Kui retseptis on kirjas, et 5 muna vahustada 5 supilusikatäie suhkruga, siis kas
tegutseda biskviittaigna põhimõttel ehk et munavalged ja kollased vahustada eraldi ning siis segada kokku
või
munakollast ja valget mitte eraldada?
Teema: Küsimus rabarberikoogi munakatte kohta
Kui retsept ütleb, et vahustada 5 muna suhkruga, siis pole vaja midagi eraldada.
saab ka koos vahustada, aga mina olen alati eraldi vahustanud, st teen tavalise biskviittaigna ja valan rabarberikoogile peale
vabalt võid koos vahustada, kook tuleb ikka sama hea.
saab ka eraldi vahustades, aga milleks?
Küsimuse mõte oli selles, et vahustasingi koos, aga munad ei läinud vahtu, vaid jäid täiesti vedelaks ja peale tuli paras omlett…
millega ja kaua sa vahustasid? mul pole elus seda veel juhtunud, et ei läheks vahtu, alati koos teinud.
mina ka biskviittaigna jaoks ei eralda valget ja kollast. Ei ole vaja. Veelvähem siis koogi katte tarvis.
Munad ei lähe vahtu kui on vanaks läinud ja paremini lähevad vahtu toasoojad munad.
mull meeldib viimasel ajal eraldi vahustada kollaseid ja valgeid, saab kiiremini ja lähevad kindla peale vahtu.kollased siis vahustan suhkruga. valged ilma millegita, võib lisada tiba soola.
munad ei lähe vahtu, kui vispel või nõu on rasvased. kas olid?
Olen kuulnud, et siis ka vahtu ei lähe, kui veetilk jääb kaussi vms ehk kauss ja vispel täitsa kuivaks ja puhtaks teha. Ise teen küll ilma eraldamata ja alati õnnestunud.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Olen kuulnud, et siis ka vahtu ei lähe, kui veetilk jääb kaussi vms ehk kauss ja vispel täitsa kuivaks ja puhtaks teha.[/tsitaat]
Jutt jumala õige. Tilk vett munavalgevahus on kui tilk tõrva meepotis.
Koos kollast ja valget vahustades, tuleb lihtsalt kauem vahustada. Ikka päris kaua, u 10 minutit kindlasti. Siis on imekohev ja selline \”paks\” kohe.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.