Mul siin ETV-d ei näita, vaatasin BBC pealt. Seal küll ei öeldud, LOOMULIKULT ei osale. Öeldi, et olevat Californias ja Archie tähistab oma sünnipäeva. Võtab muigama muidugi, lapse sünna on nii tähtis, et isegi vanaisa kuningaks kroonimisele pole aega tulla… Ja mehe lasi puhta üksi ula peale, muidu ju räägitakse, et avalikus kohas ei lase tal käestki lahti. Aga mis neil muud ikka öelda on, ei tulnud ilmselt sellepärast, et muidu poleks kuningat keegi märganudki, ainult laksutavad lõugu, mis Meghan teeb ja mis tal seljas on.
Ma ei tea, mis ETV-s muidu veel räägiti, aga BBC pealt oli küll huvitav kuulata ja vaadata nt regaalia ajalugu ja kust on pärit erinevad kroonimise tseremoonia osad. Samuti, et Charlesi sooviks oli tseremoonial näidata kuningriiki sellisena nagu ta praegu on, mistõttu oli traditsioonidele lisatud ka mitmeid tänapäevaseid elemente.
Kuldsel tõllal on muideks väga sümboolne tähendus, selle kinkis omal ajal Austraalia, selles on kasutatud puitu, mis pärit kuulsatelt laevadelt ja ajaloolistest hoonetest. Tegemist on kuulsa tõllameistri suurepärase meistriteosega, miks siin jumalat appi vaja kutsuda on?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diamond_Jubilee_State_Coach
Samuti räägiti BBC-s, et tegu oli erakordse paraadiga, nii suures koguses inimesi ja hobuseid korraga sünkroonis liikuma panna on omaette saavutus, millele eelnes 6 kuud harjutamist.
Delfis, vaatasin, oli kommenteerima võetud millegipärast see ilublogija Wadowski, kes tootis u sellist teksti, et Harry istub hapu näoga, ei tea, kas talle ei meeldi Camilla. Nagu… milleks muliseda, kui teemat absoluutselt ei jaga ja midagi asjalikku öelda pole. Harry oli kusjuures täiesti tavalise neutraalse näoilmega. Päriselt ka kujutab keegi ette, et ta läheks isa kroonimisele nägusid tegema… Kui kellegi nägu üldse kommenteerida, siis Camilla oli suht sünge ja krimpsus ja kühmus kogu aeg. Kui krooni pähe sai, siis korraks vähe suunurgad kerkisid.
Minu meelest oli kõige tegijam hoopis 72-aastane printsess Anne, kes kirikust otse hobuse selga kalpsas ja terve tagasitee eskordis ratsutas. Isegi kuningas kuldses tõllas kahvatub selle kõrval.
Aga muidu – arvestades, mis suunas meil praegu see ilmaeluke liigub, võib juhtuda, et nii imposantset üritust enam tulevikus näha ei õnnestugi.