siis hiljem ara kasutada, ja seda mitte heatahtlikult.

Ainus, mida ma imestan, et ex-sobranna viitsis sulle veel pika kirja kirjutada, mina poleks kyll viitsinud. Ja alkoholi moju ei kesta 20 aastat.

+1
-18
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mul on ka hetkel jobust mees ja sõbranna ütleb mulle pidevalt. et mis sa temas küll leiad, ta näeb välja nagu pätt, möliseb minuga, ütleb halvasti, kritiseerib mu kodu, lapsi jne. Ja mina ei ütle midagi, sest see kõik on tõsi ja tahan mingil ajal selle mehe maha jätta ka. Sõbranna ütleb seda kõike sellepärast, et ta hoolib minust. Kuigi olen armunud, ei ole see mind teinud mehe suhtes pimedaks.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen see “mahajätja”. Blokkinud kedagi pole, lihtsalt ei suhtle enam omal algatusel ja sedaviisi olen kolm sõbrannat “välja suretanud”. Loomulikult polnud see põhjuseta.

Esimene oli selline, et minu meelest liialdas alkoholiga. See poleks mind seganudki muidu, aga ta käitus nii, et kui koos väljas olime, pressis, et mina pean kaasa jooma. Lisaks tegi ta kogu aeg mingeid lolle nalju, mida ise naljakaks pidas. Suhtlus lõppes pärast seda, kui ükskord reede õhtul ma juba ühe jalaga voodis olin ja tema helistas, et lähme välja. Ma ütlesin ära, siis naeris mulle telefoni, et oo jaa, sa oled ju pensionär, kl 10 juba magad ja veel selline pikk irooniline jutt. Lõpetasin kõne ära ja telefoni välja. Rohkem me pole suhelnud, kuigi ta saatis mingi ennastõigustava sõnumi, millele ma ei vastanud.

Teine sõbranna muutus mulle lihtsalt marutüütuks, sest oli pidevas mehenäljas. Ta tahtis peret ja lapsi ja see, et temal meest ei olnud, oli pidevalt nö elevant toas. Meest ei olnud aga sellepärast, et ta oli sotsiaalselt veidi saamatu ja veidra käitumisega. Lemmikseriaal oli Seks ja Linn ja pidevalt käis mingi urgtsemine, kes kus kellega käib ja laterdas muudkui kõigile sellest. Kui mina oma mehega tutvusin, oli meie suhe alles väga algusjärgus ja mees elas välismaal. Sõbranna küsis mu mehega esimesel kohtumisel, et nooh, kes siis kolima hakkab. Pidin piinlikkusest maa alla vajuma. Pärast seda hakkasin süstemaatiliselt suhtlust vähendama, ise ühendust ei võtnud. Lõpuks kolisingi välismaale, abiellusin ja nö kadusingi ära. Mees ei ole töll ega vägivaldne ega harimatu. Aga sõbranna, hoolimata oma kahest kõrgharidusest oli selline klatšiva külamuti mentaliteediga ja ma ei soovinud oma eraelu enam temaga jagada.

Kolmas taipas suht ise ära kaduda ja me kumbki pole ühendust võtnud. Toimus see pandeemia ajal, mul on laps, kes oma tervisehäda tõttu oli arvatavasti riskigrupis, aga alguses ju keegi eriti midagi ei teadnud ka. Olime üli-ettevaatlikud, hirm oli suur ja olukord segane. Sõbranna hakkas mulle saatma mingeid linke, kus mingi uhuutädi jutustas, kuidas inimesed hakkavad nüüd kohe massiliselt surema. Kes just täpselt, ei mäleta enam, vist need, kes tema videoid ei vaadanud ja nende järgi ei elanud. Vbl ka kõik need, kes teste tegemas käisid. Vms. Igatahes, sõbranna kirjutas, et äkki sind huvitab ja saatis mingi rodu linke. Mina vastasin, et ei huvita, ei taha mingit surmajuttu. Olin just enne kaotanud isa ja veel üks eakas sugulane oli järjest kehvema tervisega. Mehel ka kahe käe sõrmedel eakaid sugulasi, kes kõik riskigrupis olid. No ei olnud mulle seda uhuud õnnetusekraaksujat vaja. Pärast seda pole me rohkem suhelnud, vbl ta vaatas veel neid videoid ja arvas, et ma läksin ka koos ülejäänud massidega loojakarja.

Mis me nüüd selle põhjal järeldada võime: suhtluse lõppemine ei olnud tegelikult lambist, vaid pigem sai üks konkreetne sündmus nö päästikuks või viimaseks õlekõrreks. Põhjused olid absoluutselt olemas ja ausalt öeldes ka minu meelest päevselged ja teised asjaosalised oleks pidanud ise aru saama. Küllap said ka, sest mingit pommitamist, et mis juhtus õnneks ei järgnenud. Jah, ma ei öelnud, et kuule, joodik, ma ei viitsi suga ringi kooserdada, kuule klatšimoor, ära urgitse, kuule uhuu, kutsu mõistus koju.

