Esileht Ajaviite- ja muud jutud juhtum restoranis

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 146 )

Teema: juhtum restoranis

Postitas:
Kägu

käisin täna restoranis. restoran oli selline keskmine, pearoad alates 14 eurost. paraku oli pearoog väike ja soovisin midagi lisaks. magusasõber ma ei ole ja kuna olin näinud, et kõrvallauda toodi friikaid, siis küsisin neid. mulle vastati, et friikaid nad täiskasvanutele ei serveeri! ütlesin, et ma ei soovi neid tasuta, mul jäi kõht tühjaks ja uurisin mis vanusest algab täiskasvanu (meie lauas oli 14 aastane), et ehk saab temale tellida. selle peale irvitati ja friikatest jäingi ilma.

kas see on mingi reegel, et kuigi friikad on köögis olemas, neid täiskasvanud inimestele ikkagi ei müüda. vbl on restorani äris mingid nüansid mida ma ei tea? näiteks, mis vanuseni on laps laps?

+63
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Lastemenüüs olevaid asju ei müüdagi täiskasvanutele vaid vanemaga kaasas olevale lapsele. Hinnatakse silma järgi, et oleks kuni 10-aastane. 14-aastane on juba hundiisuga teismeline.

+8
-57
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Restoran oleks võinud ju laste portsjoni teha 2x ja 2x hinna küsida. Ei oska lihtsalt raha teenida. Eriti praegusel ajal imelik. Teine asi et eeldasid et tahad laste hinnaga friikaid aga siis oleks võinud sulle mu eelnevat juttu pakkuda. Tahaks kohe restorani nime teada.

+56
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nõme suhtumine.
Kui klient juba sõi pearoa ja soovis lisaks friikaid ma restorani pidajana kindlasti täidaks ta soovi.

+74
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastemenüüs olevaid asju ei müüdagi täiskasvanutele vaid vanemaga kaasas olevale lapsele. Hinnatakse silma järgi, et oleks kuni 10-aastane. 14-aastane on juba hundiisuga teismeline.

mis siis soovitus oleks kui kõht tühjaks jääb? uus 15 eurone roog tellida?

miks ei või friikaid tellida, on need kuskil laste jaoks arvel ja hakkavad otsa lõppema? kui ma oleks naaberlaua 5 aastase enda juurde istuma kutsunud, oleksin saanud friikaid? ja huvitav miks hundiisuga 14 aastane ei peaks friikaid tahtma . meie riigis on 14 aastane siiski veel laps.

+62
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tavaliselt tahetakse lasteprae hinnaga friikaid saada ja seetõttu keeldutakse neid täiskasvanule müümast. Kui kõik täiskasvanud hakkavad restoranides friikaid lasteprae hinnaga küsima, siis võiks teha Hesburgeri või McDonaldsi, mitte restorani pidada.

Minu arust tegi restoran õigesti ja ma ei usu, et irvitati teie üle, see on ilmselge liialdus. Minu lapsed olid 14-aastastena 1.80 pikad, ma ei eelda üheltki restoranilt, et nad müüvad mu 14-aastastele lastepraed, kummaline on seda küsida, kui lapsed on rohkem kui 12-aastased.

Ma oleks tellinud mõne eelroa lisaks, kui kõht jäi tühjaks, need on soolased või menüüst näkse juurde.

+8
-88
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tavaliselt tahetakse lasteprae hinnaga friikaid saada ja seetõttu keeldutakse neid täiskasvanule müümast. Kui kõik täiskasvanud hakkavad restoranides friikaid lasteprae hinnaga küsima, siis võiks teha Hesburgeri või McDonaldsi, mitte restorani pidada.

Minu arust tegi restoran õigesti ja ma ei usu, et irvitati teie üle, see on ilmselge liialdus. Minu lapsed olid 14-aastastena 1.80 pikad, ma ei eelda üheltki restoranilt, et nad müüvad mu 14-aastastele lastepraed, kummaline on seda küsida, kui lapsed on rohkem kui 12-aastased.

Ma oleks tellinud mõne eelroa lisaks, kui kõht jäi tühjaks, need on soolased või menüüst näkse juurde.

