Esileht Kodunurk Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )

Teema: Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta

Postitas:
Kägu

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi. Kalaletis oli jällegi karpidesse pandult filee tükeldatuna ja kõin läbisegi nende tumedate kohtadega.  Ma olen alati need tumedad kohad ära visanud, aga ehk ei peaks?

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult ei pea ära viskama! Täitsa söödav on.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi.

??? Ei ole sellist asja kunagi näinud ja nii olla kindlasti ei tohiks. Endalgi kapis praegu 100g külmsuitsufileed 10 pk.

0
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

See tumedam osa on otse naha alt. Isolatsioonikiht, milles on eriti palju kasulikke omega-rasvhappeid. See ei ole mingil moel halvaks läinud.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötan ettevõtt

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi.

Mis ettevõtte toodanguga tegemist on, et see alati nii on? Töötan selles valdkonnas ja pole veel paarikümne aasta jooksul meie müüdaval toodangul sellist veidrust näinud.

0
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötan ettevõtt

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi.

Mis ettevõtte toodanguga tegemist on, et see alati nii on? Töötan selles valdkonnas ja pole veel paarikümne aasta jooksul meie müüdaval toodangul sellist veidrust näinud.

Kuule, võta värske lõhe ja vaata, see on alati nii.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul hiljuti mees küsis sama, tal pidi kodus ema alati ka välja viskama. Ma olin lihtsalt sõnatu. Pärast mõtlesin kui inimesed pole kunagi suurt tervet lõhet näinud või võtame igasuguse kala, siis naha ja liha vahel on alati selline tumedam värv. Praegu tihti fileeritakse nii ära et seda pole enam näha, eks ikka kaubanduslikel eesmärkidel.

Välja visata küll pole vaja, kui väga vastu hakkab siis võib ju ise ära lõigata selle koha.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ettevõtte toodanguga tegemist on, et see alati nii on? Töötan selles valdkonnas ja pole veel paarikümne aasta jooksul meie müüdaval toodangul sellist veidrust näinud.

Valdkonnas töötamine tähendab konkreetsel juhul ilmselt seda, et töötaja näeb ainult prepareeritud fileed ja pole kunagi terve kalaga kohtunud 😂

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt on asi teemaalgataja väljendumises. Mina ka ei ole lõhel lillat tooni näinud. Küll aga hallikat-pruunikat, mis on filee ja naha vahel. Vähemalt ahjulõhel on just see hallikas-pruunikas osa üks maitsvamaid osi, mille alati naha küljest korralikult lahti kraabin ja ära söön. Tore, kui see on ka väga tervislik, nagu keegi siin eelnevalt ütles.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi.

??? Ei ole sellist asja kunagi näinud ja nii olla kindlasti ei tohiks. Endalgi kapis praegu 100g külmsuitsufileed 10 pk.

Sa ilmselt ei ole lõhefileed kuigi sageli näinud.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötan ettevõtt

Vaakumpakendis külmsuitsu lõhefileel on alumine pool alati kohati sellist tumedat lillakas-hallikat värvi.

Mis ettevõtte toodanguga tegemist on, et see alati nii on? Töötan selles valdkonnas ja pole veel paarikümne aasta jooksul meie müüdaval toodangul sellist veidrust näinud.

Töötad paarkümmend aastat kalaga ja ei ole näinud, mis lõhel naha all on?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötad paarkümmend aastat kalaga ja ei ole näinud, mis lõhel naha all on?

Kuidas ma saan näha naha alla, kui jutt on vaakumpakendatud lõhefileest? Ma räägin hetkel fileest mitte kala rappimisest. Nii et räägi asjast.

0
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valdkonnas töötamine tähendab konkreetsel juhul ilmselt seda, et töötaja näeb ainult prepareeritud fileed ja pole kunagi terve kalaga kohtunud 😂

Teemaalgataja räägib samuti fileest, mitte terve kalaga kohtumisest.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valdkonnas töötamine tähendab konkreetsel juhul ilmselt seda, et töötaja näeb ainult prepareeritud fileed ja pole kunagi terve kalaga kohtunud 😂

Teemaalgataja räägib samuti fileest, mitte terve kalaga kohtumisest.

Selle vahega, et ühel on naturaalne filee, teisel on lõigatud esteetiliselt kaunid viilud, no midagi sellist, nagu jaapani restoranides.

 

(Mul ka lapsed jätavad selle halli osa söömata, ei pidavat söödav olema lihtsalt. Ilmselt mingi psühholoogiline tõrge.)

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle vahega, et ühel on naturaalne filee, teisel on lõigatud esteetiliselt kaunid viilud, no midagi sellist, nagu jaapani restoranides.

Ehk siis oleks võinud sellest alustada, et ostetakse mingit odavat sodi, millel ei ole kvaliteediga mingit pistmist.

+1
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu alla viieaastased lapsed ka ei tahtnud, aga suuremalt said selgeks, et see on täpselt samamoodi kalafilee osa ja pealegi kõige omega-3 ja kalarasvarikkam.

Minu jaoks kummastav, et täiskasvanud inimene sellist asja ei tea. Üks veel kireb, kuidas ta töötab “ettevõtt”, aga pole kala ikkagi näinud 🙂 Igaüks, kes on lõhet või forelli fileerinud, peaks olema seda nahaalust rasvakihti näinud, no isegi heeringal on see olemas. Soolalõhe pakendatakse jah roosam pool ülespoole ja see seljaosa on lõheviilude alla peidetud, ei ole nii apetiitne. See “ettevõttes töötaja” pole vist oma tehase toodangut kunagi ostnud ega pakendit lahti võtnud 🙂

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks kummastav, et täiskasvanud inimene sellist asja ei tea. Üks veel kireb, kuidas ta töötab “ettevõtt”, aga pole kala ikkagi näinud 🙂 Igaüks, kes on lõhet või forelli fileerinud, peaks olema seda nahaalust rasvakihti näinud, no isegi heeringal on see olemas. Soolalõhe pakendatakse jah roosam pool ülespoole ja see seljaosa on lõheviilude alla peidetud, ei ole nii apetiitne. See “ettevõttes töötaja” pole vist oma tehase toodangut kunagi ostnud ega pakendit lahti võtnud 🙂

Ettevõttes töötamine ei tähenda kala tootmist ja pakendamist ometi. Söönud olen meie toodangut kõvasti ja sellisest asjast kuulen tõesti siin esimest korda.

0
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://mvwool.ee/toode/kulmsuitsulohe-viilutatud-200g-2/

Kus siin tootel see teie kirjeldatud asi asub?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle vahega, et ühel on naturaalne filee, teisel on lõigatud esteetiliselt kaunid viilud, no midagi sellist, nagu jaapani restoranides.

Ehk siis oleks võinud sellest alustada, et ostetakse mingit odavat sodi, millel ei ole kvaliteediga mingit pistmist.

Appi, ärge palun rohkem oma rumalust ja teadmatust demonstreerige. Kõik, kes on lõhega kokku puutunud rohkem kui mingi juhuslik vaakumpakend, teavad, millest jutt. Eriti piinlik, et mõni siin peab ennast lausa aastakümnete pikkuse kogemusega “valdkonna asjatundjaks”.
Poleks arvanud, et Eesti perenaine nii vähe toidust teab. Naljanumbrid 😀

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks kummastav, et täiskasvanud inimene sellist asja ei tea. Üks veel kireb, kuidas ta töötab “ettevõtt”, aga pole kala ikkagi näinud 🙂 Igaüks, kes on lõhet või forelli fileerinud, peaks olema seda nahaalust rasvakihti näinud, no isegi heeringal on see olemas. Soolalõhe pakendatakse jah roosam pool ülespoole ja see seljaosa on lõheviilude alla peidetud, ei ole nii apetiitne. See “ettevõttes töötaja” pole vist oma tehase toodangut kunagi ostnud ega pakendit lahti võtnud 🙂

Ettevõttes töötamine ei tähenda kala tootmist ja pakendamist ometi. Söönud olen meie toodangut kõvasti ja sellisest asjast kuulen tõesti siin esimest korda.

Osta teinekord värske lõhetükk koos nahaga, siis saad teada, milline see kala suures tükis välja näeb.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://mvwool.ee/toode/kulmsuitsulohe-viilutatud-200g-2/

Kus siin tootel see teie kirjeldatud asi asub?

Ma kujutasingi ette, et keegi ilmselt mõtlebki ainult seda tavalist täielikult fileeritud tükke. TA ilmselt mõtleb (kõik, kes lõhe näinud/söönud said aru) fileed nahal (või siis “kehvasti” puhastatud). Vastu nahka filee all on tõesti selline rasvasem kiht, mis enamasti on teist nö hallikamat värvi ja tunduvalt rasvasem. Kuna endale mulle see samuti väga ei maitse siis enamasti jääb see nt ahjus tehes pigem naha külge kinni (laguneb), aga samas tean ka, et kõik kasulikumad kala rasvaained on just seal peidus. Seda ka teistel kaladel.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin on vist paremal küljel natukene näha seda tumedat liha.

https://ru.astri.ee/bjt/peetri-loheari/kulmsuitsutatud-lohefilee-viilud-1584521594122/

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, ärge palun rohkem oma rumalust ja teadmatust demonstreerige. Kõik, kes on lõhega kokku puutunud rohkem kui mingi juhuslik vaakumpakend, teavad, millest jutt. Eriti piinlik, et mõni siin peab ennast lausa aastakümnete pikkuse kogemusega “valdkonna asjatundjaks”. Poleks arvanud, et Eesti perenaine nii vähe toidust teab. Naljanumbrid 😀

Saa nüüd inimene aru, et TA räägib vaakumpakendis olevast lülmsuitsu lõhefileest. teie räägite ise kala puhastamisest. TA ostis, mina ostsin. Tema ütleb, et tal on koguaeg see jama, minul pole kunagi. Mida siia puutub kellegi toiduvalmistamisoskus? Ma panen ka kord nädalas D-dtrimmitud filee ahju-ei ole seal seda ka.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osta teinekord värske lõhetükk koos nahaga, siis saad teada, milline see kala suures tükis välja näeb.

Kord nädalas ostan. Mis trimmi te ostate? Luudega ilmselt, seda, mis poes müüakse.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, ärge palun rohkem oma rumalust ja teadmatust demonstreerige. Kõik, kes on lõhega kokku puutunud rohkem kui mingi juhuslik vaakumpakend, teavad, millest jutt. Eriti piinlik, et mõni siin peab ennast lausa aastakümnete pikkuse kogemusega “valdkonna asjatundjaks”. Poleks arvanud, et Eesti perenaine nii vähe toidust teab. Naljanumbrid 😀

Saa nüüd inimene aru, et TA räägib vaakumpakendis olevast lülmsuitsu lõhefileest. teie räägite ise kala puhastamisest. TA ostis, mina ostsin. Tema ütleb, et tal on koguaeg see jama, minul pole kunagi. Mida siia puutub kellegi toiduvalmistamisoskus? Ma panen ka kord nädalas D-dtrimmitud filee ahju-ei ole seal seda ka.

Vaakumpakendis on KA nahaga fileed. Ei ole ainult roosad fileestatud lõigud.

nt https://mvwool.ee/toode/kulmsuitsu-lohefilee-nahal-vaakumis-2/

https://mvwool.ee/toode/kulmsuitsu-lohefilee-nahal-2/

Juba viilutatud lõhel ja tõesti ei ole seda rasva enam (kui on ilusti puhastatud) https://www.prismamarket.ee/products/17378

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, ärge palun rohkem oma rumalust ja teadmatust demonstreerige. Kõik, kes on lõhega kokku puutunud rohkem kui mingi juhuslik vaakumpakend, teavad, millest jutt. Eriti piinlik, et mõni siin peab ennast lausa aastakümnete pikkuse kogemusega “valdkonna asjatundjaks”. Poleks arvanud, et Eesti perenaine nii vähe toidust teab. Naljanumbrid 😀

Saa nüüd inimene aru, et TA räägib vaakumpakendis olevast lülmsuitsu lõhefileest. teie räägite ise kala puhastamisest. TA ostis, mina ostsin. Tema ütleb, et tal on koguaeg see jama, minul pole kunagi. Mida siia puutub kellegi toiduvalmistamisoskus? Ma panen ka kord nädalas D-dtrimmitud filee ahju-ei ole seal seda ka.

Ikka lased edasi? Sa muidu seda tead, et veisel esineb rasva ka?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osta teinekord värske lõhetükk koos nahaga, siis saad teada, milline see kala suures tükis välja näeb.

Kord nädalas ostan. Mis trimmi te ostate? Luudega ilmselt, seda, mis poes müüakse.

Kas sa imestad selle üle ka, et kalal on pea otsas, mida sinu luudeta filee küljes ei ole? Kas saaks veel eluvõõram olla?
PS Õpi fileerima, saad värskema filee, kui see sinu misiganes trimm. Ja boonuseks saad aru, mis on kala.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://mvwool.ee/toode/kulmsuitsulohe-viilutatud-200g-2/

Kus siin tootel see teie kirjeldatud asi asub?

Viilude alumisel küljel. Mida pakendil pealt näha pole. Pakendatakse alati ju pealmine külg ülespoole, et oleks ilus punakas.
Mida nahalähedasemalt on kala naha pealt maha viilutatud, seda tugevamalt tume kiht näha on. Just külmsuitsutatud kalal, mis viilutatakse pärast suitsutamist.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

PS Õpi fileerima, saad värskema filee, kui see sinu misiganes trimm. Ja boonuseks saad aru, mis on kala.

Värskema? Nalja teed või. Poest ostetud kalast või? Mulle fileeritakse vastavalt soovitud trimmile kellaajaliselt värske kala. Sellist saavad endale lubada vaid restod.

0
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle fileeritakse vastavalt soovitud trimmile kellaajaliselt värske kala. Sellist saavad endale lubada vaid restod.

Kust riigist ja mis transpordiga see  lõhe sulle  tuleb, et nii värske on?

+2
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )


Esileht Kodunurk Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta