Milline liha sobiks hästi ühepaja toidu jaoks ja oleks soodsa hinnaga?
Teema: Kus poes soodsa hinnaga liha
Kaelakarbonaad. Vaata poodidest pakkumisi, pole kallis.
Milline liha sobiks hästi ühepaja toidu jaoks ja oleks soodsa hinnaga?
Ühepajarooga sobib ribiliha ikka paremini kui kael. Ja on igas poes üsna soodne, aga turult saab ehk veel parema hinnaga. Tartus on Rotaksi poed väga populaarsed iga liha ostmiseks.
Ühepajarooga sobib ribiliha ikka paremini kui kael.
Üks kõik, mis liha sobib.
Vaata klassikat: https://nami-nami.ee/retsept/8246/%C3%9Chepajatoit
Ja kui inimene küsis soodsat, siis ribi ei ole tavaliselt väga soodne. (arvesta veel sellega ka, et konte täis)
Soodne on praegu Grossil raieliha 2,68€/kg ja Rimis kael 3,50€/kg
Ribi saab Oma Põrssast alates 5,50.
Ja inimene, MILLISELT turult sa liha veel odavamalt saad, kui hetkel Grossis või Rimis on?
Mulle tundub, et sa pole elus kunagi liha üldse ostnudki…?
Balti Jaama turul kukud pikali, kui hindu näed ja Vastse Kuuste lihapoodi igaüks ei satu.
Mustamäe turult võid heal juhul saada sedasama raiekat, mis venelased hommikul Grossist hulgi kokku on ostnud ja 1,5€/kilole otsa keevitanud.
Seakael on ühepajatoidu jaoks liiga rasvane, ma sellel tõmban rasva vähemaks.
Mina olen ühepajatoitu teinud nt searaguust, pool pakki seda, praen enne malmpotis, nii et läheb pealt krõbedaks, siis keedan puljongiks. Kondid korjan enne juurikate lisamahakkamist ära. Sel juhul sul ei jää sinna mingeid lihatükke, samas ma teen ühepajatoidu alati nii rohkete aedviljadega, et seal nagunii lihatükist väga puudust ei tunnegi. Olen teinud ka kaelakarbonaadist, lõikan suurteks kuubikuteks, praen, lisan sibulat-soola-pipart, kergelt pruuniks kohe, ja siis keevat vett peale. Sellisel juhul liha enne aedviljade lisamist välja ei võta.
Pardiga saab ka hea ühepajatoidu, aga see enam ei ole nii odav. parti olen soodushinnaga ostnud barborast, poole hinnaga selverist, seal aeg-ajalt on pardikoivad sama kuupäevaga.
Kanaga mu meelest ei tule “see õige” maitse, pigem ikka siga või part. Loomalihaga pole üldse proovinud, kui loomalihaga teen, siis läheb sinna juba tomatipastat ja veini ka sisse, siis juba on mingi muu hautis, aga mitte ühepajatoit. Aga searibi ja ka suitsulihaga tuleb ka hea.
Pardiga saab ka hea ühepajatoidu, aga see enam ei ole nii odav. parti olen soodushinnaga ostnud barborast, poole hinnaga selverist, seal aeg-ajalt on pardikoivad sama kuupäevaga.
Lihtsalt hoiatuseks, et part on viimane asi, mida sama kuupäevaga osta. Tihtipeale on see juba enne selle kuupeäva saabumist halva lõhnaga.
Teema pealkiri oli “poes soodsa hinnaga liha” ja käod räägivad mingist 5,99-6,99€/kg maksvast Poola pardist…
Mis iseenesest kaalub juba mitu kilo.
Tasub vaadata maxima pakkumisi ja siis sügavkülmetada. Minu arust on grossis ja maximas parimad kg-hinnad, aga ka mitte iga päev, peab jälgima.
Ma ostan hea meelega viimase kuupäeva allahinnatud liha (teatud kohtadest ja eelistatud lihatööstused) , panen sügavkülma ja võtan siis välja kui vaja on.
Pardiga saab ka hea ühepajatoidu, aga see enam ei ole nii odav. parti olen soodushinnaga ostnud barborast, poole hinnaga selverist, seal aeg-ajalt on pardikoivad sama kuupäevaga.
Lihtsalt hoiatuseks, et part on viimane asi, mida sama kuupäevaga osta. Tihtipeale on see juba enne selle kuupeäva saabumist halva lõhnaga.