Sinu sõbranna ka ei öelnud sulle, et ta ei taha suhelda inimesega, kes ta meest ei salli. Oleksid võinud ju ise aru saada. Ega teha polegi midagi, ta valis sinu asemel mehe, isegi kui see juhtub töll olema, ei saa sina sinna midagi teha. Igaüks meist peab ise oma ämbrid läbi kolistama.

+22
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lampi ei kao keegi ära. Ikka omad põhjused selle taga.

Mul mees üritas ka minu sõbrannad maha teha, et nad kindlasti on kadedad ja üks sõbranna tegeleb Oriflame’ga, abikaasa oli surmkindel, et ma ostan mõned asjad endale sõbranna surve all, kuna mul pappi justkui on. Pidin talle selgeks tegema, et need on minu sõbrannad, kellega juba pea 20 aastat koos oldud ja pole tema asi öelda, kellega ma suhtlema peaksin. Rohkem ta sel teemal ei virisenud.

Iseenesest sõbrannadest pole keegi kuskile kadunud, meil pole mingeid põletavaid teemasid ka, mille pärast võiks kasvõi teoorias nii tülli minna, et rohkem ei suhtleks.

Kunagi 10 aastat tagasi oli “parim sõbranna”. Aga seal pidas paika ütlus “tahad kaotada sõpra – anna talle raha võlgu”. Andsin. Ja siis 7 kuud ajasin teda tikutulega taga, kus raha on. Siis kui viimase võla tasus – kadus ära. Mina rohkem pole suhelnud. Ta ise küll proovis suhted taastada mingi 5 aasta pärast, aga ma ei olnud huvitatud enam.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siiani saab teha kokkuvõtte, et inimesed on olnud absull empaatiavõimetud jobud. Ei ole keegi lampi ära kadunud, ikka on olnud põhjused.

No see, kes ära kaob on ju samuti empaatiavõimetu jobu. Räägiks siis vähemalt asjad selgeks ja alles siis lõpetaks suhtluse ära. Aga ei, solvutakse ei tea täpselt mille peale ja eeldatakse, et teine inimene loeb tema mõtteid.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen see “mahajätja”. Blokkinud kedagi pole, lihtsalt ei suhtle enam omal algatusel ja sedaviisi olen kolm sõbrannat “välja suretanud”. Loomulikult polnud see põhjuseta.

Esimene oli selline, et minu meelest liialdas alkoholiga. See poleks mind seganudki muidu, aga ta käitus nii, et kui koos väljas olime, pressis, et mina pean kaasa jooma. Lisaks tegi ta kogu aeg mingeid lolle nalju, mida ise naljakaks pidas. Suhtlus lõppes pärast seda, kui ükskord reede õhtul ma juba ühe jalaga voodis olin ja tema helistas, et lähme välja. Ma ütlesin ära, siis naeris mulle telefoni, et oo jaa, sa oled ju pensionär, kl 10 juba magad ja veel selline pikk irooniline jutt. Lõpetasin kõne ära ja telefoni välja. Rohkem me pole suhelnud, kuigi ta saatis mingi ennastõigustava sõnumi, millele ma ei vastanud.

Teine sõbranna muutus mulle lihtsalt marutüütuks, sest oli pidevas mehenäljas. Ta tahtis peret ja lapsi ja see, et temal meest ei olnud, oli pidevalt nö elevant toas. Meest ei olnud aga sellepärast, et ta oli sotsiaalselt veidi saamatu ja veidra käitumisega. Lemmikseriaal oli Seks ja Linn ja pidevalt käis mingi urgtsemine, kes kus kellega käib ja laterdas muudkui kõigile sellest. Kui mina oma mehega tutvusin, oli meie suhe alles väga algusjärgus ja mees elas välismaal. Sõbranna küsis mu mehega esimesel kohtumisel, et nooh, kes siis kolima hakkab. Pidin piinlikkusest maa alla vajuma. Pärast seda hakkasin süstemaatiliselt suhtlust vähendama, ise ühendust ei võtnud. Lõpuks kolisingi välismaale, abiellusin ja nö kadusingi ära. Mees ei ole töll ega vägivaldne ega harimatu. Aga sõbranna, hoolimata oma kahest kõrgharidusest oli selline klatšiva külamuti mentaliteediga ja ma ei soovinud oma eraelu enam temaga jagada.

Kolmas taipas suht ise ära kaduda ja me kumbki pole ühendust võtnud. Toimus see pandeemia ajal, mul on laps, kes oma tervisehäda tõttu oli arvatavasti riskigrupis, aga alguses ju keegi eriti midagi ei teadnud ka. Olime üli-ettevaatlikud, hirm oli suur ja olukord segane. Sõbranna hakkas mulle saatma mingeid linke, kus mingi uhuutädi jutustas, kuidas inimesed hakkavad nüüd kohe massiliselt surema. Kes just täpselt, ei mäleta enam, vist need, kes tema videoid ei vaadanud ja nende järgi ei elanud. Vbl ka kõik need, kes teste tegemas käisid. Vms. Igatahes, sõbranna kirjutas, et äkki sind huvitab ja saatis mingi rodu linke. Mina vastasin, et ei huvita, ei taha mingit surmajuttu. Olin just enne kaotanud isa ja veel üks eakas sugulane oli järjest kehvema tervisega. Mehel ka kahe käe sõrmedel eakaid sugulasi, kes kõik riskigrupis olid. No ei olnud mulle seda uhuud õnnetusekraaksujat vaja. Pärast seda pole me rohkem suhelnud, vbl ta vaatas veel neid videoid ja arvas, et ma läksin ka koos ülejäänud massidega loojakarja.

Mis me nüüd selle põhjal järeldada võime: suhtluse lõppemine ei olnud tegelikult lambist, vaid pigem sai üks konkreetne sündmus nö päästikuks või viimaseks õlekõrreks. Põhjused olid absoluutselt olemas ja ausalt öeldes ka minu meelest päevselged ja teised asjaosalised oleks pidanud ise aru saama. Küllap said ka, sest mingit pommitamist, et mis juhtus õnneks ei järgnenud. Jah, ma ei öelnud, et kuule, joodik, ma ei viitsi suga ringi kooserdada, kuule klatšimoor, ära urgitse, kuule uhuu, kutsu mõistus koju.

Sinu sõbranna ka ei öelnud sulle, et ta ei taha suhelda inimesega, kes ta meest ei salli. Oleksid võinud ju ise aru saada. Ega teha polegi midagi, ta valis sinu asemel mehe, isegi kui see juhtub töll olema, ei saa sina sinna midagi teha. Igaüks meist peab ise oma ämbrid läbi kolistama.

Mõnel ikka jagub neid sõbrannasid, küta nendega kasvõi ahju.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No see, kes ära kaob on ju samuti empaatiavõimetu jobu. Räägiks siis vähemalt asjad selgeks ja alles siis lõpetaks suhtluse ära. Aga ei, solvutakse ei tea täpselt mille peale ja eeldatakse, et teine inimene loeb tema mõtteid.

Hakka siis viisakalt kahe lausega selgitama, kui probleemide algus on põhjatus mannergus, kuidagi ei jõua selle tuumpõhjuseni, et miks siis nii lõppes või nagu eelpool nimetati päästikpõhjustena ummamuudu mõtlemine, alkoholism, klatš. Nagu öeldakse-täna sõbrannad, homme kontvõõrad.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ühe väga pikaajalise sõbrannasuhte lõpetanud, sest meie maailmavaated ei klappinud enam.

Lisaks üritas ta minuga manipuleerida, tõrjudes minust eemale talle mitte sobivaid inimesi. Jäi vahele mitmete valedega, aga need ma andsin andeks, nagu ka siin teiste poolt mainitud kaaslase maha tegemise. Tema meelest olid kõik mu mehed (neid oli meie pika sõbrannasuhte jooksul kolm) mulle valed. Tal endal oli pmst iga kuu uus mees, aga see oli tema arust ok.

Meie suhte lõpetas aga üks väga nõme vale, mida ma talle enam ei andestanud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõbranna on totaalselt armunud ja sa ütlesid ta mehe kohta halvasti. See ongi põhjus. Kui ükskord roosast mullist väljub, küll siis otsib su jälle üles, et oma mehikest kiruda. Armund inimene pole adekvaatne lihtsalt.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan su sobrannast isegi aru, sest ka minule sellised hinges  urgitsejad ei istu. Tavaliselt selliseid kysimusi ei esitata just heast sydamest – endal on nartsissistist naissugulane, kes armastab teistelt selliseid kysimusi kysida, et kas oled rahul, jne.

Mind sellised küsimused üldse ei häiriks. Vastaks, et jaa, olen küll ja astuks edasi. 😀

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpetasin ühe lapsepõlve sõbrannaga suhtlemise pärast 35 aastat kui mu lähedane oli just koroona tagajärjel surnud ning sõbranna oli koroona eitaja ja uhhuutaja. Muidugi ütlesin talle ka põhjuse miks ma, enam temaga suhelda ei taha, niisama kadumine oleks pärast nii pikki aastaid alatu olnud.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

eie suhte lõpetas aga üks väga nõme vale, mida ma talle enam ei andestanud.

Aga see pole ju kummaline, kui valetava inimesega suhelda ei taha.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui uus mees, siis seda kohatum on urgitseda niimoodi. Monel inimesel ei ole taktitunnet, voi kui moodsamalt, siis emotsionaalset intelligentsust yldse. Kui naed, et teine on onnelik, siis voib ju oelda, et ma naen, et sa oled onnelik, et sa lausa sarad, vms. Aarmisel juhul mina kysiks millegi konkreetse kohta, kui inimene ise juttu teeb, et kas sa kahetsed, et ei lainud sinna kooli, et laksite lahku, vms. Aga mitte kunagi selliselt yldistavalt.  Raskem juhus on muidugi pahatahtlikkus voi lausa nartsissism. Need otsivad teise inimese norka kohta ja reaktsiooni, mida siis hiljem ara kasutada, ja seda mitte heatahtlikult. Ainus, mida ma imestan, et ex-sobranna viitsis sulle veel pika kirja kirjutada, mina poleks kyll viitsinud. Ja alkoholi moju ei kesta 20 aastat.

No aga igasuguseid veidrikke on olemas, üks näiteks on ma ei saa aru, mis põhjusel, sinu kommentaarist teavitanud. Kui näiteks teaksin, et minu sõbranna selline kitupunn on, oleks sõprusel lõpp ka. Langeks mu silmis ikka väga alla.

+3
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

eie suhte lõpetas aga üks väga nõme vale, mida ma talle enam ei andestanud.

Aga see pole ju kummaline, kui valetava inimesega suhelda ei taha.

Tegelikult ei ole jah, aga kahju oli ikkagi.

Paari kuu pärast jõudis reaalsus kohale. Et lõppes suhe inimesega, kellega olin koos lapsepõlvest saati. Kõik need meie rattasõidud ja öised ujumised. Kes tundis mind läbi ja lõhki. Kellega olime koos nutnud ja naernud, nii lollusi kui toredaid asju teinud. Teadsime teineteise elust kõike.

Ja samas ikkagi oli kogu seda head varjutamas midagi, millele enam lõpuks läbi sõrmede vaadata polnud võimalik. Hoolimata, et mu sõbranna näol oli tegemist väga intelligentse ja targa inimesega.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõnel ikka jagub neid sõbrannasid, küta nendega kasvõi ahju.

Kolm sõbrannat on kohe nii hirmus palju või? Sul endal pole siis ühtegi olnud? Aga noh, eks ma olen juba paraja portsu aastakümneid elanud ka, ega need sõbrannad mul kõik täpselt ühel ja samal ajal polnud. Aga muidu jah, mul on ikka õnneks mõned veel, kuigi ise pean end pigem introverdiks.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on läbi elu erinevaid sõbrannasid olnud, kuid enam neid minu elus ei ole. Ei olnud seal miskit tüli või arusaamatust, kuid mul tulid uued elusündmused ja inimesed peale, seega polnud nad enam minu elu osa. Ma ei tea, et äkki nemad tundsid mingeid sügavaid lahkuminemise tundeid sel ajal, olid isegi pahased, kuid minu jaoks oli loomulik, et nüüd teised inimesed. Nüüd uued sõbrannad, kes on rohkem vastavuses minu praeguse elu ja olemusega.

Kunagi aastaid tagasi ühe sõbrannaga hakkasid suhted halvemaks minema, oli ka miski tüli moodi asi (ta oli sel eluperioodil väga keeruline), seega me paar aastat ei suhelnud. Samas paari aasta pärast hakkasime suhtlema, nüüd oleme jälle vahvad sõbrad edasi. Meile mõlemale oli seda pausi vaja.

Tegelikult olen jäänud ilma ka sõbrannade pundist, kus samuti hakkas mingi periood kõik väga viltu vedama. Kellelgi polnud kunagi aega, vestlustes oli palju sellist labast tagarääkimist, kui kohtusime, siis üks sõbranna muudkui egotripitas. Tema oli veel väga radikaalne vaktsiinipooldaja, kes rääkis sellest kõigest suht Hitleri stiilis. Ja nii ta läks, et üks tüli ja mina jäin sõpradest ilma. Samas tore, et ma ei ole enam sõpruses, mis enam ei toiminud, kuigi tegelikult aastaid oli meil väga tore koos olla, seega oleks me võinud selle asja toimima saada. Kõige rohkem teeb haiget, et see sõpruskond nii ühtse meeskonnana mulle selja keeras. Ega see reetmise tunne just mõnus ei ole. Ma loodan, et neil läheb kõigil kenast. Kahju, kuid c`est la vie.

+7
-8
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 187 )

Esileht Pereelu ja suhted Kummaliselt lõppenud sõprussuhted