Kummaline on friikaid juurde tellida?? Kui ma tahan oma roa kõrvale portsu friikaid lisaks, kasvõi lastemenüüst, siis see on kummaline või,?

+58
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kuradi loll restoran see oli?

+46
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ja mina ei saa aru, miks ei või täiskasvanud inimene lastepraadi tellida. Vahet ju pole kes toidu ära sööb, kogus on ju ikka sama ja selle hind. Ma just mõtlesin, et lastemenüüst võivad ikka kõik tellida, lihtsalt kogused on väiksemad ja tavaliselt pubitoidu moodi. Aga muidugi ma vist pole ka lastepraadi tellinud kunagi endale

+58
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis siis soovitus oleks kui kõht tühjaks jääb? uus 15 eurone roog tellida? miks ei või friikaid tellida, on need kuskil laste jaoks arvel ja hakkavad otsa lõppema? kui ma oleks naaberlaua 5 aastase enda juurde istuma kutsunud, oleksin saanud friikaid? ja huvitav miks hundiisuga 14 aastane ei peaks friikaid tahtma . meie riigis on 14 aastane siiski veel laps.

Tellida midagi eelroogadest või snäkivalikust.

Lastepraed on kõvasti odavamad ja seetõttu ei müüda neid täiskasvanutele. Restoran oleks varsti pankrotis, kui täiskasvanud ainult lastepraade sööksid.

+11
-57
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tellida midagi eelroogadest või snäkivalikust. Lastepraed on kõvasti odavamad ja seetõttu ei müüda neid täiskasvanutele. Restoran oleks varsti pankrotis, kui täiskasvanud ainult lastepraade sööksid.

Inimene tahtis ju lihtsalt friikaid lisaks tavalisele praele, mille ta juba oli tellinud ja ära söönud!
Lugesid ikka teemaalgatust või sähmid niisama?

+60
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uskumatu poliitika resto juhatuse poolt või siis uskumatu teenindus. Üks kahest. Kui klient tahab friikaid, siis peaks ju serveerima, kui asi menüüs olemas. Mina jätaks google review põhjendustega. Vaata, mida nad vastavad. Olen muidu väga lepliku iseloomuga, aga selline asi, et söögikohas hakatakse ette kirjutama, mida võtta ja mida jätta – see küll ei kõlba. Soovitada paremat valikut võib ju alati, aga koht, kus keeldutakse menüü alusel vanusepõhiselt teenindatamast, on päris jabur mõte.

+54
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

vbl tõesti on sel restoranil kliente ja raha jalaga segada, et on raske näljasele kliendile friikad tuua. lastemenüüs olid need olemas 4eur. tõesti nagu nõukaaeg- defitsiit on tagasi ja miilits kontollib, et rikkumisi poleks:D

jätsime sinna restorani perega 83 eur, aga oleksime jätnud 87

liiga väike summa, et friika söömise privileeg välja teenida?

+66
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Restoran Noot Pärnus.

+39
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Restoran Noot Pärnus.

Neil ei olegi friikaid menüüs.

EELROAD, SALATID JA SNÄKID

VÄRSKE SALAT ROSTBIIFIGA
grillitud veiseliha, roheline salat, kuskus, apelsini aioli
5 €

VÄRSKE SALAT BURRATA JUUSTUGA
röstitud minipeet, värske salat, värskelt marineeritud kurk, pipraleib
6 €

VÕIGA PRAETUD KAMMKARBID
jõevähi risotto, basiiliku sorbet
8 €

GRILLITUD JA PERNOD’GA FLAMBEERITUD TIIGERKREVETID
vürtsikas roheline gazpacho, krevetikrõpsud, kalamari
7 €

SNÄKIVAAGEN LIHAGA KAHELE
grillitud rostbiif, vürtsikas kanafilee, serrano-sink, oliivid, marineeritud paprika
9 €

SUPP

SIIDINE PEEDISUPP KITSEJUUSTU PARFEE`GA
suitsupeet, peekonipuru, seemnetega krõbusk
5 €

+4
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis siis soovitus oleks kui kõht tühjaks jääb? uus 15 eurone roog tellida? miks ei või friikaid tellida, on need kuskil laste jaoks arvel ja hakkavad otsa lõppema? kui ma oleks naaberlaua 5 aastase enda juurde istuma kutsunud, oleksin saanud friikaid? ja huvitav miks hundiisuga 14 aastane ei peaks friikaid tahtma . meie riigis on 14 aastane siiski veel laps.