Pardilihaga kogemusi ei ole, aga kui liha barborast tellimisel haiseks, reklameeriks mina küll kohe ja annaks tagasi.
Ei tasu sellesse parti kinni jääda, ma lihtsalt mainisin, et olen sellega ka teinud, ja sellega jääb hea.
Põhiliselt soovitasin siiski searaguud, mille 1,3kg pakk maksab 1.55€ ja mille kotist saab ühepajatoitu teha kaks korda. Eelnevalt potipõhjas läbi praadida, et jääb pealt krõbe, see annab puljongile maitset juurde (ja ei teki nii hullult vahtu).
https://barbora.ee/toode/jahutatud-searaguu-rakvere-1-3-kg
Mina arvan, et ühepajatoidu sisse ei kõlba pekine ehk siis läbikasvanud liha. Mina teen ühepajatoitu vaid eranditult taisest sealihast, lõikan liha väikesteks kuubikuteks, praen kergelt läbi ja panen koos köögiviljadega ahju. Pekk minu arvates ei sobi ühepajatoidu sisse. Kaelakarbonaadi ma ei osta, sellel on nõmedad kõõlused ja imelik maitse. Ostan täiesti taist sealiha, näiteks karbonaadi või Rakvere maitsestamata seapraadi.
Kogu seda asja hoian ahjus 2 tundi, siis on kõik köögiviljad ja liha mõnusalt pehmed, aga mitte miski ei ole lagunenud. Kartuleid ei kasuta, on kaalikas-porgand-kapsas-liha. See sealiha muutub 2 tunniga mõnusalt pehmeks.
Kus poes soodsa hinnaga liha
Mulgi lihakarn on minu valik.
Mis on soodne? Mingi Hispaania kaelakarbonaadi võid tõesti seal alla 3€/kg saada, iseasi, kas see ka kvaliteetne on. Gross müüb ka soodsat liha.
Milline liha sobiks hästi ühepaja toidu jaoks ja oleks soodsa hinnaga?
Ühepajarooga sobib ribiliha ikka paremini kui kael. Ja on igas poes üsna soodne, aga turult saab ehk veel parema hinnaga. Tartus on Rotaksi poed väga populaarsed iga liha ostmiseks.
Kiidan ka Rotaksit!
Ühepajarooga sobib ribiliha ikka paremini kui kael.
Üks kõik, mis liha sobib.
Vaata klassikat: https://nami-nami.ee/retsept/8246/%C3%9Chepajatoit
Ja kui inimene küsis soodsat, siis ribi ei ole tavaliselt väga soodne. (arvesta veel sellega ka, et konte täis)
Soodne on praegu Grossil raieliha 2,68€/kg ja Rimis kael 3,50€/kg
Ribi saab Oma Põrssast alates 5,50.
Ja inimene, MILLISELT turult sa liha veel odavamalt saad, kui hetkel Grossis või Rimis on?
Mulle tundub, et sa pole elus kunagi liha üldse ostnudki…?
Balti Jaama turul kukud pikali, kui hindu näed ja Vastse Kuuste lihapoodi igaüks ei satu.
Mustamäe turult võid heal juhul saada sedasama raiekat, mis venelased hommikul Grossist hulgi kokku on ostnud ja 1,5€/kilole otsa keevitanud.
Milleks niisugune targutamine? Kui sinu arvates pole kägu iialgi liha ostnus, siis on näiteks variant, et ta on algaja kokk, kes omakorda võib olla noor inimene (see tees on muidugi puhtalt minu oletus, vabandan, kui valesti arvan).
Hüpata turja noorele perenaisele, on väga inetu. Sina olid sündides tark ja teadsid kohe mis liha ja kust osta? Mitte kellegi käest ei küsinud nõu, kõike teadsid hällis saati? See on midagi enneolematut! Miks sa peidad ennast – oled ju sajandi suurkuju!
Mis puutub “ei satu sinna ja tänna”, siis funktsionaalse lugemisoskusega on ka pahasti: teemaalgataja ei maini, kus ta elab või kust ta osta plaanib. Sina muidugi panid omas peas ta kohe Tallinnasse elama (eeldus, et kui kohta ei märgita, on tegemis Tallinnaga, on lühinägelik nii TA kui vastajate poolt) ja kirjeldad pealinna turge, samas Vastse-Kuuste kohta tead juba ette öelda, et TA sinna ei satu. Kust niisugune selgeltnägemine? Ei, sa oled tõesti imeinimene!
