Jäätisemasina värske kasutajana olen hädas, et segamisnõusse kallates kipub vedel jäätis kiirelt seinte külge külmuma. Kuidas seda vältida? On segu liiga soe (tavalises külmikus seisnud tavaliselt ühe öö)? Tuleks segamisnõu servi millegagi määrida?
Teema: küsimus jäätisemasina kasutajatele
Ma ei tea mis masin sul on aga ma arvan, et külmakapis olnud segu ei tohiks liiga soe olla. Minu masinal tuleb masin kõigepealt käivitada, et labad ringi käiks ja alles siis segu sisse valada muidu võib seinte külge külmuda.
Poes ei müüda enam jäätist või töötad Külmhoones? Toiduainete tehnoloogia eriala peaks seda asja küll õpetatama või on õppekavast juba maha võetud?
Jah, kõigepealt masin käima ja siis aeglaselt segu sisse kallab… Natuke jääb ikka seinte külge, aga mitte nii palju, et masina töötamist segab ju.
Ma ei ole värske kasutaja, aga olen samuti hädas.
Töötamise ajal sisse valada on ka ebamugav.
Ma teen siis nii, et teen segu kausis valmis, panen jäätisemasina ka nii valmis kui saan, kallan segu ja siis KOHE vispli peale ja käima.
[tsitaat]Poes ei müüda enam jäätist või töötad Külmhoones?[/tsitaat]Kallis troll!
Proovi mõnikord kodust jäätist, siis saad aru, miks tasub seda ise teha!
Naljatilgad. Kasutusjuhendit ei järgi ja siis imestate, et miks kinni jääb. Sellepärast tulebki masin käima panna ja siis alles segu sisse valada. Ma ei saa aru, mismoodi see ebamugav on, aga jah, kui nupp ei noki, siis äkki tõesti.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma ei ole värske kasutaja, aga olen samuti hädas.
Töötamise ajal sisse valada on ka ebamugav.
Ma teen siis nii, et teen segu kausis valmis, panen jäätisemasina ka nii valmis kui saan, kallan segu ja siis KOHE vispli peale ja käima.
[/tsitaat]
Jagage hoopis mõnda head jäätise retsepti…kuidas te sorbetti teete masinas muide…
[tsitaat]Sellepärast tulebki masin käima panna ja siis alles segu sisse valada. Ma ei saa aru, mismoodi see ebamugav on[/tsitaat]Ehk siis sinu masinas on mugav, minu omas ei ole. Sissevalamis-ava ja selle ümbrus lähevad seguga kokku.
Üldiselt ei ole internetti mõtet kirjutada sissekandeid, mille sisu on \”ma ei saa aru\”. Ei saa siis ei saa, ju oled vähe elu näinud või lihtsalt liiga noor. Milleks seda meile kuulutada, ega meie ei saa sulle kõiki maailma asju selgeks teha 🙂
Retsepti valikul lähtu hooaja toorainet. Maasikas, mustikas, sõstrad – mis parajasti valmis on, on ka parim materjal. Hetkel siis rabarber, retsepti saad näiteks siit: http://toidutare.ee/rahvusköögid/eesti/11F79/
Angeelika Kang, \”jäised ahvatlused\”, on minu arust parim jäätiseretseptide valik. Lihtsad, mitmekesised ja maitsvad.
Siinsamas perekoolis oli pikk kasulik lõim ilma masinata jäätistest.
Ma olen välismaa-keelseid jäätise raamatuid ka sirvinud, aga pole meeldinud. Liiga keerulised, liiga suurelised ja üldjuhul liiga magusad retseptid. No et kui teed, siis kulutad pool päeva ja siis kaks inimest saavad korraks ampsata. Ma tahan ühe jäätiseteoga kogu pere desserdi mitmeks korraks ära teha 🙂
Sama hästi võiks ma öelda, milleks kogu maailmale kuulutada, et sinul on masinasse jäätisesegu ebamugav valada?
Küsimus oli, miks segu äärtesse kinni külmub kohe.
Nipp kah: vala segu masinasse kannust.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ehk siis sinu masinas on mugav, minu omas ei ole. Sissevalamis-ava ja selle ümbrus lähevad seguga kokku.
Üldiselt ei ole internetti mõtet kirjutada sissekandeid, mille sisu on \”ma ei saa aru\”. Ei saa siis ei saa, ju oled vähe elu näinud või lihtsalt liiga noor. Milleks seda meile kuulutada, ega meie ei saa sulle kõiki maailma asju selgeks teha :)[/tsitaat]
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Naljatilgad. Kasutusjuhendit ei järgi ja siis imestate, et miks kinni jääb. Sellepärast tulebki masin käima panna ja siis alles segu sisse valada. Ma ei saa aru, mismoodi see ebamugav on, aga jah, kui nupp ei noki, siis äkki tõesti.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[/tsitaat]
Alati panen masina enne tööle ja siis valan segu sisse, ikka külmub seinte külge kohe jäätis. Seinad on lihtsalt nii külmad. Minu nupuga on siin vähe pistmist. Eks masinad on ju ka erinevad.
Tänud pea kõigile vastajatele! Nipp ongi tõepoolest selles, et segu tuleb juba töötavasse masinasse kallata. Viimase ¨okolaadijäätide laar õnnestus seetõttu väga hästi. Need, kes mind instruktsiooni läbi lugemata jätmise pärast hurjutasid, teadku et, midagi sellist seal kirjas pole!
Ma valan ka kannust, sest tõepoolest on see valamisauk väike ja tihti läheb ka servale aga ikkagi on lihtsam pärast masinat veidi pesta kui segul selle tõttu seina külge külmuda. Ja masina töölepanekul panen ma peaaegu kohe ka segu sisse, et seinad ei jõuaks enne jäiseks minna ja midagi külge haakida, et kohe kui külmutama hakkab, siis ka keerutab segu ringi ja midagi külge ei jää. Kõige tervislikum jäätis tuleb kui võtta naturaalset jogutrit ja siis sinna külmumise lõpufaasis värskeid tükeldatud marju lisada, midagi magustamiseks ka(suhkur, mesi, kondenspiim). Vaniljejäätist teen ma raamatu \”Jäised ahvatlused\” põhiretsepti järgi ja lapse meeleheaks siis lisan sellele segule nutellat.
See jogurt + marjad ei ole jäätis.
Maitsev sellegipoolest 🙂
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.