Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kunagised teadmised, mis enam ei kehti

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 181 )

Teema: Kunagised teadmised, mis enam ei kehti

Postitas:
must parl

Mis on need asjad, mida kunagi on olnud soovitused või laialt levinud teadmised tervise või muu asja kohta, mis tänaseks on ümber lükatud või tunduvad lausa jaburad.

Kui mina veel noor olin, siis öeldi, et trenni ajal ja peale trenni umbes tund aega ei tohi vett juua, kui tahtsid kaalust alla võtta.

Veel oli, et ükskõik mis kõhuhädaga, meil kodus vähemalt, ikka soovitati piima juua – piimale oli omistatud tohutu tervislikkus.

+35
-5
Please wait...

Postitas:
piret005

Et muna tõstab kolesterooli taset ja põhjustab südamehaiguseid. Seda usuvad paljud praegugi.

+44
-4
Please wait...

Postitas:
primaka

Valutava kurgu puhul pidi kunagi jooma kuuma piima meega.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Et ka väikse palavikuga tuleb kohe palavikualandajat võtta.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
jax

Tarkuseterad Äripäevast mitte väga ammu aega tagasi:

Praegusel ajal on nii korterelamute kui ka eramajade puhul gaasiküte oluliselt soodsam kui tsentraalvõrgud, elektriküte või kütteõli.

Kütteks tarbitav gaas on samasugune maailmaturu börsikaup nagu elekter. Kuigi seni veel sõltub Venemaa gaasiturust ja hinnakujundusest kogu Euroopa, tehakse Euroopa Liidu riikides investeeringuid veeldatud loodusliku maagaasi (LNG) tarnimiseks ja spetsiaalsete LNG terminalide ehitamiseks maagaasi transportimiseks meritsi. See peaks tulevikus pakkuma gaasihindadele konkurentsi.

+12
-8
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Veel  mäletan, et varem pidevalt manitseti, et kuivalt ei tohi süüa, vaid tuleb toidu kõrvale ikka juua, et maol oleks kergem seedida. Nüüd on pigem vastupidine seisukoht tulnud, et toidu kõrvale ei olegi kasulik juua.

+29
-4
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Veel mäletan, et varem pidevalt manitseti, et kuivalt ei tohi süüa, vaid tuleb toidu kõrvale ikka juua, et maol oleks kergem seedida. Nüüd on pigem vastupidine seisukoht tulnud, et toidu kõrvale ei olegi kasulik juua.

Tead, et toitu peab alati 30 korda närima, sest seedimine algab juba suus. Kui närida ainult 4-5 korda ja alla neelata, siis on tüsedus garanteeritud, sest aju jaoks on kõht isegi siis tühi kui sõid hiigelkoguse toitu ära.

+2
-40
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
paadund perekoolik

Veel mäletan, et varem pidevalt manitseti, et kuivalt ei tohi süüa, vaid tuleb toidu kõrvale ikka juua, et maol oleks kergem seedida. Nüüd on pigem vastupidine seisukoht tulnud, et toidu kõrvale ei olegi kasulik juua.

Tead, et toitu peab alati 30 korda närima, sest seedimine algab juba suus. Kui närida ainult 4-5 korda ja alla neelata, siis on tüsedus garanteeritud, sest aju jaoks on kõht isegi siis tühi kui sõid hiigelkoguse toitu ära.

Ahah! Ainult et miks sa seda mulle räägid? Kirjutasin kuskil, et seedimine ei alga suust või?

+23
0
Please wait...

Postitas:
vareenik

Teadsin ja uskusin siiralt, et arstid ja meditsiin on inimeste hüvanguks. See teadmine hakkas kaduma peale seda, kui nägin, millise kergusega arstid ravimeid, et eriti AB-d välja kirjutavad, ilma, et üldse süveneks, milles on probleem. Kahjuks peidetakse nii tehes vaid sümptomeid ja probleem vaid süveneb. Peale seda kui olin teinud ühele perearstide oü-le raamatupidamist, süvenes see teadmine veelgi.

Meditsiin (sealhulgas ja esikohal muidugi ravimitööstus)  on maailma suurim äri. Mida rohkem haigeid, seda suuremad kasumid.

Edasi mõtleb juba igaüks ise.

+24
-46
Please wait...
Postitas:
tellis

Et rasvast ei tohi süüa, kui tahad saledaks saada/saledaks jääda – tuleb süüa lahjat, light jogurtid, muna (vähemalt munakollast) ära söö, sest see on rasvane jne.

Tänapäeval soovitatakse, et rasvast ei tasu karta, aga süsivesikuid tuleb vähendada.

+40
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Ahah! Ainult et miks sa seda mulle räägid? Kirjutasin kuskil, et seedimine ei alga suust või?

Sest kui sa näriksid 30 korda, siis poleks tüse, sest juba vanad inimesed teadsid seda, aga sulle meeldib neid teadmisi ümber pöörata ja siis halada.

0
-36
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Et rasvast ei tohi süüa, kui tahad saledaks saada/saledaks jääda – tuleb süüa lahjat, light jogurtid, muna (vähemalt munakollast) ära söö, sest see on rasvane jne.

Tänapäeval soovitatakse, et rasvast ei tasu karta, aga süsivesikuid tuleb vähendada.

Muna kollane siis ei olegi rasvane? Miks need kulturistid selle munakollase ära viskavad ja ainult munavalget söövad, eks nad on lollid ja ei käi perekoolis.

Kõiki neid rumalusi levitategi te ise ja siis imestate.

+2
-48
Please wait...
Postitas:
Khkh

Minu vanaema ütles alati, et supi kõrvale ei tohi vett juua, muidu supp “taheneb kõhus ära”. Mis loogika või vanarahvatarkus seal taga oli, seda ma olengi jäänud mõistatama.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Minu vanaema ütles alati, et supi kõrvale ei tohi vett juua, muidu supp “taheneb kõhus ära”. Mis loogika või vanarahvatarkus seal taga oli, seda ma olengi jäänud mõistatama.

Kui jood vett, siis saab ju kõht veest täis ja suppi ei söögi. Vesi mõjutab ka maomahla koostist. Minu ema ei lubanud leiba süüa, sest muidu sõingi leivaviilud ära, aga suppi enam ei tahtnud. Tänu sellele et ma supi kõrvale leiba ei söönud, olen siiani sale. Teised inimesed söövad isegi pelmeenide kõrvale saia, joovad veel piima. Millised suured kered neil on.

0
-65
Please wait...
Postitas:
meri2

Põletusele tuleb hapukoort määrida.

+45
-1
Please wait...

Postitas:
meri2

Veganlus meie kliimas on tervise- ja keskkonnasõbralik – aga see on praegune väärarusaam.

+22
-14
Please wait...
Postitas:
paadund perekoolik

Kui jood vett, siis saab ju kõht veest täis ja suppi ei söögi. Vesi mõjutab ka maomahla koostist. Minu ema ei lubanud leiba süüa, sest muidu sõingi leivaviilud ära, aga suppi enam ei tahtnud. Tänu sellele et ma supi kõrvale leiba ei söönud, olen siiani sale. Teised inimesed söövad isegi pelmeenide kõrvale saia, joovad veel piima. Millised suured kered neil on.

Selle vanarahvatarkuse taga oli ikka pigem see loogika, et kui jood sooja supi kõrvale külma vett/piima, siis sellest külma vedeliku tõttu supp hangub ära ja tekitab maos ebamugavust. Ajuvaba arusaam muidugi, aga minagi mäletan oma lapsepõlvest taolist juttu.

+22
0
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

* Et marrastustel jm kergematel haavadel on hea lasta õhu käes kuivada – nüüdne haavaravi ütleb, et haav tuleb justnimelt katta, niiske keskkond soodustab tegelikult seda, et ei teki kõvu kärnasid ja haav paraneb tegelikult paremini (ehkki võib kauem leemendada).

* Et siia talvituma jäänud lindudele tuleks talvel saia/leiba anda.

* Et teadvusetu inimene tuleb poolkülili panna justnimelt paremale küljele. Tegelikkuses ei ole vahet, kummal küljel inimene lamab, peaasi, et ta oksendades sellesse ei lämbuks.

* Karjahierarhia ja peremehele (alfale) allutamine koerte kasvatamisel – tänapäeval on uuringutega jõutud sinnani, et kogu see alfa-, beeta- jne teema ei kehti isegi huntide puhul nii, nagu arvati, vaid huntide omavahelised suhted, sh alluvussuhted, on oluliselt keerulisemad ja muutlikumad, ja koertele ei saa seda süsteemi samuti üle kanda.

+20
-10
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Sest kui sa näriksid 30 korda, siis poleks tüse, sest juba vanad inimesed teadsid seda, aga sulle meeldib neid teadmisi ümber pöörata ja siis halada.

Sul, vaesel mehikesel, kupli all ikka kõik päris korras ei ole, kinnitad seda arvamust iga oma postitusega. Targutad kõikide teemade all täiesti kontekstivabalt asjadest, mis teiste jutuga sugugi ei haaku. Öeldakse, et suu räägib, millest süda täis, aga äkki teed oma kehakaaluprobleemidest eraldi teema?

+27
-3
Please wait...

Postitas:
tellis

Meditsiin (sealhulgas ja esikohal muidugi ravimitööstus)  on maailma suurim äri. Mida rohkem haigeid, seda suuremad kasumid. Edasi mõtleb juba igaüks ise.

Nojah, aga enne meditsiini ja tööstust olid paljud haigused surmaotsus, mis tänapäeval on väljaravitavad (sealhulgas nende paljukirutud AB-dega) või kontrolli all hoitavad. Ikka ei olnud nii, et enne ravimitööstust inimesed haigustesse lihtsalt ei jäänud või et loodusravi oleks aidanud kõige vastu.

Iseasi on küsimus, et kas ravimite tootmist saaks kuidagi teistmoodi (kasumit mittetaotlevalt) korraldada. Praegu, jah, saab keegi sellest kasu. Aga see ei tähenda, et ravimid poleks vajalikud. Toit on ka vajalik, aga kellegi jaoks tähendab toit kasumit jne.

Aga et arste ja ravimite tootmist lihtsalt ei oleks… Seda küll ei tasu tahta.

+31
-2
Please wait...

Postitas:
Draga

Et vaktsineerituna ei nakatu.

+25
-26
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Et muna tõstab kolesterooli taset ja põhjustab südamehaiguseid. Seda usuvad paljud praegugi.

Minule räägiti lapsena, et üle 1 muna päevas ei tohi süüa.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Ja et palavik tuleb paksu teki all “välja higistada”.

+30
-3
Please wait...

Postitas:
vareenik

Aga

Meditsiin (sealhulgas ja esikohal muidugi ravimitööstus) on maailma suurim äri. Mida rohkem haigeid, seda suuremad kasumid. Edasi mõtleb juba igaüks ise.

Nojah, aga enne meditsiini ja tööstust olid paljud haigused surmaotsus, mis tänapäeval on väljaravitavad (sealhulgas nende paljukirutud AB-dega) või kontrolli all hoitavad. Ikka ei olnud nii, et enne ravimitööstust inimesed haigustesse lihtsalt ei jäänud või et loodusravi oleks aidanud kõige vastu.

Iseasi on küsimus, et kas ravimite tootmist saaks kuidagi teistmoodi (kasumit mittetaotlevalt) korraldada. Praegu, jah, saab keegi sellest kasu. Aga see ei tähenda, et ravimid poleks vajalikud. Toit on ka vajalik, aga kellegi jaoks tähendab toit kasumit jne.

Aga et arste ja ravimite tootmist lihtsalt ei oleks… Seda küll ei tasu tahta.

Aga seda ma ju oma postituses ütlesingi. Süsteem on üdini mäda.

Kui selline asi nagu inimeste tervis ja elu on orienteeritud ainult kasumile (k.a. arstid, kes iga välja kirjutatud ravimi eest protsenti saavad, samal ajal kui iga uuring nende taskust raha röövib), siis on ikka väga raske seda kõike usaldada.

Eriti levinud ongi see just esimese lüli, ehk perearstide hulgas. Mõelge, kui lihtne on saada saatekirja mõnele analüüsile või uuringule ja kui kiiresti teile tavaliselt mõni ravim välja kirjutatakse? Kusjuures see kõige lihtlabasem vereproov, mida kõige tihedamalt siiski tegema saadetakse, ei näita peale põletiku mitte midagi.

Aga kahjuks liiga paljud inimesed ei tea seda kõike. Mina ka ei teadnud. Lihtsalt usaldasin pimesi, kuni selle usalduse tagajärgi omal nahal väga valusalt tunda sain. Kahjuks pöördumatult.

+12
-29
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Sul, vaesel mehikesel, kupli all ikka kõik päris korras ei ole, kinnitad seda arvamust iga oma postitusega. Targutad kõikide teemade all täiesti kontekstivabalt asjadest, mis teiste jutuga sugugi ei haaku. Öeldakse, et suu räägib, millest süda täis, aga äkki teed oma kehakaaluprobleemidest eraldi teema?

Sina oledki see kes mind igas teemas sõimab. Kui palju sul neid kontosid on vanatädi? 100? Kui sa sured ka ja kaod, siis keegi ei räägi PK minust, sest sind enam pole.

+2
-29
Please wait...
Postitas:
Ida

Suure verejooksu sulgemist žgutiga enam ei soovitata, eelistada tuleks rõhksidet.

+5
-10
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Suure verejooksu sulgemist žgutiga enam ei soovitata, eelistada tuleks rõhksidet.

Ausalt soovitad seda?

+7
-4
Please wait...

Postitas:
temake

Kass ei tohi piima juua ja koer ei tohi šokolaadi süüa

+6
-43
Please wait...

Postitas:
temake

Ja et palavik tuleb paksu teki all “välja higistada”.

viinasokid palaviku alandajana

+3
-16
Please wait...

Postitas:
moorike

Et peale 18 ei tohi süüa…ise olen seda alati jaburaks pidanud,  aga üks sõbranna jälgib siiamaani…

+14
-11
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 181 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kunagised teadmised, mis enam ei kehti