Mina soovitasin omadest kogemustest Paide lihapoodi just sellel põhimõttel, et inimene, kes pole oma asukohta maininud, võib elada kus tahes. Äkki elabki Paides ja miskil põhjusel ei soovi/unustas seda öelda (eks me vist kõik tea, kuidas siin “maakatesse” suhtutakse).
Mis ribisse ja üldse kondiga lihasse puutub, siis loomulikult on see pikalthautatud toitude sees palju õigem valik. Kondiüdi ja -leem on ju roa alus! Ribi pole jah KÕIGE odavam, aga pole ka teab, mis kallis. Liha pole ühepajatoidus ju peamine komponent.
Teema pealkiri oli “poes soodsa hinnaga liha” ja käod räägivad mingist 5,99-6,99€/kg maksvast Poola pardist…
Mis iseenesest kaalub juba mitu kilo.
Ja sina kritiseerid eelmises kommentaaris väga näotult teemaalgatajat.
Mitmekilosest pardist saab ka mitu toitu. Enne hooaega (jõulud, lihavõttepühad) on vähemalt meie kandis needsamad Poola j aUngari pardid alla 4€/kg (viimati ostsin Maximast, oli vist 3.60 kilo).
Mitte kellegi käest ei küsinud nõu,
See sinu “22:07 noorkokk” ju absoluutselt ei küsinud mingit nõu, sa tola.
Vaid samamoodi, nagu sinagi, kukkus vale puu all kohe targutama. (kuidas “ikka asjad tegelikult käivad”)
Ehk siis taas: mida sinusugune loll teises näeb laita, seda ta ka ise tavaliselt on.
Lugeda sa ka ei oska, muust rääkimata.
Mitte kellegi käest ei küsinud nõu,
See sinu “22:07 noorkokk” ju absoluutselt ei küsinud mingit nõu, sa tola.
Vaid samamoodi, nagu sinagi, kukkus vale puu all kohe targutama. (kuidas “ikka asjad tegelikult käivad”)
Ehk siis taas: mida sinusugune loll teises näeb laita, seda ta ka ise tavaliselt on.
Lugeda sa ka ei oska, muust rääkimata.
Tunnistan, et antud juhul olen ummikus tõesti, sest ma ei saa su kommentaarist aru. Kas viga on seletajas või arusaamises, tuleb kellelgi kolmendal välja uurida. Mina olen nõus oma vigu tunnistama.
Niisiis – MIDA see noorkokk küsis või ei küsinud? Tema räägib oma asja, kui panid tähele. Koos pealkirjaga on aga teemalagatajal kokku kolm küsimust:
* kust osta
* millist osta
* mis on soodne
Niisiis – millest me räägime? Ja mida tähendab sinu keeles “vale puu all haukuma”?
Mitte kellegi käest ei küsinud nõu,
See sinu “22:07 noorkokk” ju absoluutselt ei küsinud mingit nõu, sa tola.
Vaid samamoodi, nagu sinagi, kukkus vale puu all kohe targutama. (kuidas “ikka asjad tegelikult käivad”)
Ehk siis taas: mida sinusugune loll teises näeb laita, seda ta ka ise tavaliselt on.
Lugeda sa ka ei oska, muust rääkimata.
Tunnistan, et antud juhul olen ummikus tõesti, sest ma ei saa su kommentaarist aru. Kas viga on seletajas või arusaamises, tuleb kellelgi kolmendal välja uurida. Mina olen nõus oma vigu tunnistama.
Niisiis – MIDA see noorkokk küsis või ei küsinud? Tema räägib oma asja, kui panid tähele. Koos pealkirjaga on aga teemalagatajal kokku kolm küsimust:
* kust osta
* millist osta
* mis on soodne
Niisiis – millest me räägime? Ja mida tähendab sinu keeles “vale puu all haukuma”?
See on eesti keel. Vale puu all haukuma on aastakümneid, kui mitte aastasadu vana väljend ja tähendab nt vale inimesega või vales olukorras pahandamist. Vale puu all targutamisest pole ma varem kuulnud.
See on eesti keel. Vale puu all haukuma on aastakümneid, kui mitte aastasadu vana väljend ja tähendab nt vale inimesega või vales olukorras pahandamist. Vale puu all targutamisest pole ma varem kuulnud.
Jah, seda väljendit tean. Mida aga too kägu asjaga mõtles, ei saanud aru ja seda küsisingi.
Mida aga too kägu asjaga mõtles, ei saanud aru ja seda küsisingi.
Kannata pisut, sa surematu.
Ma helistan enne Jämejalga ja küsin üle, ega sealt keegi taas jalga pole lasknud.
Mida aga too kägu asjaga mõtles, ei saanud aru ja seda küsisingi.
Kannata pisut, sa surematu.
Ma helistan enne Jämejalga ja küsin üle, ega sealt keegi taas jalga pole lasknud.
Noh, said vastuse?
Soodsa ja hea lihana kiidan ma ka Grossi poe raieliha. See on viimasel ajal iga nädal R-P soodushinnaga 2.68 kilo. Kont on üsna suur, aga ma lõikan selle kondi sealt välja ja teen sellest suppi. Ja siis lihaosa koos pekiribaga sobib ideaalselt igale poole. Ka seesama ühepajatoit on selle lihaga väga hea. Tükeldad selle liha ära, kõigepealt pekk väikeste tükkidena poti põhja ja pruuniks, siis tai ning sibul sinna otsa, veidi pruunistada, siis vesi ja köögiviljad, nii hea. Ribiliha maitseb mulle ka, aga kui just soodsat otsida, siis ribiliha on kallim.
Üldiselt soovitan soodushindade vaatamiseks soovitan seda saiti:
Noh, said vastuse?
Jah, öeldi vaid, et ärgu ma muretsegu ja et sa oled pühapäeva õhtuks kindlasti tagasi.
Loomulikult ma ütlesin neile, mida ma nende “vabakäigusüsteemist” arvan.
Vabandati sellega, et kokkuhoid pidi olema. Et siis ei pea nädalavahetustel kõiki toitma.
Ja et sa ei ole siiski füüsiliselt ohtlik, vaid haugud niisama ilma, et hammustaks.
Noh, said vastuse?
Jah, öeldi vaid, et ärgu ma muretsegu ja et sa oled pühapäeva õhtuks kindlasti tagasi.
Loomulikult ma ütlesin neile, mida ma nende “vabakäigusüsteemist” arvan.
Vabandati sellega, et kokkuhoid pidi olema. Et siis ei pea nädalavahetustel kõiki toitma.
Ja et sa ei ole siiski füüsiliselt ohtlik, vaid haugud niisama ilma, et hammustaks.
Oi, pagan! Unustasin eile tagasi minna. Vestlesin öö otsa keskväljaku kuusepuuga – ta andis hea nõu suhkrukringliks hakata. Nüüd ma siis väänlen siin maas ja püüan kringli kuju saavutada, vähemalt lumi tuli maha ja katab mu valge suhkruna.
Äkki lähed minu asemel paariks nädalaks hoidu? Sul juba seftid sees, ma vaatan.
Äkki lähed minu asemel paariks nädalaks hoidu? Sul juba seftid sees, ma vaatan.
Sa vaata parem seda.
Kas sealt võid leida oma küsimusele “Niisiis – millest me räägime? Ja mida tähendab sinu keeles “vale puu all haukuma” – mingi vastuse?
Sinu hooldajatega mingeid “sefte” küll ei aja. Liiga kaugel olevad naised. Tead ju isegi seda kaugsuhte värki, see ei toimi.
Ja mina teen ühepajatoitu hakklihaga, lihtsalt maitseb ja mugavam teha ka. Kui haudepotiga teen, siis triibuliha viilud kihiti kapsa, porgandi, kaalika, kartuli suurte tükkidega ja kõige peale jälle triibuliha viilud, mis mõnusalt krõbedaks lähevad.
Kui haudepotiga teen, siis triibuliha viilud kihiti kapsa, porgandi, kaalika, kartuli suurte tükkidega ja kõige peale jälle triibuliha viilud, mis mõnusalt krõbedaks lähevad.
Ma olen ka sama teinud. Superasi.
Aga ma pole väga kindel, et see meie teemasse – odav liha, väga läheb.
Sest Rakvere triibukas on üsna soolase hinnaga.
Siin, muidugi pole kindel, et taas mingid hullud ei hakka oma tõde kriiskama.
Neile ju seal hullumajas antakse seda hinna (900€/kuus sisse.)