Lastepraed on kõvasti odavamad ja seetõttu ei müüda neid täiskasvanutele. Restoran oleks varsti pankrotis, kui täiskasvanud ainult lastepraade sööksid.

Kui restoranis lastepraad nii odav on, peaks nad oma hinnapoliitika üle vaatama, mitte klientidega nõmetsema. Lastepraad tundub odav, kuna toorained on lihtsad ja kogused väikesed. Juurdehindlus on sama või isegi suurem. Normaalne restoran lastepraadi kliendile ei keela ja pole ka haruldane kui täiskasvanu seda tellib. On tulnud isegi erisoovina 2x lastepraadi ühel taldrikul või eelroaks lastepraad.

/14a staažiga peakokk.

+58
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene tahtis ju lihtsalt friikaid lisaks tavalisele praele, mille ta juba oli tellinud ja ära söönud! Lugesid ikka teemaalgatust või sähmid niisama?

Erandit ei saa teha, kuna sellisel juhul hakkaksid ka teised täiskasvanud neid nõudma põhjendades sellega, et aga x-ile ju müüsite.

+6
-61
Please wait...

Postitas:
Kägu

Midagi nii rumalat pole ammu kuulnud. Igal pool saad valida, mida menüüst tellid. Ja lihtsamate toitude peale kulub restoranil samuti vähem toorainet ja tööjõudu.

+40
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
AnniMarin

Friikartulite küsimine sellise keerulise ja raske menüü juurde oleks üsna kummaline. Ma ei näe, et neil üldse peale bataadifriikartulite oleks midagi ja needki on miniburgeri kõrvale lastele.  Kohe sama restorani kõrval on ju burgeri ja friikartulite kiirtoidukoht, ma oleks tülitekitamise asemel läinud üle tänava euroga portsu kartuleid võtnud ja õhtu oleks korras olnud. Sadakond meetrit kõndimist ja friikartulid kõhutäiteks olemas.

+7
-50
Please wait...

Postitas:
Kägu

Restoran Noot Pärnus.

VÄRSKE SALAT ROSTBIIFIGA

5 €

röstitud minipeet, värske salat, värskelt marineeritud kurk, pipraleib

6 €

VÕIGA PRAETUD KAMMKARBID

8 €

GRILLITUD JA PERNOD’GA FLAMBEERITUD TIIGERKREVETID

vürtsikas roheline gazpacho, krevetikrõpsud, kalamari

7 €

grillitud rostbiif, vürtsikas kanafilee, serrano-sink, oliivid, marineeritud paprika

9 €

SUPP

5 €

Lastemenüüs täitsa olemas 4 eurot friikate eest. Lugesid ikka teemat või menüüd? Kuid tglt 4 euro eest oleks võinud lauale ju tuua kui klient eelnevalt a la carte menüüst söönud. Oleks lihtsalt soliidne olnud.

+47
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Friikartulite küsimine sellise keerulise ja raske menüü juurde oleks üsna kummaline. Ma ei näe, et neil üldse peale bataadifriikartulite oleks midagi ja needki on miniburgeri kõrvale lastele. Kohe sama restorani kõrval on ju burgeri ja friikartulite kiirtoidukoht, ma oleks tülitekitamise asemel läinud üle tänava euroga portsu kartuleid võtnud ja õhtu oleks korras olnud. Sadakond meetrit kõndimist ja friikartulid kõhutäiteks olemas.

On ju olemas ainult friikad (bataadi) .

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

What??? Ise mõtlesid välja või? Keegi ei keela mul mehe ja sõpradega restosse minna ja 4 lastepraadi tellida. Mulle võib-olla maitseb see soga, mis lastele serveeritakse? Lihtne toit odava toorainega?

Palun viidet, et lastepraadi täiskasvanu tellida ei saa. On see menüüs kuidagi reglementeeritud?

+38
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui restoranis lastepraad nii odav on, peaks nad oma hinnapoliitika üle vaatama, mitte klientidega nõmetsema. Lastepraad tundub odav, kuna toorained on lihtsad ja kogused väikesed. Juurdehindlus on sama või isegi suurem. Normaalne restoran lastepraadi kliendile ei keela ja pole ka haruldane kui täiskasvanu seda tellib. On tulnud isegi erisoovina 2x lastepraadi ühel taldrikul või eelroaks lastepraad.

/14a staažiga peakokk.

Imelik, et ainult mina märkan, et selle restorani menüüs ei olegi friikaid, ainult kartulipüree ja puder. Kust see kokk oleks pidanud neid õhtul võtma ja võib-olla fritüüri nad ei kasutagi? Köögi sulgemine on võib-olla samuti kohe ukse ees (meil on ju restoranidele piirangud) Ühele inimesele koorida eraldi, õli kuumutada ja muud teha on üsna keeruline, kui menüü on nii suur. Bataadifriikad tehakse enamasti ahjus, õlis fritituna need on üsna ebameeldivad. Ma lapsevanemana rõõmustaks, kui menüüs ei ole friikaid ja viinereid, siis laps valib midagi vaheldusrikkamat. Ma ei näe üldse restoraniga pahandamiseks, olen üsna kindel, et nad vabandasid ja palusid valida midagi näkside või eelroogade hulgas. Kuidas meie teame, et teemaalgataja ei ole kooner ja kavatses üldse lisa maksta (mõned inimesed nõuavadki restoranis tasuta süüa juurde, sest “nende kõht ei saanud täis”) ja võib-olla ta ei tahtnud bataadifriikaid ja nõudis tavalisi?

+4
-60
Please wait...

Postitas:
Kägu

Friikartulite küsimine sellise keerulise ja raske menüü juurde oleks üsna kummaline.

Mis selles täpsemalt kummalist on? Mis pagana keeruline ja raske menüü?

+33
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kusjuures see vastab paraku tõele, et täiskasvanule ei taheta osades kohtades lastepraadi müüa. Kunagi oli mingi artikkel isegi sellest lehes. Ka mina olen aru saanud, et see justkui pole hea tava/soositud ja restoranid sellesse hästi ei suhtu. Nagu ka kraanivee pakkumisse (kuigi nüüdseks on õnneks paljud restod hakanud kraanivett kas tasuta andma või kannus hea hinnaga serveerima.) Kunagi käisin vanalinnas mingis gastrobaaris või brewery’s, ei màleta kahjuks täpset nime, asus Pikal tänaval äkki? Tõesti menüüst mitte kui midagi ei isutanud peale lasteprae, milleks oli pasta pestokastmes, seega päris selline “friikad ja vinkud” ei olnud). küsisin teenindajalt, kas võin seda tellida. Ta vastas väääga pika hambaga, et “No seekord siis teeme erandi.”. Tundsin väga “süüdi” ennast.

+34
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Restoran Noot Pärnus.

VÄRSKE SALAT ROSTBIIFIGA

5 €

röstitud minipeet, värske salat, värskelt marineeritud kurk, pipraleib

6 €

VÕIGA PRAETUD KAMMKARBID

8 €

GRILLITUD JA PERNOD’GA FLAMBEERITUD TIIGERKREVETID

vürtsikas roheline gazpacho, krevetikrõpsud, kalamari

7 €

grillitud rostbiif, vürtsikas kanafilee, serrano-sink, oliivid, marineeritud paprika

9 €

SUPP

5 €

Lastemenüüs täitsa olemas 4 eurot friikate eest. Lugesid ikka teemat või menüüd? Kuid tglt 4 euro eest oleks võinud lauale ju tuua kui klient eelnevalt a la carte menüüst söönud. Oleks lihtsalt soliidne olnud.

Bataadifriikad on koos miniburgeriga. Bataadichipsid on hoopis midagi muud kui friikartul.

LASTELE

„EI SOOVI MIDAGI..!”
bataadichipsid majoneesiga
4 €

„ÜKSKÕIK MIDA..!”
kartulipüree kanafileega
5 €

„MU KÕHT ON TÄIS..!”
kanalihaga miniburger ja bataadifriikad
6 €

„NOH MA EI TEA..!”
makaronid juustuga
4 €

„MIDA IGANES..!”
jäätisepall popkornisiirupiga
4 €

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Friikartulite küsimine sellise keerulise ja raske menüü juurde oleks üsna kummaline.

Mis selles täpsemalt kummalist on? Mis pagana keeruline ja raske menüü?

Ma ei lähe ju vegan restorani liha küsima või mereannirestorani steiki nõudma, miks peaks küsima kiirtoitu sellise menüüga restoranis?

+6
-36
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind paneb alati imestama kui siiralt perekooli lugejad teemaalgatajat usaldavad. Mina ise loen kerge skepsisega, võttes arvesse enda kogemust sarnastes olukordades ja seetõttu arvan, et antud juhul on loos detaile muudetud. Esiteks ei  usu ma, et teenindaja kliendi üle “irvitas”, teiseks pole friikartuleid neil menüüs olemaski ja kolmandaks ei ole ma kindel, et see kõht pärast pearoa söömist nii häirivalt tühjaks oleks jäänud. Palju loogilisemalt kõlab, et läksid kaaslastega  uhkesse restorani, aga kulutada ei tahtnud ja nõudsid friikaid “sest mul pole kõht eriti tühi”, mispeale teenindaja viisakalt seletas, et friikad on ainult lasteeine osa ja täiskasvanutele nad seda eraldi roana ei serveeri. See on ka iga restorani õigus, sest mis mõte restoranipidamisel üldse oleks kui iga teine klient menüüs pakutava asemel hoopis röstsaia või friikaid nõuaks.

+12
-47
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik, et ainult mina märkan, et selle restorani menüüs ei olegi friikaid, ainult kartulipüree ja puder. Kust see kokk oleks pidanud neid õhtul võtma ja võib-olla fritüüri nad ei kasutagi? Köögi sulgemine on võib-olla samuti kohe ukse ees (meil on ju restoranidele piirangud) Ühele inimesele koorida eraldi, õli kuumutada ja muud teha on üsna keeruline, kui menüü on nii suur. Bataadifriikad tehakse enamasti ahjus, õlis fritituna need on üsna ebameeldivad. Ma lapsevanemana rõõmustaks, kui menüüs ei ole friikaid ja viinereid, siis laps valib midagi vaheldusrikkamat. Ma ei näe üldse restoraniga pahandamiseks, olen üsna kindel, et nad vabandasid ja palusid valida midagi näkside või eelroogade hulgas. Kuidas meie teame, et teemaalgataja ei ole kooner ja kavatses üldse lisa maksta (mõned inimesed nõuavadki restoranis tasuta süüa juurde, sest “nende kõht ei saanud täis”) ja võib-olla ta ei tahtnud bataadifriikaid ja nõudis tavalisi?

Teemaalgataja kirjutas selges eesti keeles, et kõrvallauda toodi friikartuleid ja sellepärast tahtis endale ka tellida.

Absurdne käitumine restorani (teenindaja) poolt. Lausa uskumatu, et mõnedele pole kolmekümne aastaga veel elementaarne teeninduskunst selgeks saanud. Lastepraad pole mingi heategevus, juurdehindlus pole kindlasti väiksem kui tavalisel prael.

+47
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei lähe ju vegan restorani liha küsima või mereannirestorani steiki nõudma, miks peaks küsima kiirtoitu sellise menüüga restoranis?

Aga kui titt oleks tellinud, siis oleks toodud? Kui menüüs on kiirtoit-siis tuleb tuua. Vahet pole, kes tellib. Võib-olla tellin titele, kes hilinemas ja kohe sisse astub.

https://www.ohtuleht.ee/891135/kusimus-kas-soogikoht-voib-keelduda-taiskasvanule-lasteprae-muugist

Menüüs peab olema selline tingimus eelnevalt kirjeldatud, et klient teaks, kas ta üldse tahab selles kohas olla.

+26
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 146 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud juhtum restoranis