Sinu näites on juba teismelised ja see on tõesti imelik, aga kahjuks nii on, et paljud algkoolilapsed (lasteaiaealistest rääkimata) lihtsalt ei söögi midagi, seisa või pea peal.
Paljulapselise emana ma tean, et kui ka koolieelikutele pakkuda erinevaid toite ja nad näevad teisi lapsi söömas erinevaid toite, siis nad vähemalt proovivad. Jah, mõned ei jäägi mõnd asja sööma, nagu mu enda vanem tütar ei söö porgandit. Ei maitse. Aga proovinud on ta seda igast asendist. Toorest marineeritu ja stoovituna.
Kui mu keskmise poja tüdrukust mängusõber tuli meile ükskord lõunale, ta oli vist 5-6, siis ma küsisin temalt, kas ta soovib imeõhukese viilu soolaribi tomati ja röstleivaga. Ta esmalt küsis, mis on ribi, siis mis on soolaribi, näitasin talle (selline läbikasvanud tükk). Ta ütles, et “ema ütleb, et ma ei söö niikuinii pekki”. Pärast kolmeminutilist vestlust, et kas ta on kunagi proovinud ja pärast tema vastuseid “emme ütleb, et ma ei söö ka sibulat ja emme ütleb et ma niikuinii ei söö peeti”, aga mul oli peedisalat küüslauguga ka laual, muutusin ma ärevaks ja helistasin tüdrukukese emale, et kas laps millelegi allergiline.
Ema ohkas toru otsas, et ei, allergiline on ainult maasikatele, aga ta Lihtsalt Ei Söö Midagi! No tee või tina, laps EI SÖÖ peale pasta ja friikate ja viinerite ja kananagitsate midagi!!
Neid näiteid (kuna meie majas oli lapsi 5-7) laste sõpradega on mul sadu. Päriselt. Neile pole keegi pakkunudki, emad eeldavad, et laps ei söö. Kui ema ise ei söö maksa, siis ta lapsele ka ei luba jne jne.
Muidugi on ka lapsi, kes on lihtsalt vähese isuga, aga see ei tähenda, et see nende ainus kõhutäide peaks olema pasta vms. Loomulikult on lapsi, kellele tuleb idioodi järjekindlusega pakkuda iga laual olevat asja iga päev igal söögikorral igal nädalal ja igal kuul…ja küll siis see prooviamps juustu või sülti ka võetakse, eriti kui on eeskujusid.
Tookord pistis tirts kaks soolapeki-tomati-salatilehega leiba pintslisse ja jõi peale kasemahla (“ma ei tea, mis emme ütleb, kas ma seda joon”). J pärast mängukohtingut sõi rabarberikooki (“emme ütleb, et ma ei söö seda, emme ütleb, et lapsed ei söö hapusid asju”)
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 21.12 12:08; 21.12 13:46; 21.12 13:58; 21.12 15:29; 21.12 15:41; 21.12 16:32;