Laps armastab loomi ja nii tahaks katsuda kitsekesi, jäneseid… Kuhu temaga minna? Keegi kiitis Ranna Rantšot, aga see nii kaugel.
Ja kui juba siin olen – kas lõbustusparke enam üldse pole? Kui jätta kõrvale see kahtlane Kadrioru Tivoli.
Laps armastab loomi ja nii tahaks katsuda kitsekesi, jäneseid… Kuhu temaga minna? Keegi kiitis Ranna Rantšot, aga see nii kaugel.
Ja kui juba siin olen – kas lõbustusparke enam üldse pole? Kui jätta kõrvale see kahtlane Kadrioru Tivoli.
Polli Loomaaed Tuhalas. Ja Ranna Rantso käib oma loomadega erinevatel üritustel, nii et ei pea tingimata sinna kohale minema.
Raplamaal on Paluküla Mäe talu, Allikasilma elamustalu
Loomaaias on ju laste loomaaed, kus katsuda saab.
Vaata Facebookis Karjatse hobitalu korraldatud üritusi – seal on aeg-ajalt mänguhommikud beebidele ja väikelastele. Fotode järgi saavad kanu kallistada ja loomadega koos mängida ning askeldada 🙂
Soovitan laste loomaaeda Tallinnas. Pollis minu arvates nii palju paitada ei saa. Kuigi Polli on ka tore.
Aga kuigi see ei vasta küsija ootustele, siis meie sattusime sel aastal Saaremaale https://saaremaaviikingid.ee/
Ma pole nii ägedat laste loomaaeda kohanud kuskil mujal. Kõigi keskel saab jalutada, loomi sülle võtta. Natuke Tallinna laste loomaaia põhimõttega, aga täiesti teine maailm. Nii palju loomi ja nad julged ka. ja mul tüdruk sai isegi mingi suurema kitse (või ma täpselt isegi ei tea, kes see oli) endale sülle võtta. jäneseid oli megapalju ja kõik kõndisid nede keskel vabalt, väga suur ala oli seal neile.
Mina ei käi põhimõtte pärast laste loomaaias. Vaesed loomad, keda sajad lapsed ahistavad päevast päeva.
Kasutan teemat ära ja küsin, kas kuskil saaks näha tavalist kodusiga? Mu kuueaastane laps juba mitu aastat küsib, et tahaks päris siga näha, aga ma ei suuda leida kohta, kus sellist võimalust pakutaks.
Kuristu talu loomaaed on tüüpiline talu, kus on taluloomad ja linnud. Näha saab lambaid, ponisid, kitsi, küülikuid, hanesid ja muid linde ning väiksemaid loomi. Loomi saab ka toita köögiviljadega.
Mulle jättis see Kuristu palju parema mulje kui Polli. Kuigi ta on väga palju pisem koht, siis tundusid seal loomad palju rõõmsamad ja hoitud. Pollis oli räpane ja hooldamata, loomadest hakkas pigem kahju ja rohkem seda kohta külastada ei soovitaks.
Teine koht, mis tundus tore oli Sassi talu Jaanalinnufarm – seal ka kõik loomad rõõmsad, rahulikud ja tundus täitsa tore koht.
Mina ei käi põhimõtte pärast laste loomaaias. Vaesed loomad, keda sajad lapsed ahistavad päevast päeva.
Aga tänu loomaaedadele on mõned liigid säilinud (nagu Davidi hirv) ja piletiraha on see, mis aitab loomaaial tegeleda ohus loomade paljundamisega jne. Lapsed ainult vaatavad loomi, aga tegelikult on loomaiad vajalikud ohustatud loomade säilimiseks, arvukuse suurnedamiseks.
Seafarmi minge. Vaadata kindlasti saab. Atria Eesti on suuruselt teine seakasvataja Eestis, meile kuulub kokku neli seafarmi: Viljandimaal Savikotis, Tartumaal Teedlas, Jõgevamaal Palamusel ja Põlvamaal Savernas.
Seafarmidesse ei lasta kohe kindlasti mitte suvalisi inimesi niisama uudishimutsemiseks sisse. Isegi oma töötajad peavad enne sisenemist tegema täisriietevahetuse ja käima saunast ja dushi alt läbi. Mingit võimalust, et tulen nende kummikutega, millega üleeile metsas seenel käisin ja toon seakatku ka kingituseks ei tohi olla.