Ma ise arvan, et ajad on paljudele kurjad, sest inimestel hakkab jõud otsa saama – aastaid covidi-jama, nüüd Ukraina sõda, hinnatõusud, kampaania korras rohepööre, lõhestatud ühiskond jne (lisage omalt poolt!) ja seda kõike võimendab meie valitsus ja meedia.
Las siis vähemalt inimesed laulavad. Ei pea veel laulu üle ka vinguma.
Laulge-laulge, mina ei keela. Aga mulle ei pea see laul, ega selle laulu sõnum meeldima. Enamus sellest, mille sa välja tõid, ei ole kohe kuidagi Praeguse või ka eelmise ega ka üleelmise jne valitsuse süü. Asjad lihtsalt on nagu on, Covid ja sõda tulid meist sõltumata. Hinnatõusud nende tagajärjena. Jah, siin võib vaielda, mida oleks võimalik paremini teha, et inimestel nii raske ei oleks. Aga eks ses osas jäädaksegi erinevale arvamusele. Mina olen seda usku, et raha ei tule seina seest ning kulutada ei saa rohkem, kui raha on. Ok, mingis osas saab muidugi ka laenata, aga see peab olema läbimõeldud otsus ning see laenuraha tuleb ka tagasi maksta, ehk ikka peab selle raha teenima.
Ühiskonna lõhestamist võimendavad ju kõik poliitilised jõud. Ei oleks ilma ekre-ta see lõhestumine nii tugev, ei oleks ilma reformierakonnata see lõhestamine nii tugev. Ekre pooldajad tahavad hirmsasti väita, et need teised on pahad ja lõhestavad. Aga tegelikult lõhestavad ju ise ka kogu selle kurjusega, mida nad on suust välja ajanud.
Kuidas saaksin nt mina toetada EKRE-t, kui mul on häid sõpru nii arstide, Tallinna Ülikooli lõpetanute, põllumeeste ja homode seas – kõigile neile on nad ju halvasti öelnud. Ei, ma ei saa iial sedasi rääkivat erakonda toetada, nende ütlemised tekitavadki seda polariseerimist ja lõhestamist. ja vastupidi muidugi ka, EKRE valijad jälle tunnevad, et need teised arvavad neist halvasti nende valikute pärast.