Esileht Kodunurk Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 63 )

Teema: Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta

Postitas:
Kägu

Kust riigist ja mis transpordiga see  lõhe sulle  tuleb, et nii värske on?

Igapäevaselt Norrast.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kust riigist ja mis transpordiga see lõhe sulle tuleb, et nii värske on?

Igapäevaselt Norrast.

Siis on ta sama värske, nagu meie poodideski, ehk vaid päevake  vahendaja aega vahel.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis on ta sama värske, nagu meie poodideski, ehk vaid päevake  vahendaja aega vahel.

Poes võib seista kuni 7p see kala enne kui keegi selle ära ostab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vot just, inimesele (kes siin targutab) on ekstra TRIMMITUD lõhefilee, see sööb mitukümmend aastat ja ei tea, et kõige kasulikum osa sel fileel on tal käest ära võetud. Tõesti, osadel tootjatel  tehaksegi see soola või suitsulõheviilud just ilusad punased, et seda “inetut” tumedat kalaliha küljes pole, kalafilee tõmmatakse lõikemasinaga naha küljest lahti ja see osa jääb naha külge (sellest tehakse näiteks külmsuitsulõherulli, seal on selle targutaja tumeda liha osa, mida ta kunagi näinud ei ole. Tegelikult ei ole see kvaliteetsem filee, vaid koostise poolest just vähem toitainerikas osa.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vot just, inimesele (kes siin targutab) on ekstra TRIMMITUD lõhefilee, see sööb mitukümmend aastat ja ei tea, et kõige kasulikum osa sel fileel on tal käest ära võetud. Tõesti, osadel tootjatel  tehaksegi see soola või suitsulõheviilud just ilusad punased, et seda “inetut” tumedat kalaliha küljes pole, kalafilee tõmmatakse lõikemasinaga naha küljest lahti ja see osa jääb naha külge (sellest tehakse näiteks külmsuitsulõherulli, seal on selle targutaja tumeda liha osa, mida ta kunagi näinud ei ole. Tegelikult ei ole see kvaliteetsem filee, vaid koostise poolest just vähem toitainerikas osa.

Trimmitud lõhefilee on otse loomulikult nahal, keegi seda nahalt lahti ei tõmba. Ma ei tea, millest sa räägid. Trimmimine eemaldab luud ning ääred.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Trimmitud lõhefilee on otse loomulikult nahal, keegi seda nahalt lahti ei tõmba. Ma ei tea, millest sa räägid. Trimmimine eemaldab luud ning ääred.

Sõltub ju trimmi astmest – nahk jääb alles A – D-timmil, E-trimm tähendab ka nahatustamist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub ju trimmi astmest – nahk jääb alles A – D-timmil, E-trimm tähendab ka nahatustamist.

Eespool kirjutasin, et ahju läheb D-trimm.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

PS Õpi fileerima, saad värskema filee, kui see sinu misiganes trimm. Ja boonuseks saad aru, mis on kala.

Värskema? Nalja teed või. Poest ostetud kalast või? Mulle fileeritakse vastavalt soovitud trimmile kellaajaliselt värske kala. Sellist saavad endale lubada vaid restod.

Ma usun, et nad müüksid sulle ka terve kala, kui sa sellega midagi peale oskaks hakata 😀

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis on ta sama värske, nagu meie poodideski, ehk vaid päevake vahendaja aega vahel.

Poes võib seista kuni 7p see kala enne kui keegi selle ära ostab.

Jah, sinusugusel oleks ohtlik seda osta, kuna sa ilmselt ei suuda väljanägemise järgi ka kala värskuse üle otsustada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma usun, et nad müüksid sulle ka terve kala, kui sa sellega midagi peale oskaks hakata 😀

Ma ostsin just terve kala, aga lasin selle kuumsuitsutada. Tervena jäävad mahlad kenasti sisse. Ülimaitsev. Aga milleks peaksin tegelema fileerimisega, kui seda saavad teha profid?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, sinusugusel oleks ohtlik seda osta, kuna sa ilmselt ei suuda väljanägemise järgi ka kala värskuse üle otsustada.

Ma ei osta poest kala, dziisas!

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

See pole su personaalteema, loe algusest, kui ei usu. Teemasse vastasid sa ebakompetentselt, rumalalt ja ülbelt.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda wooli oma sai just hiljuti proovitud, totaalne prügi!

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda wooli oma sai just hiljuti proovitud, totaalne prügi!

Seepärast tasubki kvaliteeti osta, mitte tarkpeana kodus ise kala nülgida 😀 Mingi vaeste eri.

0
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seepärast tasubki kvaliteeti osta, mitte tarkpeana kodus ise kala nülgida 😀

Kala “nülgimine” kodus ei muuda kala maitset kuidagi 🙂
Kala, mis jõuab kas poodi või tehasesse, tuleb kaugelt. Ja selle kala kvaliteet ei sõltu kuidagi lõpptarbijast.
Saad selle, mis kas Norra või Taani kasvandustest just parasjagu välja püütakse. Kord on see noorem, kord vanem, kord rasvasem, kord kõhnem. Sõltub sealsetest ilmaoludest, vee temperatuurist, hapnikutasemest  ja kala võimest toitu omastada/töödelda. Samuti kalade tõust.
Igal päeval võib sama kasvataja käest tulla erineva konsistentsiga kala. Kord lihaseline, kord rasvasem/lödevam. Sest neil on erinevad sumbad, kust nad kala välja võtavad nii, nagu neile parasjagu kasulikum on.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seepärast tasubki kvaliteeti osta, mitte tarkpeana kodus ise kala nülgida 😀 Kala “nülgimine” kodus ei muuda kala maitset kuidagi 🙂

See loogika tundub veider jah, umbes nagu, et keegi ütleks, et poe hakkliha on parem ja kvaliteetsem kui kodus tehtud…  Enamus tahaks selle peale naerda, et väga ei saa aru, mis siis kalal vastupidi peaks olema.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda wooli oma sai just hiljuti proovitud, totaalne prügi!

Seepärast tasubki kvaliteeti osta, mitte tarkpeana kodus ise kala nülgida 😀 Mingi vaeste eri.

Tüüpiline vaesuri jutt. Mees sai Soomest sel kuul 200 eurot rohkem palka ja tunned, et said rikkaks? Usu, see tunne on väga petlik 😀

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüüpiline vaesuri jutt. Mees sai Soomest sel kuul 200 eurot rohkem palka ja tunned, et said rikkaks? Usu, see tunne on väga petlik 😀

Ahh? Ma olen miljonär muide, kui just teada soovid 😀

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle vahega, et ühel on naturaalne filee, teisel on lõigatud esteetiliselt kaunid viilud, no midagi sellist, nagu jaapani restoranides.

Ehk siis oleks võinud sellest alustada, et ostetakse mingit odavat sodi, millel ei ole kvaliteediga mingit pistmist.

Tahtsin miinust panna, aga sai pluss:(

Naturaalne filee on ju vähemalt sama kvaliteetne kui teatud viisil lõigatud tükikene sellest fileest.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, sinusugusel oleks ohtlik seda osta, kuna sa ilmselt ei suuda väljanägemise järgi ka kala värskuse üle otsustada.

Ma ei osta poest kala, dziisas!

Mis vahet seal on, kust sa teda ostad. Sulle saaks ilmselt ka kaks nädalat tagasi püütud kala maha müüa 😀

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis vahet seal on, kust sa teda ostad. Sulle saaks ilmselt ka kaks nädalat tagasi püütud kala maha müüa 😀

Eiei, vana kala klientuur oled ikka sina, kes sa poest seda ostad. Minuga ei julgeks keegi nii käituda.

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis vahet seal on, kust sa teda ostad. Sulle saaks ilmselt ka kaks nädalat tagasi püütud kala maha müüa 😀

Eiei, vana kala klientuur oled ikka sina, kes sa poest seda ostad. Minuga ei julgeks keegi nii käituda.

Oh, natuke suitsu peale ja läheb küll 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh, natuke suitsu peale ja läheb küll 😀

Mu maitsemeel on ilmselgelt aastatega rohkem arenenud, kui mistahes keskmisel inimesel, kes eriti tihti kala osta ei jõuagi. Nii et oma kohatud naljad suuna kuhugi mujale.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh, natuke suitsu peale ja läheb küll 😀

Mu maitsemeel on ilmselgelt aastatega rohkem arenenud, kui mistahes keskmisel inimesel, kes eriti tihti kala osta ei jõuagi. Nii et oma kohatud naljad suuna kuhugi mujale.

Miks sa niiväga tõmbled ometi?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pardifilee on nüüd kala sööma hakanud.

Kõige parema kala saad hommikul kaluri käest. Fileerid ära (ei ole keeruline), osa sool ja osa suitsu.

 

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pardifilee on nüüd kala sööma hakanud.

Tal peaasi, et paki peale on “filee” kirjutatud.
🤣

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pardifilee on nüüd kala sööma hakanud.

Pardifilee ei ole miljonär.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüüpiline vaesuri jutt. Mees sai Soomest sel kuul 200 eurot rohkem palka ja tunned, et said rikkaks? Usu, see tunne on väga petlik 😀

Ahh? Ma olen miljonär muide, kui just teada soovid 😀

Ammu teada lugu, et hullumajas olla iga teine Napoleon.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ammu teada lugu, et hullumajas olla iga teine Napoleon.

See mingi kolmanda Eesti teema vist, et rikas ei saa inimene olla, eks. Eestis on natu üle 5000 miljonäri, see pole midagi erilist. Mu tutvusringkonnas on neid lisaks mulle mitu.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ammu teada lugu, et hullumajas olla iga teine Napoleon.

See mingi kolmanda Eesti teema vist, et rikas ei saa inimene olla, eks. Eestis on natu üle 5000 miljonäri, see pole midagi erilist. Mu tutvusringkonnas on neid lisaks mulle mitu.

 

Võin sulle saladuskatte all öelda, et ma Donald Trump.

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 63 )


Esileht Kodunurk Küsimus külmsuitsu lõhefilee